icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

zufzufmeister
26. júl 2011

@fleuerette tak držím palce, hádam aj mňa namotivuješ? Koľko ti ostalo kíl po pôrode? A daj ten vzorový jedálniček, nech sa môžem inšpirovať, ja mám na seba 10 - 12 kg stále a to som nebola super štíhla ani predtým... Ale neoblečiem dokopy nič predpôrodné a to brucho, tak to je koniec, stále ho mám ako v 4 mesiaci a koža úplne ochabnutá, vyzerá to hrozne... Ale do ďalšieho leta, by som rada vyzerala ako človek, len tiež chuť chýba nejako :(

lucia1981
26. júl 2011

@ajjkas tak to Ti závidím, ja ani veľa toho nezjem ako nekojím a aj tak to ide pomaly dole, no budem musieť s tým niečo urobiť aby som sa zmestila do starých veci... 😉 pri prvom to išlo dole rýchlo no ale teraz to bude asi aj tými sladkosťami.... 😠

lucia1981
26. júl 2011

ahojte! viem, že tu všetky asi ešte kojíte ale aj tak sa chcem opýtať, či mi neviete poradiť, môj drobček papá nutrilon AR proti grckaniu a vypije naraz 100 ml no už po 1-1,5 hodine je zase hladný, plače a otvára ústočká tak neviem čo mám robiť, lebo zase UM by sa malo dávať podľa dávkovania len každé 3-4 hodiny.... 😒

janina7911
26. júl 2011

@lucia1981 Ahoj, ja tiež nekojím, začínali sme na nutrilone, teraz sme na bebe HA. Ešte na začiatku som volala na infolinku nutrilon, tak mi pani povedala, že dôležité je dodržať maximálnu dennú dávku a je už na Tebe, na aké dávky a do akých intervalov ju rozložíš.
Takže si to skúste na deň nejak rozdeliť na menšie a častejšie dávky, či takto nebude malinký spokojnejší.
Hej a ešte mi tá pani povedala, že k tej maxi dennej dávke ešte môže takých 30 ml pridať, ak by bolo moc treba.

lucia1981
26. júl 2011

@janina7911 ahoj/! a ty si dávala maličkej aký nutrilon a prečo si prešla na bebu, je lepšia?

fleuerette
26. júl 2011

@lucia1981 Ja tiež nekojím, síce odstrekujeme ale od začiatku sme aj na nutrilone, lebo malému by mliečko nestačilo. Dávam teraz ten nový antikolikový a v podstate je u nás dávkovanie asi také, že v noci 100 ml, až 133 ml čo je 90 alebo 120 ml vody + 3 alebo 4 naberačky nutrilonu každé 3 hodiny. Cez deň je to menej. Či už dávam moje mliečko alebo nutrilon tak sa to pohybuje okolo 60 - 100 každé dve hodiny. Všetko píšeme takže malý spapá za 24 hod teraz okolo 850 - 1000 ml. K tomu čajík, ale toho je máličko ca. 50 ml za 24 hod.

ivusik33
26. júl 2011

@dooscoby ja používam espumisan, dávam 3x po 8 kv. niekedy len 2x za deň. Mám aj biogayu, ale ešte som nedala, nejako ju nechcem štopať kvapkami od malička. Vždy keď idem od lekárky, tak dostanem milión letákov, čo by som mohla preventívne dávať, ale keď nemusím, nedávam nič... fakt len podľa uváženia, lebo všetko je to jeden veľký biznis, čo sa liekov týka...

matulienocka
26. júl 2011

@bubu84 Ahoj, my sme boli tiez, ako vacsina mamiciek z BA, v Orto Top-e na Teslovej 33. Vysetrenie je sice za poplatok, ale objednava sa na presny cas, takze vobec s babatkom necakas a vysetrenie je rychle, no a sympatickeho a mileho pana Doktora mozem tiez odporucat 😉

