Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@sissika Ďakujem, vyskúšam 😀 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 lebo som už fakt zúfalá, toto mliečko čo mu dávam zatiaľ zaberá (klop, klop, klop)
jaaaaj ja ked tu uz pocujem slovo laktacna poradkyna tak mam dost.tolko trapeniasme mali s kojenima nakoniec sme si pomohli len sami ked sme to cvicili a cvicili az to bolo uplne dobre.mozno su niektore tie zenske naozaj dobre,ale ja v nich nemam ziadnu doveru.kazda zena musi prist na svoj system a nie musis to robit takto a takto my sa kojime uplne inak ako kazu kojit a mala papa dost a je spokojnucka
@kala Môj Matej keď je hladný cmúľa si ručičku a v noci bol hore každú hodinku. Ja som ho najskôrnakojila a potom dokrmovala. On keď už má dosť fľašu vytláča jazýčkom.
Babenky poradte ako mám vyčistiť plyšovú hračku. Matejko má obľúbenú takú bielo-červenú mačičku a už je špinavá. Strašne rád sa s ňou rozpráva, lenže tá biela je už hrozná.
@nenullienka odkedy dávaš to krabicové mlieko??? mali ste problem so stolicou? myslis, ze kvoli tomu sa to dalo do poriadku? lebo aj my mame velky problem s tou stolicou a rozmyslam, ze by som mozno miesto vecerneho UM dala aj ja to kravske, keby som vedela, ze nebude tak tlacit, a predsa nic nevyjde ... a k tej plysovej hracke, ja som tie plysaky hodila do pracky a vyprala praskom, co mam pre maleho ...
@nenullienka kludne hod do pracky na 30tku ja tak periem plysakov bezne a nic sa im zatial nestalo
@nenullienka my máme doma plný kôš hračiek, patria Chyaruške nášmu psíkovi. Ja ich periem na 90, a nikdy sa im nič nestalo, dokonca ani farbu nepúšťajú.
kala a nezda sa ti malinky trosku dlhsi? ono sa obcas stane ze babatko menej priberie ale zato vyrastie viac do dlzky. este pockaj s tym UM, skor by som volila alternativu dohodnut sa s lekarkou prist raz za tyzden alebo 2 na prevazenie a ked ti za mesiac dobre nepriberie tak az potom riesit dokrm, deticky rastu skokovo cize dalsi mesiac moze pribrat ale nenarastie
ahojte dnes cely den sa ucim viazat babysatku a vkladat maleho do nej,nieje to take jednoduche.asi som nesikovna nedari sa mi to perfektne,musim to skusat dalej podla navodu ,inak malemu sa tam paci aj si pospal cez den a hlavne nezatazuje ruky,prajem pekny vecer
dnes Danka oslavuje 2 mesiaciky 🙂 juj ale rychlo to dako ubehlo
@sissika no Matejko sa nemohol vykakať tak som musela používať rektálnu rúrku a teraz sa vykaká úplne že super. Ani toľko netlačí.
ahojte mamincky, tak ako sa mate? my mame zajtra uz 2 mesiaciky , ako ten cas rychlo bezi 🙂 zajtra ideme znovu na prevazenie, nakolko malicky za posledny tyzden pribral velmi malo, aj ked lekarka hovorila, ze nemoze kazdy tyzden priberaz cez 300 gramov, ja mam teraz prave pocit, ze on skor sa nejak rychlo narastol a nepribera tak.. vsak uvidime zajtra..
Inak spinkava docela dobre, sice to teraz nie je 9 hodin, ale tak tych 5-6 hodin spinka..potom papame a niekedy je zaspavanie v noci v pohode, inokedy horsie, aj dni su niekedy dobre a potom horsie, najhorsi je u nas cas okolo 17-18 hodiny , to len nariekame a nic nepomaha..
Inak baby vase deturence v 2 mesiaci kolko vazili? lebo co pozeram tak niektore dost vela oproti mojmu Jakubkovi, ten mal minuly tyzden vo stvrtok 4960 gramov
bubu84 moj ide zajtra na prevazenie tak som zvedava ale myslim ze bude na tom podobne ako ten tvoj. vela zalezi aj na porodnej hmotnosti cize ked sa narodi uz 4kilove babo tak asi v tych 2 mesiacoch bude mat plus minus 6kg ale to by sa malo postupne zastavovat. podla mna Danko uz tolko nepriberie co minuly mesiac lebo tiez sa my zda ze sa viac vytiahol do dlzky. potom napisem jeho miery lebo som tiez zvedava 🙂
@dooscoby urcite to je u kazdeho dietatka ine.. niektore su baculatejsie, niektore su menej.. 😉
nasla som teraz na nete kalkulacku mier dietatka
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...
@bubu84 Naša Simonka sa narodila s váhou 4020 g a ešte v pôrodnici sme schudli na 3680 g. Takže po mesiaci doma sme sa dostali len na pôrodnú váhu a potom za ďalší mesiac sme nabrali na 4800 g.
