Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@katinka71 ja som tiez druhy krat vydata nemozem sice posudit akoby sa byvaly spraval k dietatu kedze sa nam spolu mat dieta chvalabohu nepodarilo.tiez si terajsieho manzela neviem vynachvalit je uzasny aj ked samozrejme niekedy ma dokaze vytocit,aleto su oproti prvemu manzelstvu len malickosti
a veď ja si tiež nesťažujem, keď sa dá, tak sa venuje, to len u mňa tie hormóny bujačiaaa 🙂
@kukujka ty si šikula, keď si už druhý krát vydatá 🙂 sranda, mne sa nejako nechce ani do jedného, ani neviem prečo... divné, fakt ako neviem povedať dôvod, ale nejako sa tomu podvedome vyhýbam - tej svadbe...
@katinka71 no na to detske plavanie uz sa aj ja tesim,zachvilku bude mat mala 3 mesiace a sup ho do vody,dufam ze sa jej to bude lubit 🙂
@zufzufmeister no stihla som sikovna som popravde do tej druhej svadby sa mi nechcelo ale urobila som to lebo inak by bol ako otec malej v rodnom liste pisany byvali a musela by mat aj jeho priezvisko.ale teraz som rada,ze sme sa zobrali nemenila by som
a moj manzelik je v pohode este sa len do toho dostava,kedze Nikolka uz pisti a vydava vseliake zvuky tak sa uz rozpravaju a tak...aj varit vie aj sa mu chce 🙂 aj pomoze ale to mu musim povedat co treba,lebo on chodi doma ako s klapkami na ociach,uz som na to dosla...predtym sme sa natahovali ja furt ci nevidi co treba porobit a on ze ci mu to neviem normalne povedat,on vidi ale nevadi mu nic...takze nemusim furt s handrou v ruke behat 😀 ale aj tak si to väcsinou porobim sama 😝 😝
Ahojte, dlhšie som tu nebola..ale stihla som si teraz čo to poprečitovať..čo ste sa bavili o spaní, tak na to sa ja sťažovať nemôžem malá zaspí v postielke o 20:00 - 21:30najneskorej..a prespí si tak do 5tej -6rána..väčšinou stáva s mm ako on ide do roboty, tak ju hneď prebalí a len mi ju podá na papanie..ani na mm sa nemôžem sťažovať čo sa týka starostlivosti o Laurušu, kúpe ju, strihá nechtíky a ak je po ruke tak pomáha aj s prebalovaním..
My sa často nehádame ale teraz v nedelu ma doslova nasral.., je mi proti srsti keď si vypije, nie žeby pil pravidelne ale privádza ma to do šialenstva...teraz v nedelu sme mali krst a som mu vravela že nechcem aby sa opil..my s Laurou sme posedenie zabalili o 19:30 kedy chodíme spať..a on mi slúbil že ešte pobudne ale piť nebude- bol tam jeho brat ktorý lúbi vypiť..tak mi bolo všetko jasné tak som mu povedala len že ak si vypije nech prespí u mamy aby nás nerušil v noci...a on sa doteperil o 1ráno spytý ako bomba a narobil pritom taký randal že malá bola potom ešte asi hodinu hore a nedala sa utíšiť...no ešte teraz sa s ním nebavím.. 😠 ..inak všetko v pohode
Krst nám dopadol superne..celkovo som bola prekvapená aj z farára, lebo sme si moc nesadli ale veľmi sa mi páči jeho štýl krstenia a aj Laura ma prekvapila lebo bola celý čas hore ale ani raz nezaplakala len sa usmievala keď jej lial vodu na hlavu asi si myslela že sa ide kúpať 🙂
fotky : 3. sesternice a bratanec, 4 so sesternicou, 5, s tatom 6, s krstným ,7, s babinou 😉
Tak dnes sme sa bavili o spani a zazraky sa deju...mala mi prespala od jednej do tristvrte na pet v kuse....sice v nasej posteli a somnou ale ja som sa konecne po 2 mesiacoch vyspala...jaaaaaaaaj 🙂 🙂 🙂 🙂
kamaratka mi pozicala pre malu taku hraciu hrazdicku uzasne sa jej tam paci pusta si hudbu sleduje svetielka ako blikaju a smeje sa
