icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kukujka
3. okt 2011

@sissika prevenar nieje u nas poviny mozes ho dat ale namiesto toho 10zlozkoveho co sa na pneumokoky ockuje.mas na vyber bud prevenar/doplatis si 13 e/ alebo ten zlozkovy-nazov som zabudla

ivusik33
3. okt 2011

@kukujka ja s tým nemám dobré skúsenosti pri Simonke... tiež mi to robila a potom sa tak naučila, že si ťahala hlavu z podložky sama, až mala normálne pevné brušné svalstvo, ja som si myslela, že aká je šikovná a tešila som sa z toho a nakoniec ma moja dr. poslala na rehabilitáciu a tam mi sestra povedala, že to nie je dobré, deti to nesmú robiť, dokonca deti nemáme dávať sedieť ani pri obliekaní (ja som si ju pridržiavala akoby v sede, keď som jej dávala kabátik....) tak ma tam sfúkli 😝

ivusik33
3. okt 2011

pokiaľ viem, prevenar bol povinný od 1.1.2009 do 31.12.2010 alebo dokonca do mája tohoto roka... lebo Simonku som nedala očkovať v r. 2008 keď sa narodila, chcela som ju ušetriť jednej dávky, ale v januári 2009 som už musela, bolo povinné. Vlastne aj teraz je povinné očkovanie proti pneumokokom, ale dá sa vybrať vakcína... ja som vybrala tú istú, ktorou bola očkovaná Simonka, len som prekvapená, že píšete o doplatku 13 eur, keď ja som platila 17,23 (mám odložený blok, tak som bola pozrieť).

kukujka
3. okt 2011

@ivusik33 ahoj tie doplatky mas rozne podla lekarni jedny su lacnejsie druhe drahsie co som si ja vsimla tak najdrahsie lekarne su dr.max

rainbow1
3. okt 2011

ahojte kočky, ja som z toho teda jeleň, myslím z toho kedy by malo dieťa začať sedieť, keď sa v 4 mesiaci berie na sedenie, prečo jej to na krátke chvíle nedovoliť pekne podopretú, veď dieťa od 6. mesiaca by malo už vedieť sedieť, to ako len naraz v 6. mesiaci šup a chrbátik pripravený a bude sedieť ? ja tým lekárom vôbec nerozumiem. U mojej teraz už 13 ročnej dcérky toto nik vtedy neriešil, išli sme podľa intuície, mimochodom dnes je zdravá ako repa, a dnes sú to samé zákazy, príkazy, kedy sedieť, koľko papať, kedy dokrmovať, aké očkovania by mali deti mať (podotýkam tie drahé nepovinné, aby sa farmaceutické spoločnosti nabalili), plno stránok o škodlivosti potravín atď. Za nás toto nebolo a sme tu a sme koľkokrát zdravší ako dnešná mládež, ktorá je na všetko alergická...som sa ale rozohnila 🙂 , čo si kočky vy o tom myslíte ?

danusica83
3. okt 2011

baby uplne od veci......rozmyslali ste uz nad detskymi stolickami? bud.tyzden pride na navstevu segra a chcela by to malej kupit (byva 320km od nas a kto vie kedy sa najblizsie uvidime,tak predpokladam,ze to bude skorsi vianocny darcek (vianoce?v okttobri? preco nie!) a chceme to ist pozriet spolu) tak vaham,studujem,preberam a neviem sa rozhodnut. Dikes

kukujka
3. okt 2011

@danusica83 ahoj ja budem chciet taku klasicku drevenu co sa potom da aj zozit na malu stolicku+stolik

danusica83
3. okt 2011

@kukujka no,ale my uz coskoro zaciname prikrmovat takze potrebujem polohovatelnu

rainbow1
3. okt 2011

@kukujka aj ja mám takú klasickú drevenú ešte po prvej dcérke odloženú, je skoro ako nová a po rozložení som ju do nej posadila, na stolík dala krabicu s hračkami a spokojne sa hrala 🙂 , @danusica83 takže môžem len doporučiť

jerino
3. okt 2011

@rainbow1 ahoj ja mojho maleho tiež priťahujem za ručky ku sebe a ked tak sedká naramne sa mu tak pači ,inač ja som ani nevedela že to sa nemože.necham ho tak chvilku par sekund,tak teraz neviem nema sa to?

