icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
19. sep 2011

baby,chcem sa opýtať.Aj vaše deti majú také trhavé pohyby?Keď mám malú na rukách,hlavne chrbtom k sebe,stále sebou mece,najnovšie s ňou hádže aj keď ju mám na rukách tvárou k sebe ☹ .Normálne rozmýšľam,či je to normálne.Aj keď je pod hrazdičkou,tak si kope nohami,rukami a zrazu jej ich rozhodí akoby sa zľakla

lencita
19. sep 2011

@kaara1980 no ja mu musim nejaku super hunatu chlpatu na zimu kupit, uz som aj jednu skoro kupila, ked sme mali jarmok tak prisli predavat a boli to slovenske vyrobky, lenze nemali jeho velkost 😠
so mnou jeho rodina nekomunikuje...maleho videli dokopy 3 krat...a to byvame od seba len nejakych 60km...

lucia1181
19. sep 2011

@kaara1980 viem co myslis....nas maly to ma obcas ked spinka.....presne ako pises,akoby sa niecoho zlakol.ale u nas to je iba ked spi,ked je hore a hra sa,alebo ked je na rukach tak nie

lencita
19. sep 2011

@kaara1980 aj Leo to obcas spravi..ale to je podla mna normalne...aj mne sa to obcas stane ze ked zaspavam tak mam zrazu pocit ze padam a tak sa myknem 🙂 ale tiez to robi len pri zaspavani ako pise lucia1181

katinka71
19. sep 2011

nas Marco vidi prvy krat padat sneh.od rana snezi mame + 1 stupen,inaobliekala som ho sme na terase iba tak natahuje rucky a otvara pusu,to som este nezazila tak skoro sneh

katinka71
19. sep 2011

@kaara1980 to iste robi aj Marco,co je najhorsie musim davat velky pozor ked sme v bazene na babyplavani aby sa nenapil vody

silviadaisy30
19. sep 2011

@katinka71 coze u vas uz snezi,tak uz sa mozte ist pomaly sankovat 😀
@kaara1980 aj moja to robi,neboj to je ok 🙂

zufzufmeister
19. sep 2011

@kaara1980 Môžem sa spýtať, ako to berie malý? Sretávajú sa s otcom?

lucia1981
19. sep 2011

@kaara1980 ahoj! náš drobec sa tiež tak trhá ale len v spánku, no niekedy keď je na rukách tak krúti hlavou zo strany na stranu a to dosť prudkými pohybmi, ale len občas....

zufzufmeister
19. sep 2011

Baby, chcem sa spýtať, prezliekala som teraz malého a má na nôžkach - pod kolenami také flaky, ako keby malinké modrinky, alebo neviem ako to nazvať, proste také fialové fliačky, neviete čo by to mohlo byť? Mám strach čo to je, proste len tak z ničoho nič....

ivusik33
19. sep 2011

@andrejecka tak super, že ste mali takú krásnu svadbu 🙂) gratulujem, nech ste šťastní a nech je to láska na celý život 🙂

nenullienka
19. sep 2011

Ahojte dievčence, už sme presťahovaný u mojích rodičov. No a obaja sme chorý. Matejko má soplíky a zapálené očká a ja nádchu ako hrom. V noci mi kvôli tomu aj zle spí. No ale banánik a jabĺčkom mu strašne chutí 😀 😀 som si myslela, že to bude najprv vypľúvať, ale on to na prvý krát všetko popapkal 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .

katka888
19. sep 2011

@kaara1980
to je normalne, deticky objavuju rucky, nozky a obcas sa zlaknu, ked im pred tvarickou preleti rucka... este nevedia, ze su to vlastne oni, ze ta rucka je ich 🙂

kaara1980
19. sep 2011

@zufzufmeister on si ho ani nepamätá.cca do toho jedného roka si ho brával raz za 2 týždne na 2 hodinky,ale malý strašne plakal.Susedky mi do kráv nadávali,že čo mu ho dávam,keď tak strašne plače...potom to ocinka prešlo a viac si pre malého neprišiel.Nedávno som mu vysvetľovala,že Robo nieje jeho otec,preto ho aj volá Robo a nie tatko...no ale Kubko to vzal tak,že aha...a to bolo všetko,ani neviem či to pochopil.Nedávno povedal priateľovi,že keď ho nahnevá,tak mu bude vravieť tatko.Ja že to nemôže,to mu musí najskôr on dovoliť.Tak mi Robo povedal,že to mám malému ja povedať nech ho volá tato...tak sme sa zas pochytili,lebo podľa mňa,mu to má dovoliť on,nakoľko nieje jeho bio otec.Takže záver je asi taký,že Kubko to nerieši. 😕
Tie fliačky neviem z čoho môžu byť...počkaj do večera či sa to nestratí.Možno to má len otlačené

kaara1980
19. sep 2011

no dúfam,že je to jej metanie ozaj normálne.Zdá sa mi to také až moc ☹

sophy
19. sep 2011

jkgjfgkbltétcl.

