icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

zufzufmeister
26. sep 2011

baby, idem na red hot chilli peppers v decembri :D neviem síce kde nechám malého, ale neskutočne sa tešííím 🙂

janina7911
26. sep 2011

Baby, aj vám tak brutálne padajú vlasy? Kojila som len mesiac, tak som si naivne myslela, že mňa to obíde, ale už je to nenormálne. Už predtým som ich nemala veľa, ale keď to takto pôjde ďalej, ježiško mi donesie parochňu. ☹

kaara1980
26. sep 2011

@danusica83 moja mama mi včera akurát volala,že cez víkend robila výživu,ale dvojakú.Do jednej dala 2 vanilkové cukre a do druhej nedala nič.Tá s cukrom je pre nás väčších,tá bez pre deti. 😉 Tiež nás nabalí keď prídeme na návštevu 😉

kaara1980
26. sep 2011

@zufzufmeister fíha,tebe je super,Red hot mám rada 😉 .Malého zabal do ruksaku 😕 😀 .Tu zas bude vo februári circus de solei,tak by som šla ☹ ,no nevadí.
@janina7911 mne po Jakubovi padali celé 4 roky,až v tehu s Luckou mi prestali a zas je to tu ☹

janina7911
26. sep 2011

@kaara1980 Že 4 roky... nestraš. 😕 Už teraz mi príde, že mám 4 vlasy o 4 rady... aj to strašne jemné, takže hrúúúúúúúúúúúza. Pchám do seba aj vitamínové doplnky, ale je to zatiaľ prd platné.
Malej tiež lezú dole, tak vraj aspoň ideme do série. 😝

9lea
26. sep 2011

@zufzufmeister alebo môžeš urobiť, ako jeden pár tu v De, malé bábo zavreli počas koncertu do kufra, to sú rodičia čo, masakra, dieťa im samozrejme zobrali.

zufzufmeister
26. sep 2011

@9lea no nechám si to prejsť hlavou, ale asi vymyslím niečo iné :D

zufzufmeister
26. sep 2011

Baby poradte ti mi prosím teraz nejaký recept taký dopodrobna ale, na výživu jablkovú, resp. jablko mrkva, ale chcela by som teda bez cukru...

9lea
26. sep 2011

@janina7911 tak to s tými vlasmi nie je bohviečo, mojej mame pri nás štyroch vypadli tiež takmer všetky, tak som sa bála, že aj mne, ale ja som výnimka, práveže mám ešte krajšie vlasy teraz ako pred tehu a počas neho, nejako mi zhustli alebo čo, a rastú aj dobre, tak sa teším a dúfam, že sa to aj nezmení, začala som akurát počas kojenia brať femibion 2 a možno aj to pomohlo, neviem.

9lea
26. sep 2011

inak dnešná poradňa ktorej som sa dosť bála dopadla zatiaľ dobre, malý zvládol očkovanie fajn, zaplakal iba, keď ho pichali, o štyri týždne nás čaká ďalšia dávka. Vážime 6890 g a meriame 64 cm, čiže sme pribrali aj narástli, dúfam, že malý nedostane nejakú horúčku, alebo nebude mrzutý, lebo keď sme prišli domov od dr. nemohol ešte dve hodiny spať, a zaspal chudáčik vyčerpaný o tretej a ešte teraz spinká, asi ho budem musieť ale zobudiť, aby mi potom zas na večer išiel normálne spinkať. Inak jedná otázka, koľko dní ste nekupkali po očkovaní?

9lea
26. sep 2011

@kaara1980 ja začnem tiež zeleninou, potom ovocím a až potom kašičkami, ja som aj čítala, že pokiaľ je bábo kojené, tak sa nič nerobí, keď sa začne s príkrmamy aj v 6. mesiaci, čiže pokiaľ mi malý neplače že je hladný, tak to ešte neriešim. Jemu zatiaľ moje mliečko stačí, tak sa z toho teším 🙂

9lea
26. sep 2011

@zufzufmeister lepšie bude keď začneš zeleninou, lebo potom sa ti môže stať, že ti bábo nebude chcieť vôbec mrkvu, lebo si zvykne na sladkú chuť. Ja budem robiť normálne, povarím troška mrkvu vo vode a rozmixujem, alebo prepasirujem, viac podľa mňa netreba, jablká musíš tiež samozrejme tak ako mrkvu ošúpať, povariť vo vode, aby boli mäkké a potom rozmixovať to je všetko. My už potom keď robíme výživu pre nás, tak pridávame aj cukor, alebo ešte aj puding.

danusica83
26. sep 2011

@kaara1980 jojo,teraz som dovolala s mamkou a tiez robila 2varky,do jednej 1vanilinovy cukor a do druhej klasika s cukrom,ale vraj ta bez cukru je dost hnusna,ale oni vsetci maju sladke chute,co ja som opak,takze uvidime 🙂

katinka71
26. sep 2011

@9lea iba ten den ked je ockovany nekupat

9lea
26. sep 2011

@zufzufmeister a ešte som čítala, že je dobre potom do tej mrkvovej vyživy, alebo jablkovej keď už bábo papá pridať vždy pár kvapiek za studena lisovaného oleja, aby bábätko nezapieklo.

