icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucia1181
5. okt 2011

akurat som objednala sedacku do vane malemu...strasne rad sa kupe,taaaaak plieska rucickami,ze vsetko okolo je uplne mokre 🙂.mala ste niektora taku sedacku?ak ano,tak sedelo tam dieta v pohode? 🙂

kukujka
5. okt 2011

@lucia1181 jeeej presne tuto istu som vcera obzerala

kukujka
5. okt 2011

@kaara1980 ma hodiny na poradnu tie boli aj dnes,ale ona tam nebola celkovo som sklamana

zufzufmeister
5. okt 2011

@kukujka ja by som skúsila odkonzultovať to s viacerými pediatrami... Proste či jej nemôžeš nejako uškodiť, alebo čo :(

kukujka
5. okt 2011

ryziak odskusany po dokojeni ho vypila 10ml viac ani za nic takze hladna urcite nieje

mimca20
5. okt 2011

@kukujka No tak to mas trafenu skusenost poviem ti. Ja som zas po prepusteni z porodnice natrafila na zastupujuceho lekara (nasa mala dlhu dovolenku) homeopata, aj bol u nas doma. Vsetko doma mi skritizoval, podlahy, farby, pampers utierocky, olejceky a tak. Vzala som to s mierou. A po jednej kontrole unho som mala dost, tvrdil, ze maly ma ochabnute svalstvo na nozkach, ze nepribera tak ako by mal a dal najavo, ze robim vsetko zle. Navrhol aj Nutrilon (na ziadne alergie sa v rodine nepytal). Bola som nanho fest nasrata vtedy, a nasa sestricka mi len povedala, ze nech si z neho nic nerobim, malemu staci po kupani rozmasirovat nozicky, ze koza sa upravi, ved co chce lekar od tyzdnoveho babetka. A Nutrilon obycajny davame uz mesiac, lebo mliecko dajako odislo rychlikom do Prahy, ci kde. Takze drzim palce.

kukujka
5. okt 2011

@mimca20 dakujem aspon vidno akych "odbornikov" mame v nasich ordinaciach

sissika
5. okt 2011

@lucia1181
@kukujka stále je to lepšie, jak keby priberala malá tak jak priberá môj, stále je to za týždeň 500 g, čiže za mesiac 2 kg, a stále mi hovoria, že sa to už spomalí, no u nás akosi nie a nie spomaliť ... a prikrmujem stále menej, je to už za deň len 40 ml, a skúšam aj to stále znižovať, takže tak ...

sissika
5. okt 2011

to UM máme takto znížené už skoro dva týždne a stále priberá takisto tých 500 g, ale ako písala @lucia1181, tak ja mám 185 cm, manžel zas 190 cm, a tých kíl mám asi okolo 100 ....

fixi3
5. okt 2011

Ahojte baby.Nechcete niektora kupit nutrilon 1 obycajny....mne ho doniesol oco ale my pouzivame nutrilon 1 ha.

nenullienka
5. okt 2011

@kukujka ahoj, pokiaľ ti malinká neplače a je spokojná tak jej asi tvoje mliečko úplne stačí. A kvôli dr. sa vôbec netráp ona jje naučená po starom - matróna jedna. Ja som už prestala doktorov počúvať. Po mojej skúsenosti, keď nás naša pediatrička poslala ku gastroenterologičke a s tým čo ona povedala nesúhlasila tak som si povedala, že sa budem riadiť len sama sebou. A nechápem prečo ti odporučila nutrilon HA ak nemáte alergie tak sa začína obyčajným. A keď vypije len 10ml na dokŕmenie tak jej tvoje mliečko stačí.

nenullienka
5. okt 2011

Ach jaj baby ja to už nechápem keď môj malý priberie za 2 týždne 600g je zle, keď priberie málo je zle. Tak potom čo tí doktori chcú 😅 😅 😅 😅 😅 😅 Naša pediatrička teraz naposledy uznala, že by som Mateja len na mlieku neudržala lebo, že je veľký hladoš. Kulajka jej dcéruška priberá menej je spokojná ale aj to je zle. Ale veď to dieťa si vypýta keď chce papať. A je zaujímavé, že jej ju vôbec nemerajú?????? 😖 😖 Mateja meria vždy ešte aj obvod hlavičky.

ivusik33
5. okt 2011

@danusica83 ja to dávam cez happy photo, teraz dokonca majú akciu myslím do 13.10. 50% zľavy. Uvidím či to stihnem, lebo sa s tým treba trochu vyhrať, ale je to fakt pekný darček 🙂

janina7911
5. okt 2011

Baby, zajtra mala byť Simonka očkovaná hexou, prevenarom a rotarixom. Ale pľuzgierik po očkovaní proti TBC je zatiaľ stále napučaný a zahnisaný. Niekde som čítala, že musí byť zahojený, dovtedy sa vraj očkovať nesmie, je to tak?

sissika
5. okt 2011

@janina7911 u nás doki ani nepozrel na rúčku ako to vyzerá ...

janina7911
5. okt 2011

@sissika A v akom stave ste mali ten pľuzgier, keď sa očkovalo? Nám ešte nepraskol, nič.

sissika
5. okt 2011

@janina7911 nám vtedy už praskol, ale mal tam ešte dosť škaredú chrastu trochu zahnisanú ... ale my sme mali vtedy presne 2 mesiace, teraz tam má už len červené, ešte stále sa vám to nezahojilo?

