icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sissika
5. sep 2011

@zajo79 dala ho tak sedieť len raz, a neprikrmuje, dala len šťavičku, to je ako čajík ...

zajo79
5. sep 2011

Pisala ze ho tak dava sediet, ze natom nic nieje, a stavicka nieje cajik.

ked vam to tu pripada normalne, tak potom uz neviem... nikomu nic zle nezelam, ale zahravat si zo zdravim vlastneho dietata je trosku silna kava

tehula
5. sep 2011

@sissika Zajo reaguje zrejme aj na to kravske mlieko, co nenulienka dava malemu pit. To 3,5% krabicove z obchodu. Tak to sa aj mne zda odveci. Mrkvovu stavu tiez prilis skoro dava, ved aj na tych bio pisu, ze najskor od 4mes ukonceneho a to ja by som ani vtedy nedala. mne sa to zda skoro
Davat dieta sediet v tomto veku je tiez prilis skoro. Ja nie som zastanca, ze nedat sadnut, az kym sa samo neposadi, ale tak zas az okolo 6mesiaca. Ved mu ozaj moze poskodit chrbticu

silviadaisy30
5. sep 2011

@kaara1980 no tu kde som ja ked sa mala narodila tak v nemocnici jej robili sono a povedali balit nasiroko s jednou bavlnenou plienkou,prva kontrola u detskeho lekara je medzi 4 az 6 tyzdnom od narodenia a on tiez hned v ordinaci ma ten ultrazvuk tak nam to naordinoval a tam nam to aj dali a ukazali ako sa to navlieka ..preplaca to poistovna 🙂 na zaciatku to musela mat den noc vkuse az po dalsiu kontrolu,tu sme mali 1.8.a povedal ze sa to zlepsilo ale este to nieje ako ma byt 😖 tak jej to teraz davam len na noc...

kukujka
5. sep 2011

@kaara1980 no to som rada,ze je malinka v poriadku a ,ze to nebolo nic vazne

kukujka
5. sep 2011

@tehula ja si zas nemyslim,ze to kravske mlieko je od veci ked jej jej syn uz konecne spokojny a nema problemy ze je kazdu chvilu hladny ved v minulosti to bolo bezne davat kravske mlieko kazdy to bral za samozrejmost

tehula
5. sep 2011

@kukujka ale v minulosti nebolo tolko alergii ako napr na bielkovinu kravskeho mlieka...No a potom dalsia vec, je kravske a kravske mlieko. Ten sajrajt v krabici nemozes porovnavat s tym, co sa kedysi davalo deckam pit. Ja som kravske mlieko zacala davat po odstaveni od kojenia,ked mala mala rok, a kupovala som mlieko z tych automatov, prevarila, schladila a tak dala pit. Mne dokina vravela, ze krabice nech aspon do 2rokov ani nedavam.. Ze na to su potom tie pokracovacie mlieka a pod...

silviadaisy30
5. sep 2011

moje rocniky mam 32 rokov moji surodenci bratranci a sesternice vsetci sme vyrastli na kravskom mlieku sak ako inak...a uz ked sme vedeli chodit motali sa okolo babky ked dojila tak nam aj za hrncek tepleho prave nadojeneho mlieka dala a hen nic nam neni,vsetci sme tu ziví a zdravi 🙂 🙂

kukujka
5. sep 2011

@tehula kazdy robi ako uzna za vhodne ona dava synovi kravske a je to jej rozhodnutie ty budes napr.davat od dvoch rokov ona od troch mesiacov a jej maly nemusi mat ziadnu alergiu a tvoje babo ano no moze to byt aj naopak to je moj nazor

kukujka
5. sep 2011

@tehula a este nazory lekarov ze az od dvoch rokov davat mlieko od kravy?hlupost naco tak dlho cakat.ze pokracovacie mlieka?len peniaze od dilerov maju za to

silviadaisy30
5. sep 2011

ale Boh vie ako to teraz je s tym mliekom v tych krabiciach mozno viac vody ako mlieka a kto vie coho ineho...aj tie pokracovacie mlieka,my do toho nevidime a inu moznost nemame su toho plne reklamy aj lekary to odporucaju a nam neostava nic ine len to dat tym deckam, 😖

