icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

fleuerette
10. okt 2011

@danusica83 hej hej, na radu kočiek som ju tiež kupovala, obsah cukru na 100g prášku je 1,7g, je naozaj úplne bez chuti. U ostatných je cukor okolo 30g na 100g

fleuerette
10. okt 2011

@kukujka ako sa volá tá súkromka čo si ju založila?

fleuerette
10. okt 2011

@kukujka tak som našla tú súkromku, už som ti poslala aj žiadosť o pridanie. A mimochodom super album 🙂 , šikula

fleuerette
10. okt 2011

no malý spí a ja môžem začať upratovať barák po víkende, murovali sme plot a cement mám tuším aj v chladničke

kaara1980
10. okt 2011

@lucia1181 ja chcem mať aspoň pokoj na duši,tak dám poistiť.
@9lea soor je vlastne žaba,chudiatko,nech sa čo najrýchlejšie vylieči
@andysok teraz ešte nebadám na malej žeby jej šli zúbky,je síce nekľudná a strašne si driape ďasná...Jakub mával takmer pri všetkých zuboch teplotu,hnačku a bol zúrivý ako tiger a to každému zubu trvalo mesiac,kým sa predral 😠

kaara1980
10. okt 2011

jáj,zas mám krpatého nachcípaného.Minulý týždeň mali plavecký v škôlke ☹ .Tak mu z nosa tečie ako z vodovodu.Tak mi ide doma týždeň žrať nervy,lebo sa nudí.Krpatá zúrivá...no veselo 😕 😅

9lea
10. okt 2011

@kaara1980 no viem, že soor je žaba, alebo mučnivka, či tak nejak, najprv som myslela, že mu to zmizne, vytierala som mu ústočka aj fialovou vodičkou, ale nič a v sobotu to už fakt nevyzeralo v tých ústach pekne, tak sme zavolali dr. a boli sme s ním, dnes to už je lepšie, na perách už nemá nič, a aj jazyk ma čistučky, len ten hlások, ako by dva dni v kuse plakal taký je zachrípnutý.

fleuerette
10. okt 2011

@kaara1980 veľa trpezlivosti 😎

silviadaisy30
10. okt 2011

zaujimavy clanok pre mamicky co maju dievcatka(prvy krat)
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...

lucire
10. okt 2011

@kaara1980 Ahoj no tak podobná situácia vládne aj u nás....len to že malá je tiež dáko viac nervózna a trochu soplík...

lucire
10. okt 2011

@9lea Ahoj, a čo ti na to dr. dali? lebo ja som cez víkend objavila u malej úplne biele flaky na vnutornej strane líčok aj jazyk mala úplne bledý a trochu soplík takže som si myslela že choroba ale nejaké kvasinky to vraj budu...dala nám Nizoral s tým si to máme ústa vytierať

lucire
10. okt 2011

@dooscoby no aj my sme sa pohoršili so spánkom..cez deň mi moc nechce papať a potom v noci to dobieha a j tak dosť rýchlo zaspí tak som teraz zvedavá kolko priberie...inak som odhodlaná ju prikrmovať. Len u nás to bude fuška malý je už 2 týždne doma chorý tak sa sotva dostanem von a je ako z divých vajec...ach 😠

lucire
10. okt 2011

Chcela som sa opýtať neviete ako mám vydezinfikovať hračky keď máme tu kvasinky v pusine? asi by sa jej to znovu vrátilo...MM zriedil savo do vody a teraz sa sušia, stačí to? máte niekto inú radu?

simika23
10. okt 2011

@dooscoby ahoj my mame to iste budi sa mi castejsie a castejsie nechapem co to ma byt...kazde 1,5 az 2 hodky a to si vzdy iba trochu cucne uz mi to pripada ze iba zo zvyku ...a to ju mam pri sebe v posteli lebo inde uz ani nevie spat 😠

9lea
10. okt 2011

@lucire ahoj nám predpísala dr. InfectoSoor - ústny gél + na zadoček mastičku, len ti nepoviem ako sa volá, lebo ju mám v izbe kde malý spí a nechcem ho akurát budiť, ale dnes to už je lepšie. Môj dáva do pusy akurát rúčky, látkové plienky a také látkové plyšové hračky, pre deti, tie periem pravidelne v prášku sensitiv, tak dúfam, že to opäť nedostane.