fleuerette
26. júl 2011

@ajjkas
@lucia1981
@zufzufmeister Kedysi dávno, už mi to príde ako večnosť, som mala jedného ženatého milenca. Boli sme spolu dosť dlho a tak sme časom vytvorili partiu, kde boli jeho tiež ženatí kamaráti a samozrejme ich frajerky. Bol tam jeden chlap, ktorý mi v slabej chvíli na nejak párty hovorí: "Poviem je ti dno veľké tajomstvo každého chlapa o ktorom nevie žiadna manželka. Vieš prečo sú tu všetci s frajerkami? ... ??? ....... Keď sa manželka opýta: Miláčik však nie som tučná, nevadia ti moje hompáľajúce prsia, vysiace brucho, veľkosť 48, maslový zadok narvatý v obrovských plavkách a prepotené telo pri najmenšej aktivite??? A manžel odpovie: Samozrejme, že nie, kde si na to prišla. Veď ja ťa milujem takú aká si. Si úžasná, si matka mojich detí. Prečo by som sa mal pozerať na nejaké babu s pevnými kozami, vypracovaným bruchom, tvrdým zadkom v mini bikinách? Také ma vôbec nezaujímajú. Nikdy by som od teba nechcel aby si takto vyzerala...................... Tak toto je najväčšia životná lož každého chlapa. A nemusí ísť sa o nejakú vychrdlú modelkovskú babu s mierami 90-60-90. Stačí keď má manželka normálnu konfekčnú veľkosť. To v prípade ak si chce udržať chlapa doma"
Najprv som sa tomu zasmiala. Potom som začala mapovať "terén" u ostatných záletníkov. A síce to nie je pravidlo, niektorý mali doma aj takmer "modelky" a zdrhali z tade. Ale u 80% to bol FAKT.
Odvtedy chcem vyzerať najlepšie ako viem a mám na to 3 dôvody:
1) kvôli sebe
2) kvôli chrbtici
3) kvôli chlapovi 😀 😀 😀
A myslím, že ani dieťa nie je výhovorkou. Len to ide ťažšie a je to ohodne náročnejšie, ako keď človek nemá celý deň nič iné na práce ako len na sebe makať. 😉

janina7911
26. júl 2011

@lucia1981 Na bebu sme prešli, lebo v kuse po papaní len plakala, proste medzi jedeniami nič iné nebolo, len v kuse rev. A začala z nutrilonu aj dosť vracať, tak sme už nevedeli kudy kam, tak sme skúsili bebu. A odvtedy je to lepšie.
Len na gastre z toho nebola lekárka nadšená, že beba vraj nie je najlepšia voľba, ale že keď nám sadla, tak ostaneme pri nej. Len keby bol zase nejaký problém, tak vraj máme prejsť na humanu.

fleuerette
26. júl 2011

@zufzufmeister Tiež mi zostalo po pôrode tých 10 kg, nedám sa do absolútne ničoho. Mamka mi vždy prinesie svoje nejaké tričko alebo kraťase. Na svoje o veľkosti 36-38 sa môžem tak akurát len pozerať 😠 . Ak by to fungovalo, tak by som ich zavesila do chladničky, xixi.
No a predtým ako som písala som pribrala ešte nejakých 5, lebo som vysadila HAK a prestala fajčiť.
HAK už som začala brať, s cigaretami by som začať nechcela, keď už som toľko vydržala. Ak keď mám niekedy hroznú chuť na cigaretu, zvlášť keď mám nervy 🙄

sisi0211
26. júl 2011

@lucia1981 Ahoj Lucia, ja ta uplne chapem. ☹ Ja mam tiez asi iba 2 kg naviac, ale brusko mi este stale vidno a sladkosti a hlavne cokolady sa neviem vzdat ☹ ☹ ☹
Co cvicis? Na brusko mas nejaky tip?

sisi0211
26. júl 2011

@fleuerette Ja som sice nikdy nefajcila ale zavisla bohuzial som a to na COKOLADE 😝

fleuerette
26. júl 2011

@sisi0211 to poznám, niekedy by som za čokoládu aj zabila 😀. Od dnes ale ne ne, a to muž nechal na barovom pulte takmer celú višňovú študentskú pečať 😠 😠 , takže si idem rýchlo nakrájať broskyňu, melón a ringloty a spraviť ovocný šalát .... no a idem skúsiť behať s tým kočíkom.

