Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@nenullienka ako...nechcem moc mudrovat, ale ani to striedanie mliek nie je ok.Moj starsi syn nebol dojceny a odmietal UM a to mal par tyzdnov.Skusala som tiez niekolko druhov mliek a skoncili sme ako 4 mesacni na pohotovosti s metabolickym atakom....takze asi tak...vlastna skusenost
niekedy, ked babo place cuca si ruky, nemusi byt vobec hladne, aj ked to tak vyzera 😖
teraz mam babo rovnako stare ako ty,kojim ho a mam pocit, ze je na prse furt....cele noci.Som uz uplne k.o. Nespala som 3 mesiace viac ako hodinu v kuse.Ale nechce sa mi riesit UM, ked pribera a byva aj velmi uplakany a mrchavy. Jednoducho viem, ze nie je hladny a viac neriesim.
este by ma zaujimalo, naco si mu davala tu mrkvu? Od hladu, ci len tak?
Teraz uz tazko radit, ked tvoj Matejko uz vyskusal snad vsetky druhy mliek, vratane kravskeho...snad len, davaj len jedno a prikrmy az od ukonceneho 4. mesiaca. to, co bolo kedysi, bolo kedysi a nie teraz.napr. moja babka spominala predchodcu dudlika a to kus latky namoceneho v cukre alebo mede....a potom mali vsetky deti cierne zuby napr.
neexperimentuj na vlastnom dietati 🙂
@nenullienka podla mna tvoj maly nie je hladny. mozno sa chce nosit, spat s tebou alebo je mozno taky placko ako moj a to nema s mliekom nic spolocne 😉
@nattaly8 moja si tiež stále cucá ruky 😒 😒 ci je hladna či je najedená proste stále..objavila rúčky tak asi preto to tak bude....a kebyze jej mam davat stale ked si cucá pestičky tak je na cicke asi stále 🙂 🙂 🙂 proste uz asi vycitim kedy to je len tak a kedy je naozaj hladna..podla mna chce iba nieco dudlovať 🙂 no nie??...a uplakaná je tiež takže tak
@nattaly8 no môj malý vôbec neplače, on si od hladu cmúľa ruky, mal na nich pľuzgiere a niektoré mu už aj krvácali. Banujem že som mu tie ruky neodfotila. A to nerobil určite preto že sa chcel nosiť. On aj keď sa v noci zobudí tak neplače len sa hmýri a naťahuje sa tak, že vydáva také stony a to viem, že ideme papať. A keď som mu dala kravské mlieko tak spal 8 hodín v kuse, pri nutrilone prespal 2-3 hodiny a potom len hodinu a vypil každú hodinu 120 - 150 ml. Tak potom kde je pravda
@simika23 no lenže dieťa objaví ruky okolo 3 mesiaca ale on si ich cmúľal keď mal mesiac a pol a to dieťa o rukách ešte ani nevie.
@nattaly8 ja som to dr. hovorila, že prečo mám stále len skúšať, ona mi na to, že mám nájsť ktoré mu vyhovuje. Na trhu nie je mlieko, ktoré sme nevyskúšali tak potom čo mám robiť. A ešte mi povedala, že ho mám nechať hladného, že musí tie 3 hod. vydržať a keď bude revať tak ho mám nechať. Neviem ako ty ale keď ti dieťa reve že sa až zachádza tak mu nemám dať jesť????? Ja som sa už na to nedokázala pozerať ako ho trápime hladom. A teraz je spokojný, nič mu nechýba, krásne sa smeje, komunikuje. Večer ho nakŕmim pekne sám zaspí a spí od 6 do 8 hodín v kuse ani sa len nepohne. A čo je lepšie mať spokojné dieťa, alebo mám ho trápiť a nechať revať????? Ale ja ako matka to nedokážem.
ako dlho kupete drobcov???mne sa stale zda ,ze ju vo vanicke nachavam kratko,ze by sa tam este chcela clapotat
dievčatá (viete ktoré), prečo sa tak púšťate do nenullienky?? Viete čím si ona prešla? viete, niečo o nej alebo jej bábätku?? Veď ona je matkou, ona je zodpovená za svoje dieťa, ona určite vie čo robí... Každá si tu môžeme vyjadriť svoj názor, môžeme súhlasiť alebo nesúhlasiť s tým čo robíme, ale prečo až "také" príspevky...
Niektoré píšete, že čo bolo dávno tak to už teraz neplatí a viete, že ja som prekvapená, že čo bolo pred 3 rokmi, tak to je už úplne iné?? Napr. také príkrmy, pri prvom dieťati pred 3 rokmi sa začínalo od ukončeného 5.mesiaca nekojené deti a od 6. kojené, teraz je to posunuté o mesiac skôr, čiže od 4mesiaca nekojené deti začínajú s príkrmami. Naširkoko sa balilo 3 mesiace bez ohľadu či bolo všetko OK alebo nie - len tak preventívne, teraz sa už tak striktne nebalí.
So sedením tiež nesúhlasím, ale nenullienka píše, že len skúsili, nie že ho dávajú takto sadať!!! Ja som tiež nedávala SImonku sadnúť si, ale ešte nemala 4 mesiace a fotila som ju na vianočné pohľadnice v sede, čo bolo pár minút.
