icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

simika23
31. júl 2011

@nenullienka aj ja mam niekedy pocit ze strasne malo spinkava...dnes to tiez neni nic moc tak dufam ze v noci bude aspon klud ze sa nezobudi a nebude vymyslat 😒

janina7911
31. júl 2011

@sissika Na vojtovu metódu sme museli, lebo malá pri plači veľmi zakláňa hlavu dozadu a prehýba chrbát. Ona vôbec dáva hlavičku dosť do záklonu, my sme to pripisovali tomu, že má hlávku trošku väčšiu od narodenia.

sissika
31. júl 2011

takže to vracanie nie je nič vážne? to som rada, lebo ja som už chcela bežať aj na pohotovosť s tým ...

kaara1980
31. júl 2011

@nenullienka tak ja len ticho závidím,ja som pri 69kg len otehotnela 😕
a moja akurát zaspala,juchuchúúú,dnes spala dokopy asi 3 hodiny(zrovna,keď tu boli svokrovci)...tiež sa jej to nejak kazí,ale popravde neboli sme dnes von,lebo sa vyčasilo akurát večer

kaara1980
31. júl 2011

@janina7911 no neviem,či aj my neskončíme na cvičení,pretože malá vôbec nechce dvýhať hlávku keď je na brušku a keď ju mám na rukách tak pekne drží,ale dáva ju do zadu mierne a kuká do plafonu 😒 ...zatiaľ dr nič nepovedala.Ale aj Jakub mal zlý svalový tonus-používal svaly len niektoré

janina7911
31. júl 2011

@kaara1980 Tak my sme pochodili od pediatra, neurológa až na gastro, kvôli tomu plaču. A práve z neurológie nás poslali na rehabko, že mala vraj jednostranné držanie hlávky (malá mala vtedy dva týždne, tak som sa snažila vysvetliť lekárke, že ona sa ešte sama nepoobracia a jak ju napolohujeme, tak na tej strane je, ale ona furt svoje...) a moc sa zakláňala dozadu pri plači. A na rehabku nám bolo povedané, že pre také malé bábo nie je iné cvičenie, ako vojtova metóda, čo ma teda kus šoklo. Zatiaľ máme len jeden cvik, postupne sa bude pridávať...
Naša Simi sa mi zdá, že keď bola menšia, tak na brušku držala hlávku viac ako teraz, aj pootáčala pekne na strany, teraz, keď ju šupneme na bruško, tak len spustí rev a vtedy už moc z držania a otáčania hlávky nie je samozrejme... 😖

dooscoby
31. júl 2011

moj na brusku sa dost jeduje a tiez nevie dako extra udrzat hlavicku ale ked ho drzim vzpriamene na rukach tak uz pekne drzi kym sa nezacne metat kade tade a vtedy tiez dost zaklana. zatial to neriesim ale u mamy v praci je jedna mila rehabilitacna teta tak ked bude mat 3 mesiace pojdeme za nou. aj krpata tiez pouzivala len niektore svaly a ukazala my par lahkych cvikov a to som s nou cvicila

baby davate detickam cumlik? som na vazkach ci dat alebo nedat lebo dnes ako rycal hodinu v kuse som mu dala a vyzeral ze by aj podudlal tak vaham ci ho naucit alebo nie

koc1nka
31. júl 2011

@kaara1980 ja jej musim dat ,ked vyzvracia ale nie hned,aspon chvilku pockame,sice s velkym placom,ale musi chvilu vydrzat.Dokonca ked sa aj pokaka,tak aj vtedy to miesto v brusku musi doplnit a pyta.Niekedy po zvrackani jej dam cajik feniklovy.

