icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lumasa
7. aug 2011

@janina7911 mne povedal lekar, ze to prepichne az po ockovani, aby nedostala nejaku infekciu... mne tiez jaksi viac sadne to prepichovanie... predsa len lekar vie ako a kam to ma do toho uska pichnut, pripada mi nejake divne ist si to dat spravit nejakej babe, ktora robi napr. nechty.........

zufzufmeister
7. aug 2011

do piky... zistila som, že nemôžem jesť hríby, keď kojíííím, a ja milujem vyprážané bedle... :(

kukujka
8. aug 2011

@zufzufmeister a preco?ja jem hriby bezne.ja jem vlastne uz vsetko okrem kapusty

kukujka
8. aug 2011

no dnes sme isli na ostro dufam,ze sa nepotvrdi pravidlo,ze ked sa na prve babo dlho caka tak druhe pride hned pri prvej prilezitosti .chceli sme sa zacat snazit az ked bude mat lia pol roka no ale ak sa nejakou strasnou nahodou podarilo tak aj tak sa budeme tesit

dooscoby
8. aug 2011

kukujka radsej pockaj, ja len ze ked mas dakoho kto pomoze tak potom super ale ja mam rozdiel 2,5 roka a mam co robit. ono to nie je az take lahke s dvomi malymi detickami, jedno ti ledva chodi ma stale plienku a do toho ho este treba krmit plus novorodenec uff je to zaberak. znama ma 18 mesiacov rozdiel a to druhe mala skoro stale v nosici aby mala volne ruky cize podla mna si treba dobre uvazit ci je dobre mat deticky hned tak po sebe

lucire
8. aug 2011

@zufzufmeister aj ja jem hríby, ale len šampióny v omáčke alebo polievke..dokoncaaj pečene...nič sa nestalo

lucire
8. aug 2011

@fleuerette to je super, keď u vás funguje ako taký režim...aspoň si aj ty odpočinieš...my sme jeden deň úplne úplne katastrofa že ju niečo pochytí a nič nepomáha než len dlhé držanie a capkanie po zadku 😠 ale dnes napapá sa a spinká...aj večer sa jej podarí zaspať samej

sissika
8. aug 2011

@kukujka držím palce 😀

sissika
8. aug 2011

@dooscoby aj my sme boli so sestrou hned po sebe, a mama to zvládla a bola rada, ze to bolo takto, lebo sme sa spolu aspon zahrali, spolu sme sa ucili, teda ja od sestry 😀, a doteraz velmi dobre spolu vychádzame ...

dooscoby
8. aug 2011

tak ja som maleho uplne zamotala do velkej plienky podla toho videa co som tu dala s tym ze ma tam aj rucicky a zaspinkal 🙂 neviem ci to bola nahoda alebo to naozaj funguje tak potom vecer ked bude mat zly vecer tak este skusim a dam vediet

sissika
8. aug 2011

@dooscoby aj ja som to skúšala, taaaak plakal kým som ho nevymotala ... 😒

dooscoby
8. aug 2011

sissika suhlasim mat deticky hned po sebe je super len ten prvy rok je taky kriticky potom sa to uz da, ono vela zalezi aj od povahy deticiek.

dooscoby
8. aug 2011

sissika uz sa chytam aj slamky lebo som z toho jeho placu uz psychicky na dne, nech uz je muz doma lebo teraz my nema kto s nim pomoct a z toho nosenia ma boli cele telo. uz aj ja si namyslam ze je hladny ale ked mu chcem dat tak ma odstrkuje. za 2 tyzdne mame poradnu tak uvidim kolko pribral , za prvy mesiac pribral 1100 gr cize to bolo super 😀 . uz zasa ruci 😠

sissika
8. aug 2011

@dooscoby u nás to vraj bolo tak, že ja som len spala a sestra vymýšlala, ale mna bolo normálne tazké zobudit ... a nás malý sa jak na just nepodal na mna 😠

dooscoby
8. aug 2011

moj muz vraj bol taky ze len spal 🙂 a ostalo mu to doteraz. trosku si porucal, vyslobodil si ruky a drichme 😅 tiez mas doma takeho maleho jedosa? vcera prvy krat hodinku bol v klude na podlozke s tym ze som mu spievala,hladkala,hracky ukazovala no normalne som si to uzivala len keby sa uz zacal skerit

fleuerette
8. aug 2011

@kukujka tak to ťa obdivuje, keď už plánujete druhé 🙂 . My síce druhé nechceme, ale keby aj, neviem si to predstaviť takto skoro po prvom 😎 . Ešte som sa nespamätala z prvého tehotenstva a pôrodu, a všetkého toho tie prvé týždne.
Je ale fakt, že je to nevýhoda, keď má žena prvé dieťa v mojom "pokročilom" veku 😀 😀 😀 . Veľmi ťažko sa zvyká na nový režim a ťažko sa upúšťa od zažitých stereotipov, návykov a slobody.

