icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

anulienkam
19. okt 2011

@fotecka ahojky, už pár dni prešlo, nejak sa to s malým polepšilo?Napíšem, ak budeš potrebovať poradiť.pa

anulienkam
19. okt 2011

@kukujka pls aj mňa pridaj.🙂.Myslím, že teda ešte nie som,lebo príspevky sa mi medzi obľúbenými nezobrazujú.pa

kukujka
19. okt 2011

@anulienkam jasne uz si pri nas priznavam zabudla som na teba

anulienkam
19. okt 2011

@kukujka vďaka. 🙂 pa

fotecka
19. okt 2011

@anulienkam ďakujem za opýtanie, trošku sa to polepšilo, predvčerom zaspal o osmej a zobudil sa prvýkrát až o druhej, potom o štvrtej a o šiestej, ale od druhej bol už s nami v posteli. Nejak ho v noci nezvládam preložiť naspäť do postieľky, tak spí s nami ☹ Dnes doobeda sme si obidvaja pospali dve hoďky od deviatej do jedenástej 😉

anulienkam
19. okt 2011

@fotecka to je dobre,len oddychujte.Maminka tak bude spokojnejšia a maličký zas porastie. 🙂 pa

lubkasungirl
21. okt 2011

babenky, mohla by som sa pridat k vam do sukromky?? 🙂

leni831
2. nov 2011

@benice ahoj,nam znama z banky poradila knizku to je najlepsie co sa tyka nejakeho sporenia alebo ulozenia koruniek.

leni831
2. nov 2011

@samila tak to sa mi nepaci yeta vzhodili,ja tiez uz malo prispievam zato stale si vas citam a tesim na na vas co nove preberate.Juj ked sme mali bruska bolo viac casu a bola som tu niekedy aj cely den
😵

leni831
2. nov 2011

@nenullienka Ahoj tak to aj moj Adrianko,stale sa len zdviha do sedu a uz protestuje ked lezi takze najviac casu travi v kresielku kde ma najlepsi vyhlad 😀

anastanova
3. nov 2011

Ahojte babenky, my sme mali byt povodne julovy, ale narodily sme sa v juny tak sa chceme ku vam pripojit aj na forume a vas pekne pozdravit. PS: ospravedlnujem sa za pravopis, som zahranicna 🙂

tamtamka26
10. nov 2011

ahojte, už sa vaši drobci aj pretáčajú na bruško??? nášmu sa nejako nechce 😒 hlavičku si sám dvíha, keď leží, chce akoby vstať, ale otočiť sa nechce. aj keď ho navádzam - nožičku mu chcem pomôcť, vráti sa späť.... 😒 cez deň spí po 20 minút 😖 a už je vyspatý, v noci každé 2 hodky hladný, normálne počujem, ako mu škvŕka v brušku. tak som sa dnes pýtala na poradni a dr. že môžem začať s príkrmami!! 😲 že sa už nemusí čakať do 6. mes. u plne kojeného dieťaťa... no ja neviem, sa mi to zdá skoro, akurát mu nejakú alergiu uženiem....

kukujka
12. nov 2011

ha len som sem nakukla odkedy mame sukromku tak sem nikto nechodi.cakala som,ze tie co len citali zacnu aspon trochu pisat kedze sme ich pripravili o citanie 🙂

alzbetka71
12. nov 2011

@tamtamka26 môj má 5 mesiacov, ale už sa vie otáčať z chrbta na bruška od začiatku septembra a teraz sa to už naučil aj naopak, neboj ono deťúrence sa to naučia zo dňa deň. Malý mi spí cez deň 3 x po hodinke, niekedy sa zadarí aj dlhšie hlavne teraz, ked je vonku chladnejšie tak sa mu spí dobre. Ale musím poklopať, že v noci spí dobre, večer ľahke o 8 a ráno sa budí okolo 6. No ked nespí, nehrozí, že by sa hral sám, chce sa len nosiť. A s tým papaním, ono to nie je tak, že má 6 mesiacov a jeden deň, ideme začať normálne papať, treba sa prispôsobiť bábätku, ked je hladné a nespokojné, treba mu dať papať niečo viac. Aj ked má iba 4 mesiačiky. Samozrejme pomaličky.

alzbetka71
12. nov 2011

@kukujka áno nechodí, a preto sme si našli inú tému, kde baby píšu a diskutujú. Neviem, čo je na tom zlé, ked iba čítali o tom, čo bábo papá, či sa už vie smiať, či kojíte, ktoré mlieko kupujete.

kukujka
12. nov 2011

@alzbetka71 nie zle ale nespravodlive

vavrenka
12. nov 2011

@alzbetka71 ja s tebou suhlasim 😉, nevidim na tom nic zle ani nespravodlive. my sme si urobili sukromku tiez, ale z uplne inych dovodov (vela prezitej bolesti a preto potreba intimity) a aj sa stalo, ze niekto od nas si iba cital, ale nam to nevadilo.

alzbetka71
12. nov 2011

@vavrenka my sme si tiež prešli všeličím, malého hned prvý den ako sa narodil museli operovať, veľmi sme sa o neho báli, ani si neviem a ani nechcem predstaviť čo by bolo keby ....

