icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

zufzufmeister
4. sep 2011

@kaara1980
@nenullienka lebo ja začínam mať z toho trochu strach, tak som mu to dala, že aspoň na noc, ale nebol spokojný... Zase sa bojím, že tam dojdeme a bude musieť nosiť tie traky či čo... :( Aké ste mali výsledky toho sona?

lencita
4. sep 2011

@fleuerette aj my chceme zacat od 3 mesiaca chodit plavat, a nad rezimom som sa nezamyslala este nejako, ani ma to nenapadlo 😉 ale myslim ze s tym problem nebude, teda aspon u nas, lebo Leo je hrozne dobrucky, on skoro ani neplacka, a ked aj placka pred vecernym kupanim ked uz je moc unaveny, tak hned ako ho dam do vanicky prestane plakat a zacne sa usmievat 🙂 tak dufam ze tak to bude prebiehat aj v bazene 🙂 🙂 daj vediet potom ako to islo 😉

sissika
4. sep 2011

@zufzufmeister dávan nutrilon comfort

janka830
4. sep 2011

@zufzufmeister
@nenullienka
@kaara1980 my sme boli tiež na tom sone, 1x nám bolo povedané že treba baliť na široko, balili sme 2týždne ale len v noci lebo boli hrozné horúčavy a malá v tom bola nervózna, po mesiaci sme prišli na kontrolu a bolo nám povedané že jeden kĺb je úplne v pohode a že máme pokračovať v balení a kontrola o mesiac..teraz sme balili možno len dva dni dohromady lebo Laura stále plakala...tak uvidíme čo povedia...

katinka71
4. sep 2011

@sissika moj maly tento jediny co by bol na bolesti brucha nezniesol,ani nechcel pit co ine nutrilony normalny a sytiaci bez problemov pije,

nenullienka
4. sep 2011

@zufzufmeister ešte neviem ideme bud. týždeň. No mne v pôrodnici keď som sa na to pýtala povedali, že dnes už nekážu baliť naširoko, že len odporúčajú. Vraj sa mám riadiť čo povie už náš pediater. Dr. mi povedala, že je to na mne, ale ona niejako na tom netrvá. Tak som balila len prvý mesiac. No a naša dr. mi povedala, že pôjdeme na kontrólu keď bude mať Matej tri mesiace. Tak uvidím čo povedia.

kukujka
4. sep 2011

tak uz sme doma s tatier malinka to zvladla uzasne nosila sa v klokanke skoro kazdu turu prespala a napodiv sa riadne rozjedla horsky vzduch asi robi svoje len aby jej to vydrzalo

nenullienka
4. sep 2011

Babenky asi ma tu niektoré zvozíte pod čiernu zem, ale náš Matejko už krásne papká mrkvičkoú šťavičku lyžičkou. Mama má doma nasadenú mrkvu tak ju naribajzlujem a cez gázu vytlačím. Naučil sa krásne na lyžičku a ide sa za murvičkou potrhať. Poradila mi to suseda, ona dávala dcére takuto šťavičku od 2 mesiacov a malá Kristínka má už 2 roky a je krásna slečna a nebola ešte vôbec chorá. Tak som skúsila a normálne mu zachutila 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . Ja kupujem časopis mamina a tam je písané, že od 17 týždňa do 26 týždňa je tzv. imunologické okno a malo by sa dať dieťatku všetko vyskúšať a tým by sa malo predísť alergiám, tak to chcem skúsiť. Uvidíme.