simika23
8. aug 2011

Ahojte baby...tak po včerajšom asi najhoršom dni ktory mala cely den preplakala teraz pekne spala celu noc..od osmej vecera az do pol siestej - sice s 2 kojeniami medzi ale to hned zaspala ---keby to bolo takto ale bez toho denneho placu tak ani neviem ze tu je 🙂 ......no dufam ze dnesok bude lepsi

lucia1181
8. aug 2011

ahojte babule....ako ste na tom s upratovanim???stihate???ja normalne nic nestiham upratat,len take zakladne veci,ako umyt riad,umyt podlahu a podobne.a vcera sme mali prvy hlasny smiech,podarilo sa mu to 3 krat 🙂)...bolo to take zlate.....ako keby hiiiikal somarik :- 😀

sisi0211
8. aug 2011

@fleuerette Wow, akoze pokrocily vek??? Vyzeras na 25 na tej fotke.... 😉

9lea
8. aug 2011

@kukujka naše mamy stihli viac deti naraz, to si len teraz všetky nahovárame, že by sme to nestihli, všetko sa dá, keď sa chce, ja keď si len porátam koľko niekedy sedím pri internete, maličky spinká tak chatujem a tak by som stihla porobiť aj inú robotu, alebo sa postarať o druhe bábo, začiatky sú určite ťažké, ale potom prežijú deti spolu detstvo a tak napríklad moja teta ma troch chlapcov, medzi jedným je 5 ročný rozdiel a medzi jedny 8 ročný, povedala, že nikdy viac, že sa musela o všetkých extra starať, a vôbec sa spolu nehrajú, lebo každý ma iné záujmy. Ale zatiaľ mám len jedno bábo, možno sa môj názor zmení keď budem mať dve, ak budem mať 🙂 Ale držím palce, ak si na to pripravená, tak super 🙂

9lea
8. aug 2011

@zufzufmeister ja jem tiež takmer všetko, okrem kapusty, a citrusového ovocia, a potom sa snažím nejesť veľa paradajky, uhorky, alebo veľa sladkého, inak to nejako neriešim. Z ničoho to mliečko nebude 🙂

simika23
8. aug 2011

Baby aj vy nosite vase deticky stale na rukach?..ta moja by sa najradsej stale nosila...len sa bojim aby si na to nezvykla (teda ak si uz nezvykla) ☹

monitas84
8. aug 2011

@simika23 ahoj, môj sa tiež pýta často na ruky,radšej ho berem,nech nevrieska 😒 Tiež sa bojím, že si na to zvykne a potom sa aj zbláznime. 😠 Dnes je umrnčaný,nechce mi spať,asi s ním pôjdem na prechádzku nech už spinká.

janina7911
8. aug 2011

@9lea Moja reč. 🙂 My by sme tiež chceli čo najskôr druhé, jednak mám už po tridsiatke a neverila som, že to prvé sa podarí tak skoro a bez problémov. Takže skúsime ešte jedno. 🙂 Myslím, že radšej sa potrápiť a vypiplať dve malé naraz, ako najprv jedno a keď už s ním nie je toľko roboty a človek si aj odvykne od bábätka, tak do toho zase spadnúť odznova. 🙂
Len si musíme počkať rok do snaženia, keďže bol cisarák. 😒

ivusik33
8. aug 2011

@fleuerette ja som tiež mala prvú neskoro, začiatky boli ťažké, ale teraz by som nemenila ani za svet a vidíš, prišlo aj druhé bábo... ja to vidím tak, že sme si s mužom užili, pobehali po dovolenkách, akciách a teraz ma to už neláka.... teraz som šťastná, že mám pre koho žiť a vôbec ma neláka niekam chodiť, spoznávam iné hodnoty a radosti 😅

monitas84
8. aug 2011

Ahojte kočky, nakukla som po dlhšom čase. 🙂 Tiež jem všetko okrem citrusového ovocia,kapusty, nešpekulujem, však mliečko malý potrebuje. Nemáme problémy s papaním. Len ten zadoček,zase sa mu zaparil, jednoducho nemôžem používať vlhčené utierky, umývam ho s navlhčenou látkovou plienkou. Používam imazol krém,rybaciu masť, pomaly sa mu to zase hojí,chúďa moje malé. ☹ Vlhčené utierky používame len na citlivú pokožku a aj tak mu to vadí.Dnes má malý mesiac, zajtra s ním ideme na sono obličiek a potom do poradni som zvedavá koľko mi pribral, do autosedačky sa nám pomaly už nezmestí. 🙂 Boli sme aj u ortopéda, našťastie naširoko viazať nemusíme. 🙂 Najviac sa mu páči spinkať v kočíku. 😉 Len maminku bolia nejako nohy, nemám kondičku. 😖

monitas84
8. aug 2011

@lucia1181 Ahoj, tiež veľmi nestíham porobiť čo treba, jedine keď mám doma manžela alebo ak tu mám mamu. Je to veľká pomoc, manžel je tiež zlatý, malého aj prebalí..................... 🙂
Náš malý má dnes mesiac, ale už pomaly začína mať svoj režim, konečne! Budí sa raz za noc a potom hneď skoro ráno o 5 hod, už sa to dá zvládnuť aj sa viem vyspať. 🙂

monitas84
8. aug 2011

@kukujka Ahoj, tiež Ťa obdivujem, že už chcete hneď druhé. Ale samozrejme je lepšie mať teraz ako keby ste potom už nemali kvôli zdravotným problémom. ☹ Tak nech sa Vám zadarí a nech to zvládaš. 😉
Ja mám tiež problémy s krvou,ale to nie je až také vážne, tak mám čas. Aspoň dúfam. Musím sa spamätať najprv z tochto pôrodu. 😖

sissika
8. aug 2011

@monitas84 neskúšala si Bepanthen na ten zadoček? nám veľmi pomohol ...

sissika
8. aug 2011

@fleuerette koľko máš vlastne rokov pani v pokročilom veku? máme ti radšej vykať? 😀