icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
3. aug 2011

@sissika to ti verim,ze to uz musis mat tazke nosit taku vahu ved niekedy ani ja nevladzem moju nosit a to je krpec malinky

dooscoby
3. aug 2011

baby maly ma reakciu po tbc.vyzera to ako hnis vo vnutri.co s tym? poradnu mame az 18,08 mam cakat?

lucia1181
3. aug 2011

ahojte babule,aj vasi drobcekovia zacali tak krasne brblat? 🙂).je to krasne 🙂).akurat som si dala video na facebook,skoda,ze sem nejdu davat videa ☹.

kaara1980
3. aug 2011

@lucire my tu máme tiež len ich,ale malý je tam tiež rád tak maximálne jeden deň a noc.Oni majú utkvelú predstavu,že dieťa musí poslúchať na slovo-ako pes.Nedá sa im vysvetliť,že deti proste aj neposlúchajú.A svokor nevie pekne povedať,takže si viem predstaviť,ako hučal včera do malého,keď ich kopol ☹ .Keď sme tam bývali,malý nesmel ani plakať,lebo hneď nadával.A on ich má chudiatko tak rád....

kaara1980
3. aug 2011

@dooscoby nič s tým nerob,hlavne to nevytláčaj.Tak to má byť

kaara1980
3. aug 2011

@nenullienka ja som dnes opäť neúspešne učila malú na cumeľ.Stále ju len naťahuje a vypľúva ho.Chcem sa tiež vyhnúť cmúľaniu prsta a hlavne,keď jej pôjdu zuby,aby bola vkuse na bradavke

kaara1980
3. aug 2011

baby,už máte vybavený ten príspevok k príspevku?moja dr má dovolenku(od 12.7-5.8),takže ešte nemám potvrdený papier.Neviete dokedy to treba odovzdať?Nieže to prešvihnem....

sisaha
3. aug 2011

@kukujka pribera ti pekne, mozno teraz ma take obdobie, ze nepotrebuje vypit vela...az by jej hmotnost stagnovala, tak by som sa zaoberala myslienkou na UM. Zatial by som ti doporucovala vydrzat 😉

andysok
3. aug 2011

@lucia1181 no veru aj naši uz brblu ;) mala viacej tiež si to nahravam ;)

lucia1181
3. aug 2011

@kaara1980 ja som to podala na konci juna a 14.jula mi doslo 917 eur za tie prispevky+rodinne pridavky,to bolo bez materskej,lebo este stale nemam rozhodnute ci ju budem dostavat,to kvoli byvalemu prac.pomeru.myslim,ze to treba vybavit do 6 mesiacov dietata,potom to prepadne.
@andysok je to zlate,ze? 🙂.ako sa maju drobci,ako to zvladas? 🙂.ja mam niekedy dost z toho jedneho drobceka 🙂

andysok
3. aug 2011

@lucia1181 to je to najkrajšie čo teraz pozorujem ;) nooooooo dá sa to zvládnuť zatiaľ horšie to bude ked začnú liezť jeden do práva druhy do ľavá ;)

9lea
3. aug 2011

@kaara1980 ten cumeľ nedosiahnem asi ani ja, jednoducho malý reve az kým mu ho nevyberiem, tak uz neviem. 🙂

lucia1181
3. aug 2011

@9lea taky isty problem som mala aj ja,maly nechcel zidny dudel,ked som mu ho dala do pusinky,tak neskutocne plakal.tak som skusila v tescu kupit este jeden...ten najlacnejsi za par centov a ten chce.je to len taky obycajny v tvare gulky,ziadny tvarovany,tie nechce vobec

dooscoby
4. aug 2011

kaara1980 tiez ho ucim na dudel lebo on sa rad uspava na rukach a nechcem si na seba usit bic. muzovej segry decka cumlaju palce a to uz maju 8 a 6 rokov cize dost dlhodoby zlozvyk ☹ mne sa osvedcili avent dudliky zatial
a k tomu prispevok to treba do pol roka vybavit,ani ja to este nemam vybavene lebo pediatricka ma dovcu
a budu mu ten hnis potom vytlacat? ci to zaschne samo

juj to blabotanie zavidim. moj ked je hore tak len mrnci,cize vsetko preplace a este sa ani neusmieva ☹
zacinam pozorovat ze hlavicku staca na jednu stranu tak musim skusit najst dake cviky nech mu nestuhne svalstvo