9lea
10. okt 2011

@simika23 podľa mňa je to už zlozvyk, ona nie je hladná, len je tak naučená, ja som dnes veľa čítala o tom budení sa v noci a či by bábo malo a či nie. A už keď sa ti len raz bábo v noci zobudí, tak to je o tom, že jeho žalúdok je tak naučený a čítala som aj rôzne metódy ako tomu predíjsť a ta najbrutalnejšia je nechať bábo plakať, že po troch, štyroch dňoch plakania sa naučí na niečo iné, a tie šetrnejšie metódy sú nedať mu v noci jesť, ale ho nosiť, alebo hojdať, alebo mu dať čajík, aby sa naučilo, že v noci sa nepapá, akože my problémy až tak zo spaním nemáme, môj zaspí večer o 20:00, o 22:00 sa mi posledný týždeň prebudí, to ho hojdám nanovo a potom spinká do tej štvrtej keď papá, a spinká potom ešte do siedmej, takže ja som hore v noci len raz, ale že dieťa v noci po prebudení by malo vedieť nanovo samé zaspať, akože u mojeho to nehrozí, ale aspoň sa mi nebudí tak ako tebe. Si viem predstaviť, aká si už z toho unavená ak sa ti tak často budí, neviem, skús sa možno s ňou pretrápiť a nedať jej papať, lebo je to podľa mňa už zlozvyk čo robí, nemôže byť predsa každú hodinu a pol hladná ak ti dobre papá cez deň a ak ti dobre priberá.

kukujka
10. okt 2011

@e.lle jasne primame do partie kazdu novu aspon s mojej strany

simika23
10. okt 2011

@9lea tiez si myslim ze nemoze byt v kuse hladna skôr smedna...ale flasku mi nechce tak tym padom caj do nej nedostanem-jedine lyzickou a v noci nebudem saskovat...je to na nervy ale napr. tuto noc zaspala o desiatej zobudila sa az o druhej a potom o piatej a siedmej a este potiahla do deviatej...neviem ci mam fakt nechat vyplakat alebo co len posledne noci chce byt somnou v posteli inak zaspat nevie..

kukujka
10. okt 2011

jaaaaj no liusa sa mi odgulala s decky k stoliku a spod neho kolko dociahla tak povytahovala kopu novin a citala noviny dokrcene a pozuvane to som nemyslela ,ze uz tak skoro budem musiet davat prec veci aby ich nedociahla

dooscoby
10. okt 2011

simika23 ten moj praveze vacsinou taha a uz zvykne vycucat aj obidve strany a aj tak je za 2-3 hodky hore.a co je horsie uz my malokedy zaspi v noci pri kojeni, dakedy to je hotovy boj 😠 ja neviem ci to nezacal kazit ten cumel ale muzovi nemozem nic povedat lebo hned to zmetie pod stol, ale je pravda ze dudel kazi kojenie

dooscoby
10. okt 2011

lucire to by malo stacit popripadne skus ja som kupila maxsan, vyhoda ze neobsahuje chlor ale dost smrdi 😀 ak mas plysaky tak kludne vyper na 40-60 stupnov. moja nastastie sa drzi ale tiez sa hrozim toho ked bude doma chora a nahodou to este dostane maly tak asi zosediviem. ja chcem s prikrmovanim vydrzat, on uz pribral od narodenia cez 2 kg, s pediatrickou som sa dohodla ze za 5 tyzdnov prevazime a zacnem uz s kasou na vecer. ono tie deti asi ked maju cez 6kg im to uz prestava stacim, neviem ale je pravda ze strasne ho bavi pozerat na okolo tak asi nema cas sa poriadne najest

