Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte, tak ja som vcera zacala CVICIT. Robila som brusaky. Ale asi som sa velmi nenamahala, pretoze dnes som sa tesila na svalovku a NIC! Hmmm, skusim dnes viac 😖
ahojte vysledok vecerneho vozenia nepriniesol nic,mm najazdil 100 km maly si oddychol a nabral novy dych,len co sme ho vybrali z autosedacky tak zacal vrieskat do 01 h noci,tato noc bola lepsia,v lekarni sme objavili robenu masticku na vetry neviem ci to mala vplyv na lepsi spanok, maly chce iba na brusku spat,preklada si hlavicku casto zboka na bok,vobec sa neusmieva, pekny den prajem
@monitas84 mne najviac pomohol na zapareniny IMAZOL. Keď išli Simonke zúbky, tak mala krvavé chrasty na zadočku, strašne plakala, lebo to mokvalo, nevedela som čo s tým a potom mi tu na koníkovi poradili tento krém, za dva dni bol zadoček krásne zahojený. teraz ho mám stále doma, bežne používam sudokrém a keď je nejaký problém, tak 2x denne natriem tento, hlavne na noc- po kúpaní natriem zadoček, nechám ho trošku zaschnúť a potom dám plienku.
@simika23 ja som naširoko balila, lebo tak nám to ukazali v nemocnici, potom sme boli u ortópeda na svk, ten mi kázal tiež baliť naširoko, hoci povedal že všetko je o.k. Keď však boli horúčavy tak to sa nedalo, však bolo teplo a tie dve plienky som nemohla ani zapnúť do body, takže balenie po dvoch týždňoch skončilo, na prehliadke v nemecku na mňa pozerali ako z marsu, že balenie na široko a teraz sme tiež boli v 5 týždni na kontroli, kde robili malému sono klbikov a všetko je o.k. a o balení na široko ani chýru ani slychu, tak nebalíme.
Ja som poctivo balila na široko jeden mesiac, deň aj noc, po sone, keď nám dr. povedal, že jadierka sú krásne vyvinuté akoby mala 5-6 mesiacov už nemusíme baliť.
Dnes máme otrasný deň, malá mi reve už od 11.00 a ešte stále nespí, ani na rukách, ani na bruchu, ani rozbalená, ani v perinke... no už som na nervy. O 12.15 mi zaspala staršia, ale už o 13.00 bola hore, lebo ju Zuzka zobudila a do večera ešte ďaleko...
My sme celé dni samé doma, tak je to fakt na nervy, ako sa už teším na september, keď Simonka pôjde so škôlky.
@nenullienka peknúčky a krásne drží hlavičku, náš už tiež poleží na brušku a vie aj udržať hlavičku, ale ešte nie moc dlho, najradšej spí však na brušku.
No výsledky z krvičky nie sú zlé ale ani dobré 😒 😒 😒 . Má trošku horšie pečeňové testy, málo erytrocytov ale hemoglobínu má dosť. Dostali sme kys. listovú, femibion a pyridoxín. A o 2 mesiace znovu na krv ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Už teraz sa bojím. Vraj tie pečeňové testy môžu byť horšie, kvôli tomu, že mal dlhšie žltačku, tak uvidím či sa to upraví???? 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 A musím dávať 3 kvapky vigantolu lebo má mäkšiu hlavičku, ale v krvi má dostatok vápniku tak ja tomu nechápem a aj dr. sa čudovala 😨 .
ahojte tak my balíme naširoko na odporučanie z pôrodnice lebo ešte nemal celkom klbiky vporiadku ale ja dávam 1 latkovu a poštolku zatiaľ tu mame dosť chladno tak mu to nevadí a o tyžden ideme na kontrolne sono tak uvidíme. Pri prvej som bola na kontrole až v 3 mesiacoch lebo už z pôrodnice šla s tym že to mala ok a dievčatka vraj s klbikmi maju menej problemov a jej som len preventivne davala 1 plienku latkovu pod bodynko 🙂
@zufzufmeister ahojte.citam o odtahovani babetka od prsnika ze sa jeduje place a zaspava atd...doteraz maly papal pekne z prsnika no zra u zo dna na den jedol menej a menje pretoze mi pri tom zaspaval kazdu chvilu sa budil potom bola vela vyhladovany nevyspany a jedoval sa pri papani...je to takto uz tyzden a mne sa robilo menej a menej mliecka...tak som sa nastvala a zacala si odstriekavat a ku podivu som zistila ze mam dostatok mlieka len sa mliecko bohuzial spusta v niekolkych intervaloch a medzi tym su pauze cize netecie a asi to je ten problem ze ty nasi drobci sa na to hnevaju a nechce sa im tahat na prazdno... velka chyba je davat z flase no bohuzial v strese a strachu ze mam malo som dokrmovala a moj maly zlenivel a tak som na to doplatila tym ze si odstriekam a davam z flase.je o casovo narocne no tak isto to bolo aj z kojenim a islo ma trafit ked sa maly jedoval krutil pri tom zaspaval a podobne a trvalo hodinu...ale aspon som to nevzdala...je to pracne ale vobec nedokrmujem uz kolko dni...