Ahojte aj ja musím priateľa pochváliť, keď je doma tak sa malému venuje, kŕmi ho, kúpe hrá sa s ním. Ja som tiež taká, že ma rozčúli čokoľvek. Len mi vadí, že on je taký, že musím po ňom upratovať. KeĎ narobím krik tak 2 dni je pohoda a potom znova. A teraz sa často hádame kvôli jeho mame lebo ona si myslí, že my dvaja sa nevieme o dieťa postarať len ona je tá super. o a od 19. 9 do 19.12. ide priateľ do školy tak budem na malého sama 😖 😖 😖 😖 😖 😖 , najhoršie obdobie keď mu pôjdu zuby 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 Tak sme sa rozhodli, že sa sťahujem k našim len sa bojím, že Matej pôjde do iného prostredia, dúfam, že ho to nejako nerozhádže 😝 😝 😝 😲 😲 😲
Baby je možné aby už išli Matejkovi zuby, on stále sliní a ručičky si strká do úst a tak nimi behá po jasnách 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 A ešte sa chcem spýtať on už chce sedieť. Keď ho chytím za ručičky tak sa ťahá hore, krásne drží hlavičku vôbec ju nezakláňa a keď sme ho posadili tak hlavičku krásne držal a strašne sa mu to páčilo. Ja viem, z výšky (vyštudovala som antropológiu), že sa mu začne chrbtica dávať do tvaru ako má dospelý človek (krčné a driekové zakrivenie ) tak sa bojím aby som mu nejako neublížila. Aj v koči nechce ležať len sa dvíha na sedenie 🙄 🙄 🙄 😅 😅 😅 😅 Už uvažujem o športovom koči.
ja mám zase manžela, ktorý je druhý-krát ženatý sme sa tu nejako dobre zišli... 😀 😀 😀 no my máme občas o "zábavu" postarané od jeho ex, ktorá nevie "prežrieť" že sme spolu šťastný a máme dve deti..... 😠
@nenullienka no tie zúbky môže byť, moja kamoška, čo má synčeka tam mal prvý zúbok ako trojmesačný a doktorka sa riadne čudovala.... 😀
@kukujka ahoj aká je to značka hrazdičky? ja niečo hľadám také, ale nič som nenašla...
@kukujka ty si ale akčná žena 😀 Ja keby som sa vydala za chalana,s ktorým som bola zasnúbená v 20tke,tak vyfasujem úplne dokonalého chlapa.Ale bola som strašne hlúpa...ten kôli mne aj plakal ☹ .nuž,ale mladosť pochabosť 😕 😀 Inak ja som už 3x zasnúbená 😅 .Hádam sa už budúci rok aj vydám. 😀
@zufzufmeister ahoj znacku ti napisem zajtra obzerala som hrazicku a na nej to nikde nevidim musim pozriet skatulu ta je ale pod postielkou a mala uz spi tak nejdem buchat.ale som s nou velmi spokojna som si myslela,ze malu to nebude bavit este ked ide mat len 3mesiace,ale uz si sikula aj sama hudbu pusta hore nad hlavou ma zrkadlo a svetielka z vrchu visia dbe hracky vo vyske presne do ruciciek a ked na ne udiera tak tym spusti hudbu este okolo seba v polkruhu ma rozne hracky hrazdicka sa este da prerobit aj na iny verziu ked dieta podrastie
@zufzufmeister ja som skôr opačný typ... najviac energie mám ráno, najviac roboty si vtedy urobím a som v pohode (to znamená, že deti ani MM ma tak ľahko nevytočia), ale večer už bývam unavená a nervózna a tak deti u nás už o 20.00 sú v posteli a najneskôr 20.15 spia! Takže ja môžem pozrieť TV, PC alebo dovariť, pokecať s MM (ak sa uráčil prísť domov a nesedí s večerou pri PC) a tak... Boli časy, keď Simonka bola už o 19.00 v posteli a o 19.30 bola tvrdá... lebo ona mi od malička skoro vstávala a nepomohlo nič! Mala taký biorytmus a mohla som ju dať spať aj o 22.00-23.00 aj tak vstala ráno o 5.30. Tak som si na to skoré vstávanie musela zvyknúť. Našťastie už pred rokom sa to upravilo a vstáva o pol siedmej, siedmej - ako kedy.
