icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
6. sep 2011

@fleuerette jeeej no super ked sa mu pacilo,kolko ste boli vo vode?neplackal vobec?co vsetko vas ucili?

katinka71
6. sep 2011

@kukujka nemusia byt absolvovane,lenze zhoda nahod ze prave mame termin ked sa zacina aj plavanie,len 1 den musi byt odstup medzi ockovanim a plavanim riesila som to z dr

kukujka
6. sep 2011

@mipolka fuuu 13kg trojmesacne dieta to musela byt riadny macko si to ani neviem predstavit

mipolka
6. sep 2011

@fleuerette Jeeej no super 😀 My sa tiez chystame, ale u nas (v Dubnici) je to az od ukonceneho 4. mesiaca. Uz teraz sa neviem dockat, som zvedava ako sa jej bude pacit a ako sa bude tvarit 😉

mipolka
6. sep 2011

@kukujka Ona bola aj dlha aj baculata, ale aj tak chutnucka 🙂

katinka71
6. sep 2011

ja menulienku chapem,pretoze som si to prezila pri prvom synovi uz od 8 tyzdna so musela davat kravske mlieko a co este horsie zahustovat detskou krupicou kazdu jednu davku,vtedy mi to poradil detsky dr,co sme nevedeli vyriesit ako zasytit dieta,kazde dieta je ine a vyzaduje si individualny postup,pri druhom dietati nam staci nutrilon

tehula
6. sep 2011

@mipolka take dieta muselo byt pomaly pod dohladom lekarov. Neverim, ze by dovolili nadajat dieta s UM kazdu hodinu pri vahe 13kg v 3och mesiacoch. Ved moja 2 a 1/4rocna dcera ma 12kg, 13nastkilove 3mes dieta je patologia jak vysita

fleuerette
6. sep 2011

@kukujka
tento raz len nejakú pol hodinku, strašne dlho trvalo, kým nám inštruktorka všetko povysvetľovala. Vôbec neplakal, len všetko okukoval, najviac inštruktorku, tú bolo totiž najviac počuť 😀 ,
@mipolka My sme tam tiež najmladší 3+týždeň, a keďže nedrží ešte poriadne hlavičku, niektoré cviky musíme opatrne. Ale mne to neurologička odporučila, v kurze nič nenamietali, tak sme tam. Malý je totiž strašne "umykaný" tak dúfam, že sa vo vode skľudní

sissika
6. sep 2011

@mipolka aj ja kojím + dokrmujem s UM, ale to už od narodenia, tak to si už malý asi na to mal zvyknúť, nie??? a biogaiu dávam takisto od narodenia, nejak nám nezaberá ... stolicu nemá ani tvrdú ani hustú, len to nevie vytlačiť, ale keď dám rúrku, tak to z neho tečie ...

lencita
6. sep 2011

baby, vcera sa Leo prevratil na bok 🙂 ja som normalne od radosti skakala 🙂 zajtra ideme na ockovanie, tak mam trochu strach aby nemal nejaku reakciu 😒 asi budem pri tom plakat s nim ked uvidim ako ho pichaju ☹ stale rozmyslam nad ockovanim proti rotavirusom, nemozem si pomoct,ale mam pocit ze to je len financny tah, ale bojim sa to zanedbat...a vsetko co som o tom citala tak je take neobjektivne ..stale mi to vrta v hlave ci dat alebo nedat...vy uz ste davali ockovat proti rotavirusom?? ja si myslim ze tie virusy stale mutuju, menia sa, vzdy su "aktualne" nejake ine, tak ako pri chripke...mozno to len zmierni priebeh ochorenia...no dilemu mam stym strasnu.... 😖

mipolka
6. sep 2011

@sissika Ak ti neplace od bolesti, skus ho nechat tlacit, mozno potrebuje na to viacej casu... Ked je moja mama u nas, tiez by malej stale davala rurku, ale ja to nedovolim, viem, ze to netreba mala sa vykaka nakoniec sama. Obcas sa stane, ze sa aj den nevykaka, co by pri UM mala, ale kedze ju brusko neboli a neplace, neriesim to, dam jej cas a zatial sa mi vzdy najneskor na druhy den doobedu vykakala... 🙂