9lea
26. sep 2011

@katinka71 ďakujem

danusica83
26. sep 2011

inak baby co sa tyka toho prikrmovania,kedze my sme na UM tak zaciname coskoro,ale poviem vam je toho plna haluz,vsade o tom pisu,a clovek je uz z toho normalne na zblbnutie,ja sa budem riadit svojim rozumom x ako sa vravi "pomaly dalej zajdes" takze s mierou a radami,ale hlavne chutami mojej princeznej (najskor zeleninka,potom pridam biele masko,po nejakom mesiaci+ ovoci) uz sa na to aj tesim,pripravujem,ale zaroven mam strach ako bude reagovat,zivo si to predstavujem xixi

nenullienka
26. sep 2011

Ahojte, zajtra máme kontrolu u dr. tak som zvedavá čo povie. Baby nemáte skúsenosť s volá sa to Calgél je to na ukľudnenie jasienok keď rastú zúbky. Našla som na to reklamu v časopise Mama a ja, ale neviem či tomu mám veriť????? A ešte sa chcem spýtať na odsávačku soplíkov na vysávač. Je to dobrá vec????

kukujka
26. sep 2011

@nenullienka ahoj odsavacku na sopliky na vysavac len odporucm ked bola moja lia chora tak som jej s tym spoliky odsala za par sekund boli vonku a vytiahlo to aj tie coboli tak hlbsie hned sa jej lepsie dychalo a napodiv vzdy pri odsavani sa smiala tesilo ju to

nenullienka
26. sep 2011

Babenky a tých príkrmov sa nebojte. treba začať postupne a potom to už ide. My už papáme aj tie kaše a Matejovi stráááášne chutia 😀 😀 😀 😀 . Kupujem tie od Nestlé. Len dr. mi kázala dať najskôr tuhú stravu a potom dať mliečko dopapať/ dosýtiť. No Matej mi už potom mliečko nechce, pýta si ho až po pol hodinke inokedy po hodinke. Ale už ho tolko nevypije. Len tak 80 - 90 ml. Tak uvidím čo zajtra dr. povie.

kocurcek
26. sep 2011

@katinka71 Prečo? mne doktorka nič také nepovedala 😠

nenullienka
26. sep 2011

@kukujka lebo v lekárni mi ukazovala klasickú odsávačku čo si ja ešte pamätám čo také boli za komančov a tú na vysávač. Vravela, že to kupujú tak pol na pol. Ja som kúpila tú na vysávač. Len dr. nám predpísala také dobré kvapky, že mu zabrali a soplíky už nemá.

kaara1980
26. sep 2011

@9lea pred 5timi rokmi kázali kojeným deťom dávať príkrmy až cca po tom 6tom mesiaci.teraz to o mesiac posunuli...Ja začnem tak cca niekde medzi hádam,uvidím podľa toho,koľko budem mať mlieka 😉
@danusica83 a mne mama akurát písala,že už varí tretiu várku 😉 .Asi v robote kúpila jablká,len mi je ľúto,že jej nemôžem pomôcť 😠
@zufzufmeister http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=
skús tu pokukať,len nedaj cukor,ak budeš mať sladké jablká,tak tam cukor vôbec nemusíš dávať

kaara1980
26. sep 2011

@nenullienka calgel je super,ale všetky tie gely sú všetky rovnaké.V podstate z nich strpnu ďasienka a dieťa tak moc nebolia

kukujka
26. sep 2011

@nenullienka podla mna si dobre urobila,ze si kupila tu na vysavac je to super vec a ze ju mas doma je len dobre my sme ju potrebovali cez vikend a tu v zh mala obe dni pohotovost ta ista lekaren a tam ju samozrejme nemali tak ju bol mm kupit v bb ked isiel s prace

silviadaisy30
26. sep 2011

ahojte tak ja som si dnes citala vselijake tie clanky o dokrmovani a ako @danusica83 pise je to naozaj na zblbnutie mne sestra povedala kludne po 3 mesiaci mozem zacat ma 2 deti a su zdrave 🙂 detsky lekar mi na poslednej kontrole kazal od ukonceneho 4teho mesiaca mam zacat s prikrmovanim,,,ale skoro vsade sa pise ze pokial kojim tak az do pol roka nic ine netreba,tak som z toho mimo,este som zatial nic nedavala,,,
..a este som dnes citala jeden clanok ze ovocie do 1 roka vobec nie je vhodne 😖
@kukujka ty kedy chces zacat s prikrmovanim? ja si myslim ze mne to dok kazal asi z toho dvovodu ze mala malo vazi,a myslim ze aj tvoja je takato co pomaly pribera...
@nenullienka aj ja mam tu na vysavac a som s nou spokojna,akurat minule ked som malej odsavala tak mi to dlhsie trvalo a vyplo mi vysavac,este ze mame taky dobry ja som si myslela ze vyhorel 🙂

kukujka
26. sep 2011

@silviadaisy30 tak ja som sa rozhodla,ze zajtra vecer uz dam kasicku lebo s liou je to pri vecernom jedeni na nevydrzanie vobec nechce roztahat len sa rozculuje reve aj pol hodinu v kuse kym sa rozhodne ,ze roztaha aby jej mliecko zacalo tiect nechapem ju lebo cely den aj noc papa krasne a vecer sa len trapime takze zajtra dam kasicku uvidim ako to dopadne

zufzufmeister
26. sep 2011

@silviadaisy30 ja mám kamošku a jej malý váži hádam 9 kilo a to má 4 mesiace, proste hrozne veľký, iba kojený a oni tiež prikrmujú, len teraz neviem či sa len ona tak rozhodla, alebo jej doktorka povedala... že aby mal pestrejší jedálniček...

silviadaisy30
26. sep 2011

@kukujka no tak to vam drzim palce a aku kasicku jej das?
inak aj moja niekedy strajkuje,cucne si a pusti a vysmieva sa mi normalne tak ju necham ohlade a skusam neskor 😝

kukujka
26. sep 2011

@silviadaisy30 dam jej od nestle prva kasa sa to vola ryzova mliecna tak dufam,ze ju spapa a,ze jej dobre stravi s toho mam najvacsi strach lebo po novom kaka cca kazdy 4ty den tak aby ju nezapieklo