Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@zufzufmeister ahoj,ja som malej niekedy preventivne davala taku fialovu vodicku.Ale ma v pusinke stale taku bielu bodku uz od narodenia ale iba jednu,takze nic.Zatial s tym nemam skusenost,klop-klop,vzdy som len preventivne raz za mesiac vytierala tou fialovou vodickou.
@nikaa21 my sme mali dnes 3 hod plavania,maly spolupracuje dobre,priebeh vyzera asi tak ze mame uvitaciu pesnicku s detmi poskakuje vo vode do kruhu a menime s babom polohy raz je tvarickou ku mne potom odomna raz na jednom boku a druhom boku,potom farebne lopticky zbierame deticky zatym sa natahuju,potom pesnicka pri ktorej sa polievame od noziciek po hlavku s polievacou kupkou,potom davame deti do nafukovacieho kolesa zas tahame ich zas pesnicka robime otocky,dnes sme skusali reakciu na ponorenie naskor kupkou polievala hlavicku maly reflexne zavrel ocka a usta potom nadvodou som mu fukla do oblasti ust a ponorila som pod vodu maleho,zvladol to dobre tak od buducej hodiny prejdeme na potapanie,dolezite je stale chvalit deticky,a potom nasledoval zaver hra na hodiny,pohybobat ako velka ,mala rucka,kukucky t,jzdvihnut hore nad moju hlavu,po takej hodine som ledva vyliezla z vody som unavena tiez,
No ja mám ale aj ten problém že mi mala veľmi vracia tak by som bola nerada keby im tam bazén povrackala. Musím sa poradiť s dr co s tým aby sme mohli začať.
ahojte babulky, zase sa po nejakej dobe hlasim, nejak nemam cas ani.. vecer ked mi maly zaspinka, tak mam vzdy co robit, zehlit, upratat a niekedy aj varit , bo cez den sa akosi k nicomu nedostanem, maly si vyzaduje neustalu pozornost, cez den mi velmi malinko spinka, ked tak v kociku doobeda a niekedy trosku poobede.. inak je zlatucky,strasne ukecany a je smejko, ale vie sa aj riadne nervacit, tak sa vyhadzje aj 10 cm do vysky.. aj teraz ho mam na rukach a rozpravam mu, aj hraCKY HO UZ ZACALI TROSKU ZAUJIMAT,ALE LEN 10 minut a koniec, v noci spinkava dobre, zaspinka tak od 8, potom sa budi tak o 1-2 hod. a potom okolo 5-6 hod. ako kedy. minuly tyzden sme maly tazky, mala som vysoke teploty,aj pohotovost som musela volat,asi tobolo z mliecka,lebo maly sa tu noc nezobudil na papanie a mala som hrozne plne prsia, nastastie je uz vsetko v poriadku,, minuly stvrtok sme vazili 6040 gramov, za dva tyzdne pribral 300 gramov.. len kojim, prikrmovanie nie je potrebne, aj ked som si zacala odsavat aj mliecko, nakolko sa maly nie kazdu noc zobudil na papanie, tak som odsala len tak max.80 ml, ale niekedy len 40-60 ml,ale ako kedy, len rozpravala som sa s jednou pani, co kojila synceka 2 roky a ze aby som sa toho nezlakla, ze tak malo, ze dieta si uz vie vytiahnut z prsnika kolko potrebuje..ze aj ona ked kojila odsala niekedy len 20 ml, ze to je uplne v pohode...
najnovsie ma lia novu zabavku zaujali ju jej nozicky vzdy ked ju prebalujem tak ich pozdviha rucickami pochyta a bavi sa na tom ako jej to ide a co este potvorka jedna dokaze,je vyzut si ponozky ked nemaju nejako pevne gumicky pekne si chyti nozicku a potiahne a bavi ju to stale dookola takze odteraz ma stale na ponoztickach aj papucky to uz dole neda
@kukujka vyskusali sme nakoniec vcera a chutilo mu to 🙂.dala som mu to vypit z flasky.kupila som dva druhy...od Nestle a od Hami,tak skusime,ktore mu bude viac chutit 🙂,jedno je take redsie a druhe hustejsie.inac chutnala som to aj ja a mozem povedat,ze to ma dobru chut 🙂.inac nevies ci sa to moze po otvoreni skladovat do druheho dna v chladnicke?maly mi to vypije tu krabicku na dva krat,naraz urcite nie a je to skoda vylievat
@zufzufmeister nam velmi dobre zabral diflucan.je to taky prasok,zarobi sa s vodou a povytiera sa pusinka,pripadne sa da vypit,ma to taku pomarancovu chut.zabralo nam to hned,o dva dni nemala nic a potom uz sa nam to ani nevratilo 🙂
@zufzufmeister ale mne to vážne poradila moja teta. Môj bratranec má syna Viliama má teraz 9 mesiacov a oni mu ich tak potierajú. Išli mu 4 zúbky naraz tak bol nervózny. A že mu to pomohlo. Nie mu to dať koštovať ale poriadne pošúchať jasná oni stŕpnu a on sa ukludnil. A ešte mi povedala, že keď nemáme po ruke domáce tak vraj pomôže vodka,rum hocičo aspoň 40%. No ja to skúšať nebudem 😀 😀 😀 😀 Zatiaľ to zvládam a skúsim ten Calgél.