sissika
6. sep 2011

@lencita ja som dala očkovať proti rotavírusom, lebo aj ja som o tom dosť čítala, a bolo písané, že keby aj dostal nejaký mutujúci vírus, aj tak by nemala tá choroba taký priebeh, ako keby očkovaný nebol, čiže by to aj tak malo byť o niečo miernejšie ... a to normálne očkovanie, aj ja som to s malým preplakala, a nezabudni kúpiť čapíky na horúčku, lebo náš teda horúčku z toho mal ...

sissika
6. sep 2011

@mipolka ale malý potom ako tlačí, vytlačí mliečko a grcká ...

mipolka
6. sep 2011

@tehula Ked mas velke, dlhe dieta tak to nie je az take "patologicke" mat v 3 mes.13 kg a samozrejme, ze jej to mlieko nedavala kazdu hodinu pocas celych troch mesiacov.

mipolka
6. sep 2011

@sissika Este ti poradim autosedacku, moja mala sa v nej vacsinou vykaka, asi jej to tam ide lahsie, tak vyskusaj 😉

sissika
6. sep 2011

@mipolka skúšala som, niekedy pomáha, ale niekedy ani to nie ... ja som už skúšala všetko, teraz skúšam nový recept, v 1 litre vody vyvariť jednu lyžicu ovsených vločiek, a potom do tej vody zarábať nutrilon ... dúfam, že nám to pomôže ...

kukujka
6. sep 2011

@lencita ja sa tiez stale rozhodujem,ci dam ockovat proti rotavirusom ale pravdepodobne ano kamaratkina dcerka kvoli tomu bola aj v nemocnici tyzden chuda male hrozne to bolo pre nu a to vtedy mala len 7mesicov

lencita
6. sep 2011

@sissika uz som mu bola kupit paralen cipky pre istotu... 😖

lencita
6. sep 2011

@kukujka aj ja asi nakoniec dam, ale neviem ci to rozhodnutie nebude len na zaklade "citoveho vydierania" mozno je to naozaj len tah farmaceutickych firiem..

kukujka
6. sep 2011

@lencita ano chapem ved presne nad tym som sa aj ja zamyslala a stale sa zamyslam

silviadaisy30
6. sep 2011

@lencita ja si myslim aj som presvedcena ze je to tak,ale neviem manzela presvedcit,on stale si najde nieco ako preco to musime urobit,,,dokonca aj video pozeral kde jedna profesorka vysvetlovala ze ako boli vymyslene tie vakciny a vobec neboli skusane a ak tak na jednej osobe alebo zvierati aj to pred rokmi,ale zasiali v nas poriadny strach ....

katinka71
6. sep 2011

@lencita my mame ockovanie proti rotavirusom povinne maly uz prvu davku dostal8,8 ,bez komplikacii my ideme na druhu davku a podava sa peroralne,zaroven dostane aj Hexa toho sa bojim viac,

dooscoby
6. sep 2011

ja davam ockovat proti rotavirusom. aj mladsiu som dala a vacsinu maminiek co poznam tak skoro polovici z nich deti dostali rotavirus ☹ ak nie do troch rokov tak potom nastupom do skolky. v tomto pripade na financie nehladim. netvrdim ze to nemoze dostat ale malo by to mat miernejsi priebeh a hlavne my sme chceli druhe dieta a riskovat aby to dostalo miminko by bol risk ale rozhodnutie ci dat alebo nedat je na kazdej mamine.

