Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Na buduci mesiac ideme na ockovanie. Sestricka spominala nejake 2 vakciny /jedna proti pneumokokom/ ale ze mi zavola skor a informuje sa ktoru chcem. Urcite vase deturence vecsinou uz maju to ockovanie za sebou. Popiste co to vlastne bolo, mam v tom misunk.
nám ešte dr nespomínala očkovanie,28ho sme mali mať poradňu,ale má dovolenku,tak mi písala sms,že sa to ruší a že poradňu dohodneme potom.Takže predpokladám,že nás potom očkovanie neminie.Do jednej nôžky sa dáva hexa a do druhej by to mal byť tetanus,záškrt a čierny kašeľ ,ale nie som istá 😉 Predkožku rieši každý dr podľa svojho mám pocit.Ja som Kubkovi len potiahla pokiaľ šlo(pod vodou) a omyla špičku žaluďa.Potom,keď mal asi pol roka som to skúsila po kúpaní ,ale oboma rukami a hups úplne v pohode vybehol,ale nie až pod žaluď.Doteraz sa mu to nedá stiahnuť úplne a aj som sa pýtala dr a tá mi povedala,jáj,veď to je v pohode,má to len zalepené 😖 ,tak neviem...Kamošky boli s malými už ako ročnými na chirurgii.ďalšej kamoške to urobili len tak,že nejakým nástrojom ako lyžica podobrali ten žaluď a bolo.
Práve pozerám to očkovanie v očkovacom preukaze. Do jednej nožičky dostal vakcínu
Infanrix Hexa čo je vakcína používaná u detí na ochranu pred šiestimi ochoreniami: záškrtu, tetanu, pertusis (dávivému kašľu), hepatitíde B (zápalové ochorenie pečene), poliomyelitíde (Polio) /detskej obrne/ a ochoreniu, ktoré vyvoláva Haemophilus influenzae typ b.
A do druhej Synflorix čo je pneumokoková vakcína. Malý mal na druhý deň ráno 37, ale cez deň už pohodka, ani uplačkaný nebol.
Mám ale pocit, že od toho očkovania pokašliava. Myslíte, že to môže byť z toho???
ahojte maminky, tak týždeň som tu nebola, lebo sme mali veľké prípravy so sestrinou svadbou (ktorá to už má za sebou, som zvedavá, kedy prídem narad ja 🙂 a už Vás čítam od včera až dnes som sa dočítala dokonca, konečne, aspoň som zas v obraze, čo nové sa deje s Vašimi detičkami 🙂
inak sme už opäť v DE, náš maličký zvládol cestu opäť bravúrne, vlastne sme cestovali v noci, takže ani nezistil, že sa niečo deje, zaspal o 20:00 ako vždy a zobudil sa nad ránom, tak ako vždy, cez deň spínkava pomenej, ale naobed si pospinká vždy tie dve hodinky v kuse, čiže je potom poobede kľudnučky, začal už veľmi vnímať, čiže sa usmieva, škerí, strašne sa naťahuje za hračkami, ale ešte nevie uchopiť a najviac sa mu páči, keď robim zvuky mačičky, alebo koníka, alebo keď spievam, to sa nevie vytešíť, pretáča sa len do strán, ešte sa mu nepodarilo pretočiť, ale pokúša sa s chrbátika na bruško. Dudeľ som ešte stále nevzdala, a každy deň tlačím do pusy, lebo je to s rúčkami stále horšie a horšie, stale by ich mal najradšej v ústach a začína to byť uspech, už mi na rúkach zaspinká aj s dudľom, keď mu ho troška podržím, tak ho začne potom ťahať, no uvidíme ako ďalej, zatiaľ neviem, koľko važí a meria, lebo nás kontrola čaká až o týždeň, ale veci už nosíme číslo 68, a pred mesiacom mal 6100 g a 63 cm, tak to už teraz bude určite viac. inak je to dobre bábo, tešíme sa z toho že ho máme .🙂
najväčší stres mám teraz, stala sa nám s partnerom bohužiaľ nechcená nehoda a teraz trpnem, či nebudem opäť v tom, to ma asi porazí, akože určite planujeme aj druhé bábo, ale nie tak skoro, dúfam, že všetko dobre dopadne, akože nikdy som nebola na antikoncepčným tabletkách a ani teraz som nechcela byť, tak dufám, že to teraz nebudem banovať, myslela som že užijem aj tabletku po, ale ta tabletka je poriadny brutal, a pritom kojím, takú dávku hormonov malému nedám ani za svet, tak teraz neviem, a najlepšie na tom je, že som po pôrode, ešte nemala krámy, keďže pred mesiacom, som mala také prekrámové bolesti,ale krvácať som nekrvácala, tak teraz neviem, či vlastne môžem byť tehotná, alebo nie ? Potom Vám dam vedieť či nebudem aj Jún 2012