Fakt je to individuálne a môže sa stať, že jeden mesiac sa bábenko vytiahne do dĺžky a menej priberie na váhe.
baby neuverite akurat mam robotnikov doma lebo sa mi zapchali umyvadla takze robia hluk neviem co to maju za masinu a ani nie 2 metre od nich mam malu nechcela som ju budit a prenasat do druhej izby a spi ako keby tu nikto nebol a nic sa nedialo 🙂 🙂 🙂
Mamicky, ako to zvlada vasa chrbtica? Mne v nedelu totalne odisiel krk. V pondelok rano som vstavala s tym, ze neviem vyliezt z postele. Priatel mi podaval malu na kojenie a cez den tu bola moja mamka. Vcera bol doma priatel a dnes znova mamka. Pomahali mi ju nosit, lebo ona chce casto na ruky. Vcera som uz bola u fyzioterapeutky, urobila mi masaz a ukazala cviky. A 2 dni som v kuse zohrievala krk a hornu cast chrbtice. Teraz to je uz lepsie, ale co bude dalej??? Vsak mala ma este iba cca 5200g!!! ☹
sisi0211 no moja chrbtica trpi tiez ☹ po tom co my vystrelovalo do lopatiek som bola vcera na masazi a pri kazdom dotyku som fnukala ako mam cely chrbat stuhnuty 😠 len ja niekedy tlacim rukou kociar a v druhej nesiem uz 12kg slecnu ktora fnuka ze chce hopi ale uz to snazim eliminovat lebo je to narocne na ruky aj chrbat
bubo84 no prvy mesiac sa maly drzal skoro toho priemeru. on mal porodnu vahu 2950 schudol na 2800 a v mesiac mal 3900 tak som zvedava co zajtra povie pediatricka len ona deticky nemeria tak vobec netusim aku ma dlzku 😖
baby, kedy začnú detičky nejako chytať hračky a držať ich? Lebo malý moc nemá záujem o hračky, ako popozerá, ale nejako že by sa hrnul ich chytať alebo čo... Radšej sa vypráva, to má strašne rád a kedy by malo dieťatko už udržať pekne hlavičku pri pasení koníkov? Ako ste na tom vy?
@sisi0211 Moja malá má tiež takú váhu ako Tvoja a najradšej by sa nosila, akonáhle ju položím, začne vrieskať jak o život. Najprv mi odišli svaly vzadu od krku dole, potom sa mi ozval tenisový lakeť spred roka a najnovšie zápästie. Takže už si pripadám jak dôchodca.
Manželovi tiež z toho nosenia povolili zápästia, takže keď ju ide nosiť, tak si dáva bandáž na ruku na spevnenie svalov a potom je to kus lepšie.
@zufzufmeister Nič si z toho nerob, naša je staršia a tiež sa nemá do chytania hračiek, podľa mňa na to majú ešte trošku času. 🙂
A čo sa týka držania hlávky, na rehabku mi bolo povedané, že cca do troch mesiacov by bábo správne malo na brušku točiť hlávku tak, že ju má opretú o podložku bradou a tak točí zo strany na stranu. Naša Simi od začiatku držala hlávku krásne hore, bola som na ňu hrdá a vlastne na rehabku ma schladili, že to je zle, že to je svalový tonus, ktorý treba odstrániť a tak cvičíme vojtovku... ☹
@janina7911 a čo je na tom zle? čo je vlastne svalový tonus?
@zufzufmeister Zlý svalový tonus je vlastne nežiadúce napätie svalov - napr. u bábätka to, že sa veľmi prehýba v chrbátiku dozadu (prípad našej Simi).
Ja som si tiež nemyslela, že je to zlé, že tak skoro dvíha hlávku, na rehabku ma fakt zaklincovala. Že takto skoro by to vraj nemala robiť, až postupne, cca od tretieho mesiaca.
@janina7911 Zaujimave, lebo moja tiez drzi hlavicku hore ked je na brusku a lekarka mi povedala, ze ma dobry svalovy tonus a vobec to nekomentovala dalej... 😕
@sisi0211 Mňa tiež parádne hnevá, že čo lekár, to iný názor... ako sa v tom potom máme vyznať???? Vôbec nie som uzrozumená s tým, že musíme cvičiť, lebo môj osobný pocit je, že máme doma krásnu zdravú babu.
@janina7911 ahoj ja si myslim,ze vobec nieje zle ked je uz taka sikovna a nevidim dovod v tom cviceni

@kala Kontaktuj najskor laktacnu poradkynu ak mozem poradit, mozno pomoze zmena polohy pri kojeni a uvidis. Neurob rovnaku chybu ako ja. Ja som malej zacala davat UM, ked mi vecer vyplakavala ako diva a nechcela spat, bola hladna chudatko moje a ja uz som bola zufala a na smrt unavena, nevyspata. Tvorilo sa mi vecer menej mlieka ako cez den, co bolo urcite sposobene tou unavou. A este k tomu mi dr. tvrdila, ze mala ma katar a predpisovala jej Hylak a podobne a kedze som jej ten Hylak uz odmietala davat, pretoze je tusim az od 2 rokov, zacala som jej radsej davat obcas UM, opat na doporucenie dr., zdalo sa mi to mensie zlo. Ale mala pekne priberala aj bez UM, takze teraz ked sa na to pozeram s odstupom casu, ta stolica nebol az taky problem a casom by sa upravila asi sama, laktacna kriza by sa nejak prekonala a ja som mohla kojit az doteraz. Ked uz raz zacnes s dokrmovanim a nekojis pravidelne, zacne sa tvorit menej a menej mliecka. Ja som urobila chybu ze som laktacnu poradkynu nekontaktovala a ako neskusena a unavena mamicka som sa dala lahko ovlyvnit. Nabuduce sa uz budem snazit podobnu chybu neurobit 🙂