Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
lucire tie dietky ale nas pekne skusaju 🙂 pamatam si casy okolo 3 mesiacov pri Barborke ked som ju mohla nakojit len v spanku, uspala dudlikom a ked sa v polospanku zacala mrvit tak sup prso do pusy a tak sme fungovali uz neviem presne kolko ale bolo to na nervy lebo akonahle videla vbdelom stave prsnik tak rev a jest ani za boha
@nenullienka jéj mi máme presne o kilečko menej a 65cm stašné ako tie dietky rastú 😉
@katinka71 ja som tiež hľadala u nás nejaké také cvičenie, ale nič som neobjavila... alebo fitko, kde by bol nejaký detský kútik, ale nič 😖
Ja som dávala domáci olivový olej - sestrin už čoskoro exmanžel je talian a jeho otec pestuje olivy a vyrába olej, tak ten som pridávala do každého príkrmu, hlavne kde bola mrkva, lebo tieto vitamíny sú rozpustné len v tukoch. Môže sa používať za studena lisovaný olej a pridáva sa 1-2 kvapky.
@dooscoby ako keby si opisovala naše krmenie..ono to niekedy vyzerá že ju nútim jesť..ale počujem že jej tam škrká ako by mala žaby v bruchu tak a dať jej papať s prsníka je niekedy ťažké....potom sa jej vyhrážam že kupim umelé mliečko ale asi by som aj tak prehrala keď s flaše ani za svet nechce...niekedy je to zložité kojiť..ja len aby sme vydržala ešte dva mesiace a postupne sa to určite zlepší, no len som doma na všetko sama 😢
@danusica83 ďakujem pekne... veru, som rada že sú zdravé, lebo to je to hlavné
Čo sa chudnutia týka, vieš ja sa poznám, ja si to musím oddrieť, aby som schudla, nie som ten typ, že môžem jesť všetko... a teraz prišlo to štádium, že sa zle cítim, nemám si čo obliecť. Keďže nekojím, už musím začať niečo robiť, lebo v zime by som rozkysla ešte viac!
@zufzufmeister veru začala, povedala som si, že do svadby vydržím, dám si koláčik, napapám sa a dosť, lebo vždy niečo príde (nejaká oslava, narodeniny, depka... no proste hocičo čo sa dá zajesť 😝 ) tak som v nedeľu zaspávala s odhodlaním od pondelka vydržať. Keďže som ju už držala, viem už princíp, recepty... tak chcem vydržať.
Výborná stránka je www.mimibazar.sk tam je podsekcia recepty, potom diéty a je tam aj táto. Sú tam baby, ktoré sa podporujú, vymieňajú recepty... je tam vysvetlený celý princím diéty, to ma naštartovalo pred 3 rokmi, najskôr som tam 2 mesiace chodila a čítala a presne od 7.1. som začala, aj vydržala.
lucire ono ten bojkot tazko povedat kolko moze trvat, daktore bojkotuju stale a nato uz treba len a len pevne nervy. ta starsia mala dudlik cize ja som strcila dudel a ked sa chytila tak vymenila za prsnik. vraj pomaha netlacit na dieta ze to vraj vyciti, co som citala tak ak dieta protestuje tak povedat nechces nejedz bez natlaku a ponuknut znovu za hodku, hodku a pol. v tom pripade by som strazila kolko pribera. ja viem s 2 detmi je to tazko, hlavne ked manzel je casto mimo domu. kolkokrat som si povedala ze s tou flasou by to bolo jednoduchsie, clovek sa ponahla do jasiel a to mensie just si na odchode zmysli ze je hladne,pokaka sa atd. na ceste domov je znovu hladne, reve to starsie sa vlecie, hrabka si v hline a ja neviem ci mu naplieskat alebo rovno si sadnut na zem a nakojit toho uskriekanca 😀 viem za par rokov sa budem usmievat ale teraz je to obcas na blazninec
Dnes sme mali poradňu, vážime 4600 g cca 61 cm (to sme len doma merali), rastie ako z vody, povedala aj dr. lebo pôrodná miera bola 48 cm!
Tiež sme mali očkovanie do oboch nožičiek, najskôr sa usmievala, ale akonáhle pichla injekciu, tak bol plač, ale keď som si ju pritúlila, tak prestala. Zatiaľ je v pohode, žiadna reakcia, uvidím aká bude noc.
lucire aj detickam ktore su na UM moze prist obdobie ked odmietaju pit z flase, uz som citala rady par zufalych mamiciek co vytahovali flasu ked dieta spalo. Tam je ta zrada ze nic ine nemozes tomu dietatku dat, my mame volbu bud prsnik a ak ten uplne zlyha tak sa da UM nacas podat. Drzim palceky nech Miska dostane rozum a zacne poriadne papat
ivusik33 a to ti ju zaockovali ked ma menej ako 5kg?