ahojte mame prvu hodinu babyplavania za sebou,bolo to stresujuce najst parkovisko,co som pri nenasla pri plavarni asi 100 m dalej,odniest sa tam,potom sa prezliect,dobre je ked je babo napapne,Marco po 20 min vyhladol tak sme museli vyjst z bazena von osusit,zarobit flasu,napapat apotom znova do vody,dobre sa mi osvedcil okrem osusky zupan pre maleho,cely cas sme sa ucili rozne polohy ako drzat deticky spievat,pohybovat sa v skupine do kruhu,hry s polievacou kupkou,v celej skupine boli priblizne rovnake 3 mesacne deti,a celkom dobre su Hugies plienky na plavanie daju sa na boku prisposobit podla potreby,ale hlavne ze sa to Marcovi pacilo kvoli tomu sme tam
@sisi0211 tak ho na bocik dam a k tvaricke mu dam tu plienku, on si ju potom sam chyti a tym sa tak ututka.. zo zaciatku ju tiez nechcel, cely sa nou omotal, ale stale som mu ju davala a bola pri nom, uz si na to zvykol, bez nej ani nezaspi, skusili sme aj hracku,ale tu nechce, tak ze stale mame len plienku.. 🙂
Inak aj nám sa už zadarilo, ale test bol negatívny, takže sa nestretneme, aj keď ešte nekričím hop 🙂 ja by som sa smiala keby sme sa tam tak všetky stretli :D
@zufzufmeister aj ja som si uz robila testik a tiez negativny ved este pockam par mesiacov a pojde sa na dalsie
@kukujka to ťa inak obdivujem... chcela som to aj ja dakedy, ale veru neviem si to predstaviť... nechápem ako to ženy stíhajú.. Neter bola u nás, má takého 18 mesačného a fakt živého chalana, to nie je šanca popri ňom niečo urobiť, nie to venovať sa dieťaťu... Ale veru bolo by to ideálne, taký malý rozostup medzi deťmi... Vždy ma mrzelo, že nemám mladšie sestry, vyrastala som ako jedináčik... Sestra o 10 rokov staršia a druhá o 14...
@kukujka
@zufzufmeister no mne akurát moja mama vravela že aké to bolo super keď medzi mnou a bratom bol rozdiel len rok , lebo že zo začiatku to bolo strašné ale neskorej sme ju ani moc nepotrebovali zahrali sme sa sami...keď to môj mladší brat ktorý je od nás o 11rokov tak s ním sa musí hrať ešte teraz 🙂 že ešte aj po 11rokoch denne počúva mami mami poď sa so mnou hrať 🙂 hovorí že je to milé ale keby sa hral s niekým iným neurazila by sa 🙂 😉 ak by sa zadarilo tak nebudeme namietať ale ešte by som sa rada venovala Laure tak 100% aspoň rok a pol 🙂
@janka830 Ja tiež tak plánujem, keď bude mať malý aspoň 2-3 roky aby prišlo druhé... Neviem možno je to aj tak o hubu, ale sa mi to zdá také, že je to dieťa samostatnejšie trochu, vie chodiť, povedať čo chce a tak...
@zufzufmeister presne to je výhoda, aspoň ja to tak pociťujem. Simonka bola od 2 roka bez plienok, hovoriť začala od 1,5 roka... takže samostatná bytosť, ale aj tak ten prvý mesiac bol o hubu... ja som bola v koncoch, ale to z jej žiarlivosti ! teraz je to super, ale som rada, že chodí do škôlky a ja sa môžem konečne venovať aj Zuzanke.
Kamoška mala chalanov po 2 rokoch, ale bola to drina. Tehotná bola, keď malý mal niečo vyše roka, stále chcel byť na rukách, stále mal plienky... povedala, že je rada, že to prežila 😀
Ináč dnes sme absolvovali celodenný výlet, boli sme všetci štyria v Bojniciach a bolo super 🙂 Zuzanka bola zlatá, ale najradšej by bola na rukách, v kočíku nie, v nosiči nie - ale mame byť pricapená na prsiach a pozerať všetko dookola, to áno! No a Simča - tá nás ubehala, to dieťa ide asi na baterky! Ale aj tak sa mi páčilo, hlavne preto, že sme konečne boli niekde všetci štyria.
