icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

dooscoby
2. sep 2011

nenulienka myslim ze mas narok na tych 190 Eur lebo teraz uz netreba nahlasovat ked sa ti o dietatko stara dakto iny? a neskusala si sa maminy spytat ci si nechce nato vybavit daku zivnost? vtedy by si mohla dostavat 230 a neviem ci ona este nedostane dake peniazky na nakup materialu pre dieta. kamoskina mamina si tak spravila ked sla opatrovat vnucku, nic zlozite tak mozno skus popytat na urade

zufzufmeister
2. sep 2011

@sissika nie, dávam zhruba dva krát denne, väčšinou ráno a večer... Prečo?

zufzufmeister
2. sep 2011

@nenullienka a kam chceš chodiť? do akého mesta?

9lea
2. sep 2011

@koc1nka akože môj tiež nezaspí sám od seba v postieľke, to by sa musel stáť zázrak, zaspí tak akuráť sám v kočíku keď ho vezie, inak vždy na rukách, alebo pri cicku, ale chválabohu pri preložení z rúk do postieľky, alebo na posteľ sa nebudí, už keď zaspinká, spinká ďalej, takže aspoň jedno plus, keď už nezaspí sám.

sissika
2. sep 2011

@dooscoby
@nenullienka
presne, máš nárok na 190,- Eur + celá výplata ...

sissika
2. sep 2011

@zufzufmeister nooo, lebo to asi budem musieť vyskúšať, už som z toho zúfalá, že ho musím každý deň rúrkovať ...

tehula
2. sep 2011

@dooscoby myslim, ze jej mame sa neoplati si vybavovat zivnost, lebo zivnostnikov novy zakonnik prace este viac znevyhodnuje. Maju vysoke odvody, cize nakoniec by vlastne im ostalo menej z tych 230eur po odvodoch ako ked iba ten RP 190 si @nenullienka ponecha.

zufzufmeister
2. sep 2011

@sissika treba skúšať, my ako tak teraz fungujeme celkom fajn, ale tiež bolo obdobie, že som ho musela rúrkovať každý deň.... teraz ho nechám vždy ten jeden deň a zvykne sa vykakať viac, teda ked vidím, že nie je nejaký nespokojný, alebo čo... kaká síce málo - ten jeden krát, ale neni uplakaný, ani nemám pocit, že by ho bolelo bruško, tak snád to bude už len lepšie... no a ešte chvália tie probiotiká - gio gaia, ja som aj flašu vymenila za antikolikovú, lebo mal veľkú dieru na dudli pred tým... ale vlastne ked kojíš, tak to je jedno... je to na houby s tým kakaním... dúfam, fakt, že z toho vyrastú, že je to len vekom a bude sa to zlepšovať...

dooscoby
2. sep 2011

baby otazka hlavne pre tie co ste na UM ze dokedy sa ma sterilizovat. pred cca 2 rokmi sa odporucalo aspon 4 mesiace, pytam sa lebo malemu davam obcas caj tak ci musim flasku,cumel sterilizovat alebo staci umyt vodou

mipolka
3. sep 2011

@dooscoby Ja som zo zaciatku sterilizovala kazdy den, neskor kazdy druhy den a uz asi 2 -3 tyzdne to robim, len ked ma to napadne, tak raz, dva razy za tyzden. Moja mala ma teraz 3 mes. aj 1 tyzden. Podla mna to netreba prehanat. 😉 A flaska s cajikom je podla mna v pohode, tam sa tak netvoria bakterie ako ked sa do nej dava mlieko. Cumlik staci umyvat aj sodou bikarbonou alebo solou.

sissika
3. sep 2011

@zufzufmeister my kakáme len vtedy, keď mu dám rúrku, alebo to z neho tým cvičením nejak vytlačíme ... tvôj má každý deň stolicu teraz, keď dávaš UM? lebo ja kojím, ale aj prikrmujem ... dnes zatiaľ žiadna stolica, ale ani nejak netlačí, tak ani neviem, či mám dať rúrku, alebo nie ...

danusica83
3. sep 2011

dooscoby ja sterilizujem kazdy den,ale ked mala dovrsi 3mesiace tak budem kazdy 2 dni ,potom kazde 3.......

fleuerette
3. sep 2011

Dnes sme boli v BA v ZOO 🙂 , celkom pekný výletík, až na to, že som bola zo ZOO príšerne sklamaná. Terén neupravený, samá burina všade, lavičiek pár pri vchode, takže pokiaľ dieťa nie je hladné tam, alebo nechce jesť priamo v pavilóne šeliem či opíc, tak smola. My sme uprednostnili lúku pri koníkoch, čo obzvlášť ocenil môj a manželov chrbát 😠 , lebo držať fľašku 15 minút cez kočík, je teda zaberačka. Najväčší gól bol bufet, malé pivo 1€, a čakali sme naň asi 10 minút, lebo bufetárka nevedela asi nastaviť pípu, a tá peniláááááááááá... To isté sa zopakovalo pri druhom bufete, kde som to ja vzdala a išli sme do tzv. Dino restaurant.. toto bez komentára, ale aspoň vedeli čapovať 😀 aj pivo aj kofolu. Cestou späť sme sa nakŕmili už na lavičke pred vstupnou budovou, ako väčšina mamičiek, čo sa tam tlačila na tých niekoľkých lavičkách.
Takže odteraz výlety už asi len za hranice, Neu Siedle See, Schönbrun a podobne, kde to stojí skoro rovnako rovnako, ale sú tam služby ako majú byť

