icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

gordanka
29. jan 2011

@danula2
ale danula ja pisem ze ju sama poprosim aby som tam nebola!
nikto ma nemusi vyhadzovat! a mylsim ze nebudem sama, potom co i to viacere precitaju
a uz to nechajme baby, ja sa s nikym nechcem hadat, da sa lepsie prezit sobota rano!

danula2
29. jan 2011

@gordanka oki je to tvoje rozhodnutie 😉

danula2
29. jan 2011

@gordanka a kto ta chce vyhadzovat??? 😠

gordanka
29. jan 2011

@danula2
jaj danula...a to som sa chcela s Tebou lepsie zoznamit ked byvame v jednom meste
no nic...
koncim 😖 neda sa ozaj nijako...

zajo79
29. jan 2011

nema zmysel sa k tomu uz vyjadrovat 😔 ked je niekto vztahovacny a urazlivy, ja zato nemozem.

danula2
29. jan 2011

@gordanka jaj tak teraz sa asi nezoznamime 😢 😢 😢 😢
posudzovat ludi na zaklade troch viet a nezmyselnom dohadovani to je fakt to prave orechove 😖
keby sa vsetky kocky takto urazali tak sukromna tema nema 32tis prispevkov ale 32!

helenkasabinka
29. jan 2011

baby,co to za kovkojku?? som si myslela,ze pozeram nejaky filn o kovbojke 😝 😝 😝

uz mi prisla ip od @gordanka aby śom ju vymazala zo skupiny a kedze o to ziada musim jej vyhoviet 😅 kedze som zakladatelka temy sukromnej 😝 😝 😝

sissika
29. jan 2011

Ahojte, som tu nová, ale tiež mám termín JÚN, nevedeli by ste mi poradiť, ako sú kalendárne mesiace podľa týždňov? Keď som v 19.tom týždni, to je štvrtý, alebo piaty mesiac?

zajo79
29. jan 2011

@gordanka nechapem preco mi vypisujes, ze som sa s Tebou povadila. ak si to myslis, tak Ti asi v zivote nikto nepovedal iny nazor ako si myslis .. a asi ani nevies co hadka je. A len si dokazala aka vztahovacna si.

mas neaky pocit, ze to bola hadka s tych riadkov co som Ti pisala? no.. mam dost.

nattaly8
29. jan 2011

@gordanka
@danula2
@zajo79 Baby, ja nikomu neprehovaram do svedomia, ani som na nikoho neutocila. Jednoducho sukromna tema nie je iba na citanie. Po skusenostiach vieme,ze ked sa riesilo to, ze baby ani raz za mesiac nenapisali ani jeden prispevok, zacali sa hufne ozyvat . Tusim do minuty. Tak sme usudili, ze chodia nase debatky iba citat. A to sa nam nepaci. Piseme aj vela sukromnych veci, posielame fotocky a nemame zaujem, aby si to pozrel ktokolvek na svete.Preto ta tema je sukromna. My sa tiez navzajom realne nepozname, ani sme si nevyberali clenky podla sympatii. Jedine kriterium je, aby sa obcas ozvala.
Gordanka, ked si pozries pocet mojich prispevkov, tiez nie je vysoky a ani zdaleka nesedim za PC kazdy den.To bolo od teba trochu odvazne tvrdenie.
Ja som nikdy nikoho do sukromky nepozyvala, to riesila vzdy Helenkasabinka. Taktiez ma prosim nenazyvaj policajtom, ja som ta nijako podobne netitulovala, ok? 🙂

daniela1974
29. jan 2011

@helenkasabinka prosim Ta vyluc @gordanka zo sukromnej skupiny. dakujem. D.

daniela1974
29. jan 2011

@sissika ja som prave vcera vosla do 6 mesiaca, to je 22tt plus 2 dni a mam to niekde v zlozke doma a neviem to najst. Ale mnohe baby tu maju v blogu taky tyzdnovy kalendar kde su zoradene aj mesiace. Ked to najdem tak Ti to poslem.

helenkasabinka
29. jan 2011

@daniela1974 uz je vymazana

sissika
29. jan 2011

@daniela1974 vopred ti veľmi pekne ďakujem 🙂

adka.m
29. jan 2011

@sissika 19 týždeň je piaty mesiac 🙂 Ja chodím na tehotenská kalkulačka a tam keď si dáš dátum poslednej menštruácie tak ti tam všetko vypíše, kedy ti konči prvý, druhý a tretý trimester, dátum pôrodu koľký si týždeň a deň a tiež koľký to je mesiac 😀

l.lara
29. jan 2011
l.lara
29. jan 2011

@sissika ahoj, vitaj🙂 piaty, vid tabulka vyssie🙂

janka830
29. jan 2011

ja som z tých týžňov a mesiacov úplne zmetená 🙂 som teraz v 21tt a celú dobu som si myslela že je to koniec 4tého mesiaca a začiatok piateho..ale keď pozerám na tabuľku tak je to vlastne už koniec 5teho 🙂