@monitas84 Ahoj,tak my sa máme celkom dobre,až na to zvracanie,každý druhý den,ale až tak neprirodzene,už neviem čo s tým,jej to ide až z nošteka ☹ ☹ ☹ Dúfam,že to nie je nič vážne. Dnes nám prepichovali ušká 🙂 ja používam sudokrém,nedám nanho dopustit,začala som s bepantenom,ale neosvedčil sa,je velmi mastný,čo používaš ty? ja som pri prvej použ, niveu na zapar, teraz som si ju ani nekúpila,ale aj tá je dobrá,ale dobré je niekedy aj obmienat tie krémy,aspon na pár dní nasadit iný,, dobrá je aj rybacia mast a ked už má zapar,dupku tak skús pitiol,mne sa pri prvej osvedčil,aj ked v príb. inform. píšu,že ho deti nesmú,ale to je stará známa mast,opýtaj sa mamky možno ju pri tebe tiež používala,ja ked treba trošku natriem na potničku a tá akoby zázrakom zmizne
ivusik33 hovor my ☹ den blbec aj u nas 😠 . reve od rana s prestavkami tiez nic nepomaha, a uz je asi aj precpany lebo sa stale puci a grcka. ach jo do toho este prsi a treba pre starsiu do jasiel. dnes bude dlhy den manzo je do takej siestej v praci. zisla by sa daka dovca
Ahojte, chcem sa spytat vas, ktore kojite. Ako casto kaka babatko? Moja mala posledne asi 2 tyzdne kaka iba raz za 3 dni - predtym kakala kazdy den min. 1x a teraz sa stalo toto pravidlom. Ja viem, ze kojene deti mozu kakat takto, ale stale sa puci a zda sa mi byt nepokojna. Nie vzdy ale ma take chvile ked je uplakana a neviem preco.... ☹ Moze to byt mojou nejakou stravou?
jaaaj toto pocasie hrozne a zevraj leto ja uz chcem ist s malou aj trosicku von nie byt doma zavreta
dievcata ako casto chodite von s krpcami a na ako dlho
@kukujka tiez podavam uz do kazdej flase Antiflat/t.j sab simplex/ma to davkovac,a doobedu biogai,vetry ma vzdy aj kaka pravidelne,este mu natieram brusko mastou na vetry,prikladam termofor naozaj neviem co robit,dr povedal ze vyrastie zhoho,nechcem ho ani nechat revat,kvoli pupocnej herniu,buduci tyzden ideme na sk domov.tesim sa
@sisi0211 môj kaka každý deň, niekedy sa mu podarí tri krát za deň, niekedy len raz, ale kaknuté má takmer v každej plienke, ale tiež niekedy vidím, že sa pučí,ako by ho bruško bolelo, a keď sa vykaká tak mu je lepšie. Ale zatial nedávam, žiadné kvapky ani nič, pre lepšie trávenie, či niečo podobné, ide mu to od narodenia pekne samo. Ale pre prípad mám doma sab simplex, ešte som však nevyskúšala.
@andysok ja sa snažím chodiť každý deň, dnes som sa vybrala aj nakupovať, pokiaľ ho veziem v aute, tak spí ako anjelik, spinká aj v nakúpnom kočíku, ale musím s ním pohybovať, dnes ma však zastavil jeden pán, že aké pekné bábo, a že to je naša budúcnosť tieto malé deti, veľmi milý, až na to, že som zostala stáť a malý sa začal nervačiť, pri kase veľa ľudí, i predavačky pri kase začali aj rychlejšie rátať, všetci sa usmievali, že ako pekne mi plače a ja samozrejme nervy 🙂 a v kočíku na prechádzke spinka tiež pekne, len čím viac hrkoce tým lepšie, tak chodím po okraji cesty a jedným kolieskom idem niekedy po tráve nech ho trasie, keď sa mu to páči, potom už keď tvrdo zaspí, tak mu to je jedno, či hrkoce alebo nie 🙂
@kukujka ja mam doma tiez tieto kvapky,pre istotu,no este som ich nedala,jeden den mala nekakala a na druhy den hned rano,prekvapenie,trojita davka a hned tri plienky za sebou plne.Ma sa to davat aj preventivne?Bo niekedy sa puci,ale ja jej natietram brusko mastickou proti vetrom.

@nenullienka no téda, to je ale šikovník a je nádherný 🙂 . Ten náš zbojník drží hlavu len keď na niekom leží. Keď ho dám na deku tak sa jeduje, že ňou len metá zo strany na stranu, ale poriadne ju nedvihne. Okrem toho aj na bruchu sa snaží metať ručičkami, takže ich nemá pod sebou ale v sekunde si ich vytiahne do bokov a tým pádom sa nemá ako dvihnúť. Funguje to jedine vtedy, keď mu ich nasilu držím pod ním 😠 . No a to vrčanie čo z neho potom vychádza, sa dá prirovnať tak k divému psovi dingovi. Aj naša Chyaruška sa ho vtedy zľakne a radšej sa schová 😀 😀 😀