Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@ivusik33 Ahoj ďakujem za rady, si zlatá. Včera večer som išla malého kúpkať,dali sme ten olejček do vody, no bolo to také o ničom tak som mu aj tak zadoček pekne umyla s detským mydielkom, predsa je aj zaparený.
Čo sa týka tých vyrážok uvidíme, natieram mu to s tou mastičkou od kožnej. Viem, že na brušku sa vyhádzal, lebo mu zle urobili jedny dupačky, boli veľmi prezdobené a ja som na vine nedala som mu pod ne tričko. ☹ Ale už som sa poučila. Už ma hnevá tento MK stopli mi profilovú fotku a už nie prvý krát. ☹ 😠 Musím si sem dať inú, neviem prečo, ale táto posledná fotka s kočíkom im nesadla. 😠
ahojte dnes sme boli v poradni Marco vazi 5500 g za mesiac pribral 1000 g,detsky dr mu robil aj sono klbikov vsetko ok,aj prve ockovanie mame zasebou,ma aj pupocny pruh ale netreba stym nic robit ani preliepat,a ze casto vrieska ze vraj z toho vyrastie,masirovat brusko,natierat mastou na vetry a Sab simplex do kazdej davky mlieka davatpodla dr,nedavat ho spat na brusko no nas marco tak najlepsie spi,.O mesiac poradna a dalsie ockovanie dnesne proti Rotavirom aplus Hexa vakcina,
@9lea Ahoj, pekne rastiete, to je super. 🙂 Tiež máš veľkého chlapiska. 🙂 Aj nášho zvykne bolievať bruško, vtedy len plačká a som na nervy, lebo mu neviem pomôcť. Potom,keď začne prdkať sa mu uľaví.
Prdká ako starý dedo. 🙂
Tiež sa teším,lebo malý konečne dobre spinká v noci, večer nám zaspal okolo 19 hod a zobudil sa až o 2 noci, aspoň som sa vyspala, potom sa napapal a spinkal ďalej, zobudil sa až ráno o 6 hod. 🙂 Dávaš svojmu malému čajík? Ja nedávam,lebo sa bojím, že sa naučí na fľašku a nebude chcieť prsník, keďže kojím.
Teraz beriem antibiotiká, jasné vhodné,keď kojím, lebo ma bolel pravý prsník,bol taký plný a tvrdý. Možno malý nestíha papať mliečko,ae zatiaľ som si ešte neodsávala ani raz. Ty si odsávaš?
No tie bolesti to je strašné, možno len naozaj dostaneš pomaly menzes,ale mohlo by to byť bez tých bolestí.
@kukujka ahoj, to nespravili prvý krát, asi sa im nepáči žiadna moja fotka. ☹ 😒 Už ma to naozaj jeduje. Veď som na tej fotke bola s kočíkom, v ňom je náš malý, tak čo sa im nepáči zase?! 😠
Náš malinký spí ináč v strede postieľky, zatiaľ necestuje. 🙂 Ale, keď ho dám na bok dovtedy sa vrtí kým sa neotočí aj tak na chrbátik, tak sa mu spinká asi najlepšie. 🙂
@monitas84 z toho si nič nerob, ja už čakám na schválenie fotky asi týždeň, neviem či sú spomalený, alebo som niečo zle uložila, skúsim si dať tiež ešte inú fotku a uvidím. čajík by som aj dávala, ale môj malý nechce ani fľašu ani dudeľ, už s ním bojujem od narodenia, či náhodou nezoberie a dovtedy bude vrieskať, kým to nedám všetko preč, alebo urobí ľútostivé očká,zatne ústočka a koniec. neodsávam, lebo mi zatiaľ netreba, malý papá vždy pravidelne a stiha papať, ved to aj vidno, ked tak priberá. A skúšala som odsávať, ale ma z toho bolia prsia, tak radšej nie.
@monitas84 Ahoj my sme mali termin tiez v juny konkretne 11 juna no mala sa vypytala skor takze sa narodila sekciou v 36+6 tt a ja jej cajik davam od prveho ukonceneho tyzdna ako pisu na cajiku a pije mi z flasky aj kojim a nezvykla si na flasku a stale chce papkat aj prsnika deti asi rozlisia ze papanie ide z prsnika a cajik na uhasenie smadumaju vo flaske 🙂kludne mozes dat cajik z flasky
Ahojte, ako dávate spinkať svoje detičky? Používate niekto tie spacie vaky? Alebo prikrývate? Ja neviem malý už nechce byť zavinutý, ale zase máva studené rúčky ráno, tak ho prikrývam len zavinovačkou, ale to sa odkope...
