icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
6. sep 2011

@sulky jasné 😉 Moja si aj bublinky robí

janka830
6. sep 2011

@fleuerette Ahoj , aj my rozmýšlame nad tým plávaním..len si to vôbec neviem predstaviť 😉 aké to bolo? môžem sa spýtať ako to vychádza tam finančne? aj ste sa potápali? či to až neskôr?

janka830
6. sep 2011

@sulky aj naša Laura stále cmúla ruky, teda vždy potom čo vypluje dudel 🙂 aj slintá...

sissika
6. sep 2011

@kaara1980 Rotarix sú dve dávky, je to sirupček, ktorý spapá, nepichá sa to, a jedna dávka stojí okolo 48,- Eur ... bolo to 47 aj niečo, takže skor 48 Eur ...

katinka71
6. sep 2011

@kaara1980 neviem ci je to nahoda aj marco vcera jedol o 20 tej a vstal o 7 h rano,brala by som take noci aj castejsie,vakcina sa podava v 2 davkach,cenu na sk neviem,v rak.mame preplatenu zdr,poistovnou lebo je povinne poistenie

silviadaisy30
6. sep 2011

@katinka71 @kaara1980 aj moja prestava vecer papat,ale vcera to bolo dost skoro okolo 18tej jedla posledny krat aj to nie vela iba jeden prsnik neskor okolo 21 hod som jej chcela dat ale to uz nechcela,,dnes sme to mali podobne okolo 17 oba prsniky a o 20 jeden ale aj tak bodaj by bolo a druheho sa nechcela ani dotknut no ani priblizit som sa nemohla,a zvykne sa budit tiez okolo 5-6tej rano,no ale to mne uz idu prsniky explodovat 😠

9lea
6. sep 2011

@nenullienka môj si cmúľa prstíky a pästičky už tiež od mesiaca a pol, čiže nie od troch mesiacov a tiež mu zavše nedávam papať, lebo to potom iba vracká, ale jednoducho len chce niečo cmúľať, tak teraz vždy vyberam rúčky a tlačim dudeľ, lebo ešte stále ho odmieta, ale dnes už bol úspech, že dudal v kuse 15 minút, tak možno ho to preučím, aby nepchal do úst pästičky ale si bude dudkať cumlík.

lencita
6. sep 2011

@kaara1980 tak to si uz pekne pospinka, Leo uz tak spinkal niekolkokrat, teda " len" od 20 do 5 😉 napapal sa, prebalila som ho a potiahol este do 9 😉 ta vakcina stoji nejako okolo 140 €, je to taky sirupcek a dava sa to na dvakrat, ale musi sa to stihnut do pol roka..ta cena je uz za dve vakciny...mam z toho taky podobny pocit ako z odberu pupocnikovej krvi... 😖

9lea
6. sep 2011

@mipolka my nemáme s kakaním a s bruškom tiež žiadne problémy, malý kaká pravidelne každý deň a už mesiac chodí spávať pravidelne o 20:00 večer a budí sa až ráno okolo štvrtej, piatej, kedy papá a znová spí do siedmej, ôsmej, cez den už toho veľmi nenaspí, ale ani veľmi neplače, je to taký malý anjelik

zufzufmeister
6. sep 2011

@kukujka ahoj je v žiari to plávanie od 3 mesiacov?

kukujka
7. sep 2011

@zufzufmeister ano od troch kamoska chodila plavat so synom tu v zh od tretieho mesiaca ale osobne som sa tam este nebola opytat,ale myslim,ze by to nemalo byt zmenene

kukujka
7. sep 2011

@sulky ahoj jasne aj moja to robi s rucickami najhorsie je ze ona nema ruky,ale smetiarky vsetky smeti vyzbiera aj tam kdesa neda a sup s nimi do pusy ale zabera ked je dudel dam do pusy ale zas nie vzdy ved ruky su predsa lepsie

kaara1980
7. sep 2011

@lencita
@katinka71 niečo som čítala,že sa to podáva vtedy,keď sa aj očkuje hexa vakcína?
@silviadaisy30 Lucka málokedy papá z oboch prsníkov.Zväčša si vystačí s jedným.Raz za čas sa stane,že jej dám oba 😉 .Akože nechápem,že v tom jednom je toľko mlieka,aby jej bolo dosť...ale však priberá riadne,tak jej to stačí 😉

