icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

9lea
26. aug 2011

ahojte kočky, tak môj drobec, spinká v noci prevratne super, ja to nechcem zakríknuť, ale už tretí týždeň chodí spávať pravidelne okolo 20:00, 21:00 a niekedy sa zobudí na kojenie okolo tretej, štvrtej, niekedy prespí až do rána piatej, šiestej, potom sa iba napapá a spinká ešte ďalej do tej 8. doobeda je potom troška mrzutý ale poobede si znová pospinká, veľmi zlaťunky, dúfam, že mu to tak vydrží, už čakám na to ochladenie, čo budem môcť ísť aj dlhšie von, nie len nachvíľu, lebo toto teplo je už hrozne 🙂

silviadaisy30
26. aug 2011

@ivusik33 ja mam moju malu v sedacke nerada dlho ale ak musime nieco vybavovat tak 2--3 hodinky ano ale teraz sa tam strasne poti tak jej davam naspodok latkovu plienku,a na lehatko ju davam pravidelne tak si ju mozem prenasat kam potrebujem,,skusala som ju davat na deku na zem ale sa jej nelubi...ale to lehatko neviem ved to nebudeme neviem ako dlho pouzivat ved za chvilocku jej bude male 🙂

silviadaisy30
26. aug 2011

a inak ani mne sa nedari chudnut,vraj my co mame cisarsky tak sa nam chudne tahsie 😒 sakra ani predtym mi to neslo lahko...ja mam tiez este dobrych 8kg naviac...dietu drzat nebudem kvoli kojeniu...inak vraj ze ked baba koji tak nepribere som niekde citala a jasne ze ja som pribrala 3 kg 😠 no neviem dost som bola z toho mimo ale co uz...a este sa ma niektory ludia pytaju ci uz je druhe na ceste,,chaapete to??

ada222
26. aug 2011

Ahoj dievcata, stale polohujete babatka? Ja ano, no najradsej by som uz prestala. Moja mala nevie chudatko spat bez zavinovaky, tak sa v tychto horucavach pari a nervaci, lebo je jej horuco. Vytahuje rucky a potom sa hned zobudi, lebo jej vadia. Cez den zaspi len na prechadzke v kociari na par minut. Obcas aj doma v zavinovake sa mi podari ju uspat, no po 5 minutach uz je hore a place jak o zivot. 😒 Neviem ako ju naucit spinkat aj doma bez zavinovacky...

simika23
26. aug 2011

@ada222 ahoj ja som mala ten isty problem ze nevedela zaspat bez zavinovacky ale som si povedala dost v tychto horucavach tak som ju zacala prikryvat iba deckou a celkom sa to dari..tiez sa dost budi na svoje rucky ale tak nemoze predsa byt v zavinovacke-a navyse uz jej bola aj mala...inak moja dnes tiez od druhej poobedia nevedela spinkat az o tristvrte na desat zaspala...potom bola cely den nervozna ...a tiez sa mi stava ze zaspi a hned je hore po prelozeni z ruk do postielky...skoda ze nevie zaspinkat sama v postielke..stale iba na rukach zaspi ☹ ☹

simika23
26. aug 2011

@silviadaisy30 to mi ani nehovor ze po cisarskom sa chudne tachsie...ale zatial to sedi lebo furt mam tych 8 kil na sebe 😠 😠 😠 😠

katinka71
26. aug 2011

ahojte mame lehatko-hojdacku s hrazdickou no maly tam viac ako 5 min nevydrzi reve az sa zachadza,moj mm skonstatoval zas zbytocna vec kupena mame ich uz viacej,dnes bolo s malym na nevydrzanie iba na rukach nosit,na babysatku bolo strasne horuce,tak som ho dala do postielky po polhodine hysterickeho revu som to vzdala a vybrala ho stade,neurobila som za cely den nic tak teraz dovaram,utesujem sa ze aspon v noci spi

lucia1181
26. aug 2011

@simika23 @silviadaisy30 to vazne sa chudne po cisarskom tazsie?aj ja som mala cisarsky...dokonca tri 🙂 a do mesiaca som bola vzdy na rovnakej vahe ako pred tehotenstvom,teraz mam este o 2 kg menej,rano som sa vazila a ze 5O kg a stravujem sa rovnako.bude to asi tym dojcenim.ale baby nechudnite nasilu,ono to pojde neskor,ked to nejde teraz,uvidite

lucia1981
27. aug 2011

@katinka71 ahoj my máme tiež hojdačku s hrazdičkou, veľmi som to chcela tak to drobček dostal od mojich rodičov keď sa narodil a ja to zase využívam dosť často, Lenny v nej vydrží niekedy aj pol hodinku tak si viem porobiť čo mi treba, on na rukách veľmi byť nechce, teda je spokojný keď ho poľuľkáme na rukách ale potom sa pýta ležať...