nenullienka
6. sep 2011

@michaelafiladelfiova ja ti ho neberiem

lencita
6. sep 2011

@katinka71 aj sestra to maju v USA povinne..ja sa v tomto nebojim ani tak tej reakcie, ako toho, ze je to len velka hra na city rodicov...keby mam penazi na zvys tak by to rozhodovanie asi bolo jednosuchsie..ale je to takmer cely ten moj " cigansky" prispevok 😖

nenullienka
6. sep 2011

No tak dnes máme za sebou poradňu. Matejko má 6290g a 64,5 cm. Mám mu dávať varenú zeleninku rozmixovanú tyčovým mixérom aj s tou vodičkou v ktorej to povarím. Zeleninu mám vyrajbať kefkov v horúcej vode a ošúpať. Dr. mi povedala, že som mu to mohla dať aj skôr keď je taký hladoško, ona s tým nemá vôbec žiadny problém. S ovocím počkáme do 4 mesiaca. S kravským mliekom uvidíme zajtra ideme na krv a keď bude mať výsledky sa dohodneme na správnom postupe. So sedením mi povedala, že keď som ho dala raz sadnúť to vôbec nie je problém a kľudne keď sa dvíha sám môžem s ním to aj pomaly skúšať - cvičiť. Ale len do takého polosadu, a uvidíme ako bude reagovať, že inde je to normálne len u nás nie. Podľa toho ako sa jej Matej javí je podľa vývoju už ako 4 mesačné bábätko. Plávať mi nedovolila od 4 mesiaca ale až od 6 -teho vraj kvôli infekciám. A zajtra ideme aj na kontrolu kĺbikov, ale to balenie na široko už ani ona neodporúča necháva to na ortopéda čo on povie. Len mala problém, že dosť narástol 5,5 cm za mesiac, vraj má za sebou poriadny rastový skok. To je celý záver poradne.

nenullienka
6. sep 2011

@kellka nech sa páči môžeš prísť ku mne a vyskúšať. Mám doma ešte 2 balenia nutrilonu HA, po jednom AR a extra.. A aj načatý sunar, bebu, hami, a aj nutriton ktorým som mu to zahusťovala. A dr. ma s Matejom poslala na gastroenterológiu ale ja som odmietla. Sama dr. povedala, že mlieko pre takýchto hladošov nevyrábajú, že mám vydržať. Ale keď 4 noci v kuse nespíš a musíš sa aj cez deň o dieťa postarať tak som to začala riešiť. A tie pľuzgierové ruky to je krásny pohľad a pritom mal len trochu zvýšené pečeňové testy po dlhej žltačke inak krv. testy v norme. A ideme zajtra znovu na krv. Je to "krásny" pohľad na to ako ti dieťa reve ke´d mu ju berú a nemôžeš mu pomôcť. Ja by som tiež bola rada keby nemáme žiadny problém. A ešte mi zakazovala kŕmiť ho každé 2 hodiny UM že to nemôžem, tak mi poraď ako to mám riešiť?????? A mám sa držať stupnice na krabici a to sme nikdy nedodržali????????????????????????????

nenullienka
6. sep 2011

@kellka a ešte som zabudla aj ja by som najradšej mala spokojné bábätko, nemusela počúvať ako si cmúľal ručičky, je nervózny a nemusela chodiť s ním na krv a aby spapal takú dávku ako má. A nie stále len riešiť s dr. aké mlieko zase vyskúšať.

kaara1980
6. sep 2011

baby,Lucka včera večer si cucla naposledy okolo 20tej hodine a potom až ráno o pol 6tej 😕 😅 a to ani dáko vyhladovaná nebola.Sa čudujem.Snáď len náhoda 😉
Ste mi nasadili chrobáka do hlavy s tým rotavírusom.Koľko stojí vakcína a na koľko ,dávok, sa podáva?Jakub to očkovanie nemal,takže som to ani teraz dáko neriešila

sulky
6. sep 2011

ahojte baby, mam dcerku narodenu 30.6.2011, tak este spadam snad do vasej temy 😀 Chcem sa spytat, zacala velmi skoro slintat a cmulat si rucicky, tusim v siedmom tyzdni. Mate niekto rovnaky problem?