Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@fleuerette nie, on akože celý deň priebežne búva, papá a tak, akurát už okolo tej siedmej ho preberie a vydrží do tej desiatej pol jedenástej, akože to má akurát tú najbdelejšiu časť dňa..... On to má celkovo posunuté ten režim... O pár hodín, ale už je to lepšie, lebo pred tým, chodil spávať o pol jednej a to pravidelne a to bolo už kruté...
tak my spinkáme tiež už dávno bez zavinovačky, prikrývam dekou a na nôžky pritlačím detský paplonik, alebo len paplonik, ten vždy dobre zastrčím, pod matrac, alebo pod vankúšik na ktorom spinká, aby náhodou nepotiahol na seba, lebo sa bojím, raz som ho už našla pomaly s dekou na tváričke, a male bábo si to nevie tak odsunúť a môže sa aj zadusiť, veľa som o tom čítala. náš malý spáva do obeda biedne, poobedi si vždy vie pospinkať od tej jednej, druhej do piatej a večer ako píšete máme tiež rituál, nosíme, kolíšeme a maličky niekedy len pozerá, a niekedy plače, lebo nemôže zaspinkáť a to je nervózny, ale keď už zaspinká tak cez noc vyspí do rána s jedným krátkym kojením, takže sa dá. Ale treba vydržať, to nebude trvať naveky, však uvidíte ako nám to zletí, ani nebudeme vedieť ako, a budeme písať ako naši drobci chodia, to bude trvať len pár mesiacov a je to za nami 🙂 Potom keď budu všade loziť, a všetko chytať si budeme priať aby boli ešte také malé miminka, ktoré len plačú a nič nevyťahujú 🙂
inak včera som opäť mala bolesti, tak som si už isto myslela, že prídu krámy, a večer som aj začala krvácať, ale prestalo to, celú noc nič, ani teraz, tak neviem, či su to krámy, alebo nie. Musela som znova zobrať aj tabletky od bolesti, lebo som nemohla vydržať. Uvidíme čo povie dr. v pondelok.
http://www.koliska.sk/Vychova\nespokojne.htm
celkom dobrý text, možno ste už čítali, ale ak nie, tak si môžete prečítať.
@zufzufmeister ahoj ...inak aj moja mava studene rucky aj noztek niekedy,ja moju prikryvam len dekou takou letnou a ked spi pri mne tak ju zakryjem mojou perinou ale to az rano.Ale stale ju sledujem na zatylku ci je jej teplo alebo zima.Raz som ju nechala spat nezakrytu,a celkom sa jej lubilo,,,ale bola dost studena,tak som ju potom supla k sebe.Inak uz sa mi stalo ze si vykopala deku az hore na tvar,lebo tak dviha nozky do vzduchu,a ja som skoro infarkt dostala ked som sa zobudila a mala ma deku na hlave,,,,odvtedy sa dost bojim.....radsej ju teplejsie obleciem.....
baby poraďte mi, čo s tým, keď malý veľmi rýchlo priberá??????? som zúfalá ... narodil sa s váhou 3300 g, dnes má dva mesiace a váži 6600 g, prikrmujem len večer, lebo vtedy už nemám mliečko ... skúšala som mu večer dať len cici, ale mi chce odtrhnúť a reveeeee
@sissika ahoj,neboj sa,ono by sa teraz uz malo to priberanie trosku ukludnit,od 3 mesiaca vraj babatko pribera menej.moj sa narodil s vahou 3060g a teraz ma uz 6 kg.lekarka v poradni bola spokojna,hovorila,ze pekne pribera a ze sa nemam zlaknut,ze neprospieva,lebo,ze teraz uz bude priberat menej 🙂
ahojte chcu mat vasi drobci ciapkyna hlave???moja ich neznasa a uz neviem co s tym ked je pekne tak ciapku nenosime,ale ked fuci tak ju musi mat na hlave,ale ona ani za nic este tak ked ma kapucku na mikinke tak tu znesie,ale tiez nie na dlho
baby, ako cvičíte so svojimi bábätkami a ako dlho? Ako sa im venujete v priebehu dňa... Ja sa snažím stále sa sním rozprávať, máme hrazdu s hračkami, aj kresielko, hračky ešte nejako extra nechytá... Čo sa snažíte rozvíjať?
@zufzufmeister my cvicime rano ked si ju dam k sebe do postele nie dlho len cca 10-15minut.v priebehu dna sa s nou tiez zvyknem rozpravat a ona sa pridava niekedy ma naozaj vyvadi taka je zlata sa snazi nieco povedat a silno vykrikuje svoje nezmysli,dost casu je aj sama v postielke a na hracej decke s hrazdickou vtedy si ja urobim doma vsetko co je treba
@kukujka a aké cviky s ňou robíš?
@zufzufmeister tak kadejako lezi na brusku hlavku so strany na stranu obracia,koniky pasieme otacame sa a tak
@zufzufmeister ja sa tiez rozpravam s nou, spievam jej, na brusko davam ale po chvilke ju to nebavi a spusti plac 😒 a to furt dookola robime uz mi z toho aj sibe niekedy...
@zufzufmeister My cvicime tiez rano. Ked ju prezliekam z pyzamka do normalneho oblecenia, vtedy ju nahu necham chvilku nech si kopka (je na chrbte) a potom ju dam na brusko, aby dvihala hlavicku ale to sa jej este stale velmi nepaci, takze max 2-3 minutky.
A cez den je bud v koliske, ktora je pri kniznici, tam sa "rozprava" s knizkami alebo ju dam pod hrazdicku. MInule mi tam vydrzala viac nez pol hodku, cely dom som povysavala. Bola som cela happy 😀
A ked ju prebalujem sa s nou zvyknem rozpravat. Uz vie 3 slova povedat 😀 😀 😀
Dievcata, chcem sa spytat, ci ste skusali alebo mate satku? Ja ju prave skusam 🙂 Mala zaspala v nej za 3 minuty. A mozem pri tom aj chatovat, urobit si cajik a tak 😀 Mate ju niekto? Ako casto ju vyuzivate, ci sa oplati.... A do akeho veku sa vlastne oplati vyuzivat?
@zufzufmeister ahoj, my dávame na bruško a strašne sa to Matejovi páči. Ukazujem mu hračky a behám s nimi aby otáčal hlavičku. Ručičky dvíhame hore dolu, ukazuje aký je veľký a strašne sa mu páči masírovanie nožičiek a chrbátika. A už ho skúšam aj dvíhať ako keby sa mal posadiť a on sa začal krásne dvíhať.
odkedy sa pouziva klokanka???viem,ze sa vravi,ze nici chrbticu,ale chcela by som si ju len pozicat na 4dni ked pojdeme na dovolenku,lebo s kociarom by sa nam po horach chodit nedalo,myslite,ze v tom bude chciet byt?

@zufzufmeister a čo robíte do desiatej? Lebo Lukáš je tak od nejakej 15 hore, a už okolo 19 neviem čo s ním, ak by som ho mala držať hore do 22.00, tak sa asi obesím 😀 .