Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
ahojte po vcerajsom dlho uspavani konecne zaspal o 22.30 h aj to na bruchu zobudil sa o 5.30 h,napapal sa akovzdy aj plna plienka a potom sme spali do 10tej,premeskala som termin do servisu z autom,mm bude nadseny...
Ahojte...tak moja mala bola vcera strasne urevana,vecer zaspala tak o pol jedenastej potom sa zobudila po tristvrt hodine NEVIEM NA CO!!!...a hodinku len revala a revala potom sa vykakala a zaspinkala az do piatej rana...Som myslela ze to bude uz len lepsie a lepsie,lebo sa mi konecne zdalo ze bola asi 4 dni uplne ina ani tak neplakala ale bohuzial zase sa to vratilo do starych kolaji- teda ze je dost uplakana...Vecer uz sa mi ani nezda ze sú koliky ale akokeby mala problem zaspat!! Som z toho dost zufala...aj cez den ju uspat je normalne zazrak...teraz sme boli na prechadzke tak to mi zaspala a este spi..tak spi taku hodku pol SUPEEER 🙂 🙂 🙂 🙂
@zufzufmeister dietka v pohode, ale kilá nejdú dolu vôbec. V čom nenapredujem absolútne to je cvičenie, a bez toho to nejde. Cvičiť som síce začala, ale musela som aj prestať, lebo ma príšerne pálila jazva a začala som zasa špiniť. Je to na porazenie.
tak ja som včera malú ohovorila 😕 a túto noc spinkala krásne.Už asi viem v čom bol problém 😅 .Ja trúba predvčerom jedla pečenú rybu a dala som na ňu aj korenie a nemala som červenú papriku tak som tam šmrncla trošíčku čili.Blbá som.Potom ju to trápilo....určite ju to pálilo v brušku a ako sa jej ,začapovalo,,tak ju to pálilo.A to som tej ryby zjedla ozaj že asi 3cm,tak som to tomu nepripisovala.Teda dúfam,že to bolo z toho.
Zato dnes ráno sa mi zdá,že malá nejak pokašliava.Neviem,či je to len šušníkami,čo jej ,vcuclo, hlbšie či ako.Aj očko sa mi zdalo,že má nejaké zatečené a mierne opuchnuté.No uvidím,ak tak zajtra pálime k dr ☹
@simika23 pridávame sa, aj my v noci reveme 😖 , a vôbec neviem prečo. Je to už tretia noc. Malý to predtým vôbec nerobil. Pekne spinkal, pomrvil sa, dostal papať a spali sme ďalej. Teraz sa nemrví rovno začne srdcervúco plakať, niekedy sa trochu napapá, inokedy ani papať nechce, len plače tak 10 minúť a potom spí ďalej. Neviem čo sa stalo, či sa mu niečo sníva, alebo čo. Budí sa takto 2 - 3 po polnoci. Neviem čo s ním. S kakaním problém nemáme. Ale možno je to mnou, posledné dni som príšerne nervózna. Za maličkosti sa s MM vadíme ako psi, všetko ma rozčúli. Dolieha na mňa táto "samota" medzi 4 stenami.
ešte ma napadlo,že bol nov a aj zmena počasia a asi aj preto máme detičky nejaké ,pokazené,
A okrem iného sme začali fázu vývoja "nohy hóóóre". Malý absolútne nechce byť v sedačke, len ležať a nohy hore 😀 . Cez deň je to pohodka, ale v noci ma ide z toho poraziť. Čímkoľvek ho prikryjem okamžite to skope. Takže sme museli dať spací vak.
