icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sissika
16. aug 2011

@simika23 nemusíš sa báť, ja prikrmujem od začiatku, poobede sa mi tvorí menej mlieka, a navečer som totálne prázdna a stále kojím malý má už dva mesiace

dooscoby
16. aug 2011

simika23 a myslis ze bude po tom UM spokojnejsia? nedalo by sa ti mliecka trosku odstriekat zeby si ju tym dokrmila? neviem ako ti zalezi na kojeni ale je taka vecicka co sa vola suplementor alebo myslis ze su dakde rady ako ho vyrobit podla mna stoji tolko co das mesacne za UM a dokrmujes priamo na prsniku co ma tu vyhodu ze babo sa dokrmuje popri sani bradavky a tym ti aj stimuluje tvorbu mliecka.skus kuk na stranke
www.medela.cz

simika23
16. aug 2011

@sissika
@dooscoby neviem baby som z toho aj celkom zufala lebo mi nechce ani flasku...je to normalne??..tieto posledne dni je to s nou na nevydrzanie..teraz spi 10 MIN inak stale mrnci

dooscoby
16. aug 2011

simika23 hold daktore kojene deticky mozu flasku odmietat.da sa dokrmovat aj poharikom,cievkou po prste. neviem odkial si ale mozno by som skusila kontaktovat daktoru laktacnu poradkynu na stranke manila je zoznam. pri prvom dietatku som si dakto zavolala vypomoc ked mala zacala mat zelene stolice a celkovo som bola daka zufala z toho kojenia tak rada skusenejsej maminy pomohla.daktore funguje len cez telefon ale urcite sa najde aj taka co pride na osobnu navstevu co trva cca. hodinku. pozrie techniku kojenia, povzbudi, poradi. ine ma nenapada

nattaly8
16. aug 2011

@simika23 je to uplne normalne...je kojena, preto nevie pit z flasky.ak vylucil doktor nejaky zdravotny problem a mala ti normalne pribera, neexistuje ziadny dovod na UM.lepsia po nom nebude.a potom ju uz vobec neukludnis, nebudes mat cim 😕 myslim prsnik
viem, o com hovorim, tiez mam umrncane babo a aj prvy syn bol taky isty 😒
nenechaj sa zmagorit doktorom, kt. ma proviziu za kazde dieta, ktoremu odporuci nutrilon a pod. a uz vobec sa nezahravaj s myslienkou na kravske mlieko, ako som sa tu vyssie docitala, lebo na to uz fakt nemam slov..... 😖

simika23
16. aug 2011

@nattaly8 ved to mala mi krasne pribera ale place mi po kojeni- tak asi sa mi fakt tvori pocas dna menej mliecka...som z toho zufala hlavne ked cez den tolko nespi ako ma potom je vecer neznesitelna lebo mava aj koliky...neviem proste co mam robit ci jej davat to UM alebo nie.. ☹ ☹ ☹

simika23
16. aug 2011

@dooscoby dakujem za radu porozmyslam...len ked ona je niekedy uplne zlatunka a niekedy je ako taky cert..neviem ci to je od hladu moze byt aj nemusi..ked mi pribera tak to nezistim ☹ ☹ ☹

nattaly8
16. aug 2011

@simika23 mozem ti dat kontakt na laktacnu poradkynu z tt,ja som ju uz tiez potrebovala.a ze je upistana, poznam to velmi dobre, prejde to.
ked ti pribera, nedavaj um.iba ak by si ty z osobnych dovodov nechcela kojit

dooscoby
16. aug 2011

simika23 kazde dieta pisti aj ten moj 😀 . tiez je urevany ale ked mu davam jest tak sa jeduje, popripadne ho napne potvoru. nastastie uz zabera u neho dudel tak ked je uskriekany tak mu zapchavam usta aj ked to vydrzi max.10 min. skus tu poradkynu za to nic neda, hoci daktore si to spoplatnuje ja som platila 20Eur ale v porovnani s nakupov flias,UM,sterilizatora je to nic

lucire
16. aug 2011

Ahojte mamičky, dlho som tu nebola...no trápili sme sa mala som tráviace problémy, hnačku našťastie to prešlo rýchlo...ale problém mám s malou odvtedy mi nekaká...každý deň...teraz to bude už 3deň čo nekakala...inak neplače, vyzerá, že je spokojná trochu poprdká a spinká...tiež som si myslela či má dostatok jedla keď nekaká ale plienky su mokré tak neviem čo robiť je to normálne? predtým mi kakala aj 3x za deň 😒

simika23
16. aug 2011

@nattaly8 kolko pyta za osobne stretnutie?

nattaly8
16. aug 2011

@simika23 15 €.ale to je jednorazovy poplatok, bola som za nou raz a teda pomohla.predtym som bola v nemocke za primarkou, ze stale place maly a furt visi na prse 😖
napriek tomu, ze pribera cca 4OOg tyzdenne, usudila, ze je hladny a treba UM 😠 😅
no, ved kazdy si urobi po svojom...

