Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
A este jedna vec aj vase deticky stale prevracaju hlavku v noci z jednej strany na druhu???..co tuto noc robila ta moja tak to bolo hrozne,,stale v pohybe aj to sa mi zda neskutocne ze sa moze tolko pohybovat v noci...
@simika23 môj keď sa nudí jednoducho plače, keď napríklad vie že som pri ňom, tak sa aj sám pohrá na hracej dečke, jednoducho potrebuje cítiť, že som pri ňom, a niekedy ho to vyslovene nudí, tak plače, lebo keď ho zoberiem ku sebe a rozprávam do neho tak je tichučko. Moja teta mi to povedala, že môžem nakúpiť aj 50 hracích dék na chvíľočku bude ležať, ale dieťa potrebuje mamu a s tým nič nenarobíme, ale to prejde ani sa nenazdáme, však už sú tri mesiace preč, a nedávno sme tu písali, že nech už majú tie naše ďeťúrence tri mesiace, to ubehne, uvidíš, zachviľu už budú pomaly chodiť a jedno je isté, už to nikdy nebude tak ako bez deti, človek už bude stále na to dieťa myslieť, či je malé alebo bude väčšie.
Inak baby ja som si myslela, že to čo zjem sa objaví v mliečku do dvoch hodín, včera mi moja kámoška, ktorá ma tiež teraz malinke, ale vysveľovala, že jej laktačná poradkyňa, čo robí už poradkyňu 35 rokov jej povedala, že je dôležité čo zjem do druhej poobede, to potom bábo dostane na večer a v noci a potom aj lepšie spinká, lebo že ono to je tak, že keď zjem banán, tak napríklad do dvoch hodín ma bábo mliečko s príchuťou banána, ale až niekoľko hodín neskôr sú tie zložky a vitamíny z toho banána v mliečku. No neviem čo je na tom pravdy, ale že ona sa riadi tým, a že si vždy dáva pozor, aby sa približne do tej druhej poobede stihla aj naobedovať a zjesť normálny teplý obed a že jej maličky krásne stále spinká v noci už od narodenia.
@simika23 my mame uz skoro 4mesiace a stale sme uplakany ked nedosieli svoje,chvilu sa vyhra na deke a mrnci,potom place,stale menim polohy,ale nejlepsie je jej na rukach xi a najnovsie sa jej uz ani v kociari nepaci,teda paci/nepaci,vcera ju priatel nosil na rukach cca 30min a ja tlacila kociar kym sme domov nedosli,sibalka nasa 🙂 ale vzdy si poviem,tieto chvile nam uz nic a nikto nevrati,kazde dieta je indi vindi takze to ber tak,niektore placu,ine su tisko,ale myslim,ze nikdy nie je az tak zle aby nemohlo byt este horsie,takze v kutiku duse som rada,ze je taka aka je,lebo toho placu je urcite menej ako pred tym,ked mala malinka koliku ☹ na nezabudnutie. Takze s usmevom 🙂 a co sa tyka spanku,u nas sa to zhruba kazde 3dni meni,ale co previedla tuto noc,tak mam kruhy pod ocami,ale.......snad ta dnesna bude lepsia,treba mysliet pozitivne 😀
@danusica83 moja bola kazde 2 hodky hore..inokedy prespavala aj 3-4 hodiny ale v poslednej dobe nic moc
dooscoby to som prekvapena lebo na nete pisali ine 😒 neva tak dam asi tiez tu 13 vakcinu
Ahojte baby, nejak nestíham pri tom našom plačkovi prispievať, ale snažím sa aspoň čítať, ako si s detičkami žijete. 🙂
My sme už mali super obdobie, aj mliečko sme konečne našli, čo nám sadlo, aj krásne spinkala. Do minulého týždňa sme cvičili aj vojtovku, ale malá z toho začala byť hrozná - celé dni len plakala, vôbec nespala... tak keď som už nevedela čo s ňou, jeden deň sme necvičili a zázrak... malá spinkala, bola veselá, proste ako vymenená... tak odvtedy sme s cvičením skončili a v stredu ideme na rehabko konzultovať čo ďalej. Myslela som, že cvičenie jej pomôže a bude robiť pokroky, ale nestalo sa. Nepretáča sa vôbec, keď ju dám na bruško, musím jej poskladať ruky a až potom drží hlávku hore, keď je na chrbátiku a chytím ju za rúčky, neťahá sa vôbec a keď ju dvihnem, hlávka odkvecne dozadu, nedrží ju. A najnovšie sme zase začali silno vracať... no proste "zábava". ☹
Nás by malo čakať tento týždeň aj očkovanie hexou, proti pneumokokom a rotavírom. Aj to netuším, či nás vôbec zaočkujú, keďže pľuzgier na rúčke po očkovaní proti TBC ešte vôbec nie je zahojený (niekde som čítala, že by mal byť... neviem). Plus sa mám rozhodnúť, či chceme prevenar 13 alebo synflorix, ja som skôr za ten prevenar, aj keď sa zaň dopláca. Babule, aké lieky by som mala mať doma pre prípad zlej reakcie na očkovanie? Zatiaľ mám len paralenové čípky.