@simika23 ja mám otrasnú skúsenosť s prvými zúbkami (tiež som nevedela, že by mohli ísť zuby, len revala a revala, nespala - katastrofa). Často kakala, mala silne zapáchajúci moč, z toho potom zapareniny až mala chrasty na zadočku. Horúčka, slintanie, nervozita... ale moja mala 6,5 mesiaca, keď sa ukázal prvý zúbok, tak neviem či v troch mesiacoch by to už mohli byť zúbky.
kukujka mojej malej to nechutilo ale celkovo tym ze bola kojena tak vsade kde bolo UM my vypluvala. ja som jej vzdy robila kase nemliecne s vodou, vyborne su DM bio kvalita. odporucila my ich kamoska s tym ze ked kojim tak nepotrebujem kasu s UM, staci vraj zarabat s prevarenou vodou
ivusik33 sranda kazdy lekar iny nazor. moj minuly tyzden mal trosku sopliky tak som ho nedala ockovat, cize bude ockovany az tento stvrtok ak bude uz fit ak nie tak ho este nedam a to bude mat skoro 3,5 mesiaca
@kukujka pozerala som to našla som nejaké mliečko Hami hajaja, ale majú to na svojej stránke divne rozpísané, lebo som bola v záložke 4-6 mesiacov, a hami hajaja je od 6 mesiacov. http://www.hami.sk/sk/hami-klub/hk-clanky-pre-r...
No asi zabehne do lekárne 😀 .
Som zvedavá koľko budete búvať, potom daj vedieť.
@dooscoby no jasné, že keby bola nachladnutá alebo chorá, tak ju nebudú očkovať, dokonca musel byť min. 1týždeň od prepichovania ušiek, aby nebol nejaký zápal v tele... ale váhu fakt neriešila a keď nad tým rozmýšľam, tak ani Simonka nemala 5 kg a bola zaočkovaná.
A tie kaše sú vraj dobré, ja som tiež dávala len zarábané do vody.
@dooscoby môžem sa spýtať kde si čítala rady mamičiek, ktorých deti odmietajú flašu ? Neviem to nikde nájsť. ja mám bohužial rovnaký problém ☹ . Kojím čiastočne (musím prikrmovať kvôli množstvu), lebo si malá vytiahne max 60ml a to z oboch prs (mám doma digi detskú váhu) a keďže má už 2,5 mesiaca potrebuje viac. Niekedy papá z flaše v pohode, inokedy hurónsky krik a šponovanie, keď sa ju snažím ukľudniť moc to nepomáha lebo je hladná, Až po čase (niekedy po pol hoďke, niekedy po hoďke) keď zistí, že prsko nebude (lebo obe sú prázdne) flašu vypije ale s takým výrazom na tvári až mi je do plaču 😔 . Je to hrozné, keď v cicíku nič a flašu nechce. Chjo. Prepáčte, že vám vstupujem do témy, ale často vás čítam a vo veľa príspevkoch sa s malou vidím 🙂 . pekný večer prajem
@rainbow1 moja pila v 2,5 mesiaca tiez len 60ml a stacilo jej to nie vsetky deti su tabulkove a papaju tak ako si vsade precitas napriklad ja som pila do 3mesiacov maximalne 30ml a som tu takze ja nevidim dovod nutit ju pit viac ak nechce ja som sa tiez najprv snazila ale potom som zistila,ze je to hlupost
@fleuerette pozrela si aj ten link co som dala ja???ja som v tescu nakupila tam maju perfektny vyber a popozeras si pekne vsetko sama v klude nie ako v lekarni ked potom za tebou nervozne prestupuju dalsi nervozny ludia co chcu prist na rad
@kukujka, ja viem, že každé bábatko je iné a tabuľky sú len a len priemer, však keď po ukľudnení neplače tak ju nenútim, ale sú situácie kedy je ešte hladná, to už poznám (teda aspoň si myslím), lebo si cucá ruku a plače, ale ruku si cucá inak ako zvyčajne, lebo bežne ich má v puse stále 🙂 . Našťastie to nie je zatial akútne, ale nerobila to, preto som si kúpila aj tú váhu, aby som sledovala, či priberá. Bojím sa však aby sa to nezhoršovalo.
