icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

ivusik33
4. okt 2011

@dooscoby veru, hexa sa pichá do nožičky... je to združená vakcína.

Baby, nebojte sa toho očkovania... možno ani rozdiel nezbadáte, len bude drobec ospalejší, trošku nervóznejší.
Ja som tiež dávala len studené obklady, čípky proti teplote sa majú dávať len pri teplote vyššej ako 38,5 st (meraná v zadočku), ale to platí všeobecne, aj pri chorobe. Ešte homeopatické čípky viburcol by mohli zabrať... môžu sa aplikovať pri nepokojnom dieťati, alebo keď idú zuby. Ale ja som za to, že čo najmenej chémie pchať do dieťaťa... tak ja som opatrná aj pri čípkoch. Veď tých liekov sa ešte za svoj život napapajú.

simika23
4. okt 2011

@bubu84 ahoj u nas to je podobne...dam ju na hraciu deku tak vydrzi tych 10 minut niekedy viac a je rev..tiez na rukach jej jej najlepsie ale ja uz som prisla o krize 😒 ...ale uz to obmedzujem nech si aj trochu pomrnka a tiez sa mi zda niekedy ze to je take iste ako v zaciatkoch tiez je uplakana som zvedava KEDY to uz bude ooomnoho lepšie??? 😒

sisi0211
4. okt 2011

@katinka71 Ahoj, a preco si dala zaockovat Hexou ak to nemate povinne?

koc1nka
4. okt 2011

Ahojte,tak sa hlasim ako to u nas prebieha s tym plakanim pri prsnikoch.4dni som vkuse odsavala kazde 3hod a malej davala z flasky,spokojnost nadovsetko,no ale ja nespokojna,ubolena z odsavacky.Uz som to nevydrzala a zavolala jednej laktacnej poradkini o radu.Dnes hned dosla sa kuknut.Cely problem spocival v tom,ze Nelka je naucena mat cumlik,ked zaspava a ked potrebuje ukludnit a ked niekedy cez den dlhsie pospi,zobudila sa a rev neskutocny,hned by najradsej aby tieklo nieco do ust.Techniku mam dobru,mala sa pekne prisaje,len mam slabsi tok mlieka,ale pomahaju mi aj homeopatika,tak som zvedava,dufam,ze vydrzime co najdlhsie.Druhy den znova bojujeme pitie z prsnikoch,cosi potiahne ale hlavne je ze pribera cca 200g tyzdenne,takze aj keby nieco,zasobu nejaku v sebe ma.Pre istotu mi nechala aj cievku,keby trebalo odstriekat a dat z flasky.Juuuj ale to dojcenie je cela veda,jedni radia tak druhy tak.A vam sa ako dari kojit,tie co kojite,tiez mate niekedy problem,ze vam babatka placu a odtahuju sa?Ze to sa prejavuje okolo 3.mesiaca cumlikova kriza.

leni831
4. okt 2011

@koc1nka ahoj ja kojim iba tak doobeda viem znie to cudne ale je to preto ze maly spi desat hodin cez noc a tak mam plne prsniky a je to v pohode .No ked ich mam plne iba normalne tak to uz je problem lebo mliecko tak netecie a on sa musi snazit.takze potom zase odstriekavam ale tomi trva 15 mim uz som si zvykla.ked pije z prsnika tak max 5 min. ale papa kazdu 1,5 hod a ked z flase tak kazde 2.tak si myslim ze z prsa tolko nevypije lebo je unaveny z tahania .

leni831
4. okt 2011

dnes sme boli aj my na ockovani,davam malemu stale zabali tak dufam ze sa mu neprihorsi...

leni831
4. okt 2011

@ivusik33 doktorka hovorila ze len polovicku takymto malickym ze cipky sa normalne mozu davat az polrocnym detom

leni831
4. okt 2011

@janina7911 co sa tyka prepichovania tak mi strasne vadi ten drasticky sposob prepichovania usiek.keby som mala dievcatko urcite by som sla neskor z malou a dala jej to nastrelit.osobne som to zazila a je to uplne bezbolestne a rychle a tak isto bezpecne.Kamaratke sa teraz narodila dcerka v Mexiku a tam detickam prepichju uska este v porodnici,mozno je to fajn ze tie deticky to este tak nevnimaju tu bolest a ani sa mozno pri tom tak nebrania

