icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

mim111
31. jan 2011

@kaara1980
áno bohužiaľ tvrdne, aj teraz som si ľahla, lebo som mala v bruchu skalu 😖
ale pri amnio sa ma primár pýtal, či som to mávala aj v predchádzajúcich tehotenstvách-čo som mávala, tak to uzavrel, že mám maternicu citlivú na vonkajšie podnety...ale mne aj tlak strašne kolíše, ja som celá pokazená 😠 😀
tak čakám ako sa to so mnou vyvinie...možno preto,, že som na toto tehotenstvo čakala 6 rokov 😉 a viem, že je to celé strašne krehké

mim111
31. jan 2011

@catcate
ahoj Katka, vieš čo, máš pravdu 🙂 , ja sa ani sama sebe nepozdávam 😖 ,
to sú skúsenosti alebo hormóny alebo dokopy 😀
prajem všekto dobré
m.

mim111
31. jan 2011

@danula2
v Nitre

zajo79
31. jan 2011

@mim111 kazda tehotna zena ma nedostatok zeleza. a vraj nieje dobre telo dopovat umelymi vitaminmy, staci v strave. ubytok zeleza chrani tehotnu zenu.

daniela1974
1. feb 2011

@lucire ahoj, uzivanim akychkolvek "vitaminov" pre tehotne akurat tak nasytis penazenky farmaceutov a zariadis to, aby Tvoje dietatko ked sa narodi bolo pekny tucny macko. Nedostatok zeleza je uplne prirodzena zalezitost, da sa dohnat konzumaciou potravin s obsahom zeleza. Nenechaj sa prehovorit medialnym tlakom na prijem chemikalii vo forme tabletiek pre tehotne. teda moja osobna rada.

daniela1974
1. feb 2011

@lucire zadychavanie nema nic spolocne s vitaminmi 🙄 co tu mame nejaku farmaceuticku agitatorku medzi nami?

kaara1980
1. feb 2011

@mim111 tak to chce potom veľa pokoja a ležania.Ja som si veru syna pekne vyležala.To sme bývali na 4tom poschodí bez výťahu a stačilo mi zbehnúť do obchodu a hore schodmi a hneď som mala brucho ako skala.Ale ani skor som nerodila,nemalo to vplyv na nič.Skor som vtedy musela užívať magnezium a nedávno som sa dočítala,že vraj (tak ktovie?).Včera som vravela dr že mi občas tvrdne brucho,ale povedala že keď je to len občas,nieje to pravidelné a len pár sekúnd,tak je to ok.

kaara1980
1. feb 2011

@lucire zadýchať sa z nedostatku vitamínov ozaj nemožeš.Zadýchaš sa preto,lebo ti maternica tlačí na ostatné orgány a aj sa ti zvyšuje kapacita pľúc koli väčšej spotrebe kyslíku.železo chýba aj mne,je to normálne.DR mi ho predpísala,ale jedla som ho asi tak 3 dni...potom som nebola na wc asi 2 týždne.

lucire
1. feb 2011

pri prvom som mala ten istý problém a nedostatok železa mi zistil až po pôrode tak mi ich naordinoval, vtedy som nebrala vobec vitamíny. Ak budem brať vitamíny tak je fakt že deti sú zbytočne veľké.Len tolko som chcela že niečo mi určite chýba lebo som stále dost unavená a kde je tá energia čo sa hovorí, že v druhom trimestri sa navráti vitalita? u mna si dala asi dovolenku, aj to že každu chvílu som prechládnutá. takto viac času preležím v posteli a to mi teda lezie už na nervy ☹

zajo79
1. feb 2011

tak isto vypadavanie vlasov, nieje vecou nedostatku vitaminov.

ked je tehotna zena, tak vlasy nepadaju. no..a na dalsie padanie padaju o to viac. nic viac, nic menej v tom nieje.

a to je pravda, ze z vitaminov sa rodia velke deti. naco pchat do seba umele vitaminy, ked staci vyvazena strava??

@lucire jedno dieta mas, nieje to sranda, tehotna fungovat.... mne sa to strieda, moc energie - vacsinou vecer od desiatej do dvanastej 😅 a poobede okolo druhej-tretej som uuuplne nepouzitelna

kaara1980
1. feb 2011

@kaara1980 mi tam nejak ušiel jeden riadok...nedávno som čítala,že vedci zas na niečo došli...keď žena počas tehu užíva magnesium,može to sposobiť pri porode skracovanie kontrakcií a dlhé pauzy medzi nimi.Ja som mala ten problém pri porode...dlho sme čakali na kontrakciu a keď došla,bola krátka.Tak ktovie či to bola len náhoda ,alebo to bolo magnéziom.

mim111
1. feb 2011

@kaara1980
ahoj , to je asi pravda, dokedy si ho užívala?Lebo mne povedali, že mesiac pred pôrodom ho musím vysadiť....práve kvôli kontrakciám 🙂
a k tým preparátom pre tehotné, ak sa stravujete normálne , tak asi nepotrebujete nič pridávať, keď sa citite dobre.
Ja trpím nechutenstvom a nevolnosťami, takže si bohužiaľ nemôžem povedať, že jem stravu bohatú na vitamíny a minerály...som schudla 4 kg 😢 , takže je to pre mňa svojím spôsobom záchrana .
Ale teším sa, že sa väčšina z vás cíti dobre a papká, čo sa jej zachce (aj závidím).

