icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

katinka71
20. sep 2011

@kaara1980 necham aj vyplakat.ale neprestane ani po hodine,tak zoberiem na ruky do 5 sekund je po placi,casto ho davavam do babysatky,lebo si necitim ramena,maly za normalnych okolnosti nezvracia iba ked je u nas navsteva vela ludi vtedy ozvracia vsetkych a vsetko dookola,stalo sa to 5x ako je na svete

nenullienka
20. sep 2011

@simika23 ahoj, ja dostávam materskú normálne, rodný list sme zaniesli len ke´d sa malý narodil. A po 3 mesiacoch nechceli nič 😅 😅 😅 😅 to je divné, všade je to inak 😝 😝 zbytočne ťa stresujú..

andysok
20. sep 2011

@andrejecka no ako ste to zvládli ? Horúčka vás dúfam obchadza ja idem s dvojickamI vo štvrtok glg slinka

lucia1981
20. sep 2011

@kaara1980 ahoj! môj malý je na rukách veľmi málo, najradšej leží alebo je v hojdacom kresielku, keď je však veľmi unavený a nevie zaspať po ležiačky tak ho zoberiem na ruky a po pár sekundách doslova odpadne a to ho položím do postieľky a pekne spinká.... on keď aj je na rukách, rád sa obzerá dookola tak po chvíli začne byť mrzutý a pýta sa ležať...

andrejecka
20. sep 2011

@andysok keď ho zaočkovali, začal tak strašne plakať, trvalo to asi pol hodku, potom zaspal a teraz je všetko ok

kala
20. sep 2011

@katinka71 ano už je povinne, ale ja dávam niejakú inú vakcínu doplácam za ňu ale vraj je lepšia ako tá za ktorú neplatíš, ja som dávala malému aj rotavírusovú na 3x prvú máme za sebou, baby mne sa zrejme malý do kočíka v zime s fusakom nezmestí sú tu také ktorým tiež bábo nevojde ? ako to budete riešiť?

ekia
20. sep 2011

Ahojte dievčatá, chcem sa vas opýtať či sa vaše detičky už preáčaju. my ešte nič ani náznakom 😒

ekia
20. sep 2011

pretáčaju 🙂

kukujka
20. sep 2011

@ekia pretaca sa s bruska na chrbatik opacne sa jej to podarilo asi este len 2x,a ze sa tvoj drobec nepretaca vobec nevadi este ma cas vsetko dobehnut

janka830
20. sep 2011

@ekia ahoj , pretáča sa tiež s bruška na chrbátik , a opačne sa jej zatial nepodarilo..len z chrbátika na bok ale to len pár razí ... 😉

sisi0211
20. sep 2011

@kukujka Nie, nestalo sa prvý krát. Posledné 2 kakania mala stále po týždni. Na začiatku aj moja kakala viackrát denne, potom raz denne, potom raz za 2-3 dni, potom raz za týždeň a teraz po 8 dňoch. Dúfam, že nedôjdeme k tomu, že až raz za 2 týždne 😝
Vetry má ináč aj ona v pohode každý deň, niekedy častejšie, niekedy menej a bruško ju tiež nebolieva (klop-klop) 🙂

sisi0211
20. sep 2011

@kaara1980 😀 S tým slintaním je u nás takisto. Body dávam každý deň nové, lebo do večera je taka oslintaná, že až. A keď je na tigra, tak máme to isté ako ty. Oslinatný môj rukáv, a podlaha tiež 😝 Niekedy jej dám aj podbradník...

sisi0211
20. sep 2011

@kala Ahoj, ja mám ten istý problém. Už teraz je malá skoro taká dlhá ako kočiar a na šírku je naša vanička tiež veľmi úzka. Ja už zháňam nejaké hebedo 🙂 Bude to asi nejaký použitý z druhej ruky, niečo poľské, lebo tie sú lacné a vyzerajú byť ako nejaký tereňák. Má tu niekto niečo také? Zišli by sa nejaké rady, čo áno a čo určite nie....

lucia1181
20. sep 2011

@ekia nas drobec sa uz pretaca z bruska na chrbatik a aj opacne 🙂.dokonca sa uz aj odplazi prec...je to take zlate,ako by som to opisala....lezi na brusku,nohami sa posuva a hlavu lezato tlaci dopredu 🙂))...sranda na neho pozerat 🙂
@kaara1980 nas slinta statocne uz dva-tri tyzdne.uz sme aj mysleli,ze zubok sa tlaci,ale nie,mamina robi na zubnom,tak pozerala a ani naznak zubku,dasienka ma este uuuuplne tenucke 🙂

sisi0211
20. sep 2011

@ekia Ani u nás nie je ani náznak pretáčania sa 😒

sisi0211
20. sep 2011

Ja som sa ešte chcela spýtať ako to je s vašimi detičkami čo sa týka cmúľania prstov. Moja si cmúľa palec, prsty a niekedy celú pästičku pchá do pusy. Do včera som s ňou ešte zápasila a vyberala prsty z pusy a dávala jej namiesto toho cumlík ale ona ho stále vypľula, už som to vzdala 😖

