Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kukujka a malinka ti ako prospieva? hoci aj ked vypije 50 ml, ake ma prirastky na vahe? ak je vsetko v poriadku a pekne pribera ja by som nedavala UM. skus radsej kazdu pol hodinu jej dat, tak ako si vypyta. ked uz das flasu, tak sa potom s kojenim postupne budes musiet rozlucit..
Ahojte mamičky, ja som tu tiež jeden deň nebola a pol hodiny Vás už čítam. my máme problém, že malo cez deň spinkáme, malý od deviatej rána nespí takmer vôbec, len poobede tak hodinku, dve a je hore, za to večer ho uz okolo deviatej, desiatej odvali a potom mi spinká do rána, len s jedným kojením, zobudí sa okolo druhej, tretej napapá sa a spinká ďalej do rána, tak si robím starosti, či mam cez deň dosť mliečka, keď ja mám pocit že mi tečie, lebo on niekedy až nestíha piť, tak prsník vyberiem a mliečko mi tecie dalej, tak som už začala uvažovať nad tým, že či ma to moje mliečko dobrú konzistenciu, či má všetko čo potrebujem, však jem dosť, pijem dosť. Včera a predvčerom som sa pokúsila dať Nutrilon, ale to je u mňa vopred prehraný boj, malý nechce fľašu ani vidieť, skúšala som aj lyžičkou, rôzne, po pol hodine vyhral, potom som skúšala dať znova za dve hodiny keď bol hladný ale ani nápad, všetko vypľúl naspäť a plakal na roztrhanie, kým som nedala prsník, tak neviem, či mu to všetko stačí, a v noci sa dobre vyspinká tak cez deň nepotrebuje, alebo čo. Asi môžem byť rada, že nechce fľašu, ani umelé, však on ani moc neplače, len to že nespinká, a bruško ho asi nebolí, lebo mi kaká pravidelne 2 x, 3x za deň aj si rád poprdká, tak neviem. a dudel nechce ani vidieť, máme už dokopy 13 druhov, rôzné veľkosti a formy a nič.
a čo sa týka priberania, tak môj pribral za 5 týždňov 1350 gramov, však už máme 5070 g ak nie viac, lebo to bola váha minuly týžden, tak priberá hádam dosť, neviem, či mu to moje mliečko stačí.
a plackame a plackame, kakame a papame...
@9lea ahoj, aj moj maly nechce cez den spinkavat,ale na rozdiel od tvojho, okrem neustaleho papania, skoro stale placka.. ja uz neviem preco, uz ani nosenie na rukach nepomoze, vsetko iba na chvilocku, spievam mu, rozpravame sa, hrame, nic nepomaha, tiez pravidelne kakava,aj prdka, brusko to urcite nie je.. v noci tiez dobre spinkava
@nenullienka
@sissika kupila som si v lekarni homeopatika na zvysenie tvorby mlieka tak uvidim co to spravi pre istotu som kupila aj um na dokrmenie ale idem sa tvarit,ze ho doma nemam vyberiem ho len v najnutnejsom pripade
Ja tiež nemám mlieko a môžem sa aj po... a nič. Pijem čaje, meltu, vineu, beriem hom. a mlieka stále menej a menej. Pri prvej ma to veľmi trápilo, bola som z toho nervózna, potom aj ona... každé kojenie bol pomaly horor, jednak aj pre to, že Simča sa nevedela prisať, cez klobúčiky nechcela ťahať a mlieka málo. Každý sa ma vypytoval a kojíš a prečo nie? Už som z toho mala nervy. Potom som prešla na UM a malá sa upokojila, ja tiež a začala som si to materstvo vychutnávať. 🙂 Simonka mi do roka nebola chorá, potom chytila zápal moč. ciest - čo s imunitou nemá nič spoločné, ale nejaké prechladnutia alebo bežné choroby sa nám vyhli, takže čo sa týka imunity nie je to všetko len a len o kojení.
Teraz som myslela, že budem kojiť dlhšie, keď už mám skúsenosti, som kľudnejšia... ale bohužiaľ mliečko som nemala. Aj keď stále odsávam, ale moje mlieko stačí tak na 2 dávky denny, čo je žalostne málo, ale pokiaľ niečo pôjde, budem odsávať.
Chcem tým povedať, že tvorba mlieka nie je automatická - porodíš a máš mlieka koľko potrebuješ. Veď aké je to jednoduché keď kojíš, nemusíš zohrievať, kupovať... ale keď nekojíš neznamená to, že sme horšie maminky, všetky predsa máme radi svoje detičky a chceme im dať to najlepšie.
