Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
no dobre idem ju pomaly zobudit,okupkat,napapat,prebalit a cicikat nech zaspi aspon do jedenastej lebo dnes spi ako zarezana.
@kaara1980 môj tiež niekedy otvára očká a smejka sa, asi sa mu niečo pekné sníva, inokedy sa zase mračí, troška postoná a spinká ďalej.
@simika23 tak po cisarskom ani ja netuším, iba viem, že ja ani pomyslieť, ja som sa 10 dní po pôrode poriadne nevystrela, sadla som si až po troch týždňoch, a taktiež som začala normálne vystretá chodiť po troch týždňoch, tento týždeň mi môj drahý povedal, že ma už nepočuje v spanku stonať od bolesti a ešte ďalší pokrok WC už pomaličky prestáva byť EXISTEČNÝ PROBLÉM, čo doteraz bol. Asi tak je to po normálnom vaginálnom pôrode, myslím si, že cisársky tiež nie je bohviečo, ale žena nemá bolesti pred pôrodom, pôrod necíti a potom si môže normálne sadnúť na wc, možno ja mám takú strašnú skúsenosť, ale mňa dorantovali poriadne a to už nechcem vedieť ako to bude prvý krát pri sexe, ale isto nie ako predtým 🙂 Ale tak po cisarskom by to tam dole malo byť všetko v poriadku, treba len dávať pozor na bruško a ten steh 🙂
@bubu84 neboj sa... všetko prejde a aj zabudneš, aké ťažké boli začiatky. U mňa to bolo pri Simonke také... stále plakala, nevedela som čo s ňou a po troch mesiacoch ako keď utne... začalo sa to zlepšovať a potom, keď bábo začne reagovať na teba, začne sa usmievať, prevracať...to už bude parťák 🙂) Len buď trpezlivá a občas skús vypnúť... nechaj malého MM alebo niekomu inému, nech pokočíkujú a ty si oddýchni, alebo choď niekam, aby si načerpala energiu. Drž sa 🙂
@zufzufmeister Zuzi, ja som to robila tak, že som ju cez deň budila na papanie každé 2,5 až 3 hodiny a po piatej už nejako nezaspí a teraz sa snažím, aby do kúpania do 19.00 nezaspala, potom o 20.00 mi zaspí ako zarezaná, niekedy si ešte mrnká do 20,30 ale potom sa mi budí na papanie až okolo 2.30 3.30 ako kedy... musela som vytvoriť režim, aby som to zosúladila aj so Simonkou, aby sme mohli chodiť von, lebo nám to vôbec nevychádzalo a teraz je to fain...
@simika23 nebojte sa, aj Vy to zvládnete, keď budete mať druhé 🙂 už mám prax ako sa postarať o malé bábo a čo sa týka spánku, tak už som si za tie tri roky zvykla na jeho nedostatok. Už len zosúladiť časy a potreby oboch detí a je to... aj keď zo začiatku mi nebolo všetko jedno, ale už sa začínam dostávať do toho a teším sa, ako bude Zuzka rásť a Simča sa s ňou bude hrať, učiť ju... alebo sa budú škriepiť o hračky a ktovie o čo 😝 Ale teším sa, lebo takéto malé bábo si už neužijem a presne ako hovoríte, všetko tak strašne rýchle letí... veď môj prvý drobec má už v pondelok 3 roky!!! neviem kedy to ubehlo 😕
@bubu84 vydrží, ale ona málo spí cez deň... tak 2-3 hodinky dokopy a to je dosť málo na takého krpca 🙂 tak asi to doháňa v noci, čo je fain, že sa vyspím, ale chcela by som občas aj navariť, požehliť, poriadiť 🙂 veď vieš, tak to všetko robím nabehu a ešte sa musím venovať Simonke, aby sa necítila odstrkovaná...
@simika23 Taaak ja sa musim pochvalit, my sme uz mali sex 😀 a bolo to fajn 😉 . My sme uz nevedeli vydrzat (mala som problemove tehotenstvo a bez s. sme boli uz mesiaceeee), takze po sestonedeli a vysetreni sup na to . 😀 Ale pravda je, ze moja lekarka ma asi zlate ruky, lebo ja som uz na druhy den po porode sedela a sitie som vobec necitila (mozno preto, lebo ma sili v spanku, museli ma uspat kvoli placente). S WC som mala aj ja prve tyzdne ale problemy, takmer som rodila ☹
@ivusik33 jej to ti zavidim ze ti tak mala spnkai.my sme zacali vecerny cirkus a skonci sa okolo polnoci nastastie je doma mm a prebera starostlivost do 3 h,co je zle ze aj cez den place vela,nemozeme ist von lebo stale prsi,najlepsie zabera cesta po najdrglavejsej ceste v kociku,casto sme na vyletoch vo 1800 vyske to mame za dedinou tam bol v pohode 5 hodin alebo cesta autom,dr nam zakazal spat na brusku co cert nechce maly chce spat iba tak,potom nespim co ho sledujem,a beda zajtra mm ma nocne za sebou tak idem nabrat sily na nasledujuce noci,dobru noc a deticky nech posluchaju a spinkaju
Ahojte mamičky, včerajší deň sa nedá opísať zdá sa, že mám menej mliečka čo si nemôžem ani oddýchnuť ☹ keď mám svojho prvorodeného, ktorému budú 4 roky ale neustále potrebuje niečo vymýšlať...
