icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
19. sep 2011

@zufzufmeister moja mava take cervene pod kolenami ked sa plazi po postielke ako krokodil do jazera tak si ich trosku oderie,ale zvykne to do pol hodiny az hodiny zmiznut

mimca20
19. sep 2011

Baby, ktore pouzivate Gaga plienky v TESCU akcia od 21.9-4.10. za 6,65 eur. 🙂.

sulky
19. sep 2011

ahojte, chcem sa spytat, ako vam kakaju deticky? Hanka kakavala pravidelne asi 4-5 krat za den, a teraz uz 2 krat po sebe 3 dni nic. Dnes v noci som jej dala rektalnu, a vykakala take zelenohnede slizke cudo. Ako keby z nej tieklo mokre blato. No hroza. A bolo toho dost. Pediatricka tvrdi ze to moze byt nejaka viroza, ze ba s ato malo upravit.

kukujka
19. sep 2011

@sulky mne lia kakava kazdy den niekedy kazdy druhy a teraz uz tri dni nic tak uz mam tiez obavy aj ked sa vravi,ze kojene deti nemusia kakat aj tyzden,ale to sa mi uz zda naozaj vela

9lea
19. sep 2011

@sulky mne zatiaľ stále kaká každý deň, asi len dva krát sa mu stalo, že nekakal dva dni, ale inak pravidelne každý deň raz, alebo dva krát.

simika23
19. sep 2011

@kaara1980
@kukujka
Tak to tam vazne budem musiet zavolat lebo vsetkym uz nabehla..do rit..co na mna zabudli??!! 😠 😠 😠

sisi0211
19. sep 2011

@kukujka To je pravda s tym kakanim. Moja sa dnes vykakala po 8 dnoch. Normalne je vraj aj 2 tyzdne. Pretoze materske mlieko nie je zbytkove, cize vsetko sa moze stravit 😉
Ak je to vsak zelene ako @sulky pise podla mna sa treba spytat pediatricky.

kaara1980
19. sep 2011

@sulky ak kojíš,tak 3-5dní nekakania je normálka.Aj malú bruško bolelo?

sulky
19. sep 2011

@kaara1980 , viem ze je to normalne, ale ak je stolica prazenickova, nie taka slizka hneda. Ano aj ju bolelo brusko.A prdela snad kazdu minutu 🙂

kaara1980
20. sep 2011

@sulky neviem,ale moja nemá vôbec praženicovú stolicu 😕 a prdí vkuse,nechápem,kde sa v nej toľko vzduchu berie.Pri toľkom vzduchu v brušku by mala lietať ako balonik 😉 .Ale bruško ju dáko nebolieva

lencita
20. sep 2011

@sulky vyzera to tak ze to v tomto obdobi tak malo kakaju..aj leo je kojeny a kakaval niekolkokrat za den, a teraz uz asi 2 tyzden kaka raz za 3 dni..asi si z mliecka zoberu skoro vsetko a je len malo odpadu 🙂

andrejecka
20. sep 2011

ideme sa obliecť a fičíme na očkovanie, dúfam že nebude vela plaču

9lea
20. sep 2011

dobré ránko všetkým, tak my sme už hore, dnes som už druhý deň vstala o štvrtej, lebo minulý týždeň sa malý budil každý deň ráno o štvrtej na papanie, tak som sa prestavila, a tento týždeň sa mi už ale druhý deň zobúdza až o šiestej, čiže sa asi musím opäť predstaviť, ale o štvrtej som sa už musela ísť troška odstriekať, lebo som to už nemohla vydržať a viete čo je najhoršie, že ja keď sa takto zobudím, musím sa ísť napiť a vždy ma zoberie ešte taká chuť dať si niečo také sladké, tak mám také čokoladové cukríky a vždy si jeden, dva potiahnem, no na nervy, tak zavčas rána, už budem naozaj vyzerať ako slon 😒

9lea
20. sep 2011

@andrejecka my sa ideme očkovať až budúci týždeň a už teraz sa na to neteším.

koc1nka
20. sep 2011

@simika23 mne tiez nabehla uz 13,zavolaj si do socialky.Inak ked treba dostat peniaze tak to trva bez toho aby nejak upozornili alebo dali vediet,ale ked mame platit my tak uz na druhy den by najradsej upomienky posielali,svine 🙂
@kaara1980 S mojou malou tiez meta ked je na rukach,clovek niekedy nevie co ocakavat.Inak ona uz hlavicku udrzi sama,ale niekedy s nou tak meta sa smejeme ze ako keby bola nadrogovana 😉

koc1nka
20. sep 2011

Mne mala kakava raz za 5dni,zo zaciatku som aj rurku dala,prvy krat tiez vyletelo take hnedo zelene,ale po dalsich dnoch normalne.Vtedy strajkovala,tak potiahla viac len predneho mliecka tak mozno z toho taka farba.Par krat sa mi stalo ze i napriek rurke sa nevykakala,tak teraz ju nechavam samu.Prdka statocne,skoro stale,davam jej aj espumisan,niekedy sab simplex.Doktor vravi,ze vsetko mliecko sa jej vstrebe,tak nema co ani vykakat.Ze preto aj tak pekne pribera.Baby tie co davate espumisan,davate ho dlhodobo a ako casto po kolko kvapiek denne?Ja uz davam max.2krat za den 15kvapiek uz asi mesiac.