kaara1980
27. aug 2011

@ada222 ahoj,ja nepolohujem vôbec.Malá na boku nebude ani za svet a to od narodenia.Hlávku si sama otáča,takže je to ok.Hlávku má peknú.Predtým preferovala skôr pravú stranu,teraz zas ľavú.v zavinovačke som ju nemávala,len v takej tej látkovej na suchý zips a aj to jen keď bolo chladnejšie.Neznesie byť ,stiahnutá.Ruky a nohy musí mať vždy voľné.Syn bol pravý opak 😉
@katinka71 malá v hojdačke tiež bude len krátko 😠 ,a to ho má hojdacie,hracie,vybrujúce...minule sa v ňom aj pozvracala chudiatko,takže ju tam dávam len v najnutnejšom prípade.Ešte k tomu je taká hlboká ako autosedačka,tak ju tam ani dáko rada nedávam.Hraciu deku s hrazdičkou má ale rada...aj keď tam vydrží maximálne pol hodinku.Najradšej sa nosí na rukách a už ma fakt bolí z nej chrbát.Predsa len 5600g nosiť aj hodinu je dosť ☹ .Cez deň v postielke nebude,aj keď zaspí na gauči a prenesiem ju tam,hneď je hore a chytí hysterický plač.Ale v našej manželskej posteli spí rada 😉

kaara1980
27. aug 2011

tak my sme mali noc napodiv úplne super (nato ako Lucka celý deň prespala).Zaspala o deviatej,okolo tretej sa popučila (neriešila som ju,lebo ani neplakala ani nemrnkala)a spala ďalej.Potom sa zas začala pučiť po pol 5tej,ale to som ju už zobrala,nech sa napapa a potom zas zaspala -do 8mej 🙂

lucia1981
27. aug 2011

my spinkáme tiež veľmi dobre, dúfam, že to tak aj ostane, drobček sa napapá večer okolo osmej pol deviatej a potom spinká tých 8--9 hodín v kuse, teda zobudí sa až ráno o tej pol piatej-piatej, napapá sa a spinká ďalej... 🙂

zufzufmeister
27. aug 2011

baby ako často vám kakajú deti? Myslím aj tie ktoré sú na UM?

fixi3
27. aug 2011

ahojte dievcata...som tu dlho nebola, stale dade beham a vybavujem....aj nas mali spi tak podobne niekedy je to lepsie niekedy horsie ale vecinou od tej 11 vecer do 5 rano...to je taky jeho standart...ale je strasny hlados nikdy nevie kedy ma dost...kolko asi spapaju vase deticky myslim aj tie na um lebo ja kojim aj dokrmujem....

fixi3
27. aug 2011

@zufzufmeister no nas mali aj 3-4 krat denne ale teraz dako menej pred dvomi dnemi asi 2 krat a vcera len raz...dnes uz raz tak neviem kolko to bude....

fixi3
27. aug 2011

Este sa vas chcem opytat ci robite niektora pre vasich drobcov vyzivu doma alebo idete kupovat?ak ano aku?bez cukru? ja by som chcela spravit vyde to lacnejsie a viem co tam dam a chcela by som bez cukru urobit....

silviadaisy30
27. aug 2011

@lucia1181 no tak to mas fajn,ale asi si nikdy nemala problem s nadvahou,ze?nie to ja nebudem nasilu chudnut ved dietu nemozem a cvicit sa mi este neda,,akoze doteraz ma nic nebolelo ale asi tak pred tyzdnom ma zacala pobolievat ta jazva nie stale len niekedy.....mam jednu kamosku co tiez po kazdom porode schudla este viac,nevyzera to moc pekne lebo je aj dost vysoka ako taka vyzla... 🙂

kaara1980
27. aug 2011

@fixi3 moja mama robieva výživu.Cukor dáva podľa toho aké sú jablká.A robieva s mrkvou,marhuľami(to dá len k jablkám rozvariť kompot domáci) a s čučoriedkami
@zufzufmeister malá je len na kojení a kaká ako kedy.Dakedy má stále frcnuté v plienke a potom raz za deň kaká,alebo máva čistú plienku a potom sa aj 2x riadne ,zašpľajzuje,.Len najnovšie kaká úplne riedko,bez tých zrazenín.Tak neviem či je to ok.Ale priberá

lucia1981
27. aug 2011

@zufzufmeister ahoj! my sme na UM a drobček kaká každý deň 1-2 krát....

