icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

michaelafiladelfiova
9. sep 2011

oono fakt uz nema zmysel tu daco pisat... lebo ked poradis inak ako si PREDSTAVUJETE tak sme my zle ach!!!!

zufzufmeister
9. sep 2011

@kukujka z novej bani, takže mne pripadá do úvahy iba žiar alebo levice...

kukujka
9. sep 2011

@zufzufmeister jeeej no tak to by sme mohli chodit spolu do zh ak by podmienky vyhovovali aj tebe aj mne

fleuerette
9. sep 2011

@kellka laktačná banka síce existuje, liter mliečka stál minulý rok 27,88€. Dá sa síce kúpiť aj na predpis, ale je to dosť zdĺhavá tortúra a málo kedy skončí víťazstvom, teda receptom. Žiaľ obvykle zvíťazí alibizmus, prečo by mala poisťovňa preplácať 26,65€, keď si môže matka zaplatiť umelú výživu full.
Len pre info vykupuje sa liter cca za 6€.

josie3331
9. sep 2011

vy ste tu fakt cudne, lezete si tu do zadku namiesto toho aby ste prijali nejaku radu...ano, niektore vyjadrili svoj nazor viac niektore menej slusne, to je pravda...ale bolo tu zopar rad, ktore mali logiku a velku snahu pomoct, ale aj tak su pre vas kraviny, tak si tu budte vo velkej ruzovej bublinke

daniela1974
9. sep 2011

@l.lara lara detom sa pri horuckach dava diazepam bezne. Predides tym febrilnym krcom.
Mojej dcere to zachranilo zivot.

l.lara
9. sep 2011

diazepam sa dava len ked sa neda stiahnut horucka pod 39 - 40st.. vtedy sa ma volat 112, oni by to mali pichnut.. ja mam v chladnicke cipok rectodelt, ale este som ho nepouzila, vzdy sa nam podarilo stiahnut teplotu..

l.lara
9. sep 2011

kocky, tu je navod co treba robit pri teplote. ja viem, ze to viete, ale je dobre to mat prilepene nad prebalovacim pultom..ked sa niekomu chce, nech si to vytlaci. je to dobre mat na ociach, ked babatko horti...aspon ja vtedy strasne stresujem...ak som otravna, ospravedlnujem sa..

Ak dosiahne rektalna teplota /v konecniku/ 39,5st. teba podavat dietatu zabaly, (ja sprchujem) aby sme znizili teplotu a tym zabranili vzniku krcov, pri ktorych dochadza k poskodeniu mozgu.
*otvorime okno-miestnost musi byt dobre vetrana
*dame napit dietatu studeny caj,alebo vodu plus paralen (nie do 3 mesiacov)
*dieta vyzlecieme
*podavame studene zabaly okolo hrudnika
-plienku namocime do studenej vody, na to dame suchu frote osusku, dieta prikryjeme lahkou prikryvkou
zabaly menime kazdych 5 az 7 minut (nenechavat dlhsie.lebo sa potom telo este viac zohrieva a teplota stupa) kym teplota nepoklesne na 38 st. potom uz zabaly nepodavame.

mooc
9. sep 2011

baby, my mame doma nurofen cipky a nas dr povedal ze nedavat skor ako pri 39,5.. a aj to ze nie bezpodmienecne, iba ked vidime, ze je okrem teploty dietatu aj "tazko" proste vraj niektore deti mozu mat aj 40 teploty a kludne si hraju vonku futbal, proste ich ta teplota nenici.. nickymu sme po prvom ockovani nedavali.. zaspal a prespal to.. az po druhom sme davali chudatku malemu az je mi zle ked si na to spomeniem.. uvidime ako bude reagovat a bojovat matik..