kukujka
4. sep 2011

@nenullienka hlavne,ze mu chuti drobcovi malemu ja v tom nevidim nic zle ja mam v plane zacat davat mrkvicku uz o mesiac a to ma tiez kazdy odhovara,ze naco ked je mala len kojena.moja je tiez naucena na lyzicku kazde rano na nu odstreknem mliecko a pridam vigantol lia pekne otvori pusinku a spapka tak dufam,ze aj prikrmy tak pekne pojdu do bruska

kaara1980
4. sep 2011

@zufzufmeister
@janka830 ja sa toho tiež trochu bojím,ja som musela ako malá nosiť remence takmer rok.My sme mali prvé sono také,že mi bolo povedané že je to v rámci veku.čiže sa to vyvíjalo.Lucka je vyslovene nervozna keď je naširoko.Ona neznesia byť ani v zavinovačke.Musí mať voľné nohy nech si môže poprdkávať,inak je zle nedobre

kaara1980
4. sep 2011

kočky,je to v háji.Ja fakt idem mať tie ,krámy, a to plne dojčím.Presne po mesiaci ako som krvácala 10 dní hneď po konci 6nedelia,som začala zas 😠
Zajtra idem s Luckou k dr,kôli hrčkám za uškami (uzlinkami).Mám z toho strach čo nám povedia ☹

silviadaisy30
4. sep 2011

@zufzufmeister @kaara1980 ja este balim na siroko,aj ked teraz uz len na noc,,na poslednej kotrole povedali ze uz je to lepsie ale nie dobre,a dalsiu kontrolu mame 14.9. tak som zvedava co povedia dufam ze uz nebudeme musiet takto balit...chudinka futr sa v tom tak poti,,ale nechcem aby mala nozky do X ale aj aby sa jej poriadne jadierka vyvinuli....

silviadaisy30
4. sep 2011

@kaara1980 drzim palce aby bolo vsetko ok,budem na vas mysliet neboj uvidis vsetko bude dobre...

dooscoby
4. sep 2011

ja som s malym bola na kontrole klbikov a lekar nastastie povedal ze je vsetko okik a mame prist na kontrolu az v 8 mesiaci. mne mal maly v porodnici problem ze ako ma zahyby na stehnach tak sa mu tam zlepil maz lebo vraj sa to nema zmyvat ci co a musela som mu to vetrat, cize sme mali bavlnene plienky a postolky asi 2 tyzdne a potom som presla na kombinaciu pampers a bavlnene plienky. podla mna tym ze pouziva bavlnene plienky je to ako balenie na siroko.

no ja s prikrmami pockam asi az do 6 mesiaca ako pri prvom. neviem mne z tych prikrmov mala aj tak viac nepriberala, kasu moc nechcela a nedavam jej ju doteraz a aj tak sa budila cez noc aj 4 krat kasa nekasa. u kamosky kasa zaberala, kazde dieta ine a ked mu chuti tak mu dopraj, on sam vie co je prenho najlepsie

kukujka
4. sep 2011

pridavam este par foto z dovolenky

sissika
4. sep 2011

@katinka71 náš to papá, ale nepomáha mu to ...

mipolka
4. sep 2011

@zufzufmeister Ja sa pridavam, tiez uz nebalim. Robila som to len prvy mesiac a potom som prestala, pretoze sa moja mala nemohla vykakat, kopkat nozickami a v tych teplach sa strasne v tom potila. Ona si aj tak sama dava nozicky nasiroko ked lezi alebo spinka, tak dufam, ze bude mat sono v oktobri v poriadku.

mipolka
4. sep 2011

@silviadaisy30 A co to ma mala na nozickach? to vidim prvy krat... 😨

mipolka
4. sep 2011

@kaara1980 Tak to ja zase cakam, cakam a zatial nic a to uz mesiac nekojim. Prvy krat som ich dostala asi tyzden po sestonedeli a odvtedy nic. Uz som si aj myslela, ze ci nahodou nie som opat tehotna, ale test bol negativny, tak asi len musim byt trpezliva 😅

simika23
4. sep 2011

@zufzufmeister ahoj my musime davat na noc 2 latkove plienky zatial to malej davam lebo doktorovi sa klbiky zdali nezrele...dúfam ze uz iba tento mesiac a potom to bude ok ☹