tehula
5. sep 2011

@kukujka vystihla si to, kazdy si po svojom urobi. Len potom nechapem, naco kojit, ked rovno nedelne snitzle mozem malej do ruky vrazit. Taaaaaaaak po nich pozera, az slinta.....no som to ja mater teda lakoma 😅

tehula
5. sep 2011

@kukujka nie od 2r kravske, ale KRABICOVE, v tetrapakoch....to nie je to iste, ako ked babka od kravy nadojila....
Ja som pokracovacie neriesila, kojila som do roka a potom riesila kravske, ved pisem. Ale ak by som kojit nemohla, tak nebudem davat kravske tak skoro, ale dam UM. A krabicovy sajrajt si nechame na neskor.

kukujka
5. sep 2011

@tehula ty riesis tak iny inak.kazda matka citi co je pre jej dieta najlepsie

tehula
5. sep 2011

@kukujka ja to asi necitim, ja si rada necham poradit, ked neviem kudykam. Sama pisala, ze "asi ma zvozite pod ciernu zem....tak asi si neni celkom ista tym, co robi"
Ok, idem uz prec, len som dala nazor

zajo79
5. sep 2011

@kukujka tak nech potom neplace, ked bude mat dieta alergie a intolerancie...

a sedenie..najskor dieta stvornozkuje a az potom ide do sedu. tak s tym sedenim je fakt cas.

zajo79
5. sep 2011

a plnotucne mlieko nato som ani reagovat nechcela... lebo je to chore cele.

ked si chcu ludia adoptovat deti, tak preveruju este aj prababky z osmeho kolena...a ked ma niekto dieta a toto mu robi mi pride CHORE

simika23
5. sep 2011

@kaara1980 moze byt lebo sa mi fakt zdala mala tych par dni nejaka rozladena..ale uz mi koncia a dnes je zase lepsia ( dajme tomu) 🙂 🙂 🙂

kukujka
5. sep 2011

@zajo79 a tym sedenim suhlasim s tebou o tom som nepisala

dooscoby
5. sep 2011

ono je aj otazne co davaju do toho UM a je pravda ze teraz su toho plne regaly a sama reklama. neviem ja na kravskom mlieku nevidim nic zle, mne mala UM nechcela ked som prestala kojit tak som davala krabicove. ono uz som pocula nazory ze ludia by vobec nemali pit mlieko. kazdy ma svoj nazor a ci ublizuje dietatu tazko povedat, v dnesnej dobe aj vzduch ktory dychame je skodlivy takze tak.

kaara1980
5. sep 2011

@silviadaisy30 žeby tam mala niečo zlé?či ti nepovedali výsledok sona?
@simika23 a ja som sa tešila,že nedostanem ☹ ,všetky kamošky čo kojili,mali tam minimálne po 5tich mesiacoch alebo celý čas ako kojili mali pokoj.

silviadaisy30
5. sep 2011

@kaara1980 ale presne mi nepovedal,len ze to este nie je v poriadku 😖 a vraj to je normalne ze zeny co rodia cisarskym tak väcsinou musia babatka balit nasiroko,a vsetky moje kamosky tuna mali cisaraky a ja jedina balim takto,,,ale nevadi mi hlavne nech to malej pomoze,su aj horsie veci ako toto...

nenullienka
6. sep 2011

@zajo79 a prečo ťa to trápi???????? nechápem, mňa prikrmovali od 2 mesiacov a nemám žiadnu alergiu a nebola som ani niejak vážne chorá. To je len teraz taký trend, že len napájať umelým mliekom a len nie žiadne príkrmy. Citujem z jedného článku: "S ochutnávaním všetkých bežných základných potravín, kt. budú neskôr súčasťou jedálneho lístka začnite už od 17 týždňa. Neplatí už totiž pravidlo, že čím neskôr zavedieme do detského jedálnička pevnú stravu, a najmä prípadné alergény, tým viac znížime riziko vzniku potravinovej alergie. Podľa nových poznatkov potrebuje prísť tráviaca sústava dieťaťa do styku s možnými alergénmi, aby sa organizmus dieťaťa dokázal neskôr lepšie brániť". Je tam toho viac. A teba kedy začali prikrmovať keď si mala 1 rok?????????? Či je lepšie keď ho napájam UM, kkt. je samé osebe len chémia??????