sissika
20. sep 2011

my ideme dnes na poradňu, som zvedavá, čo Dr povie, asi dostane malý aj druhé očkovanie, keďže prvé mal, keď mal 2 mesiace ...

andrejecka
20. sep 2011

a sme doma,malý mi až teraz prestal plakať, no dúfam že nebudú horúčky

simika23
20. sep 2011

Tak baby dnes som volala za tu matersku ze preco mi nenabehla a zevraj som mala poslat po 3.mesiaci kopiu rodneho listu malej aby mi dalej posielali davky..to ste vedeli?...lebo ja nie a teraz mam cakat az do dalsieho mesiaca!!!!Lebo vraj maju uz po uzávierke! A z coho si zaplatim najomne,seky atd to fakt teda neviem 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

9lea
20. sep 2011

@kaara1980 veľa druhov pohybov máme v našej pamäti uložených už od počiatku, napr. kráčací reflex alebo beh u bábätiek: Deti vedia od svojho prvého dňa „behať“. Ak ich nožičkami postavíte na stôl, vykročia vpred akoby vedeli chodiť. Koncom druhého mesiaca síce tento reflex vymizne, ale vzor tohoto pohybu môžeme medzi 3. a 7. mesiacom vidieť v tom, ako dieťa kopká nohami a rozhadzuje rukami, keď leží na chrbte.
Reflexy pomáhajú deťom trénovať si svalstvo, ktoré budú neskôr potrebovať pri chôdzi či behu.

Možno je to kráčací reflex, inak už neviem.

9lea
20. sep 2011

@simika23 no to oni sú akože asi mimo, tak to ti mohli niečo také oznámiť, presne tak ako spomína @koc1nka, my musíme platiť všetko hneď a oni nemusia nič. Ja som musela napríklad rodný list, hneď priniesť ako sa malý narodil. Tak neviem ako je to u teba 🙂

kukujka
20. sep 2011

@sisi0211 tak to po osmich dnoch musela byt riadna davka,stalo sa to malej prvykrat,alebo takto kakava bezne?moja uz 4ty den bez kakania a netvari sa dako,ze by ju brusko bolelo prdy dava ako stary chlap a hovienko nikde len na to niesom zvyknuta lebo ona mavala stolicu skoro kazd den tak mam uz aj obavy aj ked viem ,ze su zbytocne

kaara1980
20. sep 2011

@simika23 pekne,Počuj,mne ale poslali poštou minulý mesiac list,že mám poslať,alebo osobne doniesť kopiu.A to ja že v mieste bydliska,ale to až sem do Ba.Takže akože nechápem ako je možné,že jednému pošlú upozornenie a niekomu nie.Majú tam bordel 😠

simika23
20. sep 2011

@kaara1980 no mne neposlali nic..uzasne

kaara1980
20. sep 2011

@koc1nka ja som dávala si 3 týždne espumisan,ale len na večer po kúpaní 15 kvapiek.Už ho ale nedávam. 😉
@sissika fíha,vás voľako skoro očkujú,my sme ešte neabsolvovali ani prvé

kukujka
20. sep 2011

@simika23 ved to hned na to upozornovali ked sa tie prve papiere vybavovali to ti mali pripomenut ja by som to tiez neurobila keby mi to ta pani nepovedala niesla som ho tam ked mala lia az 2mesiace

katinka71
20. sep 2011

baby to maju bordel po uradoch aj v AT,z kazdeho dokumentu si robim kopie a davam si podpisat ,kto mi to preberie na urade,sama som sa poucila ze vraj som neodovzdala dokumenty k materskej a ze vraj nic nedostanem.vytiahla som kopiu s podpisom ,uradnicka arogantne zazrela , zrazu sa zazracne vsetko naslo.

katinka71
20. sep 2011

chcem sa opytat,ockovanie proti pneumokokom je na sk povinne?

kaara1980
20. sep 2011

baby,nosíte často deti na rukách?alebo ich nechávate vyplakať?Ja totiž malú vkuse nosím 😕 .vždy si krpaňa vyberie polohu v akej sa chce čičíkať.Buď mne na prsiach,alebo sa chce čičíkať tak ako sa detičky uspávajú,ale najnovšie prehodená cez ruku tvárou dole a mne stekajú jej sliny dole rukou...včera mi oslintala aj nohy,o podlahe ani nevravím 😕 😅
teraz ako píšem o tom slintaní ma napadlo,ako sme boli nedávno u našich a malý dobehol za mamou...,baby,ona vám oslintala celý gauč..,, a malá ogrcala všetko naokolo 😅

kaara1980
20. sep 2011

@katinka71 tak je to aj tu,vždy nech idem na akýkoľvek úrad,chcú kopiu rodného listu,pritom som ho všade dala už po narodení malej.Len paničky asi musia mať v každej zložke fungel nový 😠