9lea
4. aug 2011

@lucia1181 ved ja som kúpila už rôzne formy, máme doma asi viac než 10 kusov, už to ani nepočítam, aj lacne, aj drahé, aj tvarované, aj guľku a nechce, tak sa dieťa aspon na chvíľocku utíši, inak stále len na cicke 😒

9lea
4. aug 2011

@dooscoby ved som si už povedala, že to už ani nejdem riešiť, ze dávať mu um, lebo cez den nespinká, ked spinká dobre v noci, a cez den je len hore, ale neplace, tak asi to tak potrebuje a mliečko mu zatial stací, ked odmieta flasu. Tu krupicu si mi teraz pripomenula, presne si pamätam, ze mama davala mladsej sestre troska do mliecka, ale to boli troska iné casy, ako teraz, stále sa niečo mení 🙂 Ale našim mamám určite nemôžme nič zazlievať, tie predtým dokázali vychovať pomerne viac detí, teraz máme po jednom, alebo po dvoch bábätkach a už kolabujeme. Aspon ja z jedným, obdivujem všetky ktoré majú dve, tri 🙂

sisi0211
4. aug 2011

@lucire Za 3 tyzdne 450g je predsa super. My sme boli v utorok na poradni. Za necele 3 tyzdne (2t+5d) pribrala 270g. Mne sa to zdalo byt strasne malo, ja som ratala, ze mozno ma uz aj 5,5 kg. Lekarka vsak povedala, ze je to OK, pretoze predtym pribrala za necely mesiac 1kg. A dieta nemoze predsa v kuse tolko priberat, takze sa nemam strachovat. Ale narastla o 3 cm 😉 takze uz mame 60cm 😀

9lea
4. aug 2011

@dooscoby my máme tiež na ručičke ten pupček, hnis už vyšiel, urobila sa chrastička a tá odpadla, teraz to má už len také červené, uvidíme čo s tym bude dalej, len zevraj treba nechať tak, čo ja som nevedela, a som mu to troška dotlačila, lebo mu to same puklo, ale tak zatial je to o.k.
Nás od soboty drzí krásne hlavičku, normálne začal tak naraz, dám ho na deku a vydrží krásne aj minútku, dve držať hlavičku hore, pretáčať a pozerkať, usmieva sa veľmi rád, až tak vyská. No a s hlavičkou som mala po pôrode tiež problém, lebo malý mal v maternici zlú polohu, lebo bol veľký, tak mal sval troška stuhnutý, tak som s ním asi 10 dní po pôrode cvičila, to ešte veľa spinkal, lebo ked je hore, tak sa to s ním cvičiť nedá, teraz uz ale drzí hlavičku rovno, a ked vidím, ze ma hlavičku zle natočenú, tak mu ju napravím, a zo začiatku som podkladala aj plienku vzdy aby mal hlavičku rovno.

9lea
4. aug 2011

@sisi0211 tak to ti riadne narástla, ten náš, rychlejšie priberá, ako rastie, už ma take Baby špeky na ručičkách a nožičkách, taký tučinko, sa z neho smejeme 🙂 Ale mám takú dobrú knihu, kde je rozpísané, koľko majú detičky priberáť, a čím sú staršie, tým aj menej gramov na týžden, lebo bábätko nemôže stále tak veľa a rýchlo priberať, to máš pravdu.