kukujka
20. sep 2011

@sisi0211 moja mala tiez take obdobie,ze len prsty pchala do ust a aj cele ruky,ale odkedy si vie sama chytat hracky tak ju uz bavi len to teraz vezme hracky a hra sa niekedy tiez hrkalky do pusy vopcha,ale prsty uz len malokedy

kaara1980
20. sep 2011

@sisi0211 asi jej aj ja začnem dávať podbradník.Ešte obľubuje najnovšie si cmúľať spodnú peru a bublinkuje od narodenia 😀 .A cmúľa si celú päsť,cumeľ nehrozí.Tak ju len vadím,že čo cmúľa ruky a ona sa mi chychúňa,že aká vtipná mamka 😉 😕
@lucia1181 ja som už tiež malej kontrolovala ďasná,lebo je nejaká nervná a vkuse driape pästičku.Má trošku rozčapené tie ďasná,ale nevyzerá to ešte na zub
@ekia ani Lucka sa nepretáča.Ráno sa jej podarilo,ale to fakt že len omylom,lebo kukala nad seba a ako zaklonila hlávku,tak ju prekoprclo.Inak ona je nerada aj na boku,takže to bude ešte asi na dlho ☹

sissika
20. sep 2011

@kala ja som zohnala od známej ten starý kočík, nejak moc nevyužili, už som ho poumývala, vnútrajšok vaničky oprala, takže je pripravený, v novom kočíku máme ešte 6 cm ... 😀 dnešná poradňa 67 cm a 8430 g, vraj bude valibuk, ale báť sa nemusím, lebo tučný nie je ...

kaara1980
20. sep 2011

@sissika za chvíľu vybehá 😀

leni831
20. sep 2011

@kaara1980 maleho kojim a kaka kazdy den aj dva krat tak neviem asi je to individualne

dooscoby
20. sep 2011

baby s tym pretacanim mne bolo povedane ako som uz pisala predtym ze najprv sa ma dietatko pretacat s chrbta na brusko a okolo 5-6 mesiaca staci z bruska na chrbatik. moj skusa dviha nozky ale zatial sa pregulil asi dva krat a to na bok

9lea
20. sep 2011

@dooscoby môj sa tiež preguli nabok, keď lenží na chrbatíku, akoby sa chcel prevaliť na bruško, ale naopak ešte nehrozí.

9lea
20. sep 2011

@sissika riadné chlapisko, ale ten môj je tiež poriadne veľký, už len čakám budúci týždeň máme poradňu, že koľko to bude.

simika23
20. sep 2011

@sisi0211 aj my mame to iste stale..cumle cumle o dusu tie svoje rúčky 🙂 tak pokial to nie je do krvi tak je to snad v pohode..ved ako jej to mam zakazat no nie? 😵

zufzufmeister
20. sep 2011

no baby ja som tu včera písala o tých fliačikoch čo sa malému spravili pod kolenami na oboch nohách, volala som detskému ešte včera poobede a on že to môže byť hocičo, že vnútorné krvácanie kože, skoro ma porazilo, ale že nech prídem dneska ukázať.. Zároveň sme mali ísť na očkovanie dnes, ibaže doktorka - jeho žena ho nezaočkovala, že to môže byť aj niečo vážne, napr. poruchy krvi, tak mu brala tri skúmavky krvi :( a zajtra sa uvidí aké budú výsledky :( asi sa veľmi nevyspím dneska :( strašne sa bojím, aby to nebolo niečo vážne. Človek nad tým ani nerozmýšla, ale ako ľahko sa môže niečo dodrbať :(

simika23
20. sep 2011

@kaara1980 moja je tiez stale na rukach..ale posledny tyzden sa to snazim obmedzovat zabavit ju na hracej deke,alebo na prebalovacom pulte lebo uz som dosla o krize cez vikend tak ma seklo ze dovi...aj s uspavanim to je tak ze ked vidim ze je unavena tak ju chvilku ponosim, potom dam lahnut-samozrejme rev najvacsi ale hladkam ju,tlapkam jej po zadocku a coskoro zaspinka..je to sice s placom ale moj chrbat a krize to uz fakt nezvladali..ved som aj tak pri nej tak aspon ze tak 😉

simika23
20. sep 2011

@ekia moja tiez iba z bruska na chrbatik--par krat...a z chrbatika na bok tiez iba par krat...este ma cas no nie? 😉

simika23
20. sep 2011

@zufzufmeister Držím palce nech je vsetko v poriadku ☹

ekia
20. sep 2011

tak potešili ste ma, že nie sme sami kto sa nepretáča 😉 Na cmuľani fičíme vo veľkom 😠 cumeľ nehrozí, vypľuva, napína ho, vyskušala som 3 druhy a vzdala som to... Cmuľa si palček ľavej ruky keď je unaveny a chce zaspať inak celé pestičky si strká do pusinky 😉