dooscoby
10. okt 2011

9lea pri malej som mala to iste, je pravda ze uz je to trosku zlozvyk ale hojdat dieta vyberat ho z postielky je tiez usit si na seba bic, ono sa radi pohladkat dat dudlik popripadne vodicku caj. myslim ze on je nato maly a vyplakat ho urcite nenecham, pri prvom som davala vodicku ale s tym som zacala az v dakych 8 mesiacoch a obcas pomohlo obcas nie. viem ze aj dudlik zvykne byt zloba lebo ked dietatku vypadne sa zvykne zobudit a treba mu ho strcit spat 😀 . co som sa poucila je neskakat hned pri prvom zamrncani vzdy vyckam kym zacne viac plackat

lencita
10. okt 2011

@lucire ja na vsetko pouzivam savo,..myslim ze to uplne staci...mne to neuveritelne krasne vonia, umyvam s tym podlahy,kuchynu , vsetko mozne, parapety, klucky, vypinace 😀 no ale ja som chora 😀 raz som tak vela savovala v dome ze sa normalne ako keby hmla urobila z toho 😀
baby mne si maly uplne sada...staci ked mu drzim rucicky a on si pekne sadne, a sedi az ma rovny chrbatik..ale to je este trochju skoro ci nie??? 😖 nechcem nech si znici chrbatik, ale ked sa dokaze vytiahnut tak ma uz asi svaly pevne ci nie?? a este som sa chcela spytat..mate niektora hopsadlo? odkedy mozem do toho dat maleho?

zufzufmeister
10. okt 2011

@kukujka haha, baby, ja keď som sem začala chodiť, tiež ma tam jedna baba dotiahla, dokonca boli také skvelé, že ma tam aj pridali, lenže to som ešte chodila do roboty a jednoducho som nestíhala každý deň dať tam 2000 príspevkov, tak asi po dvoch dňoch sa tam obuli všetci do mňa, že nepíšem iba čítam a to nie je na čítanie, a reku serem vás, už ozaj nemám inú starosť len s takými trubicami dôležitými si písať...

nenullienka
10. okt 2011

@mimca20 ahoj aj Matej takto rád obdivuje orchideje 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kukujka
10. okt 2011

@zufzufmeister a mne zas napisali,ze ma tam nechcu lebo ze oni sa tam uz poznaju a vedia uz o sebe vela a ze o novych nemaju zaujem

nenullienka
10. okt 2011

@kukujka ahoj aj ja ťa poprosím o pridanie do súkromnej témy. No ja som mala krásnu skúsenosť keď sa do mňa navážali lebo kŕmim malého kravským mliečkom 😅 😅 😅 😅 😅 čo už každý sme nejaký.

lucire
10. okt 2011

@dooscoby no ja som v jednej brožure čítala že keď maju detičky nad 6 kg tak sa môže začať skôr s príkrmamy ak teda nestačí materské mliečko...dnes som si musela odstriekať mliečko tak som vytiahla 140ml ale malá nemá šancu aby mi to vypila všetko cez lyžičku...a z fľaše nechce a ani nevie piť no v stredu ideme k doktorke tak mám pripravené otázky prenu 😉 snáď budem spokojná z odpoveďami

nenullienka
10. okt 2011

@lencita ahoj, mne to Matejko robí od troch mesiacov a teraz ako ho položím tak sa dvíha na sedenie 🙂 🙂 🙂 🙂 ležať nechce vôbec. Len keď je na hracej deke tak takých 10 min. No a prišiel na to, že keď sa chytí tých hračiek tak sa môže ťahať hore 😀 😀 😀 😀

simika23
10. okt 2011

@dooscoby no moja cumel vobec tak neviem co sa jej porobilo...treba asi pockat kym budu deticky vacsie mozno sa to zlepsi..hmmmm ci sa ale dockam