sisi0211
31. júl 2011

@koc1nka Ahoj, moja kakala v pondelok a potom az v sobotu rano!!! ☹ Cize 4 dni vobec nic. Uz som z toho bola mimo, ale verila som, ze to je normalne u dojcenych deti, vsak to sa hovori. Ale v utorok ideme k lekarke, tak sa spytam. Sice bola trosku nespokojna cez tyzden, ale v podstate to bolo v normale, takze jej to asi nijak nevadilo, a vetry mala, takze asi sa jej ulavilo 😀

kukujka
31. júl 2011

moja mala ma uz treti den nejake redsie hovienko ako mavala neviete co je na to dobre dat?zajtra ideme k dr. na vazenie ak sa opytam,ale zaujimali by ma aj vase rady ak nejake mate

sisi0211
31. júl 2011

@nenullienka Ahoj, mame deticky asi v rovnakom veku. Moja dnes poobede nenaspala viac ako 30 min. dokopy a to po 5-10 min. Ale, minulu noc uz spala od 21:00 do cca 7:00 v postielke! s 2 papaniami medzi. Bola som cela happy 😀 Poobede sme isli aj na prechadzku a ani tam nespala. Oci otvorene a sledovala okolie, no sila!

sisi0211
31. júl 2011

@dooscoby My sme zacali davat malej cumlik asi ked mala mesiac. Vtedy sa mi zda, ze to celkom fungovalo a upokojilo ju to. Teraz je ale situacia ina. Ked uz zacne plakat, nepomoze nic, len: ak nie je hladna tak nosenie na rukach a ked je hladna tak jej mozme dat co chceme, mozme ju nosit, spievat, rozpravat, na hlavu sa postavit 😀 ale tam pomoze len a len prsnik inac je taky rev, ze pocuju aj 4.susedia a to byvame v dome 😀 . Cumlik pomaha jedine vtedy, ked zacina mraucat a este nedojde k placu (vacsinou z unavy) 😖 hmmm, skoda.

zufzufmeister
31. júl 2011

baby nepoznáte nejaké cd, dvd pre detičky? nejaké pesničky, alebo niečo také?

veronch
31. júl 2011

@zufzufmeister DVD Spievankovo od Márie Podhradskej - nemá chybu... má aj kopec cedečiek. Naša Lucinka momentálne frčí na Bambuľke. 🙂

veronch
31. júl 2011

@kaara1980 Neboj, s držaním hlavičky máte ešte čas, každé bábo je individuálne, nemusía všetky dvíhať hlavičku v mesiaci. Ani naša Ema ešte nedrží na brušku hlávku poriadne. Lucke to tiež dlhšie trvalo a teraz jej nič nechýba....

lucire
1. aug 2011

@kaara1980 aj ja vytahujem soplíky, ale netečie jej z nošteka tak iba také suché...my jej vytierame noštek takým roztokom..physiomer taká ampulka kvapnem na vat.tyčinku a vytriem jej noštek a niekedy sa mi podarí vytiahnuť soplík..inak odsávačku nepoužívam zasa tolko soplíkov nemá, spí kľudne tak sa jej dobre spí a nevadí jej to ani pri papaní len tolko nám doktorka povedala, že je to tečie do krku asi preto tak chrapčí...ale iba niekedy....Snáď sa to nebude zhoršovať lebo mi to máme už z pôrodnice 😖

kaara1980
1. aug 2011

@lucire malej to zas chrapští v nose,asi jej to zaschne niekde vyššie a potom to robí šarapatu.Physiomer je super,tým som Jakubovi preplachovala nos
@janina7911 no uvidíme,zatiaľ to ja neriešim,kým nepovie dr.Ale trénujeme,ale zlostí sa pri tom ako čert.Nebude na bruchu ...

kaara1980
1. aug 2011

super,končí mi 6nedelie a moja dr už tretí týždeň neberie telefon 😠 ,čo sa chcem objednať na kontrolu.Ja by aj sex už chcela po pol roku 😠

andysok
1. aug 2011

@kukujka ahoj prosím ťa čo ti dnes dr povedala na tie redsie hovienka aj naši to maju tak raz za cas ale veľa a riedke

kukujka
1. aug 2011

@andysok ahoj k dr.chodime az okolo jednej tak potom ti napisem co na to povedala

fleuerette
1. aug 2011

už týždeň beriem azaliu, zatiaľ mliečko v pohode, sex tiež 😵 , len stále musím mať slipovú vložku. Je to špinenie ok? Som po pôrode už skoro 9 týždňov. Už mi to lezie na nervy, tak by som išla plávať.
Mimochodom už skoro týždeň bez sacharidov, žiaden chleba, pečivo, zemiaky, žiadny cukor ani čokoláda 😝 , a to máme v chladničku kus úúúúúžasnej torty 😠 .

