Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
tak moj ma uz pomaly 6 tyzdnov a usmev nikde ☹ ale ked on vsetky prespi tak asi nie je kedy a ked je hore tak nervaci ach jo ale ked spinka tak mu to ide 🙂
fleuerette aky mas typ peg perega. kupovala som pliko easy drive 2011 lebo stary som tiez mala perego tak aby som nemusela kupovat celu 3kombinaciu. je lahucky ale na tych nasich chodnikoch riadne hrkoce ☹ . som ho brala lebo jedine k nemu my sadol stupienok ktory sme aj tak nekupili. vediet tak kupim pouzitu GT3. autosedacka by vam mala v pohode vydrzat do cca.8-9 mesiacov,ja som s nou velmi spokojna aj ked je dost tazka. neboj za chvilocku ti maly prestane tak priberat, ako tu uz dakto pisal ze tie vacsie deti potom uz tak nepriberaju
@ajjkas Ahoj, veru som tu málo, nie je čas. Na prvom mieste je Dávidko, treba sa mu veľa venovať. Máme sa dobre, len ma trápi, že sa mu zaparil zadoček, neviem prečo, používam krémiky na zapareniny a umývame ho každý večer, má červený zadoček,taký drsný, nevieš čo s tým??? Zajtra s ním pôjdeme asi k pediatričke, nech sa na to pozrie a odporučí niečo.Bolí ho to, zvykne plačkať. ☹ Ako sa máte vy? Dúfam, že ste ok. 🙂 😉
@ajjkas ahoj! ja mám malého doma od začiatku prázdnin a normálne sa čudujem aký je dobrý a ako mi pomáha, nevymýšľa, vie, že sa musíme prispôsobiť drobčekovi a tak to berie normálne, že von ideme keď môžme nie keď chce on a zatiaľ vôbec nežiarli a dúfam, že ani nebude, ja som sa tohto leta strašne bála, že ako to bude, ale zatiaľ je to v pohode... 🙂
pre MONITAS84 - ahojte kocky. ja sem pisem uplne prvykrat, obycajne si len citam co sa deje s vasimi rovnako 'starymi' babatkami. my mame doma maleho sebastiana... chcela som len napisat k tomu vasemu zaparenemu zadocku. vyskusali ste bepanthen? podla mna je uuuzasny!
tak dnes sme mali po dlhej dobe ťažký večer, maličky bol nervózny a nemohol zaspinkať, až teraz sa mu to podarilo, a to som chcela ešte, že večer upečiem zeleninový koláč, ale bohužiaľ je desať hodín, čiže som sa k tomu nedopracovala. takže idem spať aj ja, kým sa dá. inak jedna otazka žienky, ako spávate aj s podprsenkou v noci, lebo ja som vždy spala bez, jednoducho neviem zaspať s podprsenkou, čo je teraz ale problém, lebo keď sa zobudím, tak nočnú košeľu musím prezliecť, taká je mokrá, a minulu noc, bol mokrý vankúš, paplón aj plachta, som si ani nemala potom kde ľahnúť, všetko bolo tak mokré. to akože celé kojenie, tak trvá, lebo ja sa asi nedoperiem nočných košieľ 😉
@9lea mne sa tiež naprd spáva s podprsenkou, takže ako kedy... Ale som na tom podobne, teda nočná košela mokrá, ale teda vankúš, paplón a všetko ostatné zatiaľ nie :D
@lucire ahoj, už som bola, povedal, že je všetko zahojené ale že nemám ešte zaťažovať brušné svaly hlavne na podbrušku. Vraj sa to vo vnútri musí riadne zahojiť. Tak čakám, ale to brucho je hrozné, neforemné, také mľandravé.
Ahojte, včera Matejkovi brali krvičku, bolo to strašné. Brala mu z ručičky, museli sme ho s priateľom držať lebo sestrička mala dovolenku. Tak ako tam reval to som ešte nezažila. Najprv mu nechcela tiecť ale potom sa rozbehla. Brala mu do dvoch skúmaviek. Dúfam, že výsledky budú dobré.
No a od včera ho kŕmim materským mliečkom 🙂 🙂 🙂 🙂 . Jedna mamička u nás má strašne veľa a vylievala ho do odpadu tak ma za ňou dr. poslala. A bola ochotná, že mi ho bude dávať 😀 . Lebo jej dcérka ho nestíha papať. Tak dúfam, že ho zasýti. Ale bojí sa aby mi nedostal koliky alebo aby ho nezapekalo. No uvidíme.
No baby, ja mám dilemu. Môj malý prosím pekne spal od dvanástej do štvrť na osem... Ja mám normálne traumu z toho, že je to strašne veľa a či je v poriadku a ráno sa zobudil a dokonca nechcel nejako extra ani jesť, čiže nezdal sa mi nejaký vyhladovaný... Nebol pokakaný a tlačí teraz, tak možno to je problém, ale zase zabúval... Teraz fakt neviem či je to OK, alebo nie, ale vyzerá spokojný, ale nie je to veľmi veľa? Ozaj baby, od kedy dávate bábätká na bruško a "pásť koníky", pozerám tu fotky, že dávate, len neviem od kedy je to vhodné?
a ešte mám pocit, ako keby papal pomenej ako predtým, ale je spokojný... Ja neviem fakt...
zufzufmeister nepapa skor kratsie? ono cim su starsie dietky tym rychlejsie sa dokazu zasytiti. taky novorodenec papa aj vyse pol hodky ale 3 mesacne babo to uz zvladne za 5 min. a mozno ma jednoducho obdobie ze nepotrebuje viac papat
na brusko uz daktore deticky davali uz v porodnici..ja ho obcas dam ale dost sa nato jeduje
lucia1981 moja je doma od pondelka na 2 tyzdne tak to bude hotovy blazninec 😀 sice na par dni ju tato berie k babke tak aspon tak inac by som zosedivela
@zufzufmeister ja ho dávam na bruško od druhého týždňa, doteraz sa mu to nepáčilo, ale teraz mi cez deň tak aj spinká ...