katinka71
19. sep 2011

@silviadaisy30 veru cela dedina je biela od snehu ako na vianoce,v zahrade mam aj muskaty zasnezene,bude im koniec,maleho som dala do overalu do fusaka a spi vonku

lucia1981
19. sep 2011

baby chcem sa Vás opýtať, drobček má posledné 3 dni také biele akoby bodky len ich je veľa na ústočkách aj jazyku je to asi z mliečka no nedá sa to ani poriadne umyť tak neviem čo s tým.... ☹

simika23
19. sep 2011

@lucia1981 Tak od veci..nabehla vam uz materska?lebo mne este stale nie...

lucia1981
19. sep 2011

@simika23 ja dostávam materskú od zamestnávateľa vždy 9-10 v mesiaci takže ja som už dostala...

simika23
19. sep 2011

@lucia1981 no mne chodila tak 15 a raz 12 a teraz stale nic nechapem co im tolko na tom trva..mne to posielali cez SP tak neviem

lucia1981
19. sep 2011

@katinka71 ten sniežik Vám závidím, ja milujem zimu, keď je vonku všetko biele.... 🙂

9lea
19. sep 2011

@kaara1980 neviem aké silné je to metanie u tvojej Lucky, ale podľa mňa je to normálny Moorov reflex, ktorý majú všetky detičky, tento reflex objavil dr.Moro v roku 1918 a je to vlastne vtedy, keď ma dieťa pocit, že padá, alebo sa akoby niečoho preľakne tak roztvorí tak trhavo obidve ručky, akoby chcelo niekoho objať a opäť položí naspäť, je to taký obranný reflex. Najviac ho možno pozorovať okolo tretieho mesiaca a do šiesteho sa postupne vytratí. Či ma dieťa tento reflex môžeš skúsiť aj tak, že dáš dieťa ľahnúť na podložku a troška ňou mykneš, dieťa vtedy tiež tak roztvorí rúčky, lebo sa bojí a bráni. Čiže podľa mňa žiadna panika 🙂

9lea
19. sep 2011

@simika23 ahoj ja som už tiež dostala, mne chodí tiež ako kedy, ale väčšinou od toho 12 do 15 v mesiaci.

simika23
19. sep 2011

@9lea hmmm tak nechapem preco ja este nemam 😒

fleuerette
19. sep 2011

Ďakujem všetkým za kondolencie. Máme síce kopec stresu okolo vybavovania pohrebu, ale prišla som vás "pozrieť", aspoň sa trošku odreagujem. Smrť krstnej nebola síce neočakávaná, ale aj tak to bolí. Najhoršie je, že človek okrem vecí okolo pohrebu, žiaľ musí takmer ihneď riešiť aj ostatné "administratívne". Hrozne mi je ľúto sesterky, krsninej dcéry. Celé je to hrozne komplikované, ona totiž nie je jej, krsná si ju v 2 rokoch zobrala do pestúnskej starostlivosti. Nie je adoptovaná a hrozne sa bojím, že sa tým skomplikujú veci ohľadne bytu účtu a podobne. Závet nebol, tak zháňame právnika ako vlastne ďalej, aby nebodaj neprišla o byt, no dec, čo vám budem písať

fleuerette
19. sep 2011

@kaara1980 Lukáš sa myká tiež, aj keď je hore, to tak rozhodí z ničoho nič ručičkami. No a keď spí to už ani nekomentujem. To "ľakanie" by sa malo okolo pol roka až roka vytratiť, tak nám povedala lekárka. Luky sa myká sa od narodenia, aj preto sme začali chodiť k neurologičke, ale ona povedala aby sme to zatiaľ neriešili. Točí rýchlo hlavou zo strany na stranu, stále sa zaháňa ručičkami po tvári, stále ešte používame rukavičky, ale aj tak je doškriabaný. No a odkedy dvíha nožičky a pretáča sa, je to už úplná katastrofa. Nevyspala som sa už viac ako 2 týždne. Pekne spí tak do 1, a potom to začne. Nohy hore, potom na stranu, potom na bruchu, z tade sa mu nedarí sa otočiť späť tak piští ako poľná myš....... tak ho otáčam. Ale on sa vyspí dobre 😠 .

kaara1980
19. sep 2011

@9lea o tom viem že je to normálne,ale ona to robí keď je na rukách a stále s ňou mece,lietajú jej ruky a nohy.To už neviem či to je tiež ten reflex

kaara1980
19. sep 2011

@katinka71 aj ja chcem sneh 😀
@simika23 mne už tiež došla,vždy medzi 12-15tym dňom.Teraz mi došla 14teho.Skús zavolať do sociálnej zajtra

kukujka
19. sep 2011

@simika23 mne uz 13teho nabehla