Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@kukujka tak som dnes kupila aj ja a potom vyskusame o nejaky tyzden.som zvedava ci to malemu bude chutit 🙂.
@9lea @ivusik33 dakujem baby,no nieco budem muset vymyslet a zmenit to,lebo mi je luto ho kazde rano budit.on spinka poobede okolo tej 15,00 do 17,30-18-00,ako kedy......potom uz je hore cely vecer,tak skusim ho nejak naucit nech ide spinkat skor poobede,mozno potom aj vecer skor zaspi.no len je to na prd,lebo bud sme poobede s malou na konoch,alebo s malym na futbale a Lukasko nam nechce spat v kociku vacsinou,iba v postielke
zaujimalo by ma este ci spinkaju drobci s vami v postely v noci,alebo vo svojej postielke.nas hajka vedla mna v noci a cez den je aj v postielke a aj v nasej postely,ako kedy
@lucia1181 prvy ranny spanok spinka v postielke,cez obed vacsinou v kociari ked sme na prechadzke,poobede spinkame vacsinou spolu na velkej posteli (ak nie spolu tak je v postielke),podvecerny spanok bud v postielke alebo v kociari. Ale ak odbije 20.00 tak do 5 rana spinka v postielke (s jednou prestavkou na papanie) a okolo 5 si ju beriem k sebe kym nevstaneme okolo 6.30 a dookola 🙂
@lucia1181 tak náš malý s nami v posteli ešte nespal, stále spí v postielke, ale mám ju nacapenú hneď vedla seba
taaaak a ockovanie mame za sebou,zvladli sme to celkom statocne,s vacsim krikom,ale......do 30minut zaspinkala,teraz si tu cmula rucky a chce byt v mojom naruci,tak dufam,ze nebudu ziadne horsie reakcie. Stale pekne priberame cca 200g tyzdenne takze s prikrmami este chvilku pockame.
@sissika Citam ze davas Nutrilon. Otazka ak mozem, ja davam malemu Nutrilon 1 (mame na buduci tyzden 3mesiace), uz ho nekojim. Zatial ho zvlada v pohodicke, asi je aj zbytocne prechadzat napr. na ten Comfort, ked ako tak kaka raz denne?? Vcera sme mali problem cele poobedie sme preplakali, v krcoch lebo nemohol sa vykakat, brusko bolo mäkke ale kakanica ziadna. Ale dnes nad ranom sme uz mali stolicu, a pohoda.
Inak nasla som si cez netik jednu firmu, ktora mi posiela Nutrilon za dost rozumnu cenu, lacnejsie ako Tesco alebo Lekarne. Len musim vziat cely karton 6 ks, ale to nevadi.
@lucia1181 no aj dr. je toho názoru, že tie gély vydržia chvíľku, ale vraj dosť mamičiek sa na to pýta. Aby som skúsila.
Mne teta radila aby som do domácej pálenky namočila prst a tým mu tie jasná riadne potrela 😀 😅 no ale to som ešte neskúšala nemám odvahu. Že mu stŕpnu poriadne ale ako to dlho vydrží neviem.
My spávame doobeda tak od tej 9.30 do 11.00 a potom poobede od 13.00 až 13.30 do tej 15.00.Ale Matejko mi už dá jasne najavo daj mi pokoj chcem už spať. Je nervózny a šúcha si očká 😀 🙂 😉 . No a ráno sa budí okolo tej 6.00 - 6.30. No cez deň spí väčšinou buď na našej posteli a teraz u mojích rodičov na gauči. A poobede ho uspím v koči je to síce boj ako o život, ale chcem ešte využiť pekné počasie lebo už asi dlho nevydrží.
A chcem sa spýtať dávate ešte vigantol???? Lebo dr. mi ho znovu predpísala, aby som ešte pokračovala.
@nenullienka vigantol sa dáva rok 😉
@nenullienka Davame a presne ako pise kara1980 dava sa rok. Takze horsa do jeho uzivania hihi.
Ahojte baby. My sme tiež júnove mame už preč 3 mesiace.neviem či ste to tu uz preberali.len sa chcem spýtať či s babetkami uz chodite plávať a aké máte skúsenosti.v našom meste na stránke som našla že deticky začínajú uz od 3 mesiacov ale mne sa zdá moja babika na to ešte mala a placha aj keď kupkanie má rada. Dakujeem a sorry až ste totu uz riešili len sa mi nechce citát všetky príspevky asi by som čítala do rana🙂) 🙂 🤐
@mimca20 mne ten Comfort s tým kakaním aj tak nepomáha a keď tebe sa malý vie vykakať aspoň raz za deň, podľa mňa je to super, takže by som skôr povedala, aby si nemenila ... u nás je to s tým kakaním hrozné, niekedy po 3 dňoch niečo vykaká, niekedy ešte aj 4 dni nič, alebo musím použiť aj rektrálnu rúrku ...
