icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucire
20. aug 2011

@kukujka ako často chodíš na váženie? mne teraz malá tak neskutočne dost pribrala za 2 týždne 480g a predtým tolko pribrala za 3t...a ozaj je veľká mi už nosíme 68veľkost...

ivusik33
20. aug 2011

@lucia1181 ono sa to berie od ukončeného 4. mesiaca. Ja som skusila dať kasu mojej prvorodenej v 6.mes. ale žiadny zázrak nám to neurobilo. Ja budem príkrmy určite dávať až od 5. mesiaca, pretože ten detský žalúdok si na tuhú stravu musí zvyknúť.

lucire
20. aug 2011

@silviadaisy30 moja tiež stále spí....včera od 20.h zaspala a o 1 v noci sa trochu mrvila, ale keď som k nej prišla tak už spala, nechala som ju teda z tým že sa zobudí určite do hodiny 😠 ale ona sa zobudila až keď svitalo a aj to som jej pomohla ...nakrmila a znovu spala 3 hodiny....potom bola 1hodinu hore a teraz znovu spí...akože je to super...podla mňa čím su večšie nepotrebuju tolko veľa papať v noci...
inak by som ju nebudila, ale už som mala bolavé prsia tak rýchlo som ju dala nech mi potiahne a veru uľavilo sa mi 😀

silviadaisy30
20. aug 2011

@lucire no ved to ja zu myslela ze moje exploduju ale jeden prnik vypila a mala dost,tak druhy som jej uz nedavalaved aj tak uz spala jak dudok 🙂 rozmyslala som ze si zacnem odsavat ale poto rano vypije obidva prsniky aj ten co uz je na prasknutie aj ten co uz sa za ten cas naplnil tak neviem ci mam s tym odsavanin zacat ci nie 😒

dooscoby
20. aug 2011

lucia1181 ono to nemusi byt od hladu, deticky uz objavuju svoje rucicky a z mojej skusenosti viem ze deticky su uz vecer mrzute,nemaju silu tolko sat aj tvorba mliecka trosku klesne. u nas zabera dudlicek na chvilocku ho ukludni lebo my sa uspavame hodinku a za ten cas mu prsnik ponuknem aj 5 krat kym sa uplne dofutruje. cize o takej osmej ukladam a do tej deviatej zalahne.

http://www.mamaaja.sk/print.cfm?Module=ActiveWe...

dooscoby
20. aug 2011

lucire moj za posledny mesiac pribral 1300 gr 🙂 a uz ma 5 kg cize v septembri nas caka ockovanie. ja uz s nim chodim len raz mesacne do poradne

lucire
20. aug 2011

@silviadaisy30 ja som si odsala len ten z ktorého nepila ale iba aby sa mi napatie uvolnilo...lebo potom z neho pila za tie tri hodiny...tak aby tam mala dosť....a ten v noci vypila skoro celý len 30 som si odsala a už to neišlo...ja som mala už odsávačku schovanú, že ju nepoužívam, ale ako naschvál 😀 ak to takto pojde neviem či si budem musieť odsávať aspon v noci aby som toho mlieka mala dosť....

dooscoby
20. aug 2011

prikrm by som nedala skor ako od ukonceneho 4 mesiace. kasa u nas nikdy nezaberala, moja sa budila aj 5 krat za noc kym sa neprestala dojcit cize do takeho roka a pol. mozno jej skus spravit taku redsiu daku kukuricnu kasu do flase a uvidis. u nas to nocne budenie uz bolo nie z hladu ale zo zlozvyku ☹

lucire
20. aug 2011

@dooscoby aj my máme ísť teraz až keď bude mať 3 mesiace a to sa budeme očkovať...ale tuto stredu som tam bola kvoli tomu že nekakala tak nech mi poradí, ale v podstate iba zvážila a povedala že pekne pribrala teraz vážime 5850g tak je z nej taká buchtička ale je aj na výšku velká síce neviem kolko lebo nás nemerala....

kukujka
20. aug 2011

@lucire chodime na vazenie kazdy tyzden alebo kazdych 10dni podla toho ako to vynde lebo mala stale menej pribera,ale v pondelok poviem dr.ze tam uz tak casto chodit nebudem su to len zbytocne stresy podla mna pribera celkom oki priemerne tych 130 za tyzden ved to ma dost ona to berie podla tabuliek ze by mala 200 ale co som citala tak deti na um by mali200 a kojene deti od 125-140 moja lia je len kojena tak neviem co ma zbytocne stresuje

