icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

katinka71
5. okt 2011

@9lea to mam aj ja strach lebo sme vonku cely den,v byte je strasne zly nechce cez den spat,ked bude zima dam ho do fusaku a na zahradu v kociku

9lea
5. okt 2011
ivusik33
5. okt 2011

@zufzufmeister
@9lea baby prevenar je vlastne očkovacia látka proti pneumokokom. U nás sa dá vybrať, buď je vakcína bez doplatku (to čo niektorým pichli bez toho aby im vysvetlili, že sa dá kúpiť aj iná vakcína proti pneumokokom) a prevenar 13 je s doplatkom, novšia očkovacia látka, ktorá má širší záber proti pneumokokom. Hexavalentná vakcína je tiež povinná. Takže po TBC očkovaní je toto ďalšie povinné očkovanie a pichá sa väčšiou v jeden deň do oboch nožičiek a potom sa preočkuje o 6 týždňov a o 3 mesiace.

ivusik33
5. okt 2011

@zufzufmeister to sa musíš opýtať dr. či sa dá v druhom očkovaní zaočkovať inou látkou ako pri prvom. Dali Vám tú vakcínu bez doplatku proti pneumokokom?

9lea
5. okt 2011

@ivusik33 no to ja viem, že prevenar 13 je novšia vakcína proti pneumokokom, len ja som písala o tom, že tu v De ju pichajú automaticky, tu staršiu už asi ani nepichaju a my máme preočkovanie už o 4 týždne.

ivusik33
5. okt 2011

@9lea ja som to nejako automaticky dala ako aj odpoveď pre teba 😉 Aj tu bol prevenar ešte vlani bez doplatku, povinné očkovanie, ale tento rok to tam hore niekto zmenil... asi sa treba vracať dozadu alebo viac platiť, keď chceme niečo lepšie pre svoje detičky!

dooscoby
5. okt 2011

ono s tou vakcinou je tak ze najprv bol prevenar 7, potom 10 a teraz je uz 13. ak bolo dietatko ockovane 10tkou tak nemoze sa pouzit v dalsom ockovani 13tka ale ak pouzili 7 tak ano.

www.pneumokok.sk

dooscoby
5. okt 2011

ivusik33 teraz je zavedena kategorizacia liekov kazde 3 mesiace. ked som bola brat rotarix tak my v lekarni povedali ze ak ho kupim o tyzden neskor uz moze byt ina cena lebo zrovna teraz sa lomili tie 3 mesiace kedy sa menia ceny liekov a kedze je daky sajrat vo vzduchu aspon tu v BA tak si rovno povedali ze preco to nezvysit lebo ide aj jesen tak ludia sa budu hufne ockovat aj proti chripke

ivusik33
5. okt 2011

@dooscoby no veď jasné... lieky sú po drogách a zbraniach najväčší bizniss 🙂)

ivusik33
5. okt 2011

Baby, ja viem, že je ešte skoro- skoro, ale rozmýšľali ste už nad darčekmi na vianoce?? Ja o chvíľu začnem, lebo pri dvoch deťoch niečo zohnať nie je sranda 😅 Včera som tie moje dve baby bola fotiť v jesennom prostredí, potrebovala som foto na kalendár. Každý rok dávam robiť starým rodičom a nám kalendár so Simonkou (tento rok s oboma 🙂) a je to darček na nezaplatenie... všetci sa vytešujú. Takéto foto sme urobili:

silviadaisy30
5. okt 2011

ahojte baby ja mam iny problem,no ak teraz zacne zima co nam hlasia na vikend uz sneh,tak neviem ked naobliekam moju malu ci ju dostanem do vajicka,ved to sa mi uz teraz pomaly nezmesti,co jej je tak trocha tesno,neviem ako sa budeme presuvat kam treba...

ako ste vy na tom???

silviadaisy30
5. okt 2011

@ivusik33 noooo to je dobry napad to dam aj ja taky kalendar urobit pre starkych 🙂 len este par dobrych foto nafotit

silviadaisy30
5. okt 2011

A este som zabudla,viete co moju niekedy ukludni ked nic nepomaha,,,telka,,,je to normale ona pozera na tu telku akoby tomu rozumela 🙂 🙂

