icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
28. aug 2011

@silviadaisy30 ja som pri Kubkovi prestala zo dňa na deň 3mesiace pred otehotnením,lebo sa nám nedarilo tak som to pripisovala aj tomu 😕 .a nefajčila som ešte rok,kým som kojila.a potom to prišlo,tá strašná chuť.Zapálila som si a bol to hnus.Ale fajčiar je ako alkoholik,stačí jedna a už sa vezieš.A tak som hnus prekonala...najhoršie bolo,že som potom parádne schudla,tak načo prestávať?Teraz keď vidím mamičku s kočíkom s cigaretou v ruke,tak sa za seba hanbím.Akože nič proti nim,však každého osobná vec,ale normálne sa hanbím pred svojím synom,že som aspoň kôli nemu nedokázala tomu odolať.A veru rýchlo som sklzna na tú svoju krabičku denne.Akonáhle som si urobila tehu test pri Lucke,hneď som s tým sekla a odvtedy mi ani na um zapáliť si neprišlo.Ale fakt aj mne sa mesiac pred pôrodom snívalo že fajčím 😀 a to každú noc.Dúfam,že teraz aj po skončení kojenia odolám.Verím si 😀 ,zatiaľ

mipolka
28. aug 2011

@ajjkas Ahojky, tabulkami sa neriad na obale od UM sa neriad, to je len take orientacne, kazde babo ma ale inu potrebu 🙂 Moja Klarka mala vo stvrtok 3 mesiace a podla tabulky na UM by mala papat 180 ml 5 krat denne, ona ale spapa tak 80 - 130 na jedno krmenie a to 8 krat denne a v pohode pribera. Papka kazde 3 hodinky okrem noci, vtedy prespinka cca 5-7 hod., ona by aj skor, ale ja jej krmenie oddalujem tym ze jej davam cajik, cumlik a ked uz pomrnkava od hladu a este nepresli 3 hodiny, tak sa ju snazim zabavit a zatial to funguje. Chcem aby sa naucila papat poriadne a nie kazdu chvilku nieco malo potiahla. Ved ked sa papa tak sa papa 😉

mipolka
28. aug 2011

@ajjkas Ja som davala Nutrilon a teraz skusame Bebu a zatial v pohode 😉

kukujka
28. aug 2011

hlasim sa po dlhsej dobe pred teplom sme usli k mojim rodicom na dedinu jaaaaj konecne sa mi dve noci vyborne spalo prijemne chladno bolo v dome nie ako tu u nas v panelaku hrozne parenisko

9lea
28. aug 2011

@kukujka my sme už tiež celý deň mali chladno, úplne iný pocit, tak viem, že ak by bola zima, tak malého len viac oblečiem, ale toto teplo bolo hrozné, viac povyzliekať sa už nedalo, však malý bol takmer stále len v pamperske, tieločku a prikryty plienkou

katinka71
28. aug 2011

kaara1980 urcite to vyskusme v umyvacke riadu,aj mm sa to paci,lebo vela zavarame a nemame poriadny hrniec na sterilizaciu

katinka71
28. aug 2011

@kukujka aj u nas sa ochladilo na kopcoch sa rano belel sneh,dolu sme to pocitili rano bolo iba 8 stupnov

katinka71
28. aug 2011

jej ako to leti Marco bude mat 3 mesiace,ani sa nezbadam a uz budem pomaly nastupit do prace

ivusik33
28. aug 2011

aj my sme sa dnes vrátili od našich, je to rozdiel mať dom so záhradou ako bývať v paneláku 😢 ale hádam to doma už doriešime a poriešime aj bývanie.
Ja už tiež myslím na príkrmy a zamrazujem domácu mrkvu, petržlen, kaleráb, tekvicu... no proste všetko čo sa dá zamraziť a je z našej záhrady. Ja kúpené príkrmy nebudem dávať, ani Simonke som nedávala. Budem doma variť vždy čerstvé, nemám s tým problém. Tie kúpené sú riadne hnusné, aspoň mne to nechutilo a Simča len raz oblizla a nechcela to vziať do pusy...
A výživu nerobím, dávala som čersvté ovocie a občas som kupovala sunarku, tie boli bez cukru a konzervantov a boli chutné.

