icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucia1981
28. júl 2011

@koc1nka jééj vy ste ale šikovné.... 🙂 🙂 🙂

zufzufmeister
28. júl 2011

@leni831 Ja mám ale asi fakt málo mliečka, lebo som skúšala aj tak, že po krmení si vyprázdniť prsníky, aby sa tvorilo viac mlieka, ibaže som si neodsala nič dokopy, pár kvapiek a to mám 4 rozne odsávačky, lebo som myslela, že problém je v tom... Neviem, ja sa snažím tiež vyhýbať dokrmovaniu, ale keď vidím, že je hladný aj po krmení tak mu dám... ale malo, zhruba tú jednu dávku za deň... On sa už ani nehnevá, aj dneska pekne ťahal, aj dlho, len už keď nešlo, tak plačkal a fakt som sa snažíla si vytlačiť aspoň niečo potom a nič... tak neviem, pijem čaje, jem homeopatiká, všetko možné... netuším...

lucia1981
28. júl 2011

@9lea ahoj! môj malý odpadne hneď ako ho dám do kočíka a vyjdeme von a spí aj tri hodiny v kuse, vo vajíčku sa mu veľmi nepáči ale to je asi tým, že je taký drobnučký a chudáčik je v tom taký statený... 😅 ale dnes sme boli v poradni na aute tak cestou aj zaspinkal v ňom, no ale kočík u nás vedie len keby počasie bolo lepšie.... 😒

9lea
28. júl 2011

@lucia1981 mojemu sa naopak páči v vajíčku a v kočiku ani moc nie, čo dieťa to rozdiel 🙂

kaara1980
28. júl 2011

ahojte.no my sme boli v zoo,ešteže sme šli hneď ráno a absolvovali sme 3 hodinovú vychádzku.Keď sme došli domov,začalo liať,tak sme to krásne stihli.Dúfam,že zajtra nebude pršať a stihneme ísť na Devín.My máme všetko ok,len Kubko nejak začína neposlúchať,ale máme návštevu (sesternicinu dcéru 17ročnú),tak sa predvádza 😠
Písali ste o podprsenkách...ja ju už neznášam,vkuse ju mám na sebe a veru si netrúfam žiť bez nej a tamponov.Mne sa prsia nalejú kedykoľvek a mlieko mi len tak strieka,takže by bolo všetko ako žmyk.
Malá veru nedrží tak hlavičku ako vaše miminká.Keď ju mám na rukách,krásne hlávku drží,aj,keď si ju dám v polosede na seba...ale keď je na brušku,tak sa len srdí a jeduje a hlávku dá len na pár cm od postele.

kukujka
29. júl 2011

@koc1nka ahoj ano moze sa to davat aj preventivne,ale byt tebou tak nedavam ked s tym malicka nema problemy.moja je tiez taky sikovnicek tiez uz v 5tich tyzdnoch dokazala to co tvoja nelka.teraz pribudlo dalsie,ze ked ju dam na brusko tak sa plazi ako krokodil do jazera vie tak precestovat od jedneho konca postielky po druhy az ma potom kolienka s toho cervene

fleuerette
29. júl 2011

Kočky máte niektorá negatívne skúsenosti s kvapkami Biogaia??? My ich berieme od prvej návštevy u pediatra, najprv 3 kvapky a pred 2 týždňami kázala zvýšiť na 5 kvapiek denne. Kvapky sa mi pred týždňom minuli, týždeň sme boli bez nich. Malý sa aj po tých horúčavách celkom dobre vždy ráno po rozbalení vykakal, a poprdkával si celý deň, spali sme skoro do 9 každé ráno. Včera muž konečne doniesol ďalšie balenie, tak sme nadávkovali. No a dnes sme už od 5 hore, malý bol až červený od toho ako si potreboval poprdkať, a nešlo a nešlo.
Tak neviem či som už paranoidná kvôli tomu bruško alebo čo 😖 .

fleuerette
29. júl 2011

@nenullienka ahoj, ako to vaše mykanie? Ja som včera musela normálne odísť zo spálne a muž sa snažil uspať malého. Ten sa zasa tak metal a takou silou si búchal pästičkami po hlave, celý sa doškriabal, hlavou krútil z prava do ľava. Má takú silu, že mu neudržím rúčky pri tele. No a samozrejme čím viac ich chcem udržať tým viac zjape a trepe sa. Včera sme čiastočne rozobrali postieľku, dali dolu bočnicu a prirazili ju k posteli, lebo mám pocit, že keď ho držím spí kľudnejšie. To mi bolo večer osudné, lebo ako som ho ukľudňovala, škrabol mi tak do oka, že ešte ani dnes nič nevidím. Len dúfam, že mi nepoškriabal rohovku.
Som z neho zúfalá, dúfam, že nezačnem neznášať vlastné dieťa 😢 😢 ,
A neurologička povedala, že to je v pohode, že to prejde 😠
Normálne mám strach, či to nie sú prejavy autizmu.

