icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

alzbetka71
13. nov 2011

@kukujka neviem prečo toľká ironia. Ja som vás tiež iba čítala, nebola som vtedy registrovaná a vždy ste mi nepriamo pomohli, ked ste riešili cukor, tvrdnutie brucha, pôrod, kojenie, krst a vtedy som vedela, že v tom nie som sama. Ver mi, že na túto tému nechodí nikto iný iba ten, koho sa to týka, čiže tie, ktoré máme deti narodené v júni 2011. Takže prepáč, že sme vás čítali.

vavrenka
13. nov 2011

@alzbetka71 kasli na nu, nech sa vytesuje zo sukromky 😉 , mne je smiesne ako sem nakuka, ci si niekto pise alebo nie

alzbetka71
13. nov 2011

@vavrenka ja nechcem byť zlá, ale ja som naozaj s nimi prežívala celé tehotenstvo a teraz ma trošku mrzí tá ironia. Inak my sme dnes mali zlý deň, malý včerala zjedol banánik s jablčkom a neviem, či mu to nezapasovalo, ale do obeda mi vracal a bolo mu zle, lebo bol veľmi mrzutý. Ale teraz je už dobre. Chúďatko moje také je utrápené.

kukujka
13. nov 2011

@vavrenka mne si smiesna ty 🙂

kaara1980
13. nov 2011

zvláštne,ja nech som si otvorila akúkoľvek diskusiu a prečítala,aspoň som napísala pár slov,aby som si nepripadala ako nejaký tajný špion.Je dobré len čítať potajme a teraz vlastne zisťujeme,koľko nevítaných hostí sme mali.Preto tá súkromka 😉 .Tak ako si ju založili baby,ktoré túto diskusiu založili,tak sme si založili aj my,čo sme v nej pokračovali.Žiaľ,my sme ich počin pochopili až teraz a naozaj ľutujem,že sme to neurobili skôr 😉 Aj keď netvrdím,že sa k nám pridajú nové baby,ale také,čo nebudú len čítať,ale občas sa aj podelia o tie svoje trápenia a radosti 😉 .A pindajte si koľko chcete

tamtamka26
13. nov 2011

@kukujka no mne je jedno, keď je to také strašne tajné.... ja som sem aj prispievala občas, ale teraz ma už vôbec nezaujíma, čo si píšete v tej vašej "súkromke"... 😅

tamtamka26
13. nov 2011

@vavrenka no dnes sa mu podarilo aj otočiť sa na bruško - až 2x... ja len že dr. sa už pýtala, či mu to ide, nech ho motivujem a pomáham mu s nôžkou... podľa mňa deti sú iné a nemôžu robiť všetko podľa tabuliek. so staršou sme cvičili Vojtovu metódu a rehabilitačná robila vždy paniku, keď presne na dátum nerobila nejaký pokrok!! až ma brucho bolelo, keď som tam už išla.... 😒

kukujka
13. nov 2011

@kaara1980 si to uplne super vystihla

kukujka
13. nov 2011

@tamtamka26 som rada,ze ta to nezaujima

tamtamka26
13. nov 2011

@kaara1980 ja som napr. písavala aj predtým, keď som mala čas. ale je to totálne trápne z vašej strany - ako malé deti v škôlke - s tebou sa nehrám a s tebou áno.... boože, tuším fakt nemáte iné starosti len takéto kraviny riešiť, kto kde píše....

kukujka
13. nov 2011

@kaara1980 ja osone ich uz nejdem riesit nema zmsel ani to co pisu mne ani to co pisu tebe.zbytocne reagovat.nech si tu pisu my sa radsej podme venovat nasim temam v sukromke.oni raz pochopia o com sme vraveli ked aj ich zacnu mnohe citat a nudu sa citit ako denna tlac

vavrenka
13. nov 2011

@tamtamka26 @alzbetka71 no ja sa uz zacinam fakt zabavat 😀 , kokso tolko emocii... fakt jak telenovela 😉 ,
tak , co spionky, budeme si pisat, nech si nas mozu aj zo sukromiek citat ako dennu tlac? 😉
moja hanka sa este neotaca na brusko, aj ked sa snazi, len ta ruka jej pri tom zavadzia 😉 , ale vsak na to pride, zlaticko moje. inak, jej rastie uz asi dalsi zubok, lebo stale slinta a v noci sa castejsie budi
@kukujka
@kaara1980 ja so sukromkami suhlasim, myslim, ze su fajn a maju svoj zmysel.

vavrenka
13. nov 2011

@tamtamka26 ty kokso, ja by som taku rehabilitacnu nezvladla 😠 , naco tak stresuju!

vavrenka
13. nov 2011

@alzbetka71 a aku znacku nosica pouzivas? ja mam ergo,ale tsm mi nevyhovuje bedrovy pas a teraz mame na skusku bobu. zatail nosil cez vikend mm a skonstatoval, ze boba je pohodlnejsia. ja idem skusat od zajtra.

alzbetka71
13. nov 2011

@vavrenka idem pozreť, je tam napísané Womar, ale mne je pohodlná, len ked sa krčím, skláňam, napr. keby som vysávala, tak je malý nervozny a nechce tam byť. Ked sme vonku a iba chodím tak je to v pohode. My ešte zuby nemáme žiadne, ale ostatné deti mali už v 4. mesiaci. A tá Vojtová, to je riadny brutál, ale hlavne, že to bábu pomôže.