ivusik33
28. aug 2011

Veru, letí... všetko tak rýchle uteká, chcela by som, aby Zuzanka bola čo najdlhšie malinké bábätko, keďže už tretie neplánujem 😢 škoda, že tak rýchle rastie...
Dnes som si uvedomila, že je pomaly koniec leta. O týždeň ide Simonka 1x do škôlky, zvláštny pocit, ak keď sa už strašne teším, že budem mať viac času na Zuzku a budem sa jej môcť venovať, ale nechce sa mi veriť, že to moje prvé bábätko je pomaly veľká slečna 😨
A čo ma vôbec neteší je to, že už o 19.30 začína byť tma, že o chvíľu sa budeme musieť viac obliekať a obúvať... no proste o 4 mesiace tu máme Vianoce 🙂 😝

katinka71
28. aug 2011

@ivusik33 ani mne sa nechce verit ze starsi jakub je vysokoskolak druhak,presli skolkou,osemrocnym gymplom,tanecnou,stuzkovou,prijimackami na vysku ja ho stale vidim ako maleho,pomaly sa bude zenit,haha,ako ten cas preletel,preto si chcem vychutnat maleho cim viacej,aj ked pojdem pracovat tak mi to vyjde 8 dni(10 a 11 hod sluzby) do mesiaca a tie dni bude snim mm,ani sa nenazdame naozaj vianoce..

fleuerette
28. aug 2011

Jój krásna nedeľa dnes, boli u nás rodičia, MM s dedom robili elektriku na záhradnom domčeku, babka sa starala o malého, ktorý bol ukážkové bábo, potom sme pogrilovala rybky, špízi, plnené paradajky, upiekli štrúdli, k tomu kafíčko a potom si už len užívali nedeľu a počasie, malý zalomil o 20:30 a teraz je rad na mne 🙂

zufzufmeister
28. aug 2011

@katinka71 kedy sa chystáš do práce? ako je to vlastne v rakúsku s materskou? a čo robíš ak sa môžem spýtať? To ja len zo zvedavosti 🙂))

zufzufmeister
28. aug 2011

@fleuerette znie to dobre a čo diéta? napreduješ? Ty si bola taká najviac odhodlaná 🙂

ajjkas
29. aug 2011

@mipolka ahoj, tabulkami sa neriadim,len som bola trochu zarazená,kedže podla toho by jej malo mlieko stačit na 4 hod.,tiež som uvažovala,nad bebou,ale skúsila som sunar,len som si nebola istá či nie je velmi riedky,tak preto som sa pýtala,ako často papajú ostatné detičky,nutrilon som ani neskúšala,zdá sa mi zbytočne predražený koli reklame 😒 neviem,ale podla mna aj iné UM sú dobré,len niesú v reklame a preto sú podla mna aj lacnejšie...

kukujka
29. aug 2011

@katinka71 my sa chystame vo stvrtok na 4dni na hory tak som zvedava ako to mala zvladne

katinka71
29. aug 2011

@kukujka nas maly v horach je vzdy dobry ked ideme s partiou tak vraj o com rozpravame aj 4 hodiny prespi vonku,zvkadli sme snim 6 hodinovu turu do strmeho kopca ze chlapi aj v rukach prenasali kocik,prajem vam prijemny pobyt vhorach

kukujka
29. aug 2011

@katinka71 a mavas ho len v kociku ked chodite na turu???ja mam v plane aj kocik aj klokanku tak uvidim ako sa jej bude pacit.dnes som zistila,ze mi este chybaju nejake teple veci lebo tam bude urcite o vela chladnejsie tu z bazariku na mk uz nestiham dokupit zajtra pojdem do sekaca pozriet nove urcite kupovat nebudem v obchodoch su nehorazne ceny za detske oblecenie.