lucire
20. aug 2011

aj môj prvý syn sa budil stále v noci zo zvyku stále zaspával na prsníku a vyslovene mal moje prsia ako dudku...čiže keď zistil že nemá v pusine tak začal plakať a pritom nepapal v noci lebo mu nebolo treba....inak dodnes s nami spí...som zvedavá dokedy lebo sa dosť rozťahuje

lucire
20. aug 2011

@kukujka no veď aj iba kojím a tie prírastky su také kolísavé ale keď si urobím priemer za týždeň tak v pohode priberá...dokonca aj podla tabulky na 2 mes. bábo sme vačší 58,1/56,7cm a váha 5,2/4,7kg a to je teda len priemer najprv chlapec / dievča

lucire
20. aug 2011

@dooscoby rozmýšlali ste aj nad očkovaním proti rotavírusovým hnačkám? ja som stále v rozpakoch z tých očkovaní..tie povinné ano ale toto je nepovinné..aj dosť drahé, ale o to by nešlo....len či to je účinné a aby to teda nebolo zbytočné...

kukujka
20. aug 2011

@lucire moja mala naposledy pred tyzdnom 4520 dlzku neviem nemeraju ju ale stale nosi 56ky oblecenie ja som doma som ju skusala merat a vychadzalo mi to okolo 60cm takze neviem.takze uz kaslem na nasu dr.budem tam chodit na vazenie iba ak kazde dva,alebo tri tyzdne nevidim dovod tam chodit tak casto ako teraz len co mi stresy robi

lucire
20. aug 2011

@kukujka inak ani ja niesom moc spokojná s dr. proste vždy všetko zlahčuje a len odporuča toto vyskúšať...takže ja mám zasa naopak problém..a potom si aj tak musím sama nájsť spôsob čo mi vyhovuje...ako teraz z tým kakaním ja som bola už nervózna, že mi nekakala, a na malej bolo vidno že sa snaží tlačiť ale neišlo jej to...a to šťastie teda že ju nebolelo bruško, že ešte ani neplakala...nakoniec som použila rúrku do konečníka a za 2 minuty sme mali plné 2 plienky....

kukujka
20. aug 2011

@lucire moja dt.si zas zavola naraz dnu viac deti a potom nevie co komu rozprava lezie mi uz na nervy vazne uvazujem,ze ju zmenim

lucire
20. aug 2011

@kukujka no to ozaj už nechápem ako keby nás dospelých doktori volali po dvoch dovnutra a nejaké to sukromie veď treba dodržovať čo koho po druhých veď treba sa venovať jednému pacientovi....aj keď teda len poradna ale neviem si to predstaviť ja sa vždy s dr. vyprávam aj 20minut...a je mi jedno kolko ludí tam má, keď potrebujem

kukujka
20. aug 2011

@lucire tak to mas dobre mne to velmi prekaza ked sa naraz rozprava somnou a este aj s dalsou maminou v pondelok jej to poviem ,ze chcem trosku sukromia a ak to vadi tak mozme ist kludne k inemu dr.budem urcite vyzerat ako taka truba ale uz mam toho ozaj dost

dooscoby
20. aug 2011

maleho pediatricka ked som jej spominala ze maly place alebo ze sa dako neusmieva tak to neriesila, mavla rukou ze v dnesnej dobe chceme strasne vela od nasich deti a mam tomu nechat volny priebeh.

kukujka pokial je spokojna tak by som tiez nechodila ju tak casto vazit, ako pises zbytocny stres pre teba a vyzera ze ona pribera rovnomerne kazdy tyzden , jednoducho bude drobnejsia a co nie kazde dieta ma v 2 mesiacoch 6 kil

lucire urcite ho dam ockovat. malu som tiez dala a podla mna to nie su vyhodene peniaze. vacsinou tie deti dostanu rotavirus nastupom do kolektivu. z okolia viacere mamicky nedali ockovat a skoncili na infuziach na infekcnom. cize radsej dam ako potom behat po lekaroch.

dooscoby
20. aug 2011

teraz bol dobry clanok jednej zanietenej mamicky ktora nedala deti ockovat ani povinnymi vakcinami vraj mozu sposobit autizmus a ine poruchy. co ja viem ci je to opodstatnene, za par rokov vznikne napr.epidemia cierneho kaslu a deti jej to nemusia prezit. moja pediatricka je aj za zrusenie ockovania TBC lebo pneumologicke ambulanice, plucny lekari nie su a ak vznikne epidemia nebude mat kto liecit. je to take dvojsecne ci je to potrebne alebo nie, vela virusov sa mutuje, vznikaju nove , ludia vela cestuju. ja radsej dieta dam zaockovat mozno aj na ukor vedlajsich ucinkov ako by mozno za 20 rokov mohlo zomriet na daky cierny kasel ktory sa znovu zacina objavovat u starych ludi a je smrtelny pre dojcata