Ja sa už netrápim, že dávam svojmu dieťaťu aj UM, je predsa dôležité, aby som bola v pohode a aj moje dieťa 🙂
9lea pokial ti vydrzi tak krasne spinkat tak by som to neriesila. moj sa budi v noci kazde 2-3 hodky ale pribera tak mu to mliecko staci. ono sa deli na predne aj zadne tak mozno ked mas plne prsniky tak skus tak 10-20ml toho predneho odstriekat a tym padom by sa mal rychlejsie dostat k tomu zadnemu tucnemu mliecko co ho zasyti.
viem ze v minulosti sa davala aj krupica do UM pre hladosov ale v dnesnej dobe uz asi nie,vraj potom deti prespali celu noc
baby ja som si kupila na mlieko tieto prve tabletky more milk plus http://sk.motherlove.eu/?q=node/14 a musim fakt povedat beriem ich uz 2 mesiace ked sa mi zda ze mam menej mlieka a fakt pomahaju ...su tam aj ine vyrobky...nieze by som im robila reklamu alebo co ale ozaj fakt pomahaju
a este nieco malu len kojim od zaciatku,asi 3 razy som jej dala UM ked som si myslela ze jej moje nestaci, total sa mi dogrcala z neho a ani flasku poriadne nevie chytit.....a teraz ma malinka 2 mesiace a 3 dni a ma 6 kil 😀
ta moja je dnes takaaaaaaaa urevanaaaaaaaaa co je zas nieco vo vzduchu??? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@9lea fíha,však ti parádne malý priberá,prečo riešiš um?To že je celý deň hore nerieš,moja má dni také,že nespí celý deň,potom zas dni že celý prespí.Neriešim.Raz je tak,a potom zas tak,hlavne že v noci spí 😉
@ivusik33 ja keby som nemala mlieka,tak neriešim a idem na um.Ja aj moji bratia vyrástli na um a sme tu.Nemáme alergie,chorí sme bývali tak akurát ako všetky deti.Jakuba som kojila rok a žeby mu to nejak ovplyvnilo imunitu inak ako ostatné deti sa nedá povedať.Prvé atb mal ako 5 mesačný.Ale pokiaľ mlieko tečie,treba sa sústrediť na materinské.A dobrá matka sa veru neprejavuje tým čo dáva dieťaťu jesť 😉
@ivusik33 Ahoj, ja mam ten isty problem - porodila som hladoska 4200 gramov, chce od prveho tyzdna papat 90 ml pri kazdom kojeni - no ja si horkotazko naodsavam 50 ml. Moje prsniky nechce - zvykol si na flasu este v pôrodnici - nedokaze sa mi prisat - nema nato trpezlivost - strasne sa hnevaa az do nepricetnosti a vtedy uz sa neda inak nakojit ako s flaskou... Takze pouzivame umele mliecko Hama HA od prveho tyzdna narodenia... Myslim, ze nemam na vyber - radsej pokojne a spinkajuce babo ako vyhladovany nervacisko 😀
@ivusik33 presne tak hlavne nech je v pohode mamina a potom aj jej bábo...u mňa je to že som dosť nervózna lebo veľa času mi zaberie starší...nie je to tak, že porodím druhé a to staršie kdesi odložím jednoducho aj on potrebuje svoju maminu...tak som zvedavá na ako dlho budem mať mlieka lebo čoraz viac je malá uplakaná ☹ ( prvého som kojila 18mesiacov a to som zo zdravotných dôvodov musela odstaviť)
Ahojte babenky, tak môj Matej už nechce cumlík keď zaspáva, ale svoj palec 😖 😖 😖 😖 😖 Keď mu ho vyberiem z ústočiek tak sa jeduje. Ja neviem ako sa to naučil 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 . Nechcem aby si ho cumľal 😅 😅 😅 😅
lucire som tiez daka vynervovana hlavne na starsiu stale kricim len nepocuva,stale ho natahuje a pod ☹ xajtra ju berie na 5 dni muz ku starkej tak si oddychnem

@kukujka
@nenullienka ja dokrmujem večer, to sa nedalo pozerať, ako malý vrieskal a hľadal, a prsia som mala totálne vytiahnuté ... veď okolo 16.00 ho mám na prsiach každú pol hodinu a netvorí sa mi viac mlieka, ale to nejako zvládneme, ale večer pred spaním ... vytiahne, čo mám v prsiach a dám mu um, niekedy vypije 60, niekedy 120 ml, kedy ako ...