nás mala mama po 10tich mesiacoch a veru síce sa nikdy nesťažovala,viem z jej rozprávania,že to nebolo boh vie čo.Ja som bola denné dieťa,brat nočné.Takže nič nespala,podľa fotiek bola chudá ako prútik.O 5 rokov sa narodil druhý brat a bolo to už ako tak fajn,len na nás ostala sama ☹ .Ja som spokojná s 5 ročným rozdielom.Kým sa sprchujem,Kubko dohliadne na Lucku,je už samostatný takže aj počas rizikového tehu som sa s ním nemusela naťahovať a na Lucku vôbec nežiarli 😉 .Sesternica má medzi dcérami rozdiel 10 rokov a je to na prd,aj keď sa jaj Zuzka o Adelu postará,ale ona pubertiačka trpí,lebo sa musí starať o hyperaktívnu sestru,ktorej ešte aj diagnostikovali latentnú epilepsiu.Ale zas je výhoda tá,že keby ich mala hneď za sebou,tak si môže rovno hodiť slučku.Aj keď Zuzka bola od malička dieťa ako med
ahojte! my máme tiež 5 ročný rozdiel a najprv som si myslela, že to bude veľa, ale teraz som rada, ako píše kaara1980 náš starší je tiež už samostatná jednotka a veľa mi pomáha, nemusím sa báť o maličkého keď musím odbehnúť či na wc alebo do sprchy, veľmi sa ľúbia a aj v lete som s nimi bola sama lebo škôlka bola zatvorená a v pohodičke sme to všetko zvládli.... 🙂
My mame 8rocny rozdiel a som spokojna.Samko je samostatny a ked nieco potrebujem porobit,tak Nelku prizrie.I ked sa mi zda,ze puberta v dnesnej dobe prichadza ovela skor,ale on je pohodak po svokrovi :D.Najradsej by lezal s vylozenymi nohami a pchal nieco do ust,niekedy som zufala z jeho kil,ale pri malej viem ze si ju nenecham pchat sladkostami o babiek.Ale tesi sa ked uz bude vacsia,ako sa bude moct s nou hrat a ona mu bude rozumiet.Joooj uz sa tesim na vianoce,to bude u nas radosti,mala uz bude mat pol rocka uz ten svet pre nu bude iny.
no môj názor je, že 5 ročný rozdiel alebo osem ročný je už asi troška dosť, akože dúfam, že to všetko dobre dopadne a ďalšie bábo ešte teraz nepríde, ale asi do tých dvoch rokov je to viac ideálne, viem podľa mojej tety, ktorá ma troch chlapcov, prvý mal 5 rokov keď sa druhý narodil, najprv to je ideálne, lebo je samostatný, ale kým sa naozaj mohli spolu začať hrať, tak ten starší už mal osem, deväť rokov a začali ho zaujímať úplne iné veci ako štvroročne dieťa, teraz má 16 a jediné čo ho zaujíma sú už diskotéky a ten jedenásť ročný má na to ešte čas, ďalšie dieťa mali keď mal druhý 8 rokov, čiže tiež samostatné detstvo, moja teta povedala, že sa zo všetkými tromi musela vytrápiť, a ešte ani spolu neprežívajú detstvo ale každý má iných kamarátov. My sme boli traja hneď po sebe a až potom neskôr za šesť rokov od môjho brata sme mali najmladšiu sestru, my traja sme sa v kuse spolu hrali a sestra je úplne samostná jednotka, my už riešime teraz všetci traja svoje rodiny a ona chodí po diskotékach a rieši čo si oblečie do školy a na disko, čiže určite ma všetko svoje plus aj mínus, mama má možno menej starosti, ale deti sa spolu moc toho nenahrajú a neprežívajú spoločne detstvo. a kamarátov môže mať človek veľmi veľa, ale najlepšie si aj tak rozumiem s mojimi súrodencami, lebo sme sa spolu hrali, spolu chodili do školy, spolu chodili po diskotékach, preživali prvé lásky a teraz sa tešíme z toho ako si zakladáme rodiny. Je to také spoločné.
@9lea ako som spomínala,nás mala mama po 10tich mesiacoch a poviem ti,že mala toho dosť.Výhoda bola,že škola,škôlka šla jedným vrzom...ale bili sme sa,hádali,individuálne každému dieťaťu sa rodič nestíha venovať pokiaľ nemá pomoc.Druhému bratovi o 5 rokov sa už mala šancu venovať viac.Má to pre aj proti a rozhodujúce je,aký vzťah bude mať muž k deťom,či má žene kto aj pomôcť.
@koc1nka o sladkostiach mi ani nevrav,som z toho na nervy.Priateľ je vychovávaný tak,že doma vždy boli sladkosti a on ich je ako chlieb...a samozrejme aj Jakub.Darmo sa domáham toho,aby nejedol sladké,priateľ proste povie,že v každej normálnej rodine je miesto na sladkosti a jedia sa a bodka.Som odpísaná.To isté je so salámami a údeninami 😠 .Už neviem,čo s tým mám robiť

@sissika my sme mali predvcerom Hexa+Rotavirusy tiez som cakala reakciu,merala som teplotu kazdu chvilu a nemal nic iba poriadne spal,je pravda ako pisala kaara1980 hmed som mu dala studeny obklad a nekupala som ho.