icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
15. jan 2011

ja cítim stále len slabé pohyby.syna som čakala takto pred 5 rokmi a už si vobec nepamätám ako to bolo pri nom.Ja mám zas ten problém,že mám bruško ako vo 8-mom mesiaci,zatiaľ som pribrala 5 kg.Tak to bolo aj pri synovi,hneď mi to šlo do brucha.Vtedy sa ma každý pýtal,či nečakám dvojičky.Najhoršie je,že mi maternica tlačí na črevá a nedaj boh,že má chytia vetry...idem sa zblázniť.a to nie som ešte ani v polovici tehu.Kúpené nemám nič,ešte mám strach niečo kúpiť.Ale teoreticky mám veci po synovi,lenže akosi švagriná rodí vo februári,takže najskor ich použije ona.

daniela1974
15. jan 2011

@kaara1980 ako vlastne s tymi vysledkami z amnia? uz ich mas?? ci?

kaara1980
15. jan 2011

@daniela1974 EšTE NIE.V STREDU SOM BOLA LEN NA ODBERE.dR. POVEDAL žE VýSLEDKY BýVAJU TAK CCA DO 10 DNI

daniela1974
15. jan 2011

@kaara1980 tak drzim palce, nech vsetko dobre dopadne. Ale ono to bude dobre.

kaara1980
15. jan 2011

@daniela1974 ďakujem,dúfam

adka.m
15. jan 2011

Ahojte aj ja sa pridávam k vám bábätko čakám 24.6.2011 a chcela by som sa vás opýtať tých ktoré už cítia pohyb či ste ich od začiatku cítili každý deň alebo iba zriedka

zajo79
15. jan 2011

zo zaciatku kazdy den nie. teraz coraz castejsie.. a tak to bude nadalej

lencita
15. jan 2011

@daniela1974
ja som sa doteraz nad tym nestresovala,lebo pohyby citim len ked v klude lezim..ale uz si na to budem davat pozor, zase dalsia vec ktorej sa bojim 😔 ...je to vsetko o to horsie ze o chorobach a vseliakych stavoch som sa ucila alebo som ich videla v nemocnici... 😒 ale musime mysliet pozitivne...sme zdrave baby tak dufajme ze aj nase pokladiky budu zdrave a v poriadku...a inak by nebolo od veci kupit si ten odpocuvaci pristroj na brusko...ja som uz nad tym uvazovala... 😉

daniela1974
15. jan 2011

@lencita ja tiez ale zatial som sa nerozhodla ze ho kupim

kukujka
16. jan 2011

nieje tu nahodou nejaka zo zh s podobnym terminom?

daniela1974
16. jan 2011

@kukujka sme tu vsetko junovky. Ja som dva dni pred Tebou. Preco?

josie3331
16. jan 2011

@lencita ja ho mam a som za to rada, na utz idem az 2.2. takze dva mesiace od posledneho utz a asi by som sa zblaznila, keby netusim ci je male v poriadku

daniela1974
16. jan 2011

@josie3331 no moj mm povedal, ze co by som si pomohla, keby som nepocula bit srdce 😒 😒 😒 sice tvrdy postoj ale pravdivy. Ze mam radcej tie peniaze pridat na posielku a kupit nejaku velmi peknu a drahsiu 😅 . Ale ked citim pohyby je to lepsie, predtym neboli ani pohyby a bola len pochybnost ako moze nejake obycajne moje telo vyprodukovat nieco tak dokonale ako zdrave dietatko.

lencita
16. jan 2011

@josie3331 ja som chcela kupit nejake z bazosu alebo tak lebo mi bolo luto vyhodit tolko penazi,aj som jedno nasla ale pani tam dala zle tel.cislo ☹ na nove nemame peniaze... ☹ ale na taky monitor dychu dam aj keby to stoji milion! 😉

lencita
16. jan 2011

@daniela1974 manzel ma asi pravdu,aj mne hovori ze nemam stresovat ked minutku necitim pohyby..ze ved musi aj spinkat... 🙂
tvoje telo to uz dokazalo dvakrát, tak ver tomu, ze to dokaze ja tretikrat 🙂

daniela1974
16. jan 2011

@lencita ale ver tomu, ze prvy krat som tomu neverila, fakt som bola presvedcena ze z porodnice idem sama bez dietata, tak sa hormony somnou hrali, ze som bola presvedcena ze moje telo jednoducho nedokaze taku dokonalost vytvorit.