tu na koníkovi som sa dozvedela že antikoncepcia Azália ,ktorú môžeš brať keď dojčíš že znižuje tvorbu mlieka...tak neviem čo teraz 😒 vysadiť antik. alebo sa snažiť zvýšiť produkciu mlieka? poraďte....berie niekto už po pôrode antikoncepciu?
ja som nastastie obisla s 2 alebo 3 stehmy a keby som nespinila tak neviem ani ze som rodila...ale to asi preto ze drobec mal len 3 kg...a baby co mate druhe tiez mate to sestonedelie dake ine?...ja napr.som krvacala menej a aj prsia nie su take ako pri prvom babatku..vobec sa nenalievaju,su take makkucke...tento vacsinou papa z jedneho ale ja som vzdy kojila z obidvoch a nikdy som neodsavala
ivusik33 ako prijala Simonka sestricku? a mas tu starsiu doma? moja zatial chodi do jasliciek uvidime do kedy lebo je dost akcna a nemohla by som sa jej az tak venovat ako oni s inymi dietkami a este to pocasie hruza ani nevystrcit prst z domu...ani nehovor ako to ubehlo tak moja len nedavno bola taka mini a uz mala 2 rocky 🙂
ahojte ,chcem sa opýtat,nevie mi niektora poradit z coho sa najviac tvori mliecko?moj kevinko je strasny jedak a mám už malo mliecka,
@macaobuchova mne zabera vinea a caj pre dojciace matky hned vidno,ze mam mliecka viac,ale to je asi individualne na kazdu o zabera inak a este zevraj zaprazkove polievky zvysuju tvorbu mliecka
ahojte,dnes máme za sebou usg klbikov.Vraj je to primerané veku,zajtra musíme ísť ešte k ortopédovi-ako u blbých na usg do nemocnice,s výsledkom k ortopédovi a odtiaľ k pediatričke.Chúďa malé deti 😠 ,v LM sme šli na ortopédiu a tam mali usg a bolo.Tu sa človek nabehá ako blbec.A ešte v tomto lejaku 😠 .Výsledok vraj 2a-...neviem čo to znamená.Pýtala som sa ,či baliť ďalej na široko,tak mi (mladý fešný pán doktor 😎 ) povedal,že teoreticky netreba,ale že záleží čo povie pediater,takže ani srnky netušia.Uvidím čo ešte povie zajtra ortopéd.
Inak nato,že malá včera prespala celý deň,sme v noci spinkali ako obvykle,tak som bola veľmi rada 😀 ,ale priateľ bol v práci,tak som si malú nechala pri sebe v posteli 😉
@macaobuchova mne tiež pomáha vinea a čaj pre kojacie mamičky,ale vraj aj slepačia polievka pomáha....v podstate je dôležitý prísun tekutín,lebo z nich sa mliečko tvorí
@dooscoby ja mám 6nedelie také isté ako pri prvom.Celý čas krvácanie,alebo špinenie.Občas celý deň nič a potom šplech 😠 .pred pár dňami ma začalo nenormálne bolieť podbruško a kríže ako pri menzese.Už by to aj prestať mohlo,lebo po 3.auguste sa chcem objednať ku gyndoške,nech mi to tam kukne 😀
@kaara1980 tak ja som v tom teple balit na siroko prestala, hoci ortopéd na svk mi povedal, ze mám baliť na siroko, ale v Nemecku kde sme teraz na dvojmesacnom výlete, keďze otecko je odtialto na mna dr. pozrel ako z marsu a povedal ze netreba, ze podla výsledkou je všetko v poriadku, tak ze nevie preco by som mala balit na siroko, clovek sa v tom nevyzná. 🙂
@kaara1980 vineu pijem,ale ine moc nie,ale zacnem vo velkom,pre mojho chrustika spravim vsetko,dakujem za radu si zlatá🙂

@9lea ja som pri Jakubovi prvé mesiace dávala z oboch prsníkov a veľa som odsávala...Teraz som si povedala,že nie.Zo začiatku som dávala z oboch napiť a zvyšok odsala,ale teraz si už prsia tak zvykli,že dávam len z jedného,ale ak pýta,tak dám aj z druhého...a odsávam,len keď ma prso bolí.Nevýhodou je,že občas zabudnem,z ktorého pila naposledy 😕 😅 a tak niekedy pije po dve kojenia z jedného a toho istého a druhý chudáčik sa len zbytočne naleje,ale fungujeme tak úplne v pohode a netvoria sa mi ani hrče