nenullienka
6. sep 2011

@zajo79 tak mi napíš ako mu môže ublížiť čerstvá šťavička z mrkvy, ktorá je vypestovaná doma na záhrade, bez akýchkoľvek hnojív a postrekov???????

michaelafiladelfiova
6. sep 2011

@nenullienka to co bolo predtym, nie je teraz, kravske mlieko je tazsie nez umele, a to ze mu teraz nic nie je len aby casom nieco nebolo.... napr alegia na BIELKOVINU v mlieku a ine veci. to ze davas sediet dieta, no neviem. daj ho do lehatka das mu tam vyssiu polohu a lepsie vidi alebo ho nos v nosici ked sa chce pozerat, ja ti nechcem zle ale mám 5r syna a moj mlieko kravske pil az od roka a pol. a prikrmy sme mali od 5m no on kojeny nebol...a mrkva hlavne stava sa dava ked ti dieta hnackuje nezapeka ti ho?
aalebo si ries to co chces ale potom to tu nepis lebo su maminy vid ja, co to nepochopia. ako @tehula pise to o chvilu bude jest tie snicle asi....a ani to kravskr neni tak plnohodnodne , zvycajne tam uz je aj voda , a neplati vzdy to co bolo predtym bolo lepsie nez teraz ja napr, alergie mám.... a vtedy bola ina doba inakk sa zilo to nemozes porovnavat minulost s pritomnostou, to si rovno mohla rodit doma a ficat na radach starych mam a net ani nepustala. Doba ide dopredu a aj vsetko.... zvaz si co robis so svojim dietatom a bolo by fajn keby si to riesila aj s dokt, kt pozna tvojho syna jeho zdravotny stav aby sisi potom casom netlkla hlavu ked sa nieco stane, a to ze suseda dava , noa je to jej dieta ked nieco suseda bude robit , tak aj ty? neviem na jednej strane sa bojis nazorov co ti baby napisu a na druhej strane uz más argumenty!!!

nattaly8
6. sep 2011

@nenullienka tak, ze nezrely traviaci system tvojho ani nie 3 mesacneho syna to este nedokaze stravit...a teda ten kravsky tetrapak a kazdohodinove krmenie brutalnym mnozstvom UM mu minimalne zatazi oblicky.
skoda,si si radsej nezobrala k srdcu rady starych materi a to kojit, kojit, kojit....a to teda fakt mozes aj kazdu hodinu... 🙂
a ked nie kojit, tak nahradit mm kvalitnou formulou 🙂

nenullienka
6. sep 2011

@michaelafiladelfiova lenže ja ho sedieť nedávam, len sme to vyskúšali.

nenullienka
6. sep 2011

@nattaly8 no moja lenže ja som nemala ako kojiť keď sa mi netvorilo mlieko, vyskúšala som všetko čo na trhu existuje. A k tým kvalitnejším formulám tak mi poraď vyskúšali sme sunar, bebu, nutrilon, hami, nutradefense, a bu´d mi vyto vypľúval a zo sunáru vracal. Jedine čo mu chutilo tak to bol nutrilon mal extra, comfort, AR, HA a nič nepomáhalo. cucal si tak ruky, že mal na nich pľuzgiere takže kľudne poraď vyskúšam znovu niečo nové.

nenullienka
6. sep 2011

@michaelafiladelfiova a ako sa naše deti zmenili od nás. Tak isto kakajú do plienky ako aj my. Tak isto spia ako aj mi ?????????????????????? Čo je iné. A ja ti nekážem aby si ty dávala dieťa sedieť alebo ho inak kŕmila ty si matka tak sa riaď sama sebou ako sa riadim ja, alebo počúvaj múdre rady doktorov. Jeden príklad: syn môjho bratranca má 8 mesiacov a už behá tak, že ho vodia za jednu ruku. Postavil sa keď mal 6 mesiacov. Dr. im ho zakázala stavať na nohy tak povedz ako mu majú zakázať aby nebehal a nestaval sa???? Poraď!!!!!!

nenullienka
6. sep 2011

@tehula http://www.szs.edu.sk/dvs_98/umela_v.htm pozri si tuto, tam sú Hipp šťavy od 9 týždňov ?????!!!!!! A to, že mu dávam 4 druhy liekov to je normálne??????????