icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

dooscoby
30. sep 2011

maly bol vcera ockovany a zatial klop klop bez reakcia a buduci tyzden ideme dat rotavirusy uz mam objednane vakciny. este sa chcem lekarky spytat aj na tie pneumoky ze co to stoji a tak. odvazila ho za tyzden pribral 120gr tak ma teraz 6060 gr. nam sa uz to priberanie zacalo dost spomalovat lebo cez den spi ako kedy ale tak max.3hodky a mece so sebou na vsetky strany. tato noc hroza on stale dako potrebuje si cucnut kazde 2-3 hodky a je spokojny. plavanie ja neriesim hlavne nie na zimu, radsej skusim daku baby gymnastiku

andrejecka
30. sep 2011

my sme dnes mali prvú noc bez papania, Marko spinkal od19:30 do 6:30, no mohlo by mu to tak ostať 🙂 🙂 🙂

ivusik33
30. sep 2011

AJ Zuzka má na oboch nožičkách hrče po očkovaní, v utorok nič a do stredy večera jej to navrelo.

Dnes sa Zuzka začala cielenie prevracať z chrbátika na bruško. Včera sa prevárila z bruška na chrbátik, môj MM bol nadšený lebo videl ako to robí... ja som povedala, že to ešte prevracanie nie je, lebo už pár krát som ju našla otočenú, ale nevidela som ako to robí. Dnes sa ale otočila z chrbátika na bruško 4x za sebou, len zúri lebo jej občas ostanú rúčky pod telom a nevie si ich vytiahnuť von.
Strašne sa začala meniť, ako prešli 3 mesiace, už gága, sleduje všetko na okolí, usmieva sa od ucha po ucho 🙂
Tiež si pchá ruky do pusy skoro po lakte, potom kašle a naťahuje ju, alebo si cucá palec!! Neviem ako j u to odnaučím.
@andrejecka máš krásne svadobné fotky, veľmi pekná rodinka ste 🙂 normálne som ťa nespoznala, keď si si zmenila fotku v pase 🙂

Baby, neviete čo je s ostatnými babami, čo sem pravidelne chodili napr. monitas, andrejočka.... čo sú všetky v tej súkromnej téme??

andrejecka
30. sep 2011

@ivusik33 ďakujem pekne,mali sme dobrého fotografa 🙂

ivusik33
30. sep 2011

baby, neviete mi poradiť nejakú stránku, kde nájdem cviky na posilnenie svalového tonusu ?
Chcem sa opýtať, ako reagujú Vaši drobci, keď im podáte prst - ťahajú sa do sedu?? Lebo moja vôbec, hlavičku si nechce zodvihnúť z podložky a moja dr. povedala v utorok, že by si už mala lepšie držať hlávku, keď ju ťahala... tak som jej povedala, že ešte počkáme mesiac a uvidíme.
Dávam ju veľa na bruško, hlávku si udrží v pohode už dávno, dvíha ju vysoko a vydrží aj pár minút pozerať, ale keď je na chrbátiku, tak si chytí moje palce, ale fakt sa neťahá. Ináč je vitálna, písala som, že sa už otáča, ale všimla som si, že keď je na brušku, tak na ľavú stranu nechce položiť hlávku, tak som dnes s ňou cvičila jeden cvik, ktorý som cvičila so Simonkou... ale ešte by som niečo pocivčila, len neviem nič nájsť...

lucia1181
30. sep 2011

@ivusik33 nas sa taha,ked ho chytime za prsty.on sa uz aj sam taha,aj ked ho nedrzime,pekne vidno ako napina svaly a hlavicku taha dopredu.lenze mi sme starsi,dnes ma presne 4 mesiace Lukasko,takze to nemozme porovnavat.podla mna je to v poriadku.kazde dieta je ine,netreba ich brat vsetky podla ucebnice.pekne ju nechaj,ona sa urcite zacne tahat 🙂

kukujka
30. sep 2011

@ivusik33 ahoj moja lia sa zacala tahat len tak cca pred tyzdnom takze zuzanka ma este casu dost neznasam ked sa lekari riadia podla tabuliek ved kazde dietatko je ine nemozu vsetky zacat robit vsetko naraz zbytocne tymi svojimi recami mamicky strasia.mne uz ked povie,ze lia zas malo pribrala tak sa s nou vadim ,ze urcite nie ona sa stale riadi tabulkami spred 20tiach rokov kedy by malo dieta pribrat 200g a je jej jedno ci je to dieta na um,alebo kojene takze ked liuska priberie napr.iba 130 tak som rada a uz ju ignorujem