Mám kamarátky, ktoré mi závidia, že deti už o 20.00 spia, že oni tie svoje do postele pred 22.00 nedostanú a ráno majú problém zobudiť ich do škôlky. Nemôžu pozerať telku, lebo deti chcú tiež pozerať a potom ten "slovník" čo im občas vyjde z úst v najnevhodnejšiu chvíľu...
No proste, ako si dieťa naučíš, tak sa to bude s ním ťahať... je to na tebe čo ti viac vyhovuje.
@nenullienka jasné, že je to pre neho zmena, ale so sedením to zatiaľ nemá nič spoločné... som taká múdra, lebo moja prvorodená bola taká 🙂 stále sa dvíhala, keď som ju chytila za rúčky, hlávku naťahovala aj sama akoby sa chcela posadiť a mala také pevné brušné svalstvo z toho, že to až nebolo dobré... detičky si zadnú až keď začnú loziť (aspoň taký je správny postup), najskôr plazenie, potom lozenia po štyroch a z toho lezenia si potom sadnú...
A zúbky sa môžu nalievať aj niekoľko týždňov, aj mesiacov ... ak sa k tomu pridružia aj iné príznaky, tak potom pôjdu 🙂
@nenullienka no nestacim sa tu divit... to nemyslis vazne, ze davas 3 mesacne dieta sediet?? chces mu zavarit na vazne problemy do buducnosti?
ked tak ho daj do lehatka, ked chce vidiet nech vidi..ale nie sediet.. 😅 😅 😅 😅
a čo sa tých chlapov týka... tak ten môj by bol OK a keby nebolo jeho mamy, tak by sme sa ani nehádali, ale tá mi už leží v žalúdku 😝
Síce nemá nejaké super otcovské sklony (nevie sa hrať s deťmi a už vôbec nie s babami, on len o chlapcovi sníval... ale to je tak , keď on pred tým ako sme mali naše vlastné, deti videl asi len na obrázku, tak sa nečudujem), ale čo poviem urobí, ale MUSÍM to povedať (to ma tiež niekedy príšerne rozčuľuje). Nejaká samostatná aktivita nehrozí...
@ivusik33 svokru nerieš, ja tú moju tiež už radšej ani nevnímam, lebo zakaždým si neodpustí nejakú poznámku čo sa týka malého, stále začne..." nechcem nič hovoriť, ale....." vadí jej ako malého držím, ako mu hrejem vodu na mlieko, že sa s ním pozerám do zrkadla( to by sa nemalo...) a plno iných vecí.... 😠
@kaara1980 tri krát zasnúbená? haha, to sa ako dá ?
@lucia1981 toť ako moja mama 🙂 presne do roka sa nemá pozerať do zrkadla a bla bla bla 🙂 dokonca ma chcela presvedčiť, že do roka sa deťom nemôžu strihať nechty, ale obhrýzať 🙂

@zufzufmeister tak mňa akurát zas pekne nasral.Navarila som hovädzie mäso v kely.až teraz naň kukol a zahlásil,že fuj,je to hnusné,pláva to vo vode(také to má byť) a on to jesť nebude.Samozrejme malý to počul a už aj on fuj a on to jesť nebude.