@fleuerette o tom vadeni by som aj ja vedela hovorit...tiez sme nejaki zli na seba stale sa vadime ...a urcite to aj malicka z nas citi ☹ ☹ ☹
@kaara1980 a bodaj by to bolo tym pocasim ja len dúfam ze po tych 3 mesiacoch to bude uz len lepsie aj ked viem ze sa vzdy nieco najde co bude problem 😒
A inak co tu citam tak tie nase deticky vela nepospia cez den ..a pritom clovek by si myslel ze take malinke babo prespi skoro cely den- ale to sme asi na omyle 😒 😒 😒 😒
o tom dennom spanku pomlcim 😒 dnes v kociari spal len s dudlom na pol oka asi hodku tak som myslela ze doma zaspi a velky prd...na prsniku sa jedoval,aj poleziacky tak uvidim ci zaspi v tej postielke ...keby aspon pospal hodku lebo potom aj lepsie papa a nie je tak nervny
@simika23
@fleuerette aj my sa stále hádame,neviem čím to je 😠 ☹ .Dosť ma to deptá,dieťa vždy vycíti či sa niečo deje.Potom je tiež nervozne a zúrivé,sama to vidím na svojich deťoch..Najhoršie je,žo oni sú potom vlastne hromozvodom našich emocií
@nenullienka To s tym uspavanim je u nas tiez horor ☹ ...ale ja nechapem proste jednu vec: Ako je mozne ze male babo treba uspavat????ved ich musi vycerpat aj to ze iba kukaju okolo seba tak naco ich treba uspavat????aaaaaaaa.....moja by sama od seba v postielke nezaspala ani za svet...hruza 😒
@kaara1980 My sme si v sobotu spravili výlet po nákupných centrách, hornbach, Ikea a hypernova - tam sme sa ale otočili na podpätku už pri eskalátore, lebo sme sa MM povadili 😖. Vraj mu je dlho chodiť 3 hodiny po obchodoch. Ja som si to neskutočne užívala, nie nakupovanie, ale to že všade bola klíma, konečne som sa schladila, malý búval nádherne, v Ikeami stiahol 170 ml, tak sa nenapapal už týždeň. Takže domov som išla príšerne zdutá a naštvaná. Aj som to MM riadne vytmavila. Že on je celý deň v robote v klimatizovanej kancelárii a klimatizovanom aute. Ja doma každé 3 hodiny kúpem malého, seba aj psa, vešiam na okná mokré plachty a idem týždeň skapať od tepla, okrem toho som sa kvôli teplu z domu nedostala už niekoľko týždňom a mám z toho ponorku a on mi zahlási, že jemu je dlho po 3 hodinách.......
Nedeľa pohoda lebo tu boli naši, a včera sme sa povadili zasa. Je fakt, že mňa vytočí aj zdvihnutý prst. Kázala som mu priniesť body s košíka kde sú plienky. Tak sme sa povadili lebo MM nevedel čo od neho chcem, lebo, že to je vozíka nie kočík...... Ako keby sme mali plienky na 15 miestach. Ako keby sme nežili v jednej domácnosti 😠 😠 .
Potrebovala by som sa nejako ukľudniť, ale neviem ako 😒 😒
@kaara1980 No neviem ci to bolo tym, ja ked som este kojila, jedla som stiplave pravidelne, my mame take radi s manzelom. Zo zaciatku, ked som zacala kojit, tak to bolo len tak obcas...trosku...ale postupne som ho jedla stale viac a viac castejsie...a mala bola v pohode. Ja pochybujem, ze ked zjes stiplave, aj mlieko bude stiplave 😉
@simika23 Podla mna, babatko upokojuje, ked citi pri sebe maminu...asi sa citi byt viac v bezpeci. Ja to riesim tak, ze dam Klarku vecer do postielky, sadnem si na stolicku k postielke a hladkam ju trosku po hlavicke, mam taky pocit ze ju to upokojuje, ked citi ze nie je sama a som na blizku, potom aj zaspinka. Ma aj taku tu handrovu babiku, tu jej dam k licku a ona si ju ruckou pritlaci, vyzera to, ze je jej prijemnejsie, ked sa jej nieco opiera o licko...
@fleuerette Ja som tusim s mojim manzelom vynimka... my sa asi lubime este viac ako kedykolvek pred tym a ziadne hadky u nas nie su. Je pravda ze som aj ja obcas nervozna, ale je to len velmi velmi vynimocne, snazim sa stale byt pokojna, nad vecou a to hlave kvoli malickej, ked napr. place a ja neviem co jej je, nic nezabera a schyluje sa k nervozite, zhlboka sa nadychnem a snazim sa drzat si od toho placu odstup, myslim na to, ze je to jediny sposob ako vie drobcek dat najavo, ze mu nieco je a neciti sa dobre, babatko moze napr. boliet hlavicka a to my nemame ako zistit. Donekonecna predsa plakat nebude, prejde to.... je to viac menej asi o sebeovladani.... Ale uznavam, ze ked je clovek velmi velmi unaveny a nevyspany, tak je nebit nervozny naozaj ale naozaj tazke.....
dnes sme vyskusali klokanku nosila som ju v nej 10minut a pacilo sa tak dufam,ze ju aj pocas dovolenky vyuzijeme.