@l.lara tu sa takym malickym davaju zabaly na koncatiny.. predlaktie a lytka..

ajjkas
10. sep 2011

@lucia1981 ahoj,však aj ja som po pár dnoch čo som tu nebola až gúlala očami,doteraz žiaden konflikt tu nebol,pekne sme si písali svoje názory a aj ked sme s niekým nesúhlasili tak sme mu vedeli povedat svoj názor slušnejšie ako to,že sa nevie o dieta postara,však? ved tá mamina sa trápi ked vidí,že dietatku niečo je a namože mu pomoct 😉
@michaelafiladelfiova v podstate máš pravdu,ale mna skor mrzí,že aj ked má niekto iný názor,tak ho nevie povedt inak,lebo ak si si prečítala všetky tie prísp. tak neviem ako by to padlo tebe,podla mna sa to dá napísat aj inak.
Ja už sa k tomu vyjadrovat viac nebudem,len sa mi nepáči,že ked sa tu niekto chce pridat ovela neskor ako my všetky ostatné,tak sa može správat aj trochu taktnejšie,my sme tu už totiž velmi dobré kamarátky,ktoré si tu radi podiskutujú o hocičom (aj o čokoládovom pudingu na vyvolanie porodu) 😀 😀

zufzufmeister
10. sep 2011

@kukujka pozerala som to plávanie na nete - sú to plavecké jasličky baby look v žiari, ale píšu tam, že až od 4 mesiaca, že do 4 mesiaca chodia vlastne tie inštruktorky domov... Písala som tam aj mail, tak ak sa niečo dozviem dám vedieť...

ajjkas
10. sep 2011

@josie3331 Skús si prečítat predchádzajúsich 388 strán a potom píš také veci,že si tu lezieme dozadku 😠 mne sa naša ružová bublina ako píšeš velmi páči asi si premenujeme aj skupinu,však baby ???

ivusik33
10. sep 2011

@josie3331 počúvaj, ja si nemyslím, že som čudná, ale už mi tieto príspevky začínajú liezť na nervy a už začínam byť z toho vytočená. Chodím na túto stránku štyri roky, ale ešte ani raz som sa s takýmto niečim nestretla! Načo sem píšeš, keď ťa nikto nežiada o radu, len aby si tu rýpala ??
... to je úplne v poriadku, že ste si vyjadrili svoj názor, ale ja si myslím, že každý rozumný a inteligentný človek, keď vidí, že vyvolal takúto "nechcenú" reakciu a proste "nezapadol" to skupiny, tak si povie : "Sorry, chcela som len pomôcť alebo vyjadriť svoj názor, alebo povedať svoju skúsenosť, ale vidím, že to nemá význam..." sa sem nebude vracať a vyrývať.

josie3331
10. sep 2011

@ivusik33 neboj sa, chcela som len hodit taky prispevok na zaver, naozaj tu uz nechcem prispievat, nemusis sa bat

@ajjkas to je dobre, ze sa ti paci, tak to ma byt, len som proste mala potrebu vyjadrit svoj nazor, to je vsetko

ziadne rypanie to nebolo, len ako to tu vidim ja, to je rozdiel, rypat viem a toto sa k tomu ani nepriblizovalo....
tak papa

kukujka
10. sep 2011

@zufzufmeister to je hlupost ze od 4teho mesiaca kamoskin syn tam chodil uz ked mal tri mesiace a tyzden no neviem uvidis co ti odpisu potom daj vediet

zufzufmeister
10. sep 2011

@kukujka ja si tiež myslím, že štandardne je to od troch... v LV je to ale až od šiestich mesiacov, odtiaľ mi odpísali, že v bazéne majú teplotu iba 33 stupňov a to nie je vhodné do šiestich mesiacov, čiže preto... No uvidíme, chcela by som to skúsiť a hlavne by som sa aj ja prebavila s malým 🙂

janka830
10. sep 2011

Ahojte, no pekne..pár dní tu človek nie je a hotová vojna sa tu spustí...asi sa k tomu ani netreba vyjadrovať....kojím a malá je ukážkovo dobrá, bezproblémová..ale viem sa vžiť do situácie napr. nenullienky a viem si predstaviť že aj ja by som skúšala všeličo len aby som na maličkej tváričke videla pokoj a spokojnosť...