simika23
4. sep 2011

@kaara1980 tak ja sa pridavam mne už tiez zacali a take silne ze nechapem!! Dufam ze to neovyplyvni kojenie?? 😒 😒 😒

fleuerette
5. sep 2011

@dooscoby Ahoj, už ste začali s plávaním. Ako dopadla prvá hodina? my ideme v utorok, tak ma chytá panika 😕

silviadaisy30
5. sep 2011

@mipolka no to take tu davaju u doktora,ak ti povie ze mas balit nasiroko tak hned aj dostanes taketo ani neviem ako sa to presne vola,,take pasy a tak jej to drzi nozky.ked sme isli z porodnice tak som balila nasiroko s bavnenou plienkou ale potom dok povedal ze to nestaci tak nam dal toto 🙂

mipolka
5. sep 2011

@silviadaisy30 No teda, vyzera to dost zvlastne, ale dufam, ze to tvojej malickej pomoze 🙂 Ja verim ze sono co nas caka v oktobri bude v poriadku, ja si neviem predstavit, ze by som take nieco musela malej davat, ked ona tak rada kope, asi by sa jej to velmi nepacilo........ 😖

silviadaisy30
5. sep 2011

@mipolka vies co moja to ma da sa povedat skoro od zaciatku ani jej to nevadilo asi zvyk,nevyzera to moc pohodlne ale kopkat nozkami si moze akurat zadok sa jej v tom neda dvihat 🙂 🙂 ale to zacala az prednedavnom...no my mame kontrolu 14.9.tak dufam aj ja ze uz to bude ok

kukujka
5. sep 2011

jaaaj tesim sa mala po dovolenke zas pekne nabehla na svoj rezim vyborne bala som sa,ze to bude mat zas dake rozhadzane

kaara1980
5. sep 2011

@silviadaisy30 fíha,to mala zlé výsledky sona?či to v Rakúsku dávajú automaticky? 😕 Ja som mala od narodenia do roka remence,také kovové hovadinky.A to vraj mame zakázali,že ma v nich nesmú dávať stáť,a ja veselo vstala sama či mama dovolila či nie 😉

zajo79
5. sep 2011

@nenullienka ja uz na teba fakt nemam slov... TO TU NIKOMU NIEJE DIVNE, ZE 3 MESACNE DIETA DAVAS SEDIET OBLOZENE VANKUSMI NA GAUC??? A PRIKRMUJES????

😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅

kaara1980
5. sep 2011

tak ja dnes s malou utekala k dr kôli tým uzlinkám za uškami.Kukala na mňa ako na zjavenie,že je to ok,je to maličké a že niektoré deti to mávajú.Som jej povedala,že som čítala na nete,že to môže byť reakcia na tbc a že sa s tým chodí na pľúcne a na štítok.Tak vraj tá reakcia býva oveľa väčšia a to na ľavej strane a buď pod pazuškou alebo na krku okolo kľučnej kosti 😕 .Poslala nás ale pre istotu na rozbor krvi a na aslo či ako sa to volá.Malej ako pichli do prsta,sa tak rozrevala,že ledva lapala po dychu,tak stískala pästičku,že jej dr ledva vytlačila požadované množstvo krvi.Ale výsledky sú našťastie ok 😅 .Ja som cez víkend malú zo zúfalstva celú prehmatala...keď som jej kontrolovala či nemá uzlinky pod pazuchami ešte sa mi aj chechtala 😉 ...Padol mi kameň zo srdca,ale fakt len polovica,teraz ju budem sledovať ešte viac...dúfam,že nezačnem byť paranoidná 😒

kaara1980
5. sep 2011

@simika23 neboj,neovplyvní.Pri Kubkovi som mala krámy tiež od samého začiatku a jediné čo bolo že bol vtedy viac nervoznejší 😉 .Ale ani nemám menej mlieka a ani nevyzerá žeby malej nechutilo