Nemôžete predsa človeka odsudzovať za to že chce svojmu dieťaťu to najlepšie, ak sa Vám aj nezdá že to najlepšie pre neho je! Môžete to napísať raz, čím si vyjadríte svoj názor ale ja si myslím, že to je všetko.
jáj, ja mám už od včera SImonku v škôlke, celkom dobre to zvládla, lepšie ako ja, lebo ja som plakala ako malá 😝 Tak ako veľmi som sa tešila, že konečne pôjde so škôlky, tak veľmi som nariekala, ale našťastie nebola som á, lebo všetky moje kamošky boli na tom rovnako 🙂
@nenullienka pisala som aj to, ze bio stavy od 4mes pisu na vyrobkoch, ale aj tak by som to tak skoro nedavala, naco?
A ze ma 4druhy liekov je veru zataz na organizmus, tak preco mu ho zatazujes este viac (trviaci trakt) kravskym mliekom plnym konzervantov?
Pytas sa, co sa zmenilo? No zmenilo.....decka nezrali od utleho veku kopu ATB a hormonov v mase, pesticidy na ovoci a zelenine.....neboli takmer ziadne alergie.........Ale ked myslis, ze nic, tak nic
Uz fakt nepisem radsej nic. Ked ti to pediater odobril, co malemu davas, tak je vsetko ok.
@michaelafiladelfiova @nenulienka Ved umele obsahuje susene kravske mlieko.....takze aka alergia? To ju moze mat aj na umele a v takom pripade sa dava sojove.... 😉 Moja sestra pila od troch mesiacov iba kravske a taka baba velka je z nej a na mlieko nema ziadnu alergiu. Ak nie je moznost kupit cerstve mlieko priamo od chovatela, ja by som radsej volila cerstve kravske mlieko, ktore sa dnes da kupit v automatoch a prevarala ho. S krabicovym by som to asi neriskovala, ma podozrivo dlhu trvacnost ..... Tod moj nazor 🙂
@nenullienka davat kravske mlieko je podla mna hovadina, no ze ti lepsie pospi.. hm zvlastnre mne mala spi po kojeni tiez 8h v noci...len ja pochybujem ze tvoja dr odobrila kravske mlieko... a to ze si pytal po 2h jest hm to bude asi preto ze rastie je to noŕmalne niektore deti jedia aj kazdu hodinu. a na umele mlieko si treba zvyknut. no nám tiez sunar napr nevyhovoval... pri synovi a ja som si len vyjadrila nazor...
@zajo79 @nenulienka K tomu sedeniu....tam, odkial pochadza moj muz, babatko ked dovrsi 100 dni, oslavuju a v ramci toho babatka aj fotia v sede.... Ak je to iba raz, tak sa malemu nic stat nemoze.... viac by som to ale nerobila a nechala babo az sa same posadi, ked uz bude mat dostatocne pevne svalstvo na chrbte 😉
@mipolka ano je ale upravene co krabicove myslim moc toho mlieka zivin nema...
@nenullienka Ja s Nutrilonom tiez nemam dobre skusenosti, je to lahke mlieko a niektore deti su preto z neho hladne. Zmenila som ho za Bebu a moja mala je spokojnucka, uz nie je taka uplakana a nervozna medzi papanim... v nasom pripade kravske nebolo treba riesit 🙂
Nas vobec nezapeka, mozno je to aj cajikom, ktoreho mala medzi papanim vypije dost vela, ale my s kakanim ani s bruska bolenim vobec nemame problem 🙂
Baby, ake ked ten nenulienkin syncek vypije kazdu hodinu 120-150 nutrosa - to je za 24 hodin 2880-3600 ml mlieka!!!! Ved 3 litre za den vypijem ledva ja. Ved to je hovadina. Asi tu riesite nejaky vymysleny problem, lebo neexist, aby 3- mesacne babo pytalo 3 litre mlieka denne. Vsak to by uz musel mat 25kg! Mozno mu nic z toho, co pise nedava, len chce byt zaujimava. Tot vsjo. Papa a pekny dnik vsetkym.
@sissika A neskusala si probiotika BioGaia? alebo kamilkovy caj, ten by mal zriedovat stolicu.... My sme mali aj take obdobie, ze nas zapekalo, ale to som este kombinovala UM s kojenim a mala si asi na to UM zvykala, bez rurky to neslo, ale od vtedy je to bez problemov.... Urcite aj u vas to tak coskoro bude 😉
@kellka Ani by to taka blbost nemusela byt, moja kamaratka ma podobnu skusenost s Nutrilonom HA, zarabala jej ho pomaly kazdu hodinu a mala mala na konci 3 mesiaca 13 kg!!! presli na obyc.Nutrilon, kupodivu zabral a odvtedy papala normalne, pred nedavnom uz zacala behat v pavukovi, tak ma aj vyssi vydaj energie a nadvaha uz nie je taka velka... Niektore deti su proste taki jedaci a chvilku trva kym si zvyknu, ta jej mala uz v nemocnici par dni po porode papala 50-60 ml mlieka na jedno kojenie, co ju tam vazili pred a po kojeni 🙂
tak plávanie za nami, bolo to super, akurát že by som bola zalomila skôr ako drobec 😀 😀 , ten mal ešte energiu skoro hodinu mlátiť do hraznička

@tehula Jasom kravské mlieko skúšala aj kupovať, to nejak neupravené priamo z kravína ako dávali v minulosti ale z toho mal koliky. Tak mi poraď nejaké vhodné UM čo ho zasýti. Sama dr. mi povedala, že také mlieko pre takého hladoša nevyrábajú, tak som zvedavá možno máš nejaké iné čo mu zapasuje?????