@nenullienka pekne drží hlavičku..veru a to vraj chlapci sú lenivý.. u tvojho to teda neplatí.naša tiež je šikovná udrží hlavičku do sedu keď ju dr. dvíhala, ale teraz taký týždeň dáva hlavu na jednu stranu tak aj keď je na brušku jej to ide ťažko...ale trénujeme aspoň si poprdká...
@zufzufmeister inak na bruško dávam skoro od narodenia hneď ako sme prišli z pôrodnice predtým než ju prebalím tak nachvílu a potom ju idem prebaliť a záleží od nej ako sa jej na brušku páči..niekedy 10minút ale niekedy plače tak ju tým netrápim
@zufzufmeister prikláňam sa k názoru dooscoby lebo je dosť už velké bábo aby sa dokázalo napapať aj za krátky čas...my sa krmime 7minut sledovala som to lebo aj ja som si myslela že papá akosi málo..ale len sa rýchlo dokáže najesť ...inak by sme v noci neprespali 6-7hod. a potom cez deň 3-4hod. Aj teraz malá spí od 6h.a už len čakám kedy sa zobudí 🙂
@nenullienka presne tak snáď sa to napravý ak bude čas vôbec na nejaké cviky...pri prvom som totálne nemala čas, a keby som mala na starosti len malu tak je to ok ale teraz sú deti dve...no čo už 😉
caute baby, dneska sa mi o vas snivalo 😀 mali sme stretko 😀 a kukujka mi ukazovala aku ma odsavacku 😀
no ale teraz k teme , mozno ste to tu uz niekde preberali, nestiham vas citat tak neviem..ja mam pocit ze maly sa mi prekaka lebo su mu uz male plienky, este stale davam newborn..ake davate vy? myslim velkost.. 😉
lencita newborn uz nedavam asi tyzden uz sa my zdali malicke....teraz davam 4-9kg cislo 3 je to tusim
lucire tisko zavidim ☹ . moj papa ani nie 10 min ale hlasi sa kazde 2hodky vo dne v noci. oproti prvorodenej co bola prisata aj hodku je to rozdiel. a k tomu aj prihoda lebo ako prvorodicka som sa trapila ci papa a pribera kolko ma tak som ju nechavala aj 40 min ze snad za tych 15 sa ani nenaje a raz sme uz neviem kvoli comu dostali do ambulancie na kramaroch kde pani doktorka zavelila kontrolne vazenie tusimto bolo kvoli zelenej stolici a slecna za 10-15 min.vypila skoro 150ml 😀 tym u mna skoncilo meranie casu. sledujem len pocikane a pokakanie plienky
@zufzufmeister to som fakt minule tak blbo ležala na boku a ako som si asi tlačila na prsia tak som zamočila komplet všetko.
tak to som napríklad nevedela, že väčšie bábo sa dokáže najesť rýchlejšie, mne sa už minule tiež zdalo, že papá akosi málo a stačí mu to, predtým to fakt trvalo tých 20 minút, teraz v noci, 5, 10 minút ťahá a je mrtvý, čiže spí ďalej, a čo sa týka spánku, tak ten môj spal asi tak od narodenia najdhlšie štyri alebo štyri a pol hodiny, inak spáva vždy tak 3 hodinky, ale napríklad v noci sa zobúdí pravidelne o tej druhej pol tretej a nevymyšľa rýchlo sa na napápa a spinká ďalej do pol šiestej, šiestej, čiže som hore len nejakých 20 minút, tak mi to aj celkom vyhoje.
ahojte baby balite na siroko? neviem ci sa uz rozoberala tato tema ale nam doktor povedal ze 1 latkovu plienku a poštolky...co ja viem ale mne sa to teda velmi nechce aj v papieri mam napisane ze PREVENTIVNE balenie na siroko tak neviem 😒
@9lea Ahoj, ja spim spodprsenkou od zaciatku. Mam ich tri, ale ako pises, aj ja som mokra. Ked sa mala uz 3-4 hodiny nebudi. A ked po tych 3-4 hod. sa zobudi a nakojim, tak sa idem prezliect a spim dalej. Vacsinou spim na chrbte alebo na boku, takze mokru mam "iba" podprdu a vrch pyzama 😝 Takze ani podprsenka nie je velke plus a to pouzivam vlozky do podprsenky....
@nenullienka Wow, super drzi hlavicku. To aj nasa zacina celkom pekne. A to uz ma chytat hracky? U nas ani naznak toho... ☹

@simika23 ahoj, pridávam sa k tebe, som na tom presne ako ty, mala som pred tehotenstvom 63 kíl a teraz po pôrode mám 72 kíl, ale už 13 kíl som dala dolu, ešte ten zvyšok. ☹ Dúfam, že to dám dolu nejako, ešte necvičím, malý bude mať teraz v piatok tri týždne, asi by som mala začať cvičiť. ☹ Len keby som mala čas, malý mi zabere kopec času, varenie, pranie, žehlenie, domácnosť, ach jaj. 😒