Babenky Matejkovi ostali po očkovaní také hrčky na nohách. Dávali ste na to niečo????
@nenullienka ahoj,skúšala si studené obklady?
@nikaa21 My chodíme od tretieho mesiaca, odporučila nám to neurologička, uviedla som to do prihlášky a nikto nič nenamietal. V kurze sme síce najmladší, ostatné bábätká majú okolo 6 až 9 mesiacov, ale malý to zvláda perfektne. Náročnejšie to bolo pre mňa, lebo nebol dosť pevný a nedržal zo začiatku ešte hlavičku, ale práve tým plávaním sa to lepší .
@kukujka tak ako po tom mliečku, spinkala ti malá dlhšie?
@fleuerette nespala dlhsie lebo ju manzel nechtiac zobudil isiel spat a zakopol a narazil do postielky lia sa zobudila a zacala plakat bolo to po 3 a pol hodinach co vypila to mliecko tak som ju rovno aj nakojila takze mozno by aj spala keby ju nebol zobudil a 2x som nedala pred spanim
@kukujka no že pozdravujem manžela 😠 , xixi. No ja pôjdem zajtra do mesta tak sa po niečom poobzerám 😕 .
@nenullienka ja som len po príchode domov natrela octanovou masťou, ale inak nič...žiadna reakcia
Baby, jedna otázka...môj malinký si strašným jedom strká celé päste do pusy, ako keby ho tam niečo bolelo...je možné, že by sa mu začali zakladať už zúbky? má len 3 mesiace a 2 týždne... aj by si ich zjedol od jedu...
dva dni Marco strajkuje nechce cez den pit mliecko,vypije najviac 80 m kazde 3-4 hodinyl,rukami odstrcuje flasu smliekom,jazykom vytlaca cumel von,meta hlavickou z boku nabok co predtym nerobil,predtym pil aj 140-180 ml ,usta som mu prezrela,teplotu merala ci nejaky zapal hrdla sa nezacina,vsetko ok,smeje sa hlavne ked mm doma,ale vecer vypil 250 ml taky bol vyhladovany,hlavicku si pekne drzi aj ked ho mam na rukach za tyzden sa to zlepsilo,mohli sme robit vsetky cvicenia na plavani
ahojte,tak my sme mali zaujimavy den ktory sa zacal tak ze uz ked som potrebovala odijst z domu samozrejme bez rozmyslania pripravila vajicko mala bola vychystana a ako som ju tam chcela dat tak sa ohla ako prutik a rev neskutocny no nechapala som lebo mala normalne neplace,tak zas von plakala dalej no nevedela som co s nou je,dala som ju do takej hombalky a robila jej saska tak bolo fajn,no ale uz mi trebalo ist,tak zas do vajicka zas chrbatik vystrela do mostika a rev 😝 😝 ale uz som ju zobrala tak dala do auta ze sa ukludni no nic a potom som jej dala plienocku na celu tvar to lubi no 3 krat potiahla nahlas cumik a spala,,a ja spotena jak mys. 😠
....takze baby uz to zacina byt zaujimave 😅 ...
a takato som si sla kupit tie pohariky co si chcem odstriekane mliecko zamrazovat,ale ak zacnu stresy tak asi sa aj mliecko pominie,som si tak myslela....
@katinka71 ahoj inak aj moja niekedy ma taketo dni,a este ked jej strkam prsnik tak ona sa mi vysmieva normalne ma zabavu a ja len kukam 😕 ale ked ju zacnem nasilu tahat k sebe ze ju chcem krmit tak to sa zlosti moc,,,,takze to zatial ide len podla toho ako ona chce 🙂
no, malý sa konečne po 4 dňoch vykakal, ale dosť málo, ani neviem, či mám použiť rúrku, alebo ešte počkať, či to už pôjde samo ...
@zufzufmeister žaba je vlastne plieseň,kandidoza.Keby mala ju,tak by ju to bolelo.Ja malej preventívne čistím jazyk raz za týždeň genciánkou
@kocurcek malá si tiež zúrivo obžúva ručičky,tiež nevidím žeby sa jej prerezávali zúbky...ale možné je všetko,lebo mne prvý zub vyliezol ,keď som mala 4 mesiace 😕 😅
@nenullienka skús mu tie hrče jemne masírovať,malo by sa to vstrebať aj normálne
...obedik navareny,pradlo vyprate,mala spinka na hraciej deke mysi behaju v kolotoci a maminka ma cas surfovat na PC 😀 no neni to pjekny zivot 🙂

Ahojte, mám otázku, malému sa vyhodilo v puse a na perách niečo ako žaba, ako keby také biele bodky... Dúfam, že to nie je nič vážne... V lekárni mi na to radili vodu so sodou bikarbonou, nemate s tým niekto skúsenosti?