sisi0211
4. aug 2011

@9lea 😀 Moja mala tiez take baby speky este pred 3 tyzdnami. Ale tym, ze sa tak natiahla a tolko nepribrala, tak jej aj zmizli 😀 😀 😀 Teraz je taka fesanda 😉

kaara1980
4. aug 2011

@dooscoby však ja som raz videla tiež v autobuse jedno dievča ako si cmúľalo palec a malo hádam 10 rokov 😕 ,fuj.A to malá akurát v noci zistila,že sa dá cmúľať pästička.som sa zobudila na mľaskot a tá päsť v ústach...dúfam,že ju to prejde.
ten hnis by mal sám vytiecť.Dr som sa pýtala,či to ona vytláča,lebo pri Jakubovi mi to bývalá dr vyslovene zakázala...a že ona to posiela čistiť len vtedy ak je tam nejaká veľká reakcia.Inak Kubkovi to prasklo ani som nevedela kedy a ako a hneď sa mu to krásne zahojilo.Dúfam,že aj teraz to tak bude 😉
@9lea no ja budem hádam ešte skúšať daľej 😉 ,Moja s guľatým koncom odmieta úplne,tvarovaný NUK ešte ako tak pár sekúnd podudle,tak sa budem sústrediť hádam na ten

kaara1980
4. aug 2011

jaj,tak to do pol roka stihnem odovzdať tie papiere na ten príspevok. 😉 😀

9lea
4. aug 2011

@kaara1980 mojejho som ráno tiež pristihla, že mal pršteky v ústach a cmúľal a už ani neviem na ktorý sa mám sústrediť, lebo som sa už pokúšala dva týždne sustrediť na guľatý a nič, potom zase na skosený a nic, potom na latexový, potom na silikonový, a stále nič, ale tiež ten boj nevzdávam 🙂

dooscoby
4. aug 2011

tak o jedno dieta menej 🙂 uz odisli na vylet ku starkej. juj baby ked vas tu citam tak sa normalne bojim o toho mojho prcka,ved on skoro stale spinka a ked je hore tak sa jeduje. dufam ze sa pomalicky rozbehne,lekarka sa tvari ze zatial vsetko okik. asi ked pojdeme na prehliadku tak jej to spomeniem nech ho preklepne

bubu84
4. aug 2011

@dooscoby u nas je to iste, noci prespinka uplne krasne, tuto noc sa nezobudil ani raz na papanie, prespinkal az 9 hodin 😕 a cez den bud spinka,alebo papa a ked nie to tak place... 😢 kazdy tyzden chodim k lekarke na prevazenie, aby som vedela ako maly pribera..dnes som jej to tiez spomenula, povedala, ze kazde dieta je ine, ze on si tak vyzaduje pozornost..ze to je vraj normalne, budem musiet vydrzat..

dooscoby
4. aug 2011

bubu84 noc je u nas horsia budi sa kazde 2-3 hodky na papanie. a lekarka nevravela nic ze by uz mal menej spinkat,zacat sa usmievat a pod. mam este jedno dieta ale aj tak tapam 😝 . on je tusim najspokojensi na rukach ked sa noci len to sa vraj moc neodporuca kvoli chrbtici. tak dajme cas tym nasim drobatkam,hold kazdy sme iny. som zvedava v com sa bude odlisovat od segry okrem toho ze je chlap 😀

simika23
4. aug 2011

chcem sa spytat baby kolko spia priblizne vase deticky cez den a kolko v kuse?...moja nejak menej zacala spinkavat neviem ci to je dobre ☹

ivusik33
4. aug 2011

@lucire o staršej mi ani nehovor, my sme spolu 24h denne, občas je to už na nervy... stále niečo vymýšľa, absolútne neposlúcha. Takže ja pendlujem len chovať a von, chovať a opäť von, lebo dnu je to na nevydržanie. Fakt sa teším na september, keď pôjde do škôlky, len dúfam že nebude problém s adaptáciou ...

kukujka
4. aug 2011

@simika23 ahoj niekedy spi veeeela inokedy vie byt aj skoro cely den hore,ale vtedy pekne potiahne v noci aj 7hodin vkuse

ivusik33
4. aug 2011

@sissika moja je drobka, keď mala 4tt vážila len 3210g, takže teraz za 2tt mohla pribrať max. 400g... tak z umelého to asi nebude.