kukujka
30. sep 2011

@dooscoby ja som tiez uvazovala,ze by som namiesto plavania chodila cvicit na fitloptach to je tiez od 4roch mesiacov a kedze mi este ani plavat ist nemozme tak by to bolo asi dobre riesenie.aj som mala cislo len som ho stratila musim ho zas zistit a zavolat tam

fleuerette
30. sep 2011

@kukujka tak som dnes kúpila to mliečko, nakoniec sme sa zastavili v DM a tam ho mali tiež, a fakt tam bol veľký výber a hlavne mal človek čas si to popozerať 😉 , Podobné mali aj zo značky Nestlé. Neviem koľko si platila ty, ja som kúpila také to dvojbalenie po 250 ml a stálo to 2,59€. No na bežné každodenné stravovanie sa mi to zdá dosť.
Doma som si aj poriadne preštudovala čo v tom všetko je a teda 😝 , na malé 4 mesačné bábo pekné sajrajty. Tak uvidím, večer skúsim naservírovať 😵 , čo malý na to.
Inak som premýšľala, či nezahustiť moje mliečko takým ryžovým vývarom, asi by to bolo viac Bio 😀

kukujka
30. sep 2011

@fleuerette ahoj no na bezne stravovanie by to bolo naozaj vela ja to mam v plane davat jej uz len ked budem prec tak jej to mm,alebo sestra da.tak vyskusaj kupit nemliecnu kasu a urob ju do svojho mliecka,aby bola taka redsia to by malo byt asi to iste len pre babo urcite lepsie ked v tom nebude UM,ale materske mliecko.ja som to tiez tak chcela urobit,ale odast mliecko mi uz vobec nejde prsia si zvykli,ze s nich papa babatko a odsavackou dam maximalne 20ml predtym som dala 110ml za 10minut ale ja som len rada,ze uz niesom nutena odsavat

dooscoby
30. sep 2011

fleuerette oni tam napchaju vseliake umeliny, ked kojis tak radsej kup v DM bio kasu ktora sa da zarobit s vodou alebo s materskym mlieckom. ono je to cista obilinina a uz je len na tebe co do toho das. raz som starsej kupila tie mliecka a vypila hlt a bolo cize nikdy viac hoci mozno tomuto by to aj chutilo. ako vas tu citam rozmyslam ci nezacnem s kasou od 4 mesiaca na vecer po kojeni ale skusim vydrzat aspon do 5-6 mesiaca. nechcem zbytocne zacinat moc skoro ved toho jedla si cely zivot uzije az az

dooscoby
30. sep 2011

kukujka akurat my volala ta zenska ze maju volne miesto tak zaciname od utorka chodit do DNV tu v BA tak som zvedava lebo som uz vyskusala 2 firmy a nikde som nebola spokojna a toto chvalia

simika23
30. sep 2011

Ahojte tak my máme dnes tiez ockovanie za sebou aj poradnu...V 3 mesiacoch vazime 5440 g za 2 a pol tyzdna sme pribrali 400 g...tak to je este v pohode..ake mali vase deticky reakcie po ockovani?? moja je dost unavena a stale by spala...mali aj horucku?? ak ano tak kedy im nastupila od ockovania?? 😒

dooscoby
30. sep 2011

simika23 moj bol ockovany vcera a je tiez trosku ospalejsi hoci v noci pytal cucat kazde 2 hodky 😠 teplota zatial nic, ani nozka opuchnuta. nam lekarka odporucila cipky vibrucol je to homeopatikum proti teplote

simika23
30. sep 2011

@dooscoby no dufajme ze ani mojej nenabehne teplota...my mame paralen 100 tie čipky...tak snad ich nebudem musiet pouzit..a moja papa niekedy v noci tiez kazde 2 hodky..sice v poslednej dobe sa budi tak 2-3 krat za 12 hodin spania..

kukujka
30. sep 2011

Ahojte neviete poradit kupila som hipp slivkovu stavu kedze lia mava stolicu tak cca 4-5dni zatial nemam v plane davat mam to ako pripad nudze keby som uz videla,ze je velmi zle.neviete ako jej to mam potom dat?mam jej dat par lyziciek do pusinky,alebo rozriedit s vodickou a dat vypit?ci je to uplne jedno??

kocurcek
30. sep 2011

@kukujka niekde som tu čítala, že aj sušené slivky sa dajú vyvariť a ten vývar dosť veľa zriediť....tak ja by som dala len trošku šťavy veľa zriedenej....a keby nič, tak by som dala menej zriedenú...asi by som radšej postupne...

kukujka
30. sep 2011

@kocurcek asi tak to aj vyskusam no dufam,ze nebude treba

kocurcek
30. sep 2011

@kukujka držím palce 😉

fleuerette
30. sep 2011

@dooscoby nekojíme, odsávam a prikrmujem UM. Malý spráska asi 400 ml môjho mliečka a 400 až 500 Nutrilon Anticolic. Takže na umelej sme tak či tak. Pozerala som aj tie Bio výrobky v DM, tú radu bablove. Fakt je ale, že som hľadala také nejaké husté mliečko a to tam nemali. Kašičky mali všelijaké, ale tie som nepozerala tak neviem či boli niektoré od 4 mesiaca. Pôjdem pozrieť. V tomto Hami mliečku je hrozne veľa sacharidov, cukru a o ostatnom ani nehovorím.