zufzufmeister
29. júl 2011

@fleuerette Inak aj malý toto robí, nie až tak strašne, ale robí, vždy je to preto, že sa strašne zlostí na niečo, len nie vždy prídem na to na čo... :( Neboj bude to lepšie určite, ja už len dúfam, že tie tri mesiace budú magické a zlepší sa všetko...

zufzufmeister
29. júl 2011

baby, malý dnes zase spal ako zarezaný ako dvanástej do pol siedmej, fakt neviem či je to normálne a ja miesto toho aby som mala naliate prsia ako vždy, keď dlhšie búva nič... tak neviem čo dnes bude... Ale priateľ ho ráno išiel prebaliť, mal trochu kaknuté, ale ako s ním hýbal a tak, tak sa tak poserinkal, že som skoro odpadla, keď som došla do izby, komplet všetko osrané, to sa hádam ani nedá, priateľ komplet od hlavy po päty, zem aspoň na tri metre šplechy, postieľka, hojdacie kreslo... proste musel to mať riadne zastavené, potom sa už usmievkal a bol spokojný... Na toto pomáha ten sab simplex, ako ho dávkujete, ja som niekde čítala, že pred a niekde že po, koľko kvapiek dávate a ako často?

andrejecka
29. júl 2011

@zufzufmeister neboj nemáš málo mliečka, ja mam jedno prso číslo 1 ale z toho mi malý nechce piť, druhé mám tak číslo 2 a z toho ked sa naje tak tiež nemám šancu odsať ani kvapku, niekto má mlieka na rozdávanie a mne sa robí len tolko kolko malý potrebuje, ale pekne priberá tak je to ok 🙂

sisi0211
29. júl 2011

@zufzufmeister Ja davkujem Sab Simplex 3 x 15 kvapiek. Takto mi odporucila doktorka. Ale potom spominala, ze mozem aj tak, ze tych 45 kvapiek rozdelim na kazde kojenie na jeden den. A davam ho tesne pred papanim.

sisi0211
29. júl 2011

@andrejecka Podla mna bud rada, ze nemas na rozdavanie. Predsa staci kojit, nie to este sa zaoberat odsavanim. Strata casu. Ja sa snazim neodsavat, hoci mavam v noci dost naliate prsia. Mam kamaratku, ktora v noci stale odsava, lebo mala jej prespi celu noc. 😖

sisi0211
29. júl 2011

Chcem sa spytat, ako vyzera pupocna hernia?

dooscoby
29. júl 2011

fleuerette probiotika by nemali mat ziadne vedlajsie ucinky.davam ich tiez a bez problemov,a ak nerobili sarapatu predtym tak si myslim ze to bolo daco ine. nezjedla si ty daco co by to mohlo sposobit? moj ma pre istotu zapalene ocko a myslim ze so soplikov,som volala do lekarne tak som mu dala kvapku oftanoseptonextu ci ako sa to pise a tusim to aj trosku zabralo. juj stale daco,sa bojim ze na jesen ta starsia privezie domov celu zoo ☹ ak bude moc zle ju necham doma nech tu nie je kazdy tyzden dakto chory a toto pocasie tomu len nahrava

dooscoby
29. júl 2011

ako vas citam tak moj len spi a ked je hore tak sa jeduje. kazdy tvrdi ze nie ale podla mna ze musel prist na svet o 3 tyzdne skor a podla mna nasilu vyvolavany porod tak bude trosku pozadu. myslite ze to moze mat takyto vplyv? vazne sa my zda ze spravanie ma skor ako 3-4 tyzdnovy drobcek nie ako 6tyzdnove babo

lucia1981
29. júl 2011

ahojte! no ja som dnes mala hroznú noc, drobec bol hore každé dve hodiny, čo sa zvykne budiť len raz za noc, no ale to bolo asi tým, že včera celý deň prespal, akurát sa budil len na papanie a teraz zase spinká, dúfam, že sa mu neobráti režim.... 😖 inak ja tiež nebalím na široko, v nemocnici povedali, že nemám až keď nám to povie ortopéd, tam ideme v utorok na sono nožičiek tak som zvedavá, stále sa to mení, keď sa narodil Lukáško tak bolo treba baliť na široko a aj kúpať každý deň a teraz zase inak hovoria.. 😖 no idem ja trošku upratať kým spinká, len dúfam, že pri tom aj ja nezaspím.... 😀

zufzufmeister
29. júl 2011

@dooscoby neviem či to môže mať vplyv, že sa narodil predčasne... Asi by to nemalo vplývať, ale tiež môj osobný názor je, že to môže ovplyvniť, predsa len 3 týždne sú dosť... Neboj sa to prejde a dobehne všetko...