@nikaa21 my chodime od 3 mesiaca, chodime do čiech lebo to mam blizko..chodi zatial do takej velkej vane, tam s nim ta teta 😀 cvici a spieva mu, potom ho mam na rukach ja a tiez sa snazim spievat 😀 do bazena pojde az od 6 mesiaca, tu to funguje tak..teraz sa uci signal na potapanie, aby vedel zadrzat dych, doma mu 2krat do tyzdna napustim velku vanu a cvicim s nim aj doma...velmi sa mu to paci, po plavani sa vzdy pekne vykaka, nieze by sme mali s kakanim problemy,ale je vidiet, ze to s nim pekne pohne 😉 no a tiez ho to unavi 🙂 no ale my nemame problem ani so spinkanim 😉 a to najpodstatnejsie je, ze sa mu to velmi paci, celu dobu sa usmieva alebo sa normalne hlasno rehoce 😀 takze nevahaj a chod..tolko moj nazor 😉
@sulky no tak my vstávame okolo 05:00 na prvé papanie, potom spíme ešte do takej 7:30. o 8:00 papáme zas, a vydrží tak hodinu hore, takže od 9:00 spí tak do 10:00 potom sa hráme na deke, cvičíme a o 11:00 papáme...zase sme tak do 12:00 hore, a okolo 13:00 do 13:30 spíme...o 14:00 znova papanie a ideme von...tam v kočíku spí tak hoďku a pol...potom ďalšie papanie je o 17:00, sem tam ešte do večerného papania zdriemne tak pol hoďku...o 19:30 kúpeľ, 20:00 papanie, 20:20 ukladanie do postieľky (dve pesničky, pusa a krížik na čelo) a spinkáme do tej piatej...v noci sa nebudí vôbec zatiaľ...pfu...bola to makačka 🙂
@nenullienka ja som dávala vigantol, ale tu v DE mi predpísala dr. také tabletky, ale je to tiež ten vitamín D3+fluorid, ale neviem ako dlho to budem dávať, tiež asi rok, tabletku dám vždy na lyžičku, rozpustim mojim mliečkom a spapáme.
@mimca20 Ahoj, my sme tiež kvoli kakaniu prešli na nutrilon comfort. Proste teraz kaká pravidelne, síce iba raz denne, ale doktorka mi povedala, že to je úplne v poriadku... Pred tým mával bolesti bruška, museli sme aj rektálnu trubičku používať a tak... Ale my sme brali to Ha-hypoalergénne, ani neviem prečo, vraj sa to musí od narodenia... Aká je tá firma čo si spomínala?
@nenullienka haha, tak to si zabila s tou domácou... Bože ako ja sa smejem a hlavne keď sem nabehnú baby čo ťa minule zdrbali za kravské mlieko a sedenie... Tak ale toto nerozchodiaaaa :D
@zufzufmeister My berieme Nutrilon 1 obycajne co ma napisane, ze obsahuje dajake dva zlozky. Tu firmu som nasla na nete - www.bazar.sk ponukaju original nutrilon. Je to v bratislave. Je tam aj kontakt na toho pana. Myslela som si, ze je to odzubovanie, ale poslal mi emailom fotky. Min. odber je jeden karton 6 ks. Jeden nutrilon predava po 10eur a ma rozne druhy. Ak to nenajdes, tak daj vediet poslem ti rovno nanho t.c. a hotovo.
@lucia1181 naša Zuzanka spáva len vo svojej postieľke, stačí, že občas s nami spáva Simonka, aj to je už môj mm nervózny, že sa nevyspí... vždy mu hovorím, uži si to, kým sme tu traja, o rok tu budeme štyria 😀 😅
Ale aj SImonka, keď bola takáto malá spávala len vo svojej postieľke, ja by som sa bála mať pri nás Zuzku, ja mám občas tvrdý spánok... aby som jej neublížila 🙄
Cez deň spí v kočíku alebo na hracej deke, alebo v druhej postieľke, ktorú mám v obývačke. Snažím sa ju učiť zaspávať aj spať samú vo svojej postieľke, ale ono to príde, že bude chcieť byť so mnou, ale to fakt bude bitka o miesto v našej pôosteli, lebo Simonka má teraz obdobie, že zaspáva len v mojej posteli, potom ju mm prekladá do jej, ale v noci sa aj tak zobudí a je opäť s nami.
@rainbow1 ahoj,ja mam podobny roblem,sice sa snazim dokrmovat malo,max.na vecer dam sunar.Ked mi papa z prsnika dam sa jeduje,place,dam jej druhy,aj som castejsie dstriekavala a prikladala ako sa vsade pise,no nepomaha,ja uz tiez neviem akym sposobom docielit aby sa v tom cicku vytvorilo viac mliecka.Pijem caje ńa kojenie,meltu kavu,skusila som aj cierne pivo no nic.Vravi sa ze po 3mesiaci sa vytvori tolko mliecka,kolko sa vypije,ze uz sa do zasoby netvori,tak preto skusam odstriekavat po kazdom kojeni aj v noci,no zatial neuspesne,kebyze som nechala prsnik 10hod naplnit,vtedy je tam tak 100ml,skusam kazde 3hod odsavat no niekedy len po 20ml,inokedy po 50ml.Som zufala,prvemu som len odstriekavala do 6.mesiaca a dokrmovala,ale Nelka sa od zaciatku tak krasne prisala,ze mi je teraz luto.Ona je hrozna papacka,ale aj nervozna,ked ide malo,tiez som si kupila kasicky,ze skusim dat na obed,uvidim.Ak tak skusim par lyziciek,co na to povie,nechcem jej davat UM,to davam niekedy na vecer,ta obednajsia kasicka by mi pomohla k naliatiu jedneho z prsnika a navyse nechcem aby sa z flasky naucila casto pit.My mame len 3mesiace a tyzden,ale ma 6300g a 65cm.Budem sa snazit oddialit to co najdlhsie ale mam kupenu mliecnu kasu Nestle a Hami.

@kocurcek aj ja dávam nutrilon comfort, je to hustejšie, ako normálny nutrilon, a dávam aj kvôli kakaniu (načo nejak nezaberá) a kvôli grckaniu, na to zabralo, ale ja len prikrmujem ...