Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@katinka71 ako neudrží hlavičku, keď je na brušku, alebo keď ho držíš na rukách?, lebo ten môj drží hlavičku keď je na brušku,ale na brušku nerád leháva, ale inak keď ho nosím tak sa drží úplne sám. A inak s tými dvoma jazykmi mám aj problém, rozprávam do malého po slovensky a môj priateľ po nemecky, a keď máme náštevu, tak už niekedy rozprávam do malého aj ja po nemecky a vtedy chudáčik na mňa tak pozerá, určite v tom bude mať zo začiatku miš maš, ale ja chcem, aby rozumel môjmu materinskému jazyku.
@anulienkam vsak praveze ani ten kocik nezabera. Uz treti den chodim pravidelne o jednej poobede na prechadzku, aj dnes som bola viac ako hodinku a ona spala len 30 min. Prave to je ten problem, ze kazdy den spi len tak malo ☹
Ahojte, pripájam sa takisto medzi vás.... moja malá spinká veľmi dobre, o pol 8 večer ju uložím a spí až do 2, potom o 5 opäť kojíme, no a za tri hoďky zase. Doobeda spí tak 1 až 2 hodinky a poobede prespí aj 3 - 4 hodinky. Najlepšie sa jej ale spí doma v postieľke. Keď ju vozím v kočíku, tak nespí ani hodinu v kuse. Všetko ju vyrušuje: hluk, nerovná cesta atď
ahojte,mne malá prespí v podstate celú noc.Ako kedy.Túto noc spala od 20:00 do rána 6:30 😕 😅 .Mávame dve varianty noci,buď ju takto prespí celú,alebo sa budí na papanie okolo tej druhej a potom až ráno,alebo okolo tej piatej.Niekedy aj o druhej aj o piatej. 😉
Marco tiez spi v noci od 20tej do 4-5 rano,potom este potiahne do 8-9,cez den je to horsie spi v kociku ale uspat ho musim prechadzkou po najdrglavejsej ceste a pospi si pokial mam vydrz prechadzat sa,ked uz mam prechadzky dost vchadzam branickou do dvora uz ma oci otvorene ako sova,a nedajboze zastat tak je po spani
ahojte tak ako vas tu citam tak u nas je to podobne ako u @9lea aj moja cez den takto spava ak je dlhsie hore ako dve hodinky bud zacne byt sama nervozna alebo to ja odsledujem a dam ju spat a aj sa jej chce 🙂 a ak pospi len trocha neprihovaram sa, supnem jej cumlik prejdem plienockou po tvari a jej sa zatvaraju ocka tak pospi aj 2-3 hodinky..no a v noci je to skoro stale ine niekedy spi do rana niekedy sa budi 2krat a niekedy 3krat,vobec si to neviem vysvetlit ale to je nove u nas 😝 😝
....a aj som ju zacala davat do toho spacieho vaku,neviem ci sa jej lubi ale nevadi jej,miesta tam ma dost lebo ona spinka tak ze ma nozky nasiroko este od toho balenia,alebo ma jednu nohu vylozenu na vankusi 🙂 tak frajersky ona spinka....
@katinka
@9lea aj u nas je to s tou recou tak isto ale ja som si tak zvykla s malou rozpravat slovensky ze ak zacnem nemecky tak mi to pripada samej take divne 😉 a uz aj mm sa viac vypytuje co jej to hovoris 😀 a napodobnuje ma 😀
@sisi0211 a v noci ti pekne pospí?Ak nie je pre nedostatok spánku cez deň nespokojná,nemal by to byť problém.Zatiaľ to ber, že to tak má byť, hlavne si malú nenauč na ruky, len aby spala a bude to ok.Uvidíš. pa
tak náš malý spí od 21.00 do tej 5-6, doobeda polhodinku a poobede maximálne 2 hodinky ...
@katinka71 ona si vie udrzat hlavku ked ju dam na brusko a rucicky pod seba tak jupekne drzi ved mam aj foto v albume ako to dokaze,ale posledne 2tyzdne je leniva nechce sa jej dam ju na brusko a ona sa rozcapi ako zaba hlavku si polozi a odychuje si tak zdvihnut ju nechce musi mat na to naladu inak ani za nic
baby musim sa pochvalit Nikolka sa zacala pretacat z chrbatika na brusko,predvcerom prvykrat raz sa jej podarilo,vcera 2krat no a dnes som ju uz musela brzdit tak sa jej to zalubilo...ale robi to iba rano v posteli ked sa zobudi,ked ju uz dam inde napr.do obyvacky na deku tak to uz nie otoci sa na bok a tak ostane 🙂 to sa jej tiez lubi na boku lezat
tak u nás je to so s denným spánkom tiež poslabšie... doobeda mi spí tak 40 min a poobede, teda do večera do piataj max. 30 min a to je všetko za celý deň, lebo od piatej keď sa napapá, tak do kúpania do 19.00 už nespí, ale potom väčšinou odpadne a spí celú noc (občas sa zobudí okolo 4, ale to je už málokedy, teraz sa zvykne budiť tak okolo 5-6 napapá sa a spí ešte do 7-8), takže v noci to máme super.. len cez deň keby si pospala aspoň 3-4 hodinky, to by bolo optimálne. No a samozrejme, v kočíku ju spať nebaví, po hrboľatej ceste nemôžem chodiť, slniečko jej vadí... 😅 najradšej pozerá na stromy.