9lea
5. okt 2011

@ivusik33 to je fakt dobrý nápad, taký darček, aj ja porozmýšľam 🙂

9lea
5. okt 2011

@silviadaisy30 my máme tiež taký problém, malý je už teraz vo vajičku naprataný a keď ho budem musieť ešte naobliekať, preto my už asi v novembri budeme musieť kúpiť inú autosedačku, sú aj také, že od 0-18 kg, alebo potom už od 9 kíl, my budeme cestovať aj na Vianoce na svk, tak to už vo vajičku ani nahodou, dovtedy musí byť niečo väčšie a pohodlnejšie. A keď ma malý teraz 7 kíl, možno už do vianoc bude mať tých 9 uvidíme.

danusica83
5. okt 2011

@kocurcek my sme dnes chceli dat prvy prikrm, "varila mamicka mrkvicku,varila,ale sa nedovarila" mrkvicka sa nie a nie uvarit do makkulinka a nas hlados to uz nevydral,tak to musime prelozit na zajtra 😀

katka888
5. okt 2011

@ivusik33
my davame taky kalendar od svadby kazdy rok starkym.... z fotiek z celeho roka, podla mesiacov a mas uplnu pravdu, ze je to ten najkrajsi darcek. este sa snazim dat najma fotky kde su oni s detickami, cize nasi maju iny a svokrovci iny kalendar.
ja to davam normane cez web, cez fotolab

danusica83
5. okt 2011

@ivusik33 aj my uvazujeme nad kalendarmi,je to pekny darcek,a moja mala je u nasich prva vnucka a ti su z nej uuuuuplne hotovy,hlavne babina,takze mat ju kazdy den na ociach ju urcite potesi (nasi byvaju 320km od nas a malu casto nevidia,obaja pracuju,a nase slniecko je na caste cestovanie este primale),vies o nejakej firme co to robi? musim popozerat na internetex

danusica83
5. okt 2011

@9lea
@silviadaisy30 no aj my budeme mat taky problem,ja som sa nad tym este nejak nezamyslala,uvidim ake to bude ked jej dam jesenny overal,ak sa do vajicka sprace LTT,tak zaciname hladat aj my.

lencita
5. okt 2011

no baby vidim ze tu riesite autosedacky...ja mam z toho tiez hrozu..lebo maly ma uz cez 7kg a do vajicka sa nam ochvilu neda, my uz mame kupenu taku sedacku 9-36 cybex isis isofix,ale mam pocit ze do nej moze ist len ked bude uz sediet..takze tiez neviem ako to riesit 😒 nemam chut kupovat dalsiu sedacku nachvilku...

kukujka
5. okt 2011

poradna dopadla hrozne za dva tyzdne pribrala len 70g teraz vazi 5230g bola tam zas ina dr.ta mi davala nezmyselne rady presviedcala ma ze mam malo mlieka,nutila skusku dojcenia urobit ryzovym odvarom to som povedala ,ze dobre vyskusam,ale ked som pocula ten jej postup na ryzovy odvar ze este aj cukrom dochutit to som odmietla so slovami,ze som zdrav.sestra a ze viem ze cukor sa do ryziaka nedava to uz bola cela zuriva zacala nezmyselne zvysovat hlas a potom,ze ked nechcem tak mam zacat davat UM a to konkretne nutrilonHA na c som sa zas ohradila,ze kvoli comu prave tento ved sa ma predtym ani nespytala ci mame v rodine alergie no proste hrozny pristup.....najprv som si doma aj porevala ale uz myslim pozitivne tu kravu pocuvat nejdem skusim dat po kojeni ryziak a ak ho bude pit tak zacnem dokrmovat zeleninkou ak ho pit nebude chciet tak nic neriesim tym padom mam mlieka dost.co by ste robili vy?