zufzufmeister
29. júl 2011

Inak baby, čo sme tu rozoberali chudnutie... Buďte radi, že máte len nadváhu, ja keď sa totižto pozriem na tie moje strie komplet po celom bruchu, hnusné červené, tak to je dosť na p... pohľad... Je mi jasné, že v živote si neoblečiem dvojdielne plavky, takže predsa, schudnúť je aspoň šanca, ale toto je na celý život... Tak dúfam, že som vás utešila :D

sissika
29. júl 2011

@nenullienka a to kvôli čomu mu brali krv???

lucire
29. júl 2011

@koc1nka aká pekná slečna a všimla som si že máte aj naušničky..to hne´d z pôrodnice? lebo doktorka u nás, že až keď bude mať tri mesiace...ale strašne sa bojímako sa to bude hojiť 😢

lucire
29. júl 2011

@zufzufmeister super ale aj to vybledne, neboj niesi sama..ja sa poctivo natierala takými drahými krémami a olejmi..a až v ôsmom mesiaci riadno ma svrbila koža a nedalo sa už ničím to zastaviť...tiež mám strie jednoducho sa z tým z mier a ke´d vyblednú tak ti bude jedno že to tam je...

dooscoby
29. júl 2011

lucire ono sa to hoji v celku rychlo. som tiez malej davala az neskor okolo 6teho mesiaca presne nepamatam lebo lekarka nechcela skor kym nebude mat ockovanie proti tetanu

monitas84
29. júl 2011

@ajjkas ahoj, včera sme išli s malým k pediatričke, no zbytočne má dovolenku, kožná tiež. tak som bola v lekárni a tam mi povedali, že to mohli spôsobiť vlhčené utierky a veru na tom niečo je, na odporúčanie lekárničky som malému začala utierať zadoček len s čistou mokrou látkovou plienkou po každom kakaní a vidím zlepšenie a kúpila som mu tú rybaciu mastičku,ktorú mi píšeš aj ty. už som kludná, pekne sa mu to hojí. ináč aj nášmu ide niekedy aj cez noštek mliečko podľa mňa je to normálne. zatiaľ stále len kojím, dúfam,že to malému stačí, niekedy vystrája ale to píšu aj ostatné baby.prespí nám tri až štyri hodiny,niekedy menej. len teraz naozaj neviem aké vlhčené utierky používať, je to praktickejšie ako s látkovou plienkou.

koc1nka
29. júl 2011

@lucia1981 dakujem,len uz tyzden mame na tvaricke vyrazky,potnicky to nie su by tak dlho netrvali asi to je novorodenecke akne.

monitas84
29. júl 2011

@lucia1981 ahoj, u nás to je normálka, že je v noci hore každé dve hodiny, som rada,ked nám prespí tri až štyri hodiny v kuse. tiež, ked spinká utekám porobiť čo treba alebo si pospím s ním. teraz ho kojím, pred chvíľkou vstal,tak píšem len jednou rukou.mám radosť konečne sa zmestím do jedných mojich rifiel,aspoň niečo. 🙂 toho nášho malého veľmi často prezliekam, stále ked mu mením plienku tak všetko ociká, asi chce byť stále v čistom a v inom. 😀

koc1nka
29. júl 2011

@lucire dakujem,nausnicky nam dali v nemocnici,pri prepustani a zda sa mi to byt lepsie,bo babatko to tak neboli,cestou domov spinkala ako zabita 😀 😀 .Do tyzdna to mala zahojene,ale za den niekolkokrat som jej to cistila liehom a pretahovala.

monitas84
29. júl 2011

@ivusik33 ahoj dakujem za radu, lekárnička mi poradila práve ten imazol a rybaciu masť, vidím zlepšenie,tak som rada. 🙂

kukujka
29. júl 2011

@monitas84 ahoj mne v nemocnici vraveli,ze vlhcene vreckovky pouzivat az od prveho roku dietata najprv som to aj riesila bez nich po kazdom prebaleni som jej ritusu umyla pod vodou som si ju prehodila cez ruku a pustila vodu do vane potom som zlenivela a uz to robim len obcas zacala som pouzivat vlhcene vreckovy zatial nastastie ziadna reakcia na kozi

zufzufmeister
29. júl 2011

Ja používam vlhčené utierky Huggies - pure bez parfumov atd... a sú super, žiadna reakcia, ale sú aj naozaj vlhké, niektoré čo som skúšala pampers sensitive - to bolo o ničom, úplne suché, taktiež z lidlu a navoňané až strach...