alzbetka71
14. nov 2011

Dobré ránko. Budúci týždeň ideme na druhú dávku očkovania hexa a pneumokoky, ale rozmýšľala som nad rotavírusmi, dávali ste niektorá očkovať deti proti rotavírusom? Neviem sa rozhodnúť.

akatka
14. nov 2011

@alzbetka71
My sme davali rotavirusy... je to tekutina do bruska, ziadne pichanie.. Mala to pekne prehltla. I ked neviem, ci uz nie je neskoro na ockovanie v tvojom pripade. Ja som teraz 6.11. davala uz druhu davku. Treba sa spytat lekara 😉 25.11. ideme na pneumokoky, snad ziadna negativna reakcia nebude. Prva vakcina bola celkom v poho, boli sme troska uplackani a nesvoji a jeden den sme troska hnackovali, ale inak v pohode 🙂

alzbetka71
14. nov 2011

@akatka to sú 3 dávky do jedného roka, však? Opýtam sa lekárky. Ozaj a koľko to stojí? My ideme tiež myslím 25.11. druhú dávku, u nás to prebehlo celkom fajn, nemal žiadne hnačky, ale teplotka mu vystúpila, ale ja som hneď dala Nurofen , aby ho to nebolelo a aj proti teplote, ale aj tak mu vystúpila. No neviem koľko mal, lebo nechcelo sa mi ho vyzliekať. Ozaj a teraz som bola v lekárni a predvádzli tam na mne ten nový infra, či ako sa to volá, čo sa iba priloží k čelu a zmerá teplotu. Viem, aký je niekedy problém zmerať teplotu a hlavne, ked už sú väčšie, nevedia držať pod pazuchou a do konečníka sa bránia.

tamtamka26
14. nov 2011

@alzbetka71 nám to tiež núkala, ale nedala som. a to sa nemá dávať 1. dávka spolu s 1. dávkou hexa a pneumokokmi??

tamtamka26
14. nov 2011

@vavrenka no my sme to cvičili kvôli ruke, lebo jej ju zlomili pri pôrode. tak celý rok sme museli cvičiť Vojtovu.... no a samozrejme sestričky si už všímali všetko na nej.... 😒

alzbetka71
14. nov 2011

@tamtamka26 vôbec neviem, musím sa spýtať teraz lekárky, ale malý mi teraz v nedeľu vracal a ked som ho videla takého vysileného tak som nad tým rozmýšľala. Ak už je neskoro tak už nespravím nič. Ked mal starší syn 1,5 roka tak dostal brušnú chrípku, držalo ho to skoro týždeň, vždy jeden deň bolo lepšie, druhý zas vracal. Vtedy mal 13 kg a za týždeň mi schudol na 10 kg,

alzbetka71
14. nov 2011

@tamtamka26 chúďatko, to pri pôrode si zlomila kľúčnu kosť?

tamtamka26
14. nov 2011

@alzbetka71 hej, pri pôrode, čakali, čakali, si mysleli, že zázraky sa udejú asi a nakoniec ju ťahali vákuovým zvonom a 1 min. nedýchala ☹ fialová bola ešte týždeň.... no a zlomili jej kľúčnu kosť, ale tak, že jej zasekla tá kosť nerv v lakti a ruku mala ochrnutú úplne. keby necvičíme, ani by jej nerástla, by ju mala zakrpatenú.... teraz už našťastie funguje OK, človek nezbadá v nich žiadny rozdiel. lebo prognózy boli hrozné....

alzbetka71
14. nov 2011

no to je hrúza a malý sa teraz narodil pre istotu cisárskym, alebo bol tiež taký ťažký pôrod.
@tamtamka26

akatka
14. nov 2011

@alzbetka71
Pneumokoky su zo zakona a su platene poistovnou a rotavirusy su platene. my sme si dali len 10valentnu na rotavirusy, pretoze na tu 13valentnu bolo vela neziaducich ucinkov. Jedna vakcina na rotavirusy stala nejakych 49€ a bolo treba 2ks.

akatka
14. nov 2011

@alzbetka71
Akurat tu na konikovi je na uvodnej stranke reklama na Rotarix - na rotavirusy...

alzbetka71
14. nov 2011

@akatka ďakujem

tamtamka26
14. nov 2011

@alzbetka71 no našťastie malý sa teraz narodil normálnou cestou a celý pôrod trval 30 min. 😉 , ale aj preto sme si dali taký vekový rozdiel väčší - som musela dobre zabudnúť na prvý pôrod.... 😖

alzbetka71
16. nov 2011

Inak pozerala som ten Rotarix, ale je to dobrá pálka, písali 63 eur za jednu dávku a treba dve. Teraz tie pneumokoky sme doplácali 15 či koľko a treba 3 dávky, no čo už človek neurobí pre bábo, ale je to svinstvo. Inak ja mám 10 ročnú dcéru a rozmýšľam o očkovaní proti rakovine krčka maternice. Ešte nie som rozhnodnutá.

macaobuchova
16. nov 2011

ahojte žienky,moj maly ma 4,5mesiaca,davam mu pribinacik co lubi,umele mliecko,ale zemiacik ci mrkvicku nechce,s cim dokrmujete vy vasich drobcou co maju radi????