kukujka
16. jan 2011

@daniela1974 ahoj ja viem ja som len chcela ci tu nieje nejaka zo ZH

daniela1974
16. jan 2011

@kukujka co je to ZH 😉 😉 😉 Zohor?

zajo79
16. jan 2011

ziar nad hronom?

daniela1974
16. jan 2011

@zajo79 viem ja? 😠

daniela1974
16. jan 2011

@zajo79 som chcela dat smeja nie zlobra 😎

lencita
16. jan 2011

@daniela1974
tak na tie moje pocity si este pockam...ale uz teraz nechapem z niecoho takeho nic mohlo vzniknut nieco tak uzasne a vyskakujuce ako sa nam ukazuje na sone 🙂

zuzankazuzi
17. jan 2011

Ahojte baby. Som v 18tt a mam stale vacsi problem (asi) so zaseknutym nervom pri ritnej kosti ( 🙂 ) Je to stale horsie a horsie. Ked si dam dlhsiu prechadzu, uz ledva chodim. Mam pocit ze coskoro prestanem pri takomto tempe chodit uplne. Zevraj masaze ani akupunktura sa v tehu neodporucaju. Cvicim jogu a nejake svalove cviky, ci aerobic pre tehulky, ale nic nepomaha. Dufala som,ze si to aspon s tym uvolnim. Je nieco ucinne?

nallara
17. jan 2011

@daniela1974 tak, to je super, chcem mať tvoju povahu 🙂 😉 🙂

kukujka
17. jan 2011

@daniela1974 hi nie to je ziar nad hronom

gordanka
17. jan 2011

Ahojte 🙂
nemala som čas skôr sa ozvať,
ale od piatku už viem že triple testy nám dopadli v poriadku, tak som sa veľmi potešila
len tie pohyby stále necítim, aspoň mylsím, že to stále nie je ono, že to čo cítim je skôr niečo s trávením alebo tak... ☹
mohli by ste mi tie pocity aspoň trochu priblížiť, načo sa to podobá? aj keď iste je to veľmi individuálne, ja ozaj netuším, ako to mám cítiť ale pochybujem že by som to už pocítila 😒
ďakujem!

andysok
17. jan 2011

@gordanka Bábo v brušku a jeho prvé pohyby
ženy opisujú ako:

hladkanie,
mávnutie motýlích krídel,
bublinky,
jemné klopanie,
pohyby čriev,
trepotanie,
škvŕkanie v bruchu,
mrvenie...
http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=526

kasalka
17. jan 2011

Ahojte tehulky 🙂 Pridávam sa k Vám veľmi rada. Mne moja lekárka vypočítala termín pôrodu na 27. 6. no ja si myslím, že to trošku potiahneme na neskorší termín.
Nakupujete si už nejaku výbavičku? Ja nemôžem odolať 😉, teda vlastne ani moja mamka a ani sestra nevedia odolať tým roztomilým vecičkám.

e.lle
17. jan 2011

@gordanka @andysok no ja " tie veci" čo opisuješ cítim jedine keď v kľude ležím a musím sa sústrediť na ne... inak nič 😒 a tiež začínam byť pomalinky nervózna kedy to príde...

kaara1980
17. jan 2011

@zuzankazuzi no tvoj problém poznám veľmi dobre.keď mal syn asi rok,cviklo mi nerv presne na tom mieste kde teba.otras bolesť.nemohla som sa pohnuť a keď som chcela ísť na záchod,mama ma musela nosiť na chrbte,lebo keď som stupila na ľavú nohu,ako by som ju ani nemala a normalne ma šľahlo.Mama vtedy nevedela čo so mnou tak volala pohotovosť.Dali mi injekciu od bolesti,ktorá zabrala až o 4 hodiny.Obvoďák mi predpísal nejake silné lieky na uvoľnenie svalstva.Trvalo hadám týždeň,kým som to rozchodila.Ale odvtedy ma tam seká stále a ako som tehotná tak obzvlášť.Veru,ak sa mi to zas vráti,tak neviem čo by som robila,takže ťa plne chápem.