danusica83
4. okt 2011

@leni831 @janina7911 my sme tiez nechali malej prepichnut uska pred odchodom z porodnice,ja som pri tom ani nebola,prepichli a hned mi ju doniesli a ja som jej dala rychlostou blesku papat a bolo dobre. Vraj odporucaju prepichnut uska hned ao odchadzate z porodnice,alebo az po 1roku zivota dietatka,ale to uz je kozka na usku hrubsia a deticky viac vnimaju,tak ja som volila hned a terazz je z nej kocka s prekrasnymi nausnickami 🙂

silviadaisy30
4. okt 2011

@koc1nka ahoj ja kojim tak cez den kazde 3 hodiny podla toho ako mala spi a ako sa jej chce,a v noci to je vselijake niekedy spi velmi dobre a niekedy musim aj 5krat kojit,nevie nechapem ale ja to neriesim riadim sa podla nej,,,aj to odtahovanie mame tiez ako keby jej nechutilo ale tak silno sa odtahuje,ja pouzivam klobuciky na kojenie,tak niekedy sa tak prudko odtiahne ze len klobucik jej ostane v ustach 🙂 vyzera to smiesne 😀 ale je to dost na nervy ak to robi par dni za sebou tak si myslim ze chudinka urcite je hladna,ale ona to potom vecer alebo v noci dobehne,,,no ona moc nepribera ale kedze mi neplace takze si myslim ze je spokojna,pocikanych plienok mame dost 🙂

9lea
4. okt 2011

@koc1nka ja kojím tiež a ešte som nemala taký problém s odťahovaním bábätka, môj ale nemá dudeľ, čo je niekedy na nervy, lebo on sa nijako inak nedá ukľudniť, len cickom, alebo na rukách, čiže to je dosť ťažké, ale tak čo narobím, keď nechce cumeľ, tak nechce.

janina7911
4. okt 2011

@leni831 @danusica83 Ja som tiež chcela dať prepichnúť ešte v pôrodnici, ale prepúšťali ma v sobotu a vraj tam nebol nik, kto by to urobil. Potom o dva dni v pondelok pri očkovaní zase nikto nemal čas... Takže nám to urobil pediater, mňa poslali von, potom ma zavolali, keď už bolo po, cucli sme čajík a bolo dobre. 🙂
Ja som sa po preštudovaní oboch metód rozhodla pre prepichnutie v čo najskoršom veku, kedy má ešte dieťatko vyšší prah bolesti, ako neskôr. Proti nastreleniu nemám nič (ja si idem dať teraz vo štvrtok ďalšie dve 😀), ale dosť som sa o tom načítala, že je to kvázi "devastačné zranenie", lebo sa to môže robiť až od pol roka, koža je už zhrubnutejšia, náušnica tupá.... no proste koľko ľudí, toľko názorov. 😉

9lea
4. okt 2011

baby, ešte by som potrebovala jednu radu, môj malý pchá všetko do ústočiek, však žiadna veda, robia aj vaše detičky, ale sa mu vyhodilo v ústočkách nezdravie, minuly týždeň na pere, tak som mu to potrela takou tou fialovou vodičkou a na druhý deň to už nemal, teraz sa mu to vyhodilo opäť, na hornej, aj dolnej pere a ešte aj v vnútri v pusinke, opäť som mu to potrela, len neviem či mu to zaberie, čo je na to dobre, poradťe.

kaara1980
4. okt 2011

@9lea Lucka sa tiež ukľudňuje prsníkom.Takže kým večer zaspí,je na ňom aj 3x za hodinu 😉 .Už to neriešim,cumeľ len hryzie a vypľúva,proste nemám šancu ju naň naučiť ☹

simika23
4. okt 2011

@koc1nka my kojime tak cca kazde 2 hodky aj cez den aj v noci...tiez sa mi niekedy zda ze vymysla na cicke ale tak co mam robit...tiez mi pribera tych 150 g tyzdenne...dudel mi nechce ani flasu mi nechce takze je naviazana iba na mna...priatel mi s nou vela nepomoze ale no co uz 😒

katinka71
4. okt 2011

@sisi0211 hexa patri medzi povinne,ale mohla som odmietnut aj povinne,lenze podla mna je dolezite ockovanie obsahuje ockovaciu latku proti tetanu ,proti zltacke B,proti detskej obrne,ciernemu kaslu,difterii ,aj proti rotavirom som dala zaockovat minuly rok ochoreli väcsie deti v skolke na rotavirusy,viaceri boli aj v nemocnici,oni to este nemali povinne,a dam zaockovat aj na pneumokoky moj starsi mal casto zapalene stredne ucho,aj zapal pluc aj ked ma stoji ockovacia latka 3x 100 eur,