fixi3
27. aug 2011

@kaara1980 to su riadne kombinacie 🙂 a ty ides v ramci prikrmov co davat alebo na to este nemyslis?

katinka71
27. aug 2011

@kaara1980 moj maly nevie spat v postielke,on je vzdy krizom a zakloni si tak hlavicku ze si ju zasekne,napravim ho normalne a zachvilu znova,ja spim s nim v detskej na dvojlozku aj tam sa celu noc tak pohybuje ze ma ide skopat s postele,tak ako pises najradsej sa nosi na rukach,mam s chrbticou velke problemy chdim na obstreky,maly ma 5800 g,celkom dobre sa mi osvedcila babysatka,ta vaha sa dobre rozlozi a neni taka zataz na ruky

katinka71
27. aug 2011

@lucia1981 to mas super ze ti nechce byt na rukach,my mame aj blikajucu hrazdicku aj hraciu deku kde visia hracky maximalny zaujem a vydrz 5 minut a potom hystericky plac

katinka71
27. aug 2011

@zufzufmeister maly kazdy den o 6 h kaka,stalo sa ze aj kazdy druhy den

katinka71
27. aug 2011

dnes sa maly prvy krat sa zobudil o 6.30 h,naposlwdy papkal o 22 h,apotom zaspal do 9 tej,asi to bude pocasim vcera sme mali 36 stupnov maly bol iba v plienke zakryty a teraz mame 10,8 stupnov vytiahla som fusak lebo spi vonku v altanku,ved je to neunosne take vykyvy teplot,sama sa citim pod psa,iba sa mi toci hlava a je mi na odpadnutie

lucia1981
27. aug 2011

@katinka71 tak tú deku dostal malý teraz pred týždňom na meniny ale veľmi sa mu na nej tiež nepáči, možno aj preto, že na tie hračky ešte nedočiahne a len sa nervózne za nimi naťahuje uvidíme možno, že neskôr... 😒 ja som tiež rada, že nie je veľa na rukách, lebo prvý syn ten zase bol pravý opak, to sme ho nanášali celá rodina lebo inak sa mu nepáčilo a bola to aj moja chyba, lebo som si ho tak od malička naučila, keďže bol prvý.... 😅

katinka71
27. aug 2011

@fixi3 maly vypije 140 ml UM,vydrzi maximalne 3 hod niekedy iba 2 hod,v noci normalne o 20tej pije a potom o 3 h. o 6 h,dnes to bola vynimka ze 6.30,a to davam na vecer sytejsie UM

ajjkas
27. aug 2011

Ahojte,dávno som tu nebola,my sme už tiež na UM,dávam jej sunar,len sa mi zdá,že je často hladná,teda zdá sa mi to často ,každé 2 hod a vypije 120,tak neviem,možno je to tým teplom 😒

lucia1981
27. aug 2011

@fixi3 ahoj! malý papá nutrilon cez deň vypije tých 90-130 ako kedy vládze, vydrží potom 3-4 hodiny, medzi tým má rád feniklový čajík a večer mu dávam nutrilon pre extra spokojnosť a to tých 130 vypije a vydrží po ňom potom spinkať aj 8-9 hodín ako kedy ale väčšinou prespí v noci do tej pol piatej pol šiestej....

lucia1981
27. aug 2011

@ajjkas ahoj! tak aj vy ste už na UM? no ale aspoň si dlhšie kojila ako ja.... no môj malý zase v týchto horúčavách veľa mliečka naraz nevypije niekedy len tých 70-90 a vydží 3-4 hodiny no čajík ten by pil koľko mu dám....

sissika
27. aug 2011

@ajjkas čo sa stalo, že dávaš UM? odišlo ti mliečko? to už nekojíš vôbec?