katinka71
29. aug 2011

@zufzufmeister chystam sa do prace po 12 mesiacoch este + 2 mesiace bude mm doma,kvoli financiam na sk byt a studium syna nieco stoji a tu hypoteka na byt,je tu na vyber 5 modelov cim je najdlhsi 30 mesiacov ty a este6 mesiacov moze byt mm na materskej,tu je to dobre ze zamestnavatel ide v ustrety rodicov ked poviem ze chcem pracovat 20 hod mesacne alebo tyzdenne tak to akceptuju do 6 roku dietata,pracujem ako zdrv.sestra v domove dochodcov,

katinka71
29. aug 2011

@kukujka iba v kociku lebo ked sme v horach on iba spi nezobudi sa iba ked ho prelozime do auta,ale vzdy mam aj babysatku pribalenu,veru ja som uz vyuzila fusak bez zimnej vlozky,take drahe detske oblecenie ako je na ostala v soku z tych cien,tu je vela vypredajov najdrahsiu vec som kupila do 5 eur,az mi srdce trha pre dievcatka maju krasne veci,väcsi vyber ako pre chlapcekov

kukujka
29. aug 2011

@katinka71 ja detske veci nakupujem len tu z mk z bazarika vzdy najdem nieco krasne za super ceny z obchodu mam asi len 4vecicky aj to len s tesca z vypredaju

nenullienka
29. aug 2011

@ajjkas ahoj ja som mala s Matejom rovnaký problém, on papal nutrilon zo sunaru vracal. A na krabici bolo písané že má vypiť 6 dávok on vypil 9 za deň. Chcel papať každú 1a pol hodinu. Potom do došlo do extrému každú hodinu 120 - 150 ml. A teraz papká 3,5% mliečko z obchodu. Ale to nemusí byť tvoj prípad. Ja keď Matej chcel po 2 hod. tak som mu dala papať netrápila som ho.

nenullienka
29. aug 2011

Ja sa pripájam, ja tiež Matejkovi kupujem vecičky len z bazáriku, má aj asi 2 komplety nové ale to sa neoplatí vyhadzovať toľko koruniek za vecičky keď tak rýchlo rastie. A keď budeme prikrmovať tak budú zafúľané a aspoň mi to nebude ľúto.

nenullienka
29. aug 2011

Takto sa náš Matejko nosí, lebo je už dosť ťažký 6,5 kg 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kaara1980
29. aug 2011

baby,ja mám doma od včera večera zúrivé miminko.Včera zaspala nadobro hádam o pol1nej.Zaspí len na rukách,položím ju do postieľky a do 5 min sa zobudí s hysterickým plačom.A dnes sa to zas opakuje. ☹ Bruško to nieje,podozrievam reflux.Ja už neviem čo s ňou

sissika
29. aug 2011

náš malý má 7,2 kg a stále kojím, len večer dávam maximálne 150 ml nutrilonu ...

simika23
29. aug 2011

@kaara1980 tak to velmi dobre poznam zaspi na rukach a po prelozeni z ruk hocikam sa hned rozreve...a este mi spi aj cez den pomenej nie ako volakedy...a tiez je cez den nejaka uplakana ☹ ☹

katinka71
29. aug 2011

@kaara1980 aj my sa uspavame uz 2,5 h a nic zakazdym hystericky plac len co ho ulozim do postielky,cez den je tiez urevany ,ved nemozme kazdy den po vyletoch chodit alebo v aute sa navazat iba vtedy je klud

9lea
29. aug 2011

@katinka71
@simika23
@kaara1980 my zase stále pekne spinkáme, cez deň to výjde niekedy štyri, niekedy päť hodín, ale nie v kuse, vždy tak po hodinke, alebo dvoch, ale večer osem, pol deviatej, maličky zalomí a spinká do tej štvrtej keď si pýta papať a opäť spinká do rána šiestej, pol siedmej, takže sme dobručky, niekedy aj poplačkame, ale dá sa 🙂

dooscoby
30. aug 2011

maly my prestava spat v noci 😠 nakojim o tej osmej deviatej a vydrzi tak do jedenastej na papanie a potom si cuca do rana kazde dve hodky dakedy po hodke sa uz mrvi tak druhy den som ako nevyspata matoha ☹