@nenullienka Držím palce aby všetko dopadlo čo najlepšie...pozdravujeme s Laurušou Matka.. 🙂

baby aj vám vypadávajú vlasy? používate nato niečo čo pomáha ?

janka830
10. sep 2011

@kukujka Ahoj, chcem sa spýtať ako ti dopadlo keď vtedy Lia nechcela dlhšie papať? Lebo od včera začala štrajkovať aj Laura, ako ona papá ale už nechce tak často ako pred tým...
a od akej hmotnosti je to prvé očkovanie?

macaobuchova
10. sep 2011

@sissika juj moja len 4650,je dlhí tak sa mi nezda vaha.....a narodil sa 3650,je hlados,tak nechapem

macaobuchova
10. sep 2011

@lencita mi sme za mesiac len 3oogr

macaobuchova
10. sep 2011

@kukujka to mám nechce moc prdsnik,lebo musi tahat a s flasky mu ide lahsie...

katinka71
10. sep 2011

@janka830 veru vypadavavaju,po celom byte zbieram vlasy,malemu z ruk vyberam vlasy,uz mesiac beriem v tabletkach panthoten a vtieram si do vlasov vodicku Recept proti vypadavaniu vlasov,vysledok zatial ziadny,som ztoho zufala,teraz beriem aj antikoncepciu tak uvidim ci sa hormony upravia

janka830
10. sep 2011

@katinka71 koľko to už berieš?
ja som si zatial kúpila len taký šampón od Vichy, a umývam si s tým vlasy 2týždne ale tiež zatial nič.. 😠 tabletky som moc nechcela ale myslím že vyskúšam asi aj ja niečo..tu na koníku mi radili revalid tabletky...neviem nechcem skončiť naholo 🙂
akú antikoncepciu? mne teraz lekár predpísal carezzete alebo tak nejako...ale ešte pred užívaním sa mi spravili modriny a vyzeralo to ako keby išli po cievach tak musím ešte ísť na rôzne vyšetrenia...tak ešte neberiem..neovplyvnilo to nejako tvorbu mlieka?

ajjkas
10. sep 2011

@janka830 ahoj aj ja som mala pri pvej predp. cerazzete,vraj ine popri kojení nemozem,ale po 2 týž, som ich vysadila,nejak mi nerobili dobre a k tomu vyp. vlasov: berieš aj nejaké vitamíny popri kojení?pretože to je pre celé telo velmi potrebné,ja som používala centrum a nepadali mi vlasy až tak ako ked som kojila prvú,no a aj zuby mi celkom držali pokope 😀 ale neviem či je to len vdaka vitamínom...

kukujka
10. sep 2011

@janka830 ahoj dopadlo to tak,ze vtedy 4dni strajkovala a potom sa rozjedla teraz uz zas nechce jest uz 5ty den len malo papa prve ockovanie bude mat ked priberie na cca 5,5kg a to je este v nedohladne

danusica83
10. sep 2011

@janka830 vypadavaju a to neskutocne,cele chumace,uz som rozmyslala dat sa ostrihat aj na kratko,ale kupila som si tablety zo Zinkom tak uvidime ci zaberu,este ich beriem len 3dni a vraj ich treba brat dlhodobejsie takze uvidime. Ak vie nielto nieco co na 100% zaberie sem sa z radami kocky 🙂

kukujka
10. sep 2011

ahojte kolko teraz miniete denne plienok?u nas to predtym bolo cca 10 dokopy& den aj noc teraz sa to uz dako zredukovalo cez den tak 4-5 a v noci jedna

zufzufmeister
10. sep 2011

@kukujka no my tiež tak šesť - sedem za 24 hodín, v noci má jednu od tej desiatej do siedmej, lebo to spí... no a inak pred každým krmením a ked sa pokaká, čo je tiež raz za deň, tak že tak nejako... a najradšej by bol holý a vždy my všetko očúra, keď ho tak chvílu nechám...

kukujka
10. sep 2011

@zufzufmeister aj lia si rada ritku vetra vzdy ju nechavam rozbalenu na prebalovacej podlozke a po nou uterak lebo uz mi par krat postel ocurala

danusica83
10. sep 2011

@kukujka tak 6-7 plienok za 24hod