vavrenka
12. nov 2011

@alzbetka71 jejda, to si ani neviem predstavit 😨 😅 , a je uz v poriadku?

alzbetka71
12. nov 2011

áno je v poriadku, boli sme 2 týždne v nemocnici a malý bojoval ako lev a je zdravučký

vavrenka
12. nov 2011

@alzbetka71 pozeram, ze ma pekne meno a je kusok starsi od mojej hanky 😉, a gratulujem sice k tazkemu, ale uspesnemu startu do zivota 🙂

vavrenka
12. nov 2011

@alzbetka71 no som z toho zmatena - v pase mas, ze samko ma 5m a 1 tyzden a tu pises, ze ma 6m a 1 den, ako je vlastne stary? hanka bude mat o tyzden 5m

alzbetka71
12. nov 2011

@vavrenka ďakujeme. Nie, kde som písala, že má 6 mesiacov? Má 5 mesiacov a týždeň, narodil sa 4.6.2011

alzbetka71
12. nov 2011

@vavrenka a vy poslúchate? môj je malý upišťanček,zvyknutý na ruky, nosenie a pestovanie sa. Ešte stále kojíme aj ked zo začiatku, teda prvé 3 mesiace som musela mlieko odstriekavať, málo kedy chcel piť sám, iba v noci, ked ma nevidel. Ale už som mu začala dávať aj ovocie, aj ked prvá by mala ísť zeleninka, no čo už. Zajtra sa mu chystám variť mrkvičku.

tamtamka26
12. nov 2011

@kukujka si myslím, že je to každého vec, či len číta, alebo aj napíše niečo... niekto nemá potrebu prispievať, ale rád si prečíta. to by potom mali prestať aj noviny vydávať, lebo ich ľudia len čítajú??? a komu vadí, že niekto číta jeho príspevky, tak nech nepíše, nie???

kukujka
12. nov 2011

@tamtamka26 ved uz nas ani citat nemozte a vyhovuje nam to

vavrenka
12. nov 2011

@alzbetka71 no, ten prispevok, kde pises o pretavani sa a apani.. asi preklep? 😉 ja zatial iba kojim, ale pomaly vidim, ze mala sa zacian azujimat o jedlo. ked pijem, uplne fascinvoane ma pozoruje a uz aj sa zacala zaujimat o to, co jem. je to zabavne, ako psicek. ja zacnem davat prikrm az v 6 mesiaci. mliecko jej zatial staci. a uz ma prerezany zub! sa tesim 🙂 , inak tvoj samko sa narodil na moje meniny. 😎 sikovny chalan!

vavrenka
12. nov 2011

@tamtamka26 je to uplne v poriadku, ze sa este nepretaca na brusko. v paitom mesiaci maju deticky ovladat otocenei na oba boky a chytenie si noziciek za kolienka, v 6tom mesiaci ide pretacanie na brusko, v 7. postavenie sa na vsetky styri a v 8. mesiaci schopnost samostatne sa posadit. viem to, lebo s malou cvicime a rehabilitacna sestra mi to hovorila, aby somsa neporovnavala s inymi, lebo mnoho babatiek sa zda, ze urobi veci skor, ako by mali, len ono ide aj o kvalitu toho prevedenia a vraj vela babatiek si zafixuje patologicke vzorce pohybu, ked "predbehaju" svoj vyvin, alebo ich rodicia tlacia do veci, na ktore este niesu fyzicky prirpavene. moja hanka sa ototci na oba boky a vie sa tam hrat a som uplne spokojna. obracanie na brusku zatial nevie a uz to neriesim 😉

vavrenka
12. nov 2011

@alzbetka71 my vobec nepouzivame kocik, ale malu nosime v nosici. prve tri mesiace boli o zivot, lebo sme ju museli skoro nonstop nosit, bolo to velmi narocne, boli sme s mm uplne vycerpani. ja som zacala kojit o 6tyzdna, mala sa nevedela prisat.

alzbetka71
13. nov 2011

@vavrenka ja som si tiež kúpila nosítko, ked sme vonku tak je tam veľmi rád, ale ja som ho skôr potrebovala na doma, aby som aj niečo spravila, ale to sa mu nepáči, lebo pri každej činnosti sa trochu krčíš. Tak máme dečku na hranie, lehátka, stoličku, ale všade vydrží iba chvíľočku a hneď plače. No budem to musieť ešte chvíľu vydržať. A čo sa týka toho pretáčania na bruško, už to vie dosť dlho, neviem teraz či mesiac, alebo viac, ale naučil sa to sám. Inak on už aj sedí sám, trochu sa niekedy skláti, ale on je skoro o mesiac starší od tvojej a vravím tie deti sa naučia všetko zo dňa na deň. Starší syn má 6 rokov a do dvoch rokov ani nesedel na šerblíku a už som z toho bola nešťastná a fakt zo dňa na deň sa začal pýtať cikať. Takže žiaden stres. Inak my sme ho tiež nosili, lebo bol po operácii bruška, nechcem viac tu o tom písať a nechcela som, aby plakal a aby ho to bolelo.