Baby, píšete tu o tom spaní... Ja s tým síce problém nemám, ale možno sa mi to vypomstí neskôr a tak by ma zaujímal váš názor... Ja malého vôbec neuspávam na rukách, ani hojdaním, ani nič podobné... Ale zase režim si utvoril sám, čiže nehrozí ako tu väčšina píšete že chodia detičky spať o osmej... Malý chodí o desiatej, pol jedenástej väčšinou pravidelne a spí do rána. Ale ja možno robím tú chybu, že sa mu ten režim nesnažím posunúť na skôr. Jednoducho keď vidím, že o deviatej má chuť sa ešte hrať, tak ho nedávam nasilu spať. Potom sa okolo tej desiatej napapá a potom ho jednoducho, keď vidím, že sa mu driemka, dám do postieľky, pustím kolotoč, zavriem dvere, odídem a on pekne do desať minút búva, bez plaču, bez kriku... Ale možno robím ja tú chybu a neskôr to oľutujem... Proste sa nesnažím ho od tej osmej uspať a uspávať dve hodiny, keď nakonie tak či tak zaspí o desiatej... Ale fakt je, že je to dosť neskoro... Neviem, možno to má po mne, ja tiež chodievam neskoro spávať a radšej si pospím ráno... Cez deň toho tiež veľa nenaspí, ale tiež ako kedy... Niekedy celý den je taký ospaný a drieme, niekedy celý deň poriadne ani nespí...
@fleuerette tak ty by si sa hodila k tomu môjmu 😀 .Ten si zas kade tade rajzuje a ja potrebujem kľud.Vkuse behá po obchodoch a ja som stále sama.Najskôr kôli bytu,potom autu,teraz si zas kúpil nový mobil a k tomu hovadinky si zháňa.Vytáča ma to,lebo ja som kde?Prečo sa aj nám trochu nepovenuje?Maá ako sa kúpe videl asi tak 2x za celý čas ako je na svete.A my máme zas iný problém.Chýba mi bozk,objatie....od neho to čakám zbytočne,je chladný ako psí čumák.Dnes ale našťastie vzal aj Jakuba a behali po obchodoch 4hodiny 😕 .Ja som si aspoň v kľude šla na prechádzku s malou.My sme boli nedávno tiež v ikei v tých horúčavách a bolo tam ozaj fakt super.
Čo sa týka toho hádania sa s partnerom... No veru aj ja mám také chvíľky, že mi všetko lezie na nervy, ale to je hlavne z toho, že som furt sama a s malinkým sa jednoducho nedá ešte nič podniknúť také poriadne, že nejaké extra výlety alebo čo.. Okrem toho priateľ teraz chodí robiť preč, čiže ani nie je doma aj týždeň a to som iba s mamou, čo je niekedy ešte horšie ako keby som bola sama... 🙂 A tak ma občas chytí rapel, malému poviem, že ho idem dať do hniezda záchrany, že sa ešte zmestí 🙂 ale potom ma to prejde a zase je všetko fajn... Len mi proste strašne chýba spoločnosť, niekam ísť a hlavne ani nie je ským, lebo kamošky čo deti nemajú, tak to už je viac menej pasé. S tými som sa stretla teraz po 2 mesiacoch a proste oni si idú večer posedieť, na vínečko a tak, čo ja samozrejme riešim úplne iné veci... A nejakú mamičku s malým tu tiež nepoznám u nás... Tak ked ma to chytí, tak beda všetkým... Hlavne priateľ si to odskáče, keď aj cez telefon a on je potom z toho na nervy, aj tak nič nemôže spraviť keď je preč... No, snáď to prejde a bude fajn, ja sa už napríklad strašne teším na ďalšie leto, už sa bude dať ísť kúpať, možno aj na dovolenku.. .už to bude lepšie určite... Ak ovšem svoje obrie telo dovtedy zmenším dostatočne 🙂
@kaara1980 niektorí chlapi sa proste nevedia prejaviť, a pochopiť, že nám sa úplne teraz zmenil život... Ja napríklad keď poviem priateľovi, že tým že sa malý narodil sa pre neho vlastne nič nezmenilo, tak nechápe.. .On ide kúpiť niečo do obchodu a vráti sa o dve hodiny, že bol ešte na káve s bratom a ja ho idem zabiť, že či ja nepotrebujem dakam vypadnúť tiež aj s malým... Ale zase nemôžem povedať zo začiatku kúpaval iba on, aj je bez problémov schopný sa o malého postarať, vôbec by som sa nebála nechať ho s ním aj celý deň... Len mu občas nedopína o čo mi ide... 🙂
@zufzufmeister ja som tak minule malej vravela,ze ju dam na smetisko lebo bola hrozne urevana a v tom hned sestra pribehla s igelitkou a zacala jej tam nozicky pchat,ze daj ju sem idem von mam to po ceste okolo smetiaka a mala zazracne prestala revat akoby tomu rozumela som sa pobavila na nej
Ale to je všetko fajn 🙂 Môžeme byť radi, že máme takých chlapov ako máme, moja neter má takého dementa, že keď ostala na materskej, tak sa vyjadroval, že ona si sedí na riti doma, ako jej je dobre a on chudák musí zarábať... Príde o šiestej domov, naje sa a ide na PIVO... a takto krásne fungujú už dva roky... Ju ide drbnúť a on je spokojný.... MInule chcela ísť po dvoch rokoch niekam von, dohodla sa s kamoškou, malého uspala, nechala pri otcovi a o dvadsať minút telefón od svokry, že kde je, že malý strašne plače, tak musela utekať domov a nakoniec s jej muža vyšlo, že on ho nedokáže uspať, lebo malý ho nepozná... tak asi tak... sa jej neskutočne čudujem, že s takým debilom je...