@nenullienka ani nas nechce byt v kociku,vydrzi tam chvilocku a potom koniec 🙂.pytala si sa na tie gely pri prerezavani zubkov.....ja mam mamu na zubnom a povedala mi,ze je to zbytocne vyhodenie penazi,ze to pomaha tak minutu,dve a potom to neucinkuje,vraj testovali.....ale tak treba skusit,je ich vela uz na trhu 🙂.ja davam malemu tie chladiace hryzadla a zuzle o dusu 🙂)
@kukujka aj si uz skusala tie mliecka s kasou?tiez som minule po nich pokukovala v hypernove 🙂
ahojte, mozem sa spytat aky mate spankovy rezim cez den? Ako dlho a ako casto vam deti spavaju?
Dakujem 🙂
baby poradte ako docielit aby mal zaspal priblizne o hodinku-dve skor ako zaspava.ja som uz skusala aj skor okupat,ale je to jedno,zaspinka aj tak okolo 22,00 a potom spinka az do nejakej 8,00,co mi moc nevyhovuje,lebo ho musim kazde rano zobudit,pretoze musim odniest do skoly nasho druhacika.take nieco ako nechat ho plakat a on nakoniec zaspi...to nie,to by som nevydrzala,mne by ho bolo velmi luto,ze place a nenechala by som ho tolko plakat
@sulky ja som musela denný režim prispôsobiť plávaniu ktoré máme o 12, ale z domu musíme už o 11:15. Takže malý vstáva o 6.30, spať ide okolo 9 - 9:30 a vstáva pred 11:00. Druhé spanie máme keď neplávame o 13:30. to spinká tak hodinu, hodinu a pol. Posledné denné spanie okolo 17, to ale už v kočíku a vonku, lebo príliš bojuje. Ale keď ideme plávať, je príliš nabudený, takže mi zaspí až okolo 15:00 dokonca niekedy až o 16:00, spinká do 18:00.
@sulky tak moja ráno vstáva medzi 6.30-7.30 potom ide spať okolo 9.15-9.30, spí do 10.30 (ak potiahne do 11.00 tak to je zázrak), potom zvykne spať 20-30 min v kočíku, keď idem po druhú do škôlky a sme ešte na ihrisku (tak medzi 15.00-15.30) a potom zvyčajne do kúpania do 19.00 nespí. Ak je unavená a ja mám robotu, že sa spolu nehráme, tak občas zaspí medzi 13.00-14.00 na hracej deke, ale to len drieme 15-20 minút. Ale prespí celú noc cca od 19.45 do 5-6 rána. Keď to tak zhrniem, tak mi cez deň spí dokopy 2 hodiny.
@lucia1181 to je ťažko povedať ako, lebo my napríklad nemáme až taký pevný režim, niekedy zaspinká už o 20:00, niekedy až o 21:00, to závisí vždy od toho aký je deň, cez deň je to vždy o tom, že ak je už dve hoďky hore, tak už musí troška spinkať, čo mi už niekedy lezie na nervy, lebo on nevydrží nikde dlhšie ako dve hodiny a už sa iba nervači, to už presne viem, že vstal pred dvoma hodinami a chce znova spinkať, niekedy pospí len pol hodiny, niekedy hodinu, ale musí jednoducho troška pospinkať. možno ak ti pred tým ešte poobede spinká, tak ho nedaj spinkať, nech už je hore dlhšie a potom ti pôjde možno aj skôr spinkať. Ja napríklad viem, že ak vstane o 18:00 tak pôjde spinkať o 20:00, ak vstane o 17:00 tak už okolo 19:00 je nervózny a chce ísť spinkať, tak ho skús nejak troška premučiť.
@lucia1181 to je ťažké upraviť, ja som chcela u staršej posunúť čas vstávania, lebo 1 celý rok mi vstávala ráno o 4.30-5.00, ale nič nepomáhalo.
Mne prvé týždne takto zaspávala Zuzanka a potom som vyskúšala, že od 17.00 keď sa naposledy napapala, tak som ju zabávala, aby už nezaspala a pomohlo to, lebo po kúpaní a večernom papaní už bola taká unavená, že o ôsmej bola tuhá. Tak sa naučila doteraz a vyhovuje mi to, lebo keď bola hore Zuzka, ani Simonka mi nechcela ísť spať, tak to bolo o držku.

@lucire vola sa to hami mliecko s kasou ryzove toto je ono http://www.hami.sk/sk/nase-vyrobky/vsetky-produ... kupilasom to na skusku ci to bude chciet budeme brat na cety ked pojdeme ked nieje nutna priprava