danusica83
5. okt 2011

@kukujka nas tiez len vazia (poradnu mame raz za mesiac), ani obvod hlavicky nemeria,ani dlzku babatka (tiaz som z toho zarazena,ale kazdy dr ma ine taktyky). Co sa tyka toho cukru: mne povedala lekarka (tiez stara rachetla,ktora zastupovala) ked mala malicka asi len 5tyzdnov,ze mozem davat vodu/cajik aj s cukrom (som si pomyslela svoje a zabuchla som dvere) Lekar/zdrav.sestra sice nie som,ale urcite viem ake nasledky zanechava cukor. My priberame 200g tyzdenne,1000ml mliecka nam je malo a nasa pediatricka mi povie "v ziadnom pripade neprikrmovat,ved prospieva krasne" ale nevidi to,ze je stale hladna a umrncana. Davam na svoj rozum a viem,ze je cas zacat prikromovat (sme na UM v podstate od narodenia) Takze ty sama zvaz co je pre tvoje babo najlepsie 🙂

janina7911
5. okt 2011

@sissika Našej sa to zatiaľ len napučalo,urobila sa na tom taká zhrubnutá koža, tá nám zišla pred troma dňami pri kúpaní a pod tým je zahnisaný akoby vred. Čiže nám z toho zatiaľ absolútne nič nevyšlo, ale hnis tam vidno.
Neviem teraz, či ju dať zaočkovať alebo nie... ☹ Či jej to zajtra nevypustí (ten hnis), ale keď bude chcieť aj očkovať, tak fakt neviem, či dať, či sa to smie v takom stave.

ivusik33
5. okt 2011

@janina7911 no nám sestrička hneď pozerala, či je to zahojené, lebo keby nebolo, tak sa očkovanie odkladá. V tele nesmú byť žiadne zápalové procesy, lebo by sa to očkovanie mohlo "zvrnúť". Takže ak by sa aj na to nepozreli, tak im to určite ukáž. Mojej Simonke sa napríklad ramienko zahnisalo až po 5 mesiacoch, dovtedy to bolo zahojené, nič a zrazu zo dňa na deň tam bola hnisavá kôpka, dr. to vytlačila a bolo.
Zuzke to zahnisalo 2x, ale ako som ju kúpala tak som jej to rozmočilo a potom to samé prasklo a druhýkrát som tomu dopomohla, lebo sa to nešlo zahojiť, tak som jej to pri kúpaní vytlačila a už sme mali pokoj.

sissika
5. okt 2011

@janina7911 tak jak písala ivusik33, radšej to ukáž ...

janina7911
6. okt 2011

@sissika @ivusik33 Dík baby, tak uvidíme, ale očkovať sa asi nebude. Radšej nech jej to vyčistí a nech sa to zhojí.

janina7911
6. okt 2011

Plus malá začala dnes ráno pokašliavať... ma trafí šlak... človek s ňou musí chodiť po lekároch, lebo musí a nakoniec niečo "pekné" dovlečieme. Musím zájsť do lekárne a kúpiť niečo, nech mám doma niečo v zásobe...

dooscoby
6. okt 2011

janina7911 a to ti ju chces ockovat vsetkym naraz? dufam ze nie. ja tam uz idem 3 tyzden po sebe do poradne, prvy krat mal sople tak som odmietla ho dat ockovat,minul tyzden mal hexa a dnes ideme na rotavirusy ale zda sa my ze ma daky plny nostek tak uvidim ak by sa dalo ci to neposuniem este

moja lekarka len vazi a meria obvod hlavicky. minuly stvrtok mal 6060gr a obvod hlavicky dakych 41cm

dooscoby
6. okt 2011

janina7911 urcite jej nedavaj vsetko naraz, lepsie je aspon tyzdenny rozostup moja pediatricka povedala ze vtedy su najhorsie reakcie ked sa telicko zaockuje vsetkym naraz

andrejecka
6. okt 2011

naša dr na každej poradni váži, meria dlžku a aj obvod hlavičky

a inak dnes ráno sa Marko prvý krát pretočil z chrbátika na bruško 🙂 to bolo radosti

zufzufmeister
6. okt 2011

@dooscoby nám zase doktorka povedala, že hexa a rotarix sa dávajú naraz... aj mu to tak dali...

lucia1981
6. okt 2011

@fixi3 ahoj! my sme na nutrilone, za koľko ho predávaš? ja kupujem v DM a tam stojí tuším nejako do 15 euro

kocurcek
6. okt 2011

@lucia1981 v bille tušim stojí 13,99 🙂

fleuerette
6. okt 2011

ahojte babule, nejako nestíham tento týždeň tak len na rýchlo. Včera ďalší pokus s kašičkou, tentoraz som dala na rady 🙂 a kúpila tú bio v DM, fakt má najmenej cukru. Ale všetko jedno, bez úspechu, malý ju pľul o sto šesť. Táto kaša je zasa taká no, ako by som to popísala hrčkatá, je totiž obilná, nedá sa s mliečkom rozmiešať do hladka, aby ho iba zahustila. Má skrátka svoju konzistenciu a to je prúser. Ešte ju skúsim dnes večer rozmixovať ponorným mixérom, možno bude hladšia. A ak nie tak máme smolu .... 😝 .