@zufzufmeister tak takeho muza uz len zabalit do tej igelitky a na to smetisko do hniezda zachrany sa uz nezmesti
@9lea jej aj my to mam este stale takto,aj moja je takato spachtoska 🙂 sa vytesujem,hi hi dufam ze nam to aj dlho vydrzi...najviac sa mi lubi to prebudzanie tak sa nadherne usmieva ze sa musim aj ja smiat a pri tom sa mi aj tisnu slzy do oci,tak ju vidim tak rozmazane 😠 😠
bola som dnes prvykrat na poporodnej gymnastike kazdy utorok bude a hlavne su tam deticky do 10 mesiacov vitane,mame aspon daku aktivitu,zaujimave ze tam nereval iba sa pozeral a rozdaval usmevy na vsetky strany,len co sme prisli domov hystericky rev,uz len cakam kedy sa zacne kurz plavania pre babätka,bude splnat podmienku 3 mesiace
@zufzufmeister ahoj! môj malý tiež zaspáva v postieľke a podľa toho ako mu vyjde večerné papanie, niekedy o osmej, deviatej, či desiatej, ja som ako ty, nedávam ho spať nasilu o osmej, keď sa mu nechce, keď vidíme s mm že je unavený tak ho uložíme a pekne zaspinká, v noci prespí teraz už 8-9 hodín takže sa budí len niekedy o piatej, šiestej na papanie.... my sme tiež málo na rukách, samozrejme, že si ho ponosím cez deň a poľuľkám ale po chvíli sa malý sám pýta ležať, lebo je v hojdacom kresielku, alebo na deke.... ja som sa poučila pri prvom, ten bol uspávaný na rukách stále a v postieľke spal málo skoro stále som si ho dávala do postele ku nám a potom sme ho od toho nevedeli odnaučiť.... 😠
.. a čo sa týka manžela, tak ja sa musím trošku pochváliť, môj je veľmi zlatý, tak ako pri prvom drobcovi tak aj teraz mi veľa pomáha, je živnostík, robí od rána do večera, ale večer si vždy nájde čas na chlapcov, maličkého okúpe ak je už doma, večerné papanie to je tiež jeho a proste venuje sa deťom kým nejdu spať, cez víkend máme zaužívané že zo soboty na nedeľu sa ja vyspím celú noc lebo ak sa drobček zobudí že je hladný, tak ho nachová manžel ... 🙂 ja sa naozaj nemôžem sťažovať, stihnem si odbehnúť aj na nechty, či do kozmetiky, len mu musím dať včas vedieť aby si zadelil prácu, no to ja som občas nervózna a zlá na neho, ale on mi aj tak povie, že ma aj tak miluje, aj keď som mrzutá... 😀
veru aj ja musim terajsieho manzela pochvalit ked nepracuje je stale s nami,vari a nakupuje vecer maleho kupe a nemusim v noci k malemu vstavat,naozaj opora,ja som si prezila aj presny opak burlive prve manzelstvo,ked mi znicim nepomohol,3 dni sa flakal s kamaratmi,alebo odisiel sam na dovolenku,vazim si co mam teraz doma

Ahojte, Matej cez deň spí spolu asi 2,5 hod. kočíkovanie nehrozí lebo keď ho položím do kočiara zjape ako o život. Len sa chce nosiť a so všetkým sa rozprávať ( strom, kvet, krík, .... 😀 ). A uspávanie to je horor 😖 😢 ☹ Už aj teraz zase reve, tak utekám.... 😅 😅 😅 😅 😅