9lea
4. okt 2011

@simika23 môj je taktiež naviazaný len na mňa, keďže tiež ani dudeľ, ani fľaša, iba mama a cicka, čiže môj priateľ je tiež bezbranný a tiež aj v práci, čiže som na malého sama, no čo už osud nás - matiek 🙂

nenullienka
4. okt 2011

@sissika ahoj, priateľ je teraz dva a pol mesiaca v Bratislave v škole. Tak aby som nebola sama tak som u našich. Tí mi s ním aspoň trochu pomôžu 🙂

nenullienka
4. okt 2011

Babenky chcem sa podeliť o dobrú radu, možno niektoré to poznáte. Mamina kolegyňa mi to poradila keď sme boli Mateja očkovať. Kázala mi dať na tie vpichy mokrú studenú vreckovku na ktorú kvapnete pár kvapiek alpy. Tá alpa zabráni tomu aby malo dieťa horúčku. Ja som to tak spravila a Matej mi horúčku vôbec nemal, kopkal nôžkami ako keby ho ani nepichali. A aj tie hrče sa už vstrebali. Ona, že to tak robila svojím deťom a aj vnúčencom a vôbec nemali horúčky po očkovaní. A také obklady treba dávať celý jeden deň.

ivusik33
4. okt 2011

@leni831 ja som dala prepichnúť ušká keď mala takmer 3 mesiace, je to vraj najideálnejší čas, lebo deti ešte nevnímajú tak bolesť, "nehrajú" sa s naušničkami, keď sa to hojí a hlavne už majú dosť veľké ušká, lebo moja mala strašne maličké ušká keď sa narodila, tiež som uvažovala, že jej dám v pôrodnici prepichnúť. Plakala možno 5 minút a potom už vôbec, tak také strašné to nebolo, lebo keď je zle (hlavne od hladu, keď nestíham zohriať fľašu včas), tak plače tak, že sa až zachádza... A prepichli to naozaj veľmi pekne, žiadny problém nebol, nehnisalo, nezapálilo sa....

zufzufmeister
4. okt 2011

No baby, veru aj ja tu počujem prvý krát o nejakom prevenare 13... Neviem my sme zatiaľ mali len prvú dávku a teraz neviem to už sa nedá dať proti pneumokokom očkovať? Ja som bola v tom, že to je v rámci toho povinného očkovania v poslednej dávke... Nechápem... Inak ja tiež malého neznásilňujem, aby na silu dačo robil, ale už sa teším kedy bude sám sedieť, lebo ho nebaví ležať, tak je v hojdacom kresle trochu, trochu na mne, ale snažím sa ho nenaučiť na rukách. Čo sa týka režimu, klop klop klop, zatiaľ je to fajn, ideme podľa tabuliek aj čo sa týka papania - čiže papá síce iba UM, ale presne toľko koľko by mal, čiže 5 krát denne 180 ml. Teraz chodieva spinkať okolo osmej, ale ten režim som mu tiež neurobila ja, urobil si ho proste sám, je už unavený šúcha si očká, tak ho pekne dám do postieľky, pohladkám, pustíme kolotoč a zabúva... Budí sa okolo šiestej ráno... Takže ja som šťastná ako blcha, len dúfam, že mu to vydrží... Cez deň ako kedy, niekedy sa zobudí so super náladou, že sa smeje, niekedy je umrnčaný... asi ako má deň... Cez deň sa hrá aj sám, aj spolu sa hráme, ráno ešte v posteli, trošku pocvičíme, hračky poukazujeme, povypráva trošku, už ho v poslednom čase začali zaujímať aj hračky, čiže aj si chytá a samozrejme snaží sa pchať si všetko do úst, to má mániu posledné dva týždne tiež, takže samozrejme hneď má "žabu".... Čo sa týka lekárov, neviem, mám z toho zmiešané pocity, každý povie inak... Ja som sa jej napr. pýtala, či mám dávať obklady studené atď... že som to tu čítala a ona, že nič nedávať, že to už nie sú také vakcíny ako dakedy, aj kúpať že mám aj všetko normálne... A zase niekomu povedia inak... to je najhoršie na tom... čiže človek ani nevie čo je dobre, to ťahanie do sedu, ja som o tom ani netušila, len kamoška mi hovorila, že či to robím, že to je dôležité a neviem čo... ale skúsila som, hlavu si nedrží, iba ak by sa ťahal sám, tak to beriem... inak ho neťahám, neviem či je to zle, či nie... A zase tá kamoška má 4, 5 mesačné a teraz som na fcb pozerala fotky a to dieťa tam STOJÍ... fotky ako sedí na gauči, samozrejme nie preto, že by to vedel, ale proste neviem prečo... Jej malý priberá riadne a iba ho kojí, má cez 9 kg v 4 mesiacoch a ona ho prikrmuje všetkým možným, tak to sa mi tiež zdá prehnané... Proste niekedy mamičky si myslia, že tým dieťa posunú ďalej, ale asi všetko má svoj čas... Dokonca poznám jednu mamičku čo v 4 mesiacoch dávala do pavúka, tak čo ja viem... Ani čo sa týka prikrmovania zatiaľ neriešim, mliečko mu stačí, počkám čo najdlhšie sa bude dať, myslím, že mu to nechýba, tak načo...