prajem všetko dobré a zdravé bábätká

kaara1980
1. feb 2011

@mim111 ja som to jedla tiež tak do konca 8-ho mesiaca.

adka.m
1. feb 2011

Ja som bola včera na poradni a spýtala som sa či si mám kúpiť železo a tiež mi povedali že radšej nech sa zbytočne tým nenapchávam radšej nech si to železo doprejem v strave 🙂

lucire
1. feb 2011

@adka.m odkedy vieš že čakáte chlapčeka? mňa čaká poradňa zajtra tak som netrpezlivá či sa niečo ukáže. Nakoniec je jedno čo to bude len nech je to všetko v poriadku a zdravé. Všetci sa ma pýtaju čo budeme mať a čudujú sa že to ešte nevieme...

adka.m
1. feb 2011

@lucire Minulý pondelok som bola na Sone to som bola v 19. týždni tak som sa spýtala či to už není vidieť čo to bude a povedal, že to vyzerá na chlapca, ale pri chlapcovi sa už asi nemá ako pomýliť 😀

mim111
1. feb 2011

@kaara1980
no to si ma nepotešila 😖 , a ako si potom zvládla odrodiť?
aj keď u mňa je to tretie bábo...tak ak sa to spomalí, nebudem sa hnevať, aby som stihla prísť do pôrodnice 😀

mim111
1. feb 2011

@adka.m
ahoj adka, ked mas krvny obraz v poriadku, preco by si si mala nieco davať?dobrovolne? asi mas sikovnejsi organizmus.... 😉
gratulujem ku chlapcekovi

zajo79
1. feb 2011

ja sa cudujem, co by som len kvasnice jedla... a maju vysoky obsah zeleza. akurat to pozeram na nete...cize treba dat na tehotenske chutky 😎

adka.m
1. feb 2011

@mim111 ďakujem a ty ešte nevieš čo to bude? No veď to zbytočne sa napchávať chémiou, ale ja som taký blbec každý spomína aké železo je v tehotenstve dôležité tak šup ho ku mne aj ja ho chcem 😀 ešte že som sa najskôr opýtala a nebežala hneď do lekárne ho kúpiť 😅

zajo79
1. feb 2011

a zo zeleza byva zapcha. a dost teda..

mim111
1. feb 2011

:@zajo79
podla mna ano, kvasnice - vitaminy B skupiny 😀 , co nespotrebujes vycikas 😀
ja mam chut len na aabsolutne neslane a nesladene veci....napr zemiak vareny v supke, deti pozeraju na mna , ze co to stvaram 😅
ked som jedla tie tbl so zelezom - 5 mesiacov, tak som nastastie nemala zapchu, asi sa moje telo zlutovalo, ..si povedalo, ze ma zapchou nebude trapit 😉
inak premyslam, ze si dam kvasnice, nie su ani slané ani sladké 😵

mim111
1. feb 2011

@adka.m neviem 😖
zajta idem na poradnu, ale neviem, ci mi bude robit ten podrobny ultrazvuk, lebo musím ísť na morfologický ultrazvuk no a zatial robil taky dlhsi UZV niekedy zaciatkm decembra...vtedy sme nic nevideli ☹
tak snáď zajtra, alebo pri výsledkoch z amnia...to bude istotka

kaara1980
1. feb 2011

@mim111 keď to nešlo,tak sa mi doktor (riadny chlap) ,zvalil na vrch brucha keď som zatlačila.Ale mne aj museli dávať 2 vyvolávačky a aj tak som sa neotvorila,až keď mi dali konečne ,kapačku,.Pritom všetky kamošky došli do porodnice a do hodiny mali odrodené.

mim111
1. feb 2011

@kaara1980 😒 😒 😒 brr ale zvládla si to, mne sa valala po bruchu sestricka s vystrcenymi laktami...tak to som mala este dobre....na teba sa natlacil chlap....nezavidim

lucire
1. feb 2011

@kaara1980 joj to si teda neviem predstaviť, ja som tiež mala problémy s otváraním a dávali mi infúzky a nakoniec som skončila sekciou, inak by tu teraz malý nebol podľa doktora.mal pupočnu šnuru pred hlavičkou čiže by sa mohol udusiť.

bubu84
1. feb 2011

Ahojte.. uz viete, co cakate.. ? Nam sa stale babatko neotocilo tak, aby sa ukazalo.. budeme musiet dalsi mesiac cakat.. 🙂

daniela1974
1. feb 2011

ja dievcatko.
Inak nie je dobre nechat si vyvolavat porod infuziami a tabletkami oxytocinom a pustanim vody lebo to v 50% skonci potom cisarom. prave kvoli tomu, ze prestanu kontrakcie. Prirodzene kontrakcie neskoncia iba umelo vyvolane. A to tlacenie dietata von z brucha je masaker.

kaara1980
1. feb 2011

@daniela1974 mne začala odtekať plodová voda a porod sa vobec nechcel spustiť,tak asi preto tak postupovali.Našťastie to šlo v podstate v pohode,teda aspoň si myslím. 😅