lucia1981
26. júl 2011

@fleuerette držím Ti palce aby si bez cigariet vydržala, ja som nefajčila celé tehotenstvo ale ako som prestala kojiť tak jednoducho som nevydržala a vždy keď je už večer kľud a malý spinká tak si dám jednu slimku na balkóne, mm sa za to hnevá, ale už si za tie roky zvykol, on nefajčí a proste po celodennom strese som povedala, nech ma nechá v kľude dať si tú jednu cigaretu... 😉

lucia1981
26. júl 2011

@sisi0211 ja cvičím pomaly brušáky každý deň pridávam postupne a mám CD od Sindy Crawford je to cvičenie po pôrode, to som cvičila aj po prvom, ale veľmi sa mi teda nechce, neviem sa nejako prinútiť začať naplno.... ☹

zufzufmeister
26. júl 2011

@fleuerette no začnem aj ja dačo robiť zo sebou teda 🙂 normálne si ma nabudila tým tvojím odhodlaním, ale fakt je že možno aj preto som taká odhodlaná, že som už zládovala štvrť dezertu 🙂

ivusik33
26. júl 2011

@lucia1981 ja som mala tiež takéto stavy, ale z jednej zrazu boli 3-4 a už sa nedalo prestať, až keď som ostala tehotná... teraz zatiaľ nemám chuť, ale uvidím, či mi to zostane, lebo presne ako vravíš, celodenný frmol, nervy a večer to ticho a cigaretka 😅 Ja som predtým nefajčila 5 rokov, potom jeden rozchod, pár stresujúcich situáciíí a kamarátky, čo fajčili a už bolo. Môj mm tiež neznáša cigarety a strašne sa hneval a šomral, ale čo už nemám 15 rokov...

ivusik33
26. júl 2011

baby, ja sa na diétku chystám od 1.8. dúfam, že mi to vydrž.. Predtým som chodila do fitka (ešte pred 1 tehu), povedala som si, že chcem 2deti, a potom sa dám dokopy. Tak po prvom som nejako veľmi necvičila, ale schudla som na pôvodnú váhu a teraz chcem aj cvičiť, aby som bola pekná aj po dvoch deťoch a v tomto veku 😝 , ale to tento rok asi nepôjde (s tým fitkom)... ale na diétu sa dám. Ja chcem dobre vypadať hlavne kôli sebe a ako vravím môjmu MM, keď ma naštve, aby som si našla ešte nejakého chlapa, keď sa s ním rozvediem!!

fleuerette
26. júl 2011

@lucia1981 jój tíško závidím. No ja zatiaľ odolávam, ale obávam sa, že mi jedného dňa "prdnú nervy" a bude. Benzínku mám skoro pri dome, takže zdroj je blízko 😖.

lucia1981
26. júl 2011

ja na diety veľmi nie som, proste nikdy neviem presne dodržať to čo treba a tak sa radšej snažím jesť zdravo, veľa ovocia a zeleniny a tiež by som rada vyzerala dobre hlavne kvôli sebe, lebo môj manžel ma musí asi naozaj veľmi ľúbiť 😀 lebo ten mi vždy hovorí, že sa mu páčim taká aká som aj teraz to počúvam stále, keď začnem s tým, že vyzerám hrozne a do ničoho sa nezmestím.... 😠

9lea
26. júl 2011

@fleuerette ja mám tiež ešte stále 10 kíl na sebe, a to som už tiež 5 týždňov po pôrode, zatiaľ kojím, tak dúfam, že to ešte nejak pôjde dole, lebo sladkosti sú teiž moja slabosť a neviem sa ich zdať, a najem sa aj večer, lebo si stále hovorím, však kojím, tak aj zhodím 🙂 Ale vyzerať dobre chcem teiž hlavne kvôli sebe, lebo sa tak lepšie cítim. A šatník, neoblečiem z nohavíc nič čo pred tehu, tak sa na tie veci ani nepozeram, lebo by som asi plakala, rifle mi pridu ako pre bábiku, trička a svetriky tiež, normálne mi to príde až čudne a neprirodzené, že som nosila takú veľkosť 36/38, niektoré trička xs, no masakra 🙂

veronch
26. júl 2011

@kaara1980 Ahoj, ja som takto ako ty prezliekala Lucinku, a k tomu ešte niečo pekné von.... Teraz to už neriešim, pokiaľ sa neušpiní, neokaká alebo neogrcne, nechávam Emke to isté a von sa ide tiež v tom, čo sme doma... 🙂 len navrch bundičku alebo košieľku, aj tak to pod dekou nie je vidieť. Pri kúpaní samozrejme čisté, ale potom už žiadne zbytočné prehadzovanie oblečka. ahoj.