simika23
16. aug 2011

@nattaly8 das mi prosim ta na tu kontakt? - pre istotu kebyze sa rozhodnem ju zavolat

simika23
16. aug 2011

A este otazka aj vaše detičky stale vyplazuju jazyček?? moja v kuse az mi to pripada divne 😒

silviadaisy30
16. aug 2011

@sissika no maly im den noc vrieskal 3 mesiace v kuse a nikto im nevedel pomoct,vraj to prejde casom a tak....ale nakoniec sa nechali prehovorit na liecitela ved co clovek uz nevyskusa vsetko ak chces pomoct svojmu dietatku,,,no a povedal ze maly este nebol pripraveny prist na svet jeho dusa nebola spokojna v tele,,,ale polozil na neho ruky a im oci skoro vyskocili ked prestal a odvtedy bolo dobre.....vela ludi na taketo neveri ale ak sa ti udeje takyto zazrak pred ocami tak kazdy sa divi.....vlastne to je fuk hlavne ze malemu je dobre 🙂 🙂

silviadaisy30
16. aug 2011

@simika23 jasne furt ma ten jazycek vonku 😀 😀 ako taka macicka vyplazuje alebo sa oblizuje,hi hi

sissika
16. aug 2011

@simika23 mi sme si najprv mysleli, že má niečo na jazyku, vlas, alebo niečo, keď stále vyplazuje, skontrolovali sme, nemá tam nič, ale aj tak vyplazuje ...

kukujka
16. aug 2011

@simika23 ahoj moja stale vyplazovala jazicek,ale cim je starsia tak tym menej a menej teraz je to uz len zriedka

fleuerette
16. aug 2011

@dooscoby
@silviadaisy30 on na rukách ani nech byť. Všetci hovoria, že to ešte nevideli, aby bábo takto neznášalo nosenie. Keď ho zoberieme na ruky, jeduje sa ešte viac, potrebuje skôr priestor, aby mohol mykať rukami, nohami. Baby šatku mám, len sa ju musím naučiť viazať tak aby mi čo najmenej zaťažovala chrbticu. Mám aj baby vak, ale v tom nechcel absolútne byť. Uvidíme či bude chcieť byť v baby šatke.

Dnes som s ním ale celkom vyhúpala, tak uvidíme, či to bude mať nejaký efekt aj ďalej. Nedávam mu fľašku na rukách, ale uložím ho do kočíka, tam mu dám papať, pritom pomaly zadriemka, a aj zaspí. Aspoň doteraz to fungovalo, uvidíme do kedy. Aspoň takto trochu eliminujem ten prechod z vertikálnej polohy do horizontálnej.

kala
16. aug 2011

kočky som na nervy neviem či malému stačí moje mlieko dnes som šla našej doktorke ale tá ma dovolenku, za necelé 3 týždne pribral len 300 g teraz má 5200g v noci je hore aj 5 - 7 x a stále len by na prse bol, ako ste vy zistili že vám treba dať umelé mlieko, aj cez deň býva nepokojný aj keď síce mlieka mám dosť si myslím že je to len také vodové lebo on aj keď ťahá tak max 5 min a z toho zadného si nevytiahne asi nič tak preto je tam tá malá váha kočky čo dávate umelé mlieko ako často ho dávate? a ako zistím že ho asi treba prikrmovať?

kala
16. aug 2011

@nattaly8 môžeš aj mne dať to číslo na tu laktačnú poradkyňu

simika23
16. aug 2011

@silviadaisy30
@sissika
@kukujka chvala bohu ze to je ok 🙂

kukujka
16. aug 2011

@fleuerette moja mala tiez nechce byt na rukach chce sa nosit len chvilu a potom uz reve,ze chce ist do postielky,alebo na decku tam jej je najlepsie

simika23
16. aug 2011

@kukujka
@fleuerette tak to ta nasa zase najradsej na rukach by sa nosila a vsetko si obzerala..sranda ako su tie deticky rozdielne.

janina7911
16. aug 2011

Tak naša malá sa naučila žužlať si ruku. Cumel absolútne odmieta a inak ako s rukou v ústach ani nebude bez revu a ani nezaspí. A netuším, ako ju od toho odnaučiť. 😠

sissika
16. aug 2011

@kala keď sa malý napapal, aj ďalej pýtal jesť, búchal si hlavičku, cmúlal ruky a plakal ... nedávam mu veľa, len niekedy navečer, ale to veľmi zriedka, a väčšinou len 30 ml, skôr večer si pýta viac pred spinkaním, vtedy vytiahne aj 90 ml, niekedy si nepýta vôbec, tak je len na mojom mlieku ... mne priberá malý 500 g za týždeň ... teda priberal, teraz sa to už trocha zastavilo, veď už má 6675 g ...

mipolka
16. aug 2011

@sissika @simika23
Dievcata, ja som tiez prikrmovala skoro od zaciatku a kombinovala to s kojenim, ale mala uz teraz cicik nechce, za tyzden bude mat 3 mesiace. A kedze sa mi odsava velmi zle, mam maksie, vacsie prsia, tak sme s kojenim skoncili nadobro. Vyzera to, ze kombinovane deti vydrzia papkat cca 3 mesiace, potom ak davas aj flasu, saci reflex sa oslabuje a dietatko uz radsej da prednost tej flaske pred prsnikom. To je moja skusenost 😉

mipolka
16. aug 2011

@nattaly8 da sa este ukludnij aj cumlikom, nielen prsnikom 😉

mipolka
16. aug 2011

@lucire No ked ju iba kojis, tak je to normalne, niektore deti kakaju len raz za tyzden. Materske mliecko je stavane tak, aby sa cele zuzitkovalo.

mipolka
16. aug 2011

@simika23 Skus tu laktacnu poradkynu a uvidis, UM nedavaj ked ti pribera. A hlavne sa snaz byt kludna, aj ked to nie je lahke, snaz sa neznervoznovat, pretoze aj to moze mat velky vplyv na tvorbu mliecka. Aspon ja som bola strasne na to citliva.