... ešte sa pochválim - aj napriek tomu, že máme kopec problémov, Simonka sa dnes začala nahlas smiať... keď to na mňa vybalila, rozplakala som sa ako malé decko. 🙂
@janina7911 maly sa tiez nepretaca iba nahodou sa mu podarilo 2x,na brusku pekne dviha hlavicku aj drzi a otaca,ked ho drzim vo zvislej polohe na rukach neudrzi vzdy ale po plavani sa mu to vyrazne zlepsuje,takisto na chrbatiku hlavka pada dozadu neudrzi a to mame dnes 4 mesiace,my mame predpisany Prevenar 13 musim si ho zaplatit plnej sume, s paralenovymi cipkami vystacis,my sme nepotrebovali nic iba studene obklady som hned prikladala
dala som liu na decku sa hrat a ked som sa vratila po 10tich minutach s kuchyne ona uz nikde pod stolom bola skotulana no ja nechapem ako sa tam dokazala poposuvat
Ahojte ,
dlhšie som neprispievala ale stále vás čítam..ešte nie sme zaočkovaný ale o týždeň sa vraj natom dohodneme...
@janina7911 nám dr povedala že budeme očkovať o týždeň a tiež to ešte nemá zahojené tak neviem.. 😒 doma máme tiež len čípky ale pevne verím že ich nebudeme potrebovať a budeme bez reakcie...
a inak chcem sa spýtať dávali ste očkovať aj proti rotavírusom? lebo nám to lekárka navrhla a neviem ...čítala som rôzne veci..a som skorej za ...aký mate vy názor?
@sissika Prevenar 13 by mala byť najnovšia vakcína proti pneumokokom, s najširším záberom. Predtým bol Prevenar, ktorý mal pokrytie na 10 kmeňov, tento má na 13. Ešte je Synflorix, ale vraj má menšie pokrytie ako Prevenar 13. To som sa dočítala na nete.
@kukujka sikulka 😅
@janka830 Ja som sa objednávala dnes na očkovanie telefonicky a lekár sa ma vôbec nespýtal, ako je na tom rameno po očkovaní... tak uvidíme, či to zaváži alebo nie.
Čo sa týka očkovania proti rotavírusom, ja som si toho naštudovala dosť a som za. Navyše - už dvaja lekári ma upozorňovali, že teraz s tým začal byť dosť veľký problém a detičky končia v nemocke dehydrované na infúzkach. Ale beriem, že každý si musí vytvoriť vlastný názor a rozhodnúť sa, či dať zaočkovať alebo nie. Tak ako pri každom očkovaní. 🙂
nevite mi poradit co mam robit s krpatou cca asi tri dni sa dviha do sedu polozim si ju na seba ked sedim nech lezka a pozera trosku a ona nie chyti ma za ruky a vytiahne sa do sedu ked jej nechcem ruky dat taha sa aj bez toho vacsinou sa sice preklopi do boku,ale aj tak sa jej to par krat uz podarilo ked jej nechcem dovolit sediet tak spusti rev.co s nou nechcem aby si chrbatik donicila,odkedy jej vlastne mozem dovolit sediet???
ahojte tak my máme očkovanie do nôžok za sebou, malinký ani neplačkal moc ale zaspinkať veru nevedel, baby dnes som na nervy dr. mi povedalal že malý malo priberá za 6 dní pribral 150g že aby som začala prikrmovať, teraz máme 6310g ja neviem ja by so m nechcela dokrmovať, malému ani nechýba si myslím nič, sice v noci sa častejšie budí 4-5 raz ale zasa cez deň vydrží aj 3,5 h, si myslím že večer to len doháňa veď keby bol hladný tak by plačkal nie?poradte čo mám urobiť či začať alebo kašlať na to a len dojčiť
@koc1nka no v podstate nechce len jeden, ten jej ponúkam vnoci keď je tiež v polospánku a vtedy dobre pije. cez deň neskutočne vyvádza pri prsníku a to mi niekedy zaspí bez toho aby sa napapala...ale spánok trvá potom krátko. hneď sa zobudí po polhodinke. a tak fungujeme už 2týždne. Inak sa mi odťahuje najprv som si myslela že nemám mlieko v prsníku. teraz mám poddozrenie či ju nebolí bruško keď začne piť lebo vtedy práve ako začne ťahať tak sa jej uvoľňuju prdky a vystiera chrbátik...ale zatiaľ mi tiež priberá 150g za týždeň tak mi doktorka ani nič neporadila...vždy len sa častejšie chodíme vážiť.
@kala akurát si čítam tvoj príspevok, tak ak si myslíš že je spokojný ja by som nedávala nič navyše...a každý dr. má svoje názory..veď mi priberáme tiež tak ako ty píšeš 130-150g za týždeň a nemusíme dávať nič. to že som ja sama začala malej dávať kašu s mojim mliekom zarobené nie je preto že nepriberáme ale preto že sa mi jednoducho jeduje...

Ahojte baby...ako sa mate a ako vase deticky??..my celkom dobre aj po ockovani len malinka bola dost spava a trosku nervozna, teplotu sme mali v piatok v noci ale len trosku zvysenu tak som dala cipok a preslo...
Inak baby ako to mate s vecernym zaspavanim??ta moja kazdy vecer preplace nechce byt v tej postielke ani za svet uz som z toho normalne zufala!! Moze to byt taky vecerny nepokoj pred spankom? alebo ja uz neviem ci to je normalne preplakat kazdy vecer...neplace iba na rukach a to sa tak neda stale ☹
A plackaju vam deti aj cez den?? ci uz ani nie??...lebo moja je tak hodku hore po zobudeni a potom chce spinkat a to len place a place ale spinka niekedy po polhodine inokedy viac..Boze kedy sa to uz konecne upravi a bude viac vysmiata ako uplakana..nevravim je to lepsie ako volakedy len niekedy mam pocit ze je to ako na zaciatku..