aky mate nazor vy na vsetky tie ockovania

lucire
20. aug 2011

@dooscoby ja som bola rozhodnutá, že áno potom nie tuto na fore neviem presne teraz kde ale písali si...že tie vakcíny boli nejaké infikované..ale to boli staré príspevky z 2010 apríl tak neviem...pýtala som sa dr ako to znášaju deti a vlastne ona vraj čo očkuje tak nežiaduce reakcie nemala...a dáva to deťom spolu z tou hexa vakcínou...takže mám 2 týždne na premýšlanie...inak môj syn nie je očkovaní ale našťastie nemal takéto hnačky, dokonca bol v nemocnici v marci mal zápal stredného ucha a deň predtým než ho pustili domov tak k nim na izbu dali malého chlapca z rotavírusovou hnačkou..a dr. povedal je možné že sa aj dnes vrátite že ak bude vracať a mať hnačku tak to dostal od neho...no hrôza ale našťastie nič nechytil

sissika
20. aug 2011

my sme už zaočkovaný, teraz mal malý 2 mesiace a predsa mi ho zaočkoval, chudáčik, plakal ako o dušu, nevedela som ho upokojiť a večer potom znovu, ale to bolo už z teploty ... takže sa na to pripravte, že môže byť potom teplota, nám sa to držalo od večera do druhého dňa doobeda, ale čípok som dala len večer, potom tá teplota už nebola taká vysoká ...

dooscoby
20. aug 2011

lucire moja nemala ziadnu reakciu a lekarka tiez spominala ze deticky to dobre toleruju. o dakych infikovanych vakcinach som nepocula, ale co viem tak ich tusim dako inovovali cize by nemali byt az take agresivne. moja napr.dala az 3 davky hoci sa davaju 2 ale to som sa dozvedela az neskor inac by som ju zastavila. som zvedava kolko ich da malemu. ja ju planujem dat ockovat aj proti zltacke typu A ale to az v 3 rokoch sa dava

dooscoby
20. aug 2011

sissika oni ockuju deti podla vahy. aj moj tym ze ma nad 5 kg uz moze byt ockovany. dieta moze byt mrzute, mat teplotu, mne pediatricka vzdy odporucila po ockovani dat aspon 1-2 ml panadolu

sissika
20. aug 2011

@dooscoby no tak mne pediater nepovedal nič, som bola taká vystrašená ... ale toto bolo len to povinné očkovanie ...

lucire
20. aug 2011

@dooscoby no u nás sa vyskytuje aj čierny kašel minulý rok v škole pubertáci mali čierny kašel tak sa začali očkovať aj takýto i keď je zaočkovaní po niekolkých rokoch treba zaočkovať aby sa znovu obnovila obrana...ja teda neviem je to len môj názor ale určite chcem dať očkovať...aj syna som dala očkovať má všetky povinne očkovania a nemal žiadne reakcie...TBC, hexavakcína a pneumokoky...dokonca je síce zaočkovaný ale ako nastupil do kolektívu tak sa unho objavilo za pol roka 2x zápal stredného ucho čo sposoboli vždy nejaký pneumokok...takže keby nebol očkovaný bol by určite na tom horšie a našťastie liečba vžby prebiehala bez komplikácii...

lucire
20. aug 2011

@sissika ja sa bojím toho že keď sa to dáva na lyžičku či to nevyvráti alebo niečo také...lebo keď jej dám čaj tak hneď vypluva a nadrapuje ju...aj dr. nám odporučila probiotiká a to su také kapsuly ktoré sa rozpustia v mliku alebo čaji no a malá mi z toho vracala...teda ju len naplo to čo som jej dala tak vyvrátila...

sissika
20. aug 2011

@lucire na lyžičku? jááj, myslíš ten panadol? ja som dala čípok do zadku, večer, keď mal teplotu ... aj mne všetko vyvráti, okrem mlieka, ale aj mlieko musí byť čisto len mlieko ... 😀 dobre pozná chuť toho mlieka

dooscoby
20. aug 2011

lucire ono nevadi ked trosku vypluje. pediater by to mal podat tak aby to dieta nevyplulo ale hned prehtlo, oni vedia ako nato

sissika u nas su ockovania povinne ale co som pocula su krajiny kde mozes odmietnut bez toho aby sa to riesilo. napr. u nas mozes skoncit az na sude a dieta ti nezoberu do skolky ked ma zaznam ze nemalo povinne ockovanie

dooscoby
20. aug 2011

cipky su super, ucinkuju najrychlejsie. moja ma rada tie syrupceky lebo su prichucovane napr.jahodovu zboznuje 🙂