tamtamka26
4. okt 2011

@janina7911 no veru, nás očkovali min. týždeň.... ☹ chúďa malý, také očká na mňa robil že: "mama, rob niečo, zachráň ma...." 😢 😢 😢 a veru tá hexa ho riadne bolela, aj krv mu tiekla ešte doma.. hlavne baby, hneď upozornite sestričku, nech im tam nelepí tie obrázkové lepačky, ja som mu to dávala dolu dobré 3 dni a to že mám mu tam dať octanovú masť, ak tam bude mať zdureninu.... ako, keď tam má capnutú nálepku?? 😖 no a odlepiť to, to bola zase riadna matura, drobec až dýchať prestal, ako som začala odlepovať.... ☹

tamtamka26
4. okt 2011

@bubu84 no baby, radšej sa nesťažujte.... môj drobec síce spinká v noci pekne, ale papá 1x niekedy už aj o 23-24 hod. a potom už každé 2 hodky..... 😖 presný ako hodinky....takže ja nad ním driemem a on papá a potom spinká ďalej....

9lea
4. okt 2011

@zufzufmeister nič si z toho nerob, ja som tiež bola z toho očkovania magor, vedela som že proti pneumokokom bude zaočkovaný, ale že to bude nejaky prevenar 13 som nevedela, dali nám ho automaticky

zufzufmeister
4. okt 2011

@9lea No a to už sa teraz nedá, keď dostal tú prvú dávku normálnu?

katinka71
4. okt 2011

Marco vypije za 24 hod 900-1000 ml UM.dnes som mu dala ochutnat mrkvicku,bez uspechu vsetko vyplul,konecne mu zapasoval cumlik taky priesvitny bol v sade pri aventovych flasiach,vyskusali sme vsetky anatomicke ale tie nechce,aspon si nepcha tie rucky do ust

9lea
4. okt 2011

@zufzufmeister podľa mňa sa dá, však niektoré tu už písali, že boli zaočkované len hexa a že si dajú aj tie pneumokoky, ja som z toho akože troška vedľa, ale ono to je rozdelené podľa určitých mesiacov a rokov, čo sa kedy očkuje a čo je povinné a čo nepovinné. Ale ono to je všetko a u každého dr. iné. Napríklad tu v de je aj očkovanie proti ovčím kiahniam tuším a na svk nie je, u nás bolo ešte očkovanie proti tuberkulóze a v de už nie, no kto sa v tom má vyznať, keď oni to tiež stále menia. My sme ale dostali taký kalendár, kde máme všetko rozpísané aj extra očkovaciu knížočku, kde sú vlastne polepené tie etikety z tých očkovacích látok, tak z tej etikety som sa dozvedela, že mu pichli prevenar 13.

danusica83
5. okt 2011

@kocurcek no a tatktiez co sa prikrmovania tyka aj ak ma malo 900-1000ml mliecka za den,100ludi=100chuti,treba sa riadit podla toho ako to citis ty+tvoj drobcek.

kocurcek
5. okt 2011

@danusica83 no obyčajne papá 900 ml denne a začal si pýtať o jednu dávku (150 ml) navyše...ale zas napríklad, túto noc nie...tak to asi ešte nechám tak, uvidím že či to bola dnes len výnimka...lebo neskoro zaspal a total unavený...neviem či aj zúbky mu už sa nejak nezakladajú alebo čo... hryzie si zúrivo pästičky a plače pri tom...ale len večer...tak nevim ..

9lea
5. okt 2011

dobré ránko maminky, dnes ma napadla jedná vec, že vonku máme leto, v kalendári však už jeseň a na reklamných letákoch z lidlu "vianoce sa blížia". To počasie vonku je ale naozaj nádhera, až začínam mať strach čo bude, keď začne pršať, snežiť a bude zima, takto som s maličkym často vonku, inak sa už nebude dať byť toľko a tak často na čerstvom vzduchu 🙂