lencita
7. sep 2011

dneska som malemu strihala nechtiky a on sa mi tak myol ze som mu zastrihla do koze az mu tiekla krv ☹ sopm sa chcela vyfackat 😠 a aby toho nemal dneska malo tak bol aj na ockovani ☹ chudacik maly..dneska nema vobec dobry den, dufam ze nedostane nejaku reakciu z toho ☹ ale vazi uz 6600 g a ma 62 cm 🙂

macaobuchova
7. sep 2011

@lencita juj stava sa ,malinký pekne pribera,mi mame 2mesiace a týžden,ale máme mensiu vahu,doktorka mi povedala že mam dokrmovat,tohto som sa najviac bala:(

simika23
7. sep 2011

@nenullienka chapem kazde dieta je ine 🙂

sissika
7. sep 2011

@macaobuchova koľko má váhu tvôj?

fleuerette
7. sep 2011

@janka830 tak v žubrienke to vychádza 144€ kurz trvá 4 týždne po dve hodiny a máš nárok na 2 náhradné, ak vynecháš a ospravedlníš sa. Ja som mala pred prvou hodinou tiež paniku, ale dobre sme to zvládli, aj vďaka MM, ktorý bol s nami a aj bude chodiť. Ešte sme sa nepotápali, a myslím že v tomto prvom kurze sa ani nepotápa. Na prvej hodine nám ukázala ako držať rôznymi spôsobmi bábo, nejaké riekanky, a chodili sme v kole. Tieto prvé kurzy nie sú ani tak o plávaní ako o utužovaní vzťahu s bábätkom, dôvere a tak

fleuerette
7. sep 2011

Tiež máme za sebou poradňu, očkovanie do každej nožičky. MM to skoro neprežil, keď malý zvreskol a vytlačil slzičku. Keďže on neplače takto, tak nie sme na plač navyknutí 😀 . a máme 6900g a 73 cm a to pri 3 mesiacoch a týždni 😝

simika23
7. sep 2011

@sulky ahoj moja si tiez zacala cmulat posledny mesic ako sialena 😒 😒

kukujka
7. sep 2011

tak dnesne vazenie zas nedopadlo bohvieako za dva tyzdne sme pribrali 180g teraz ma 4910 a to som tak dufala,ze to uz bude cez 5kg ale nevadi dr.povedala,ze je drobna ,ale chuda nieje ze aj hlavku a telicko ma drobnejsie ze to vobec nevadi,ze tak vela nepribera takze o dva tyzdne zas vazenie a potom ju uz asi aj zaockuju
@macaobuchova
preco dokrmovat?nieje maly spokojny?place od hladu?moja lia tiez pomalicky pribera,ale o dokrmovani nepadlo ani slovo ved si tym zbytocne mozes znizit produkciu mliecka skoro vsetky baby co poznam s tym mali pri dokrmovani problem

simika23
7. sep 2011

@lencita to sa stalo aj mne ale do tyzdna sa to pekne zahojilo..len som to vydenzifikovala aspon

fleuerette
7. sep 2011

@nenullienka jój tak vám poradňa dopadla super. Hlavne že je Matejko zdravučký a konečne aj spokojný. 🙂

fleuerette
7. sep 2011

Inak už tretí deň fachčíme na hrazdičke. A mladý sa začal točiť na bruško, čo je dosť prúser, lebo späť to už nejde 😠 😠 , a ležanie na bruchu nenávidí takže sa príšerne jeduje

sissika
7. sep 2011

baby, držia už vaši drobci hlavičku aj keď ležia na chrbte? lekár nám to skúšal, že ho ťahal za ručičky do sedu, ale absolútne nechcel držať hlavičku, ostala mu visieť ... ale keď leží na brušku, tak krásne dvíha ... len dúfam, že to nie je veľký problém ...

siuzi007
7. sep 2011

@sissika no ja mám práve opačný problém malá drží hlavu keď je zdvíham ,nosím ale keď je na bruchu tak nič moc síce ju zdvihne ale len kúsok a potom sa jeduje 😠

kukujka
7. sep 2011

@fleuerette riadny valibuk kamoska ma 9mesacnu dceru a ta meria 74 len o jeden cm viac ako tvoj

sissika
7. sep 2011

@siuzi007 a čo ti na to povedal lekár??? náš sa na brušku krásne oprie o ručičky a tak pozerá okolo seba ...

siuzi007
7. sep 2011

@kukujka moji chalani mali 74cm ako ročný 😉

siuzi007
7. sep 2011

@sissika nič zatiaľ do poradne idem až 27 musím sa nato spýtať lebo mne sa zdá že je už veľká nato aby ju nemala pekne zdvihnutú