adka.m
29. jan 2011

@janka830 presne tak ty už končíš piaty mesiac 😉

mim111
29. jan 2011

ahoj dani, áno mala som zlé výsledky, niektorá z vás by asi nešla v žiadnom prípade, tiež sa nám to nepozdávalo a dosť dlho sme uvažovali či áno alebo nie, proste padlo spoločné rozhodnutie a keďže obaja nie sme najmladší a vzhľadom na moje zdravotné problémy pred tehotenstvom a dlhodobé užívanie liekov, sme sa rozhodli pre amniocentézu, preto sme tam nakoniec šli a preto ma neodradilo ani zaváhanie doktora....teraz si pár dní poležím a mám zvýšené dávky magneB6 a guaracujanu.....primár sa povypytoval, či som mala tvrdnutie aj predchádzajúce tehotenstvá (čo som mala) tak uzavrel, že mám proste maternicu citlivú na vonkajšie podnety...takže teraz žiadne podnety... 😀 , na prvý pohľad som sa im nezdala na amniocentézu-čo ma potešilo, keď som povedala vek a pozreli si výsledky testov, tak primár už nepovedal, že nie, len mi ešter raz vymenoval riziká....aj muža sa spýtal, či si je vedomý...ťažko sa to píše,pretože to bola taká divná situácia , v miestnosti 2 doktori, 2 sestry a my dvaja... a ja som sa mala rozhodnúť o niečom, o čom som sa rozhodovala 10 dní predtým znova.
Možno ma nechápete, tak ak sa dá aspoň mi držte palce.
Nepoznám osobne žiadnu z vás, ale je príjemné prečítať si radosti a prebrať problémy niekoho, kto prežíva podobné obdobie ako ja. 😉 a tiež napísať o tých svojich, keďže vo svojom okolí nemám tehotné kamarátky...

Držím vám všetkým palce a užite si krásny víkend

mim111
29. jan 2011

@adka.m
ahoj adka, ja som tiež niekedy zmätená, v ktorom som to vlastne týždni, keď sa ma niekto opýta..a tiež používam tehotenskú kalkulačku 😀
si ma potešila, že nie som taká len ja.....

adka.m
30. jan 2011

Je niaky rozdiel medzi Magne B6 a Magnéziové tabletky? Mne dr. predpísal magneziové tabletky, lebo ma bolelo brucho a teraz keď tu tak čítam tak veľa tu spomínate Magne B6...

sissika
30. jan 2011

@l.lara
@adka.m
Veľmi pekne vám ďakujem.

kaara1980
30. jan 2011

@mim111 ale neboj nič,určite to bude všetko ok.a ja tiež stale kukám do teh.kalkulačky 😉

lucire
31. jan 2011

ahojte maminy, aj ja som teda netušila, že takýto kalendár existuje.
Chcem sa opýtat či užívate nejaké vitamíny pre tehotné. Snažím sa jesť veľa ovocia,ale zelenina mi moc nechutí a tak som zmetená či mi to stačí.

mim111
31. jan 2011

@lucire
ahoj lucire, ja som to skúšala pri prvom dieťati....bez vitamínov zo začiatku, ale veľmi rýchlo som to oľutovala...mala som nedostatok železa, zle sa mi dýchalo nevládala som vyjsť ani tri schody....a od nejakého 15 týždňa som musela brať tbl na železo, neviem presne názov, + vitamíny a minerály pre tehotné...
niekde som čítala, že plod je ako parazit- zoberie si, čo potrebuje, takže si daj pozor, aby tehotenstvo nezničilo a nevyčerpalo moc teba, lebo dieťa je v tebe do pôrodu, ale ty musíš fungovať aj po pôrode 😀 - takže ak budú chýbať vitamíny, tak hlavne tebe - okrem tých špeciálnych, ktoré sú potrebné pre nervovú sústavu dieťaťa od prvých týždňov v maternici /kys.listová napr./
a ešte som čítala, že ženy, ktoré užívajú vitamíny pre tehotné nemajú také problémy s vlasmi a s kazením zubov
tak si vyber, či súhlasíš 😀
ja užívam, len si daj pozor, aby tam nebolo veľa vitamínu A (ale ja som staršia a moje telo si to už zaslúži 😀 )

mim111
31. jan 2011

@kaara1980
ahoj kaara, ešte k tej nešťastnej amnio, dala si si urobiť zrýchlený test alebo normálny, mám pocit, že si mala výsledky rýchlo....alebo sa mýlim, ako dlho im to trvalo?
ďakujem
ps ako sa cítiš?už máš asi kľud a len si to užívaš 😉

kaara1980
31. jan 2011

@mim111 ahoj,ja som si dala normálne robiť,lebo 150eur je veľa za zrýchlené.Mne sám ten genetik hovoril,že majú priemerne výsledky tak do 12tich dní.On mi potom zavolal výsledok,ale oficialne výsledky poslal mojej gynekologičke.Mňa sa aj opýtal,či si želám zavolať výsledok a či chcem aj vedieť pohlavie dieťatka.Od teba si nepýtal tel.číslo?
Inak už mi je fajn,idem ešte na morfologický utz tak potom už budem kľudnejšia.Ja som už od novembra na PN,tak sa doma nudím.Tebe stále tvrdne bruško?

kaara1980
31. jan 2011

@lucire ja jem vitamíny občas,keď si spomeniem.Pri synovi som jedla takmer poctivo,ale vlasy mi po porode vypadali tak či tak,podľa mna je to individuálne a asi aj trochu dedičné.

lucire
31. jan 2011

@mim111 tak suhlasím, asi začnem zasa si dávať nejaké tie vitamíny. občas mám pocit že sa zadychavam a neviem čo to sposobuje či nedostatok železa alebo len to že moje telo dostáva zabrať.predsa nejaké tie kila mám navyše.musíme to vydržať