dooscoby
3. okt 2011

kukujka taku istu mame aj my a ta uz prezila tusim uz 3 deti 🙂 a este caka na Danka a potom ju znovu dakomu posuniem. som s nou spokojna hoci nevyhoda je ze teraz ked je uz vacsia a sedi s nami pri stole tak sa jej tam nezmestia nozky pod stol a ma velku medzeru medzi stolickou a stolom tak sa je zle papa. Vyhoda tych plastovych je ze maju pultik a dieta ma jedlo rovno pod nosom, taku som chela aj ja ale muz odmietal dat 100 Eur tak sme tuto zdedili od jeho segry

dooscoby
3. okt 2011

k tomu sedeniu. Barborku som v zivote nedavala sediet a tusim so ju ani do sedu netahala mozno len v ramci dakeho cvicenia. ona sa sama posadila tusim az ako 8 mesacna hned potom ako zacala stvornozkovat. ale predsa kazde dieta je indy vindy ale nikdy som ju nedavala sediet tak ze som ju podkladala vankusmi. skor byvala v lehatku co je tiez vlastne taky polosed tak ja neviem

rainbow1
3. okt 2011

@jerino ako to cítim ja, tak si myslím, že trénovať môžte 😉 , aj naša tak trénuje a súčasne s tým trénuje aj držanie hlavičky, vôbec jej neprepadáva a krásne ju už drží

jerino
3. okt 2011

tak to sa mi ulavilo 😀 lebo presne človek je už uplne zmagoreny z toho čo sa može a čo nie.aj moj si už krasne drží ako tak pozeram už by najradšej sedel lebo ked ho znova položím ležať tak začne plačkať expert jeden 😀

tamtamka26
3. okt 2011

@jerino no ja som niekde čítala, že "priťahovať" za rúčky môže len dr., nakoľko môžeme drobcovi ublížiť...

jerino
3. okt 2011

@tamtamka26 no a to som nevedela,dobre vedieť ,doktorku som videla že si ho priťahuje,no mohla mi to povedať že to nemam robiť.dikes 🙂 ,dufam že som mojej laske nijako neubližila

rainbow1
3. okt 2011

@tamtamka26 a ako chceš potom trénovať bábatko, aby udržalo hlavičku v ťahu keď leží na chrbátiku ?

tamtamka26
3. okt 2011

@jerino veď určite si to nerobila každý deň 7x za deň, že?? ani k sedeniu ich netreba nútiť, ja som moju 1. dcéru nedávala ani sedieť, na všetko prišla sama počas vývinu, aj ako sa posadiť z ľahu pretočením sa na bok a podoprením o lakeť... taktiež aj chodiť sa naučila bez chodítka, cez plazenie, lozenie až po chytanie sa o nábytok... detičky sú múdre a vedia, čo a kedy robiť 🙂

tamtamka26
3. okt 2011

@rainbow1 ja píšem len to, čo som čítala.... nám stačí trénovať krčné svalstvo na brušku...

kocurcek
3. okt 2011

@ivusik33 aj ja som kupovala 13, pichá sa to na 2x, takže dve vakcíny ma stáli 25 € 😒

rainbow1
3. okt 2011

@tamtamka26 nemyslela som to zle, prepáč, mala som to inak formulovať 🙂

tamtamka26
3. okt 2011

@rainbow1 nehnevám sa.... 🙂

katinka71
3. okt 2011

@sissika ano na slovensku je ockovanie proti pneumokokom povinne,mozes si vybrat z dvoch ockovacich latok.novsia je ten Prevenar 13 na ktory sa doplaca,u nas v AT to nieje povinne ale ja som sa rozhodla dat zaockovat a detsky mi predpisal prave Prenevar 13

jerino
3. okt 2011

@tamtamka26 no 7krat nie ale 4krat asi ano ja neviem kolko,absolutne som to nevedela.doktorky som sa pytala ako cvičiť povedala som jej že si ho skušam pritiahnuť k sebe,nepovedala mi na to ale nič,možno ma prepočula alebo čo.koničky ale pasieme krasne.teraz neviem 😢

katinka71
3. okt 2011

az teraz som si vsimla ze ste uz sissike odpovedali,dnes nejako nestiham vnimat,Marco je cely den taky zly ze vsetko dorabam na behu ,pomaly sa balime lebo koncom tyzdna odchadzame konecne na sk,a k tomu este aj starsi syn mi robi starosti

andrejecka
4. okt 2011

@dooscoby no ja som kupila tu polohovatelnú plastovú, čo sa dá rozložiť a stála tak ako tie drevené do tých 70e

kocurcek
4. okt 2011

híí, baby ako to letí...už riešime stoličky na kŕmenie 😨

kocurcek
4. okt 2011

Jedna otázka, malinký mi spával krásne od 20:30 do cca 05.00 - 05:30, potom sa napapal a spal ďalej do nejakej 07:30 ... posledné dni sa mi začína raz v noci budiť navyše...okolo 3...a klasika, prebaliť a papať...je možné, že by mu zrazu tá večerná dávka nestačila? mám mu skúsiť dať kašičku, alebo to proste mám brať ako fakt ?

andrejecka
4. okt 2011

@kocurcek my to máme raz tak že mi zaspí o 19:30 a spí až do 6:00 a niekedy sa budí o 2:30 napapá sa a to potom potiahne až do 7:00, kašičku som už kúpila, ale dám ju až za týždeň, no neviem či to pomôže

sissika
4. okt 2011

@katinka71 fantastické, mňa sa nikto nepýtal, či nechcem dať ten Prevenar, jednoducho malého pichli a bolo, po očkovaní mi povedal doki len toľko, že to bolo to prvé povinné očkovanie ...