fleuerette
26. júl 2011

Tak baby,beh za kočíkom je neskonalý zážitok, najmä pre tých, ktorý to sledovali obďaleč. Len dúfam, že sa neocitnem v nejako týždenníku 😖. V prvom rade utekať s kozami veľkosti E+++ a ovisnutým bruchom ani neviem akej veľkosti, je fakt zážitok. Pri prvých krokoch som sa tak "rozvlnila", že mám ešte teraz z toho morskú chorobu. Okrem toho som pri každom treťom kroku zakopla o kolieska kočíka, takže dvojité kolieska sú pekne na hovno. Celkovo celý kočík Peg perego absolútne nespĺňa vlastnosti športového náradia😀 . Suma sumárum, behanie za kočíkom zavrhujem, celkovo asi beh bude musieť počkať, kým sa na mojom tele takých 8 kg nebude vlniť....

lucia1981
26. júl 2011

@fleuerette tak to musel byť zaujímavý pohľad na Teba a kočík.... 😀 😀 😀 😀

9lea
26. júl 2011

dnes sme boli aj opäť na prehliadke. Tu v nemecku sú však troška popredu, čo sa týka zdravotnej starostlivosti. S babätkom nemusím nikde chodiť, to znamená, všetko je na jednom mieste, chodí sa len vždy do iných miestností. Dnes sme boli napriklád v miestnosti U3, doktorka, hneď som cítila z akcentu, že to nie je nemka, ale bola to ruska, avšak bola veľmi príjemná, a venovala sa nám viac než hodinu. Maličkého celého poprezerala, všetko nám vysvetlila, v tej istej miestnosti mu urobila aj sono klbikov, to znamená, že som nemusela ísť extra nikde k ortopédovi. Maličky ma extra zošit, kde je už všetko vopred predtlačené, a dr. zapisovala len údaje. Na ľavej ručičke sa mu vyhodila taka veľka vyraška tak som zľakla, že to je herpes, alebo čo. Tak ževraj to ma z očkovania zo slovenska, že sa po očkovaní, vyhodí často taka vyráška a tam potom zostane taká ta otlačka čo máme všetky na ramane. No a maličky nám pekne priberá už máme 5070 gramov, a meriame 56 cm. Povedala mi, že to úplne stačí, že vôbec nemusím prikrmovať, že maličky prišiel na svet dosť veľký a že také detičky aj pomalšie priberajú, že to nepotrebujú tak ako detičky ktoré prídu na svet s nízkou pôrodnou váhou, takže je všetko v poriadku. Takže sme radi, že sa máme dobre a že sme zdravučky 🙂

veronch
26. júl 2011

@baska19 Baška, ja som mala pred dvomi rokmi tiež júnové bábätko a nosili sme v zime overaly s veľkosťou 74 a to bola Lucka z tých drobnejších detičiek.

janka830
26. júl 2011

Ahojte, vidím že sa bavíte o dietách a cvičení..ja som začala s cvičením hneď prvý týždeň po pôrode, cvičím každý deň poobede síce nie nejako extra dlho alebo veľmi ťažko ale prvé výsledky sa už dostavili...2x si opakujem jeden set cvikov...z pôrodnice som si odniesla 3,5kg navyše a momentálne mám navyše ešte 1,5kg...ale tá postava teda vôbec ešte nevyzerá ako pred tým..teda hlavne to brucho...je to taká želatína, na tom sa bude musieť teda ešte pekne dlho pracovať...čo sa týka stravy tak som úplne vyradila biele pečivo...a obmedzila som mastné...pijjem veľa tekutín...nejako extra sa v jedení neobmedzujem, ale je pravda že ani nepreháňam..

lucia1981
26. júl 2011

@janka830 ahoj! aké cviky robíš? 😉

katinka71
26. júl 2011

kocky navnadili ste ma na cvicenie teraz mam 8 kg naviac,vazim 62 kg,mm som nakazala aby mi nastavil stacionarny bicykel u sluzi ako vesiak,tiez sa do nicoho nezmestim hlavne nohavice,a to brucho,po prvom porode to bolo hned prec,ale to som bola o19 rokov mladsia,este ciastocne kojim nejem pomaly nic lebo mam pocit ze malv reaguje na vsetko.vela place a ma bolesti az ma z toho pupocnu herniu