dooscoby
5. okt 2011

kukujka ☹ to je maly prirastok. bud skus kojit castejsie alebo ja neviem ci by ti slo odstriekat a dokrmit tvojim mlieckom ale asi nie z flase nech si nezvykne na lahky pristup mliecka. neviem odkial si ale skus mozno laktacnu poradkynu, snad ti da daku radu co s tym. ja by som sa s lekarkou radsej dohodla na dakom tyzdenom prevazeni, mozno rastie skokovo alebo sa viac vytiahla ako pribrala. ono cekovo treba brat pomer vaha vyska. mozno baby ti este daco poradia, mna len toto napada

dooscoby
5. okt 2011

ja mam autosedacku peg perego a zatial pohoda, hlava nevylieza ale celkovo ten chrbat sa da nastavit do 3 vysok. ono to dieta by malo uz sediet lebo tie vacsie sedacky su v smere jazdy tak ked clovek prudko zabrzdi tak nech si nezlomi vazi vahou hlavy. pri malej vydrzala 8 mesiacov tak som zvedava dokedy teraz ale tiez to tak vidim

lucia1181
5. okt 2011

@kukujka ahoj,ja by som to nehala pekne tak,pokial ti malinka neplace od hladu,tak jej to asi staci.no boze,tak pribera menej ako ine deti a co...niektore priberaju rychlo,niektore pomalinky,hlavne je,ze pribera a nechudne.toto aj ja neznasam na lekaroch,ze vsetky deticky beru rovnako podla tabuliek a ked je tam nejaka odchylka,tak uz je zle.napriklad staci,ze ty si drobnejsia a tym padom uz aj malinka moze byt po tebe a nebude tak rychlo rast a priberat ako deti,ktorych rodicia maju 2 metre a 100 kg.inac teraz uz babatka menej priberaju ako v prvych tyzdnoch.nie som si ista,ale zda sa mi,ze uz maju len okolo 340g za mesiac priberat,niekde som to tusim citala.ja na tvojom mieste by som nemenila nic ked je mala spokojna a ak nie je,tak by som skusila pomalinky tu zeleninku davat.

kaara1980
5. okt 2011

tak ja som bola akurát po recept na ten prevenar 13.Dávala mi dr na výber,ten s poplatkom,alebo ten za ktorý sa neplatí.Už ste tu pýsali,že každá inak zaň doplácala,tak už aj viem prečo.Lebo v lekárňach majú 2 typy balení.Buď im príde vo velkom balení-10ks,alebo jednotlivo balené vakcíny.Tie jednotlivo balené vraj predávajú drahšie.Trošku od veci si myslím 😠 😕 ....Rotarix som sa teda rozhodla nedať.Dr mi povedala,že sa stretla s tým,že mamičky dali vakcínu a ako na just deti dostali iný typ vírusu poprípade rovno salmonelu.Takže zaťažovať malú nebudem ešte viac.
Píšete o ukľudňovaní ,zúrivých, miminiek...ja to robím tak, (a to najnovšie každý večer pred kúpaním),že malú proste vyzlečiem do hola a blbneme s látkovou plienkou.A aj večer keď nemôže zaspať,tak ju vyzlečiem do pol pása a pomasírujeme sa a hneď je kľudnejšia.Lebo keď ju chytí nerva,občas už neviem čo s ňou 😉

kaara1980
5. okt 2011

@kukujka ty nemáš jedného stáleho pediatra?či prečo sa striedajú?To musí byť teda riadna dr,keď ti ešte aj cukor poradí,akože nechápem jej prístup o vzdelaní ani nevravím 😠 .Fakt skús prikrmiť,má predsa len už 4 mesiace,keby bola na UM tak už v podstate začínaš dokrmovať

kukujka
5. okt 2011

@kaara1980 moja dr.casto nerobi tak ju zastupuje ina dr.taka stara matoha uz zo 70rokov moze mat

kocurcek
5. okt 2011

@kukujka ahoj, ja si tiež myslím, že keby bola malinká hladná, tak si určite pýta...ak je spokojná, tak nerieš...hlavne že priberá...keby začala chudnúť, potom by som sa bála...
ale viem, že ani mne by to nedalo a asi by som ten ryžák skúsila...pre pokoj duše 😉

kukujka
5. okt 2011

@dooscoby ahoj my na vazenie chodime skoro kazdy tyzden ale este ani raz mi ju nemerali

kaara1980
5. okt 2011

@kukujka al to je čudný prístup celkovo,tvoja dr nemá vyhradené hodiny čisto na poradňu?To je na prd takto riešiť niečo zakaždým s inou dr.Tobôž s dákou starou komunistickou dr....už len pred 30timi rokmi bol iný vývoj detí ako teraz,iné metody a pediatri sa vkuse musia nové veci učiť.čo to dáka stará dr,čo má poznatky ešte z doby,keď hádam ani mikroskop neexistoval. 😠