Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@9lea
@simika23
@zufzufmeister no veru dievcata, mame to teda dost tazke, ale fakt nebyt tu tohoto konika, tak uz fakt neviem a som si stale myslela, ze preco ja.. a vidim, ze nie som sama.. no budeme musiet to zvladnut, vsak nic ine nam nezostava..len naozaj, niekedy to je uz pod moje sily..
@lucia1981 a už nekojíš vôbec? Odporučila ti to tak doktorka, kvoli krckaniu?
Ozaj baby a spavajú vasi drobci v postielke ci s vami posteli???
@simika23 zatiaľ áno, papá ho od piatku, dávame mu nutrilon AR proti grckaniu, ja som najprv striedala s mojim mliekom na odporúčanie lekárky, ale kedže som cez víkend dostala horúčky a zimnicu tak som o moje mlieko prišla, odsávala som si lebo ma boleli hrozne bradavky ale v pondelok už nebolo čo odsať... ☹ no u nás sa to opakuje ako pri prvom, takže zatiaľ ho pekne papá, v noci sa budí každé 4-4,5 hodiny a cez deň vydží 3,5 - 4 hodiny
Baby, ako prehodiť bábätku režim? Proste cez deň celkom pekne búva, ale v noci :( je jednoducho vyspatý a vôbec sa mu nechce... Neviete nejaké rady?
@zufzufmeister ja som to striedala kvôli tomu grckaniu ale už nemám mlieko takže som bola nútená prejsť len na umelé, no maličký je po ňom fakt kľudný, negrcká vôbec, pekne kaká, lebo aj to bol problém
@simika23 ja sa snažím dávať ho do postieľky, ale niekedy, keď už fakt nevládzem ako dneska ráno, tak si ho vezmem k sebe, dám cecok a zaspíme obidvaja, potom začne mrnčať, tak zase rovno dám a tak sme prespali od siedmej do jedenástej a bol inak max. spokojný, len sa bojím, aby si nezvykol...
@simika23 náš spáva v postieľke má tam monitor dychu, ale niekedy neodolám a dám ho ku nám aj túto noc bola u nás hrozná búrka tak spinkal s nami... 🙂 len je dobré naučiť ho na postieľku hneď teraz, lebo mi sme nášho prvého nechali spávať s nami a dodnes je to problém, že nechce spinkať sám... 😒
@lucia1981 a grckal veľa, lebo aj môj malý začína a mne sa to zdá dosť... ako kedy, ale niekedy fakt, že veľa... tak mám aj obavy trochu...
@simika23 ako kedy, niekedy zaspi v postielke, aj to ho musim uplne ze opatrne do nej davat, lebo ked trosku s nim pohnem ,tak uz je hore.. niekedy ho do postielky ani nemozem dat, lebo je hrozne nekludny uz vecer po kupani a nevladzem ho kazdu chvilku davat do postielky a vyberat ked kazdu chvilku papa.. a to som v tehotenstve hovorila, ze v ziadnom pripade, nebude malicky spinkavat u nas v posteli, ale nic ine nam fakt nezostava.. niekedy v noci ked ho nakrmim tak sa stalo, ze aj hned zaspinkal a opatrne som ho dala naspat do postielky, ale to sa fakt stava malokedy.. skor uz po prvom nocnom krmeni zostane u nas v posteli..
@zufzufmeister nás grckal pravidelne a mala som pocit, že mu v brušku nič neostalo a niekedy sa to z neho lialo prúdom von a hneď aj do plienky, potom pravidelne hodinu plakal čo ho bolelo bruško, bol veľmi nekľudný a vytrápený a vždy som mala pocit, že je hladný
ja vacsinou davam do postielky...ale po 2 kojeni v noci ho davam uz k nam lebo viem ze to uz nebude tak dlho spat a nech je pri nas...to je tak pred piatou rano
@zufzufmeister
@lucia1981 aj moj maly poslednu dobu grckava, vcera dokonca 3 krat za den, ale to je asi tym, ze on si skoro nikdy neodgrgne.., Lucka, to mi je luto, ze si stratila mliecko.. ☹
@bubu84 môj malý si nestihol odgrgnúť lebo hneď to z neho všetko išlo von... 😒 mňa to mrzí tiež a veľmi boli aj slzy a plač ale aj mm povedal, že som sa trápila ja aj malý a myslím si, že som urobila čo sa dalo no bohužiaľ nie každá žena má to šťastie kojiť svoje dieťa čo najdlhšie... 😢
a ozaj davate z jedneho cicika ci z oboch? myslim pri jednom kojeni?