@zufzufmeister najprv som prikryvala deckou a tu stale odkopala teraz prikryvam perinkou a to uz vydrzi byt zakryta pokial spod nej nevycestuje von ked sapresuva po postielke
Ahojte dievčence. Ani sem nestíham chodiť. Tak opäť sa mi vrátila mykóza a dr. zistil že mám v maternici 4 cm cystu. Bola som u neho kvôli tomu, že ešte nemám menzes. Tak som dostala lieky aj na mykózu a aj na cystu. Dal mi aj injekciu tak sa liečim 😖 😖 😖 😖 😖 . Dúfam, že sa tá cysta vstrebe 😅 😅 😅 😅
Ja zatiaľ prikrývam dekou a perinku aby sa neodkopával. Perinku mu dávam na nožičky.
@zufzufmeister Ahoj, moja dost dlho, asi mesiac a pol spala v zavinovacke a este som ju prikryla dekou. Teraz spi v spacaciku a tiez ju prikryjem dekou. Ruky ma ale stale studene. Uz neviem co jej mam obliekat, vsak sa hovori, ze sa ma obliekat tak ako my alebo jednu vrstvu naviac, ale ona aj tak ma studene ruky. Hoci ked ju vecer kupem, tak jej dam na noc este aj ciapku. Uz sa mi zda, ze som totalne blba, co jej dam v zime? Oteplovacky na noc? 😀
@kukujka Jeeej, to je zlate 😀 Moja vobec nespi na brusku. Rano ju davam na brusko - hovorime tomu, ze cvicime 🙂 - tak dnes rano sa trosku odkopla, ale tym spadla na nostek 😀 a vobec sa jej to nepacilo ☹ Nie je rada na brusku ale tym padom sa aspon nepresuva v postielke. My mame monitor dychu, tak aspon nam nevyzvana 😀 😀
Tak a zasa revy pri zaspávaní 😀 😀 . Najnovšie mladý bojuje proti spánku, oči na pol zavreté, hlávka mu padá, ale ako náhle ho položím do postieľky alebo do kočíka, rozďafí oči a reve ako tur, kým do 3 minút nezaspí. A to isté máme aj v opačnom slede. Zobúdza sa a reve kým neotvorí oči, potom hneď hodí úsmev 47 😀 , a svet je gombička. Už neviem čo s tým zbojníkom 😠 .
dnes mala spala od pol siedmej rano do pol osmej vecer dokopy len tri a pol hodiny.aj vasi drobci su niekedy tak cela hore cez den???dufam,ze zajtra si uz pospi viacej
@zufzufmeister my sme zavinovačku používali tuším len 3 týždne. Keď je teplo, používame ľahkú deku, robím to tak, že jednu stranu zahnem za matrac, aby sa malý neodkopal. A teraz keď je chladnejšie, máme normálny detský paplónik, máme na naprieč, tiež zastrčený za matrac. Pod ním sa dokonca malému spí lepšie, lebo je ťažší a nemôže sa tak trepať. Ale najnovšie sme začali cestovať po postieľke a to spí na chrbte 😎 . Máme postieľku prerazenú k posteli, tak si ho po 3 hodinách vždy nájdem pri sebe 😀 .
@kukujka u nás to isté, najnovšie malý spáva tak 3-4 hoďky, aj to rozkúskovane, kde sú tie čase keď potiahol aj 2-3 hodinky v kuse 😎 . Potom je okolo pol siedmej zlý ako čert, nič ho nebaví, je unavený, ale spať to nie
@fleuerette aj moja bola k veceru nervozna,ale pocas dna bola vysmiata a spanok nike a ked som aj dosla k postielke,ze co nespi tak len usmevy na mna hadzala
@sisi0211 keď má drobec studené ruky, to neznamená, že je mu zima...je to cievna záležitosť, lebo malé bábo sa dostatočne nepohybuje, tak sa nevie zahriať... tak mi to vysvetlila moja dr. keď bola Simonka malá, lebo mala studené ruky do roka, potom sa to upravilo. AK má bábo teplý noštek a zátylok, tak je všetko OK. Ja som Simču nikdy veľmi nebabušila, pretože v byte aj v zime nemáme viac ako 21st. a veru si zvykla a nebývala chorá ani prechladnutá. Tak budeme aj teraz "otužovať".
aj my sa uspavame dobre 2 hod a nic teraz je mm na rade,hopsal na fit lopte maly zaspal,len co ho polozime do postielky oci otvorene,takto to u nas vyzera kazdy vecer,a ked nehopsame na lopte tak vkuse vrieska,mame teda na vyber,pokojny vecer prajem
Inak ja musím poklopkať, malý búva dobre, aj večer, ja sa ho snažím neučiť na ruky a zatiaľ to funguje, zaspáva sám v postieľke, ale to už musí byť dobre unavený... Aj cez deň ešte zvykne pekne potiahnuť, no a najlepšie je, že v noci zvykne spinkať od tej desiatej do rána do piatej - pol šiestej, viac menej stále, tak som happy... Ale KLOP KLOP KLOP

@kukujka moja tiez spinkava uplne v rozku pri hniezde 🙂 a stale spinka v zavinovacke..bez toho mi nezaspinka