my spinkáme v noci od tej deviatej do 4-5, to sa len napapá a spí do 8-9 ako kedy... doobeda spí max. tú polhodinku ale poobede si vždy pospinká 3 niekedy 4 hodinky a to najradšej vonku v kočíku... 🙂
Keby aspon dve hodky pospala poobede ☹ Dnes som to uz nezvladla, zavolala som mamu, teraz ju bavi 😀 😀 😀 Priatel totiz dojde domov zo sluzobky niekedy v noci 😢
Doobedu spala 30 min - to som rychlo vycistila sprchovy kut a poupratovala kupelnu a na prechadzke pre zmenu len 20 min (prechadzka trvala 1:15 hod!!! podotykam, ze s obrovskym placom poslednych 15 min (cesta domov) ).....
@sisi0211 ja uz som dnes s mojej tiez na nervy od rana spala dokopy hodinu aj 10minut a tu hodinu ked sme boli vonku takze doma som si porobila ked sa hrala na deke sama,ale to jej vydrzalo tiez len hodinu teraz uz vymysla a musim ju stale niecim novym zabavat uvazujem ,ze ju dam do koca a ideme trosku von len sa mi nechce lebo musim trepat vanicku od kociara a v nom liu dole s tretieho poschodia lebo nemame vytah
@sisi0211 tiez vela nestiham porobit,mm je po nocnej a pred nocnou tak sa snazim vonku zdrziavat,chodim vs kocikom po trave hore dolu aby ho to drgalo,lebo dnu
ked sa nenosime,tak plac,sam sa zahra max.10 min,tesim sa ze pride moja mama zo sk,a vygruntujem si byt,svokra byva blizko ale nema snahu byt s malym
A kedy sa chystate vratit do prace?
sisi0211 pri malej som sla ked mala 18 mesiacov podla mna idealny vek tak uvidim teraz ci tak isto alebo az po troch rokoch
mne cez deň spí len tak na obed,ale to buď zaspí tvrdo,alebo sa budí pod chvíľou.Dnes som s ňou prešla 10km a v podstate sa prespala dosť...2 hodinky.Teraz som ju okúpala,dala cucnúť a zaspinkala,ale to len tak na 10-20minút a bude hore až do tej ôsmej-maximálne deviatej a potom hajde do postieľky.Ale keď má zlý deň,tak nespí nič.
@sisi0211 pri synovi som šla do roboty po roku na polovičný uväzok.Tentoraz si ,užijem, celé 3 roky...teda pokiaľ sa nič neprihodí 😉
@katinka71 tak to naozaj blby termin nastupu do prace 😝
@sisi0211 no tak ja by som mala byt doma 2,5 roka a potom nastupit do prace,,,ale kedze som sa dozvedela ze sa vracia naspät mlady sef,tak asi nenastupim uvidime....ja by som este jedno babo chcela tak by sme to dovtedy mohli stihnut s mojim m,ale on je jedinacik tak neviem ci ho prehovorim 😖 😅
@silviadaisy30 tych 8 sluzieb do mesiaca vydrzim ,v robote to iste prebalovanie.krmenie,zabavit aby kazdu chvilu nevyzvanali od nudy
@sisi0211 nikedy hodinu inokedy aj hodinu a pol sa na decke prehra k decke ma este hrazdicku s hrackami a ked ich taha tak jej hraju s nimi sa prebavi jej rekord je ,ze sa hrala hodinu a pol a potom tam na decke zaspala na hodinu takze som mala pre sebe 2,5hodiny no teraz asi mozem uz len snivat
kukujka to mas super. moj len teraz objavil rucicky a hracky ako kedy. rekord tak 10 min. radsej so mnou vykecava alebo si obzera vsetko na okolo. aj ked mu ukazujem hracky tak radsej pozera na mna
katinka71 po roku to uz nie je take zle. aj kamoska sla do prace po roku ale malu jej strazila mamina a zvladli to obe. este mate dlhy cas pred sebou tak si to uzite

@9lea aj mne tu baby poradili spaci vak,aj mne sa dobre osvedcil,mam dva v jednom chce spat a v druhom nie,minule sa nadranom precikal,tak som ho dala do druheho a zbadal dovtedy kopal,vyhadzoval sa ako ryba na susi,kym som prisla ze v tom nechce byt,aj som prestala natierat zadocek proti zapareninam,olejcekujem ho raz za tyzden po babyplavani