@simika23 ja sa snažím zakaždým dávať do postieľky aj ráno, samozrejme že sa mi to nie vždy podarí, ale tak sa aspoň trocha vyspím a nemyslím stále na to, že malého pripučíme. Aj keď je to niekedy drina sa premôcť a vstať a zase ho dať do postieľky, ale tak to nebude stále iba pár mesiacov a to sa dá prežiť, však mi už budeme mať v piatok mesiac a ja ani neviem ako tie dni letia.
@lucia1981 verím ti, že ti to bolo ľúto, že si stratila mliečko, ja som bola prvé dni keď som prišla domov tiež celá nesvoja, lebo maličky bol hladný a ja som nemala dosť mliečka, tak som dala vtedy aj fľašu a vtedy mi sal, to bol ešte naučený z nemocnice, potom keď sa mi po 10 dňoch poriadne rozbehlo mliečko, tak som už bola rada aj kľudná, len teraz už nechce fľašu vôbec, ani čajik ani nič.
@zufzufmeister nejaké overené rady nemám, ale skús ho možno už tak večer okolo šiestej, siedmej zobudiť, nech je hore, lebo určite ak ti cez deň dobre spinká, tak v noci nebude. Niektoré detičky to tak jednoducho majú. a ja som zo začiatku keď sa mi v noci zobudil a pozerkal tak mi ho bolo ľúto, tak som sa s ním mojkala a rozprávala, ale potom dieťa už vôbec nespí. Ja mám v izbe v noci len malú lapičku, aby nebolo také ostré svetlo a vyslovene len prebalím a dám papať, vôbec sa k nemu neprihováram, ani ho nehladkám, nič. Dieťaťko musí rozlíšiť deň a noc. a tuším to tu už niekto písal, že sa k dieťaťku v noci nemá prihovárať, ani sa s ním hrať.
@simika23 veru a to som nechápala moju mamu, mala nás troch, hneď za sebou a vždy hovorila, že ona nevie ako a naraz sme boli veľký, že ona si to už všetko ani nepamätá, teraz už rozumiem, kvôli čomu si to nepamätá. Však to je makačka, nerozlišujem pomaly dní a noci, lebo spím doobeda, v noci vstávam k malému, robím všetko uchytkom, keď malý spí a to sa sa nedá, že teraz niečo začnem a v kľude dokončím, malý plače, ostatné ide bokom. Ale začiatky sú vždy ťažké, vo všetkom 😉
@simika23 niekedy spinka krasne cely den zobudi sa len na papkanie trosku si pokuka a zaspi a v noci to iste.a niekedy spat ani za nic stale len vymysla napr.predvcerom spala za cely den dokopy tak najviac.3hodinky zato ked je cez den hore tak v noci dokaze potiahnut aj 6hodin v kuse
@zufzufmeister ja som sa na to minule pytala doktorky a ona juuj ze rezim este dlho nebude,ze deti si zacinaju vytvarat rezim az ked zacinaju papat tuhu stravu,,,,ja neviem mam prve babo,ale este ze take kludnucke,aj ked nie vzdy ako kukujka pise ked ma zly den tak ma aj zlu noc ale nie je to pravidlo 🙂
baby neviem moja mala ma taku riedku stolicu neviem ci je to normalne,ale velmi riedku 😒 je to ok?mylim farba je normalna aj tie miecne zrazeniny tam su 😒 😒

@bubu84 to chce všetko fakt nervy a kľud, môj tiež zaspáva cez deň po piatich minútach na cicku, 20 minút spí a je hore a zas a fľašu mi nezoberie ani dudel, tak sa tiež trápime.ešte že je ten koník, aspoň sa mám koho opýtať a posťažovať sa, lebo to máme všetky rovnako ťažké 🙂