kaara1980
3. sep 2011

@fleuerette my sme už sme zvyknutý.V Zoo sme asi tak 10x do roka 😉 .už to tam poznám naspamäť,ale Jakubovi sa tam maximálne páči,hlavne dinosaury,na tých frčíme od jeho 3rokov,v stredu sme tam boli zas. 😀 .Inak malý Lukáško je už riadny fešák 😉

kaara1980
3. sep 2011

my sme dnes absolvovali prechádzku v Kôprovej doline...15,5km sme sa našlapali,šli by sme aj ďalej,ale Lucka celý čas prespala a tam by som ju nemala kde nakojiť,tak sme sa radšej vrátili domov.Budúci rok určite prejdeme ďalej.Uplná špica,celou cestou je tam asfaltová cesta,takže si tam človek urobí ,túru, aj s kočíkom 😀

katinka71
3. sep 2011

@fleuerette krasna zoo je v mnichove,my sme tam boli s mm minuly rok,urcite tam pojdeme ked maly uz bude vnimat,deti do 4 rokov su zadarmo,dospely 11e,u nas v innsbrucku je alpska zoo vsetko je vo vysokohorskom terene ale s kocikom sa da v pohode vyviezli sme sa priamo z parkoviska zubackou,vstup do zoo+parkovne+zubacka tam a spät 10 e

zufzufmeister
3. sep 2011

@sissika hej každý deň má stolicu, hádam to stačí, inak vyzerá v pohode, spokojný...

sissika
3. sep 2011

@zufzufmeister my teda nemáme kazdý den, dnes zatial stále nic

zufzufmeister
3. sep 2011

@sissika no my predtým tiež nie, teraz posledné dni sa to upravilo a už som nepoužila rúrku minimálne týždeň... Myslím, že mu stačí raz za deň, ale zase kojené detičky nemusia aj dlhšiu dobu, horšie je ak vidíš, že je jednoducho nespokojný... lebo malý bol, chudiatko tak tlačil...

sissika
3. sep 2011

@zufzufmeister veď aj náš teraz navečer začal tlačiť, ale už nechcem použiť tú rúrku, veď ju používam už každý deň ...

zufzufmeister
3. sep 2011

@sissika ja som ho nechávala nech tlačí, kým sa dalo, keď už reval, tak sme museli... nič sa nedá robiť, ono to snád tým vekom prejde samo...

zufzufmeister
3. sep 2011

@sissika a aký nutrilon mu dávaš?

zufzufmeister
3. sep 2011

baby, balíte ešte niekto na široko? lebo nám na kontrole povedali, že do tretieho mesiaca ešte... lenže malý je v tom total nespokojný a hlavne má strašný problém sa vykakať, tak to ani nedávam poriadne, ale sa bojím že dačo nebude ok...

katinka71
3. sep 2011

@zufzufmeister ja som od zaciatku vobec nebalila nasiroko,tu neodporucuju balit lebo prve sono robia na porodnici ked je ok,tak normalne balit,boli sme uz 2x u ortopeda a vsetko je ok

9lea
3. sep 2011

@zufzufmeister ani ja nebalim naširoko, v DE na mňa pozerali čudne, že to sa už nerobí, tak som po troch týždňoch baliť prestala. Na sone bolo všetko o.k., tak mi povedali, že nevidia dôvod baliť naširoko.

andrejecka
4. sep 2011

juj už som tu dlho nebola, o dva týždne máme svadbu, tak dúfam že všetko dobre dopadne a potom bude aj viac času na koníka 🙂

zufzufmeister
4. sep 2011

@andrejecka no teda tak predsvadobné stresy 🙂 Držím ti palce, nech to dobre dopadne, určite budeš krásna nevesta, tak sa držte a užite si to 🙂 a inak vyzeráš super, pozerala som foto z IT, ako keby si nerodila 🙂

andrejecka
4. sep 2011

@zufzufmeister ďakujem, no veď mne až teraz dochádza že sa idem vydávať 🙂 a to som teraz z toho stresu schudla posledné 3 kilečka, tak aspoň tá váha je už super

kaara1980
4. sep 2011

@zufzufmeister ja som mala baliť ešte do konca oktobra aspoň na noc.Cez tieto otrasné horúčavy som prestala,malá bola z toho vyslovene nervozna.V oktobri máme kontrolu,tak dúfam,že to bude ok

nenullienka
4. sep 2011

@zufzufmeister ja som balila prvý mesiac a potom dosť, Matejovi to vadilo, nemohol kopkať tak som prestala a v tých horúčavách neviem čo by robil 😅 😅 😅