@kukujka V každom prípade Lukáš stiahol o 19:15 200ml Hami mliečka. Najprv sa síce ksichtil všelijako, už som aj myslela, že pôjdem zarobiť Nutrilon, ale potom sa do toho pustil. Tak mu to dnešnú noc stopujem. Len dúfam, že ho nebude bolieť bruško, lebo som skúšala zameniť anikolikový Nutrilon za obyčajný a po 3 dňoch sme sa museli k nemu vrátiť.
Včera spapal 140 môho mliečka + 60 nutrilon o 19:00 a potom papal o 2:30. Tak som zvedavá

kukujka
30. sep 2011

@fleuerette no potom daj urcite vediet ako to dopadlo fuuu riadny papkac lia stiahla len 80ml+daco este zo mna vypila

lencita
30. sep 2011

@kukujkaskus jesť ty take veci(slivky, vlakninu, jogurty..), ved vsetko sa ti to aj tak dostane do mliecka...Leo tiez uz nekaka kazdy den ako za mlada 😀 uz asi tak kazde 3 dni,ale neboli ho brusko..

lencita
30. sep 2011

baby asi ze pojdem s malym do USA za 2 tyzdne, ale bojim sa toho dlheho letu (10hod.) ale hlavne casoveho posunu (6hod.)..mate s tym niektora skusenost?

kukujka
30. sep 2011

@lencita kebyze si dam ja slivky tak sa asi pos.... hned ale tie ostatne veci jem a nezabera to na malu

lencita
30. sep 2011

@kukujka 😀 😀

mimca20
30. sep 2011

Nas denny harmonogram s Lukym: Ranne vstavanie okolo 7:15-7:30, papanie 90-120ml UM (uz nekojime), potom do 9tej ranne santenie, gragorenie. O 9tej zaspi ako strela spinka tak hodinku. Potom znova papat, pozerat a rozpravat,cca o 11:30-12tej zaspi niekedy na 3hodinky niekedy na menej. Medzitym doobeda polhodinova az hodinova prechadzka a poobede taktiez (hlavne vtedy ked sme doma sami bez tatina, nudime sa sami). Potom znova papat, zaspinkame okolo 17tej na hodinku. Niekedy neskor. A o 21:00 stale spinkame do 2:oo-3:oo rana, vtedy prebalit a papat. A potom vstavame az rano. A najnovsie mavame stolicu stale rano o 2hej-3tej ako vstane, chyti ho to pri papani 🙂, mavame ju pravidelne kazdu noc.
Uvidime dokedy nam to takto vydrzi 🙂. Dnes som ho doma vazila 5865gramov. Naposledy u lekarky 8.9. Luky vazil 4970gramov. Uz aj co to vyrastol. Buducu stredu mame 3 mesiace, leti to ako strela. A 11.10. sme objednani na poradnu a na ockovanie.
Luky nechce velmi samostatny cajik, tak mu ho pridavam do mliecka, sibal jeden.

katinka71
30. sep 2011

pridavam par fotiek z vcerajsieho plavania,dnes uz papkal cely den dobre,vecer pije uz 230-250 ml UM,a buduci tyzden cestujeme na sk,hura konecne domov

leni831
30. sep 2011

@silviadaisy30 uplne idealny

dooscoby
1. okt 2011

fleuerette ako pisala kukujka sprav mu radsej redsiu kasicku mozno aj s UM, tam podla mna tych cukrov bude viac kedze na DM kasa je prirodny produkt bez sladidiel, este ma napadlo ze aj Sunarka robi od 4 mesiaca jednu kasu ktora sa da riedit aj vodou je tiez bez cukru. Ono ked to spravim redsie tak tiez by ho to malo zasytit a skus sa spytat v lekarni lebo existuju aj cumliky na kasu cize mu ju mozes dat taku redsiu aj z flasky. Podla mna lepsia volba ako to mliecko v krabice ved co do toho musia vopchat ked to ma taku dlhu trvanlivost

dooscoby
1. okt 2011

chcela som napisat menej 🙂 to je to ranne vstavanie