simika23
1. aug 2011

@fleuerette a co papas? ovocie a zeleninu?..ja bez sladkeho nemôzem existovat 🙂 🙂 🙂

fleuerette
1. aug 2011

@simika23 no ovocie, zeleninu, takú ktorú môžem pri kojení a mäso, syry. Chce to trochu improvizácie, a nad rámec varenia.
Včera som napríklad raňajkovala párky, desiata biely jogurt, na obed som si zapiekla kuracie prsia s broskyňou a syrom s natural ryžou, k tomu tarator, na večeru ovocný šalát.

fleuerette
1. aug 2011

Ty brďo, malý spí už od 9:50, normálne sa nudím 😀 😀 😀

simika23
1. aug 2011

@fleuerette moja uz tiez 2 hodky taha a to spala aj cez noc pekne len som ju nakojila a buvala dalej..kebby to t ak bolo stale tak som aj vyspata 🙂

kaara1980
1. aug 2011

@fleuerette a akú zeleninu a ovocie ješ?Ja sa odvážim len uhorku,zjedla som aj ľadový šalát a z ovocia maximálne jablko 😕
@kukujka tak to som zvedavá,čo ti povedia.Malá ráno hodila taký špľajzák,že to až v plienke stálo a nevpilo sa to 😅

lucire
1. aug 2011

@fleuerette aj ja beriem Azaliu a špinenie je v pohode, ja som dokonca aj menzes dostala a tiež by som rada na plávanie začala chodiť, tak sa najlepšie rozhýbe moje telo...ja ešte dietu nezačala...mali sme krstiny tak som z torty ochutnala, ja rozmýšľam nad 90dňovov dietov tam môžeš jesť v podstane od všetkého len máš jeden deň sacharidy, potom bielkoviny, ovocný deň...atď...takže ti nechýbaju ani sladkosti...vtedy môžeš jeden koláč...a je to účinné...moja sestra z touto dietou schudla 20kg...len neviem keď prestaneš tak či znovu nepriberieš...

fleuerette
1. aug 2011

@kaara1980 Zo zeleniny uhorku, ľadový šalát, červenú repu, mrkvu, paštrnák, kaleráb, fenikel, cuketu, cukinu, dala som si aj kúsok paradajky, a chcem skúsiť reďkvičku. No a z ovocia jablko, banán, dala som si cukrový melón a červený, broskyne, marhule, ringloty.
Malý sa mi ale trochu vyhádzal, lekárka mi už pri minulej návšteve povedala, že vyrážka na líčkach je kojenecký ekzém, teraz to má aj pod bradou a na krku. Tak neviem. Ale dávala som si do šalátu balsamicový ocot, tak sa mohol vyhádzať aj z toho. Tento týždeň ho vynechám, pre istotu.

fleuerette
1. aug 2011

@lucire tiež som pozerala tú 90 dňovú diétu, aj nejaké recepty. Neviem či poznáš túto stránku http://chudnime.kiga.sk/ je tam okrem iného kopec receptov a rád.
V mojom veku žiaľ už ale len diéta nepomôže, chce to tvrdé cvičenie. Lenže jazva ma stále páli, tak sa bojím do niečoho sa pustiť. Tak len tak light rýchla chôdza pri kočíkovaní, stacionárny bicykel a chcem pridať jednoručky.

kaara1980
1. aug 2011

@fleuerette ano,ocot je agresívny,tak asi aj balsamico.A z nektariniek mu nič nebolo?Ja už sa bojím zjesť čokoľvek,ako sa mi vysypala malá zo zeleninovej polievky-asi petržlen jej uškodil.Ja sa asi neskôr hodím na tú 90dňovú,mám aj knihu,sú tam aj recepty,ale ako som ju pred 4 rokmi kúpila,tak je pekne v poličke odložená 😕 😅