icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

ada222
29. nov 2011

tak my sme uz objavili prvy zubok!!! 😉

lubkasungirl
29. nov 2011

@ada222 gratulujeeeem :P

alzbetka71
30. nov 2011

@ada222 my tiež, ale sme straaaaaaašne zlý..........

ada222
30. nov 2011

@alzbetka71
@lubkasungirl no my sme ani nevedeli poriadne, ze uz ide von... 😉

tamtamka26
30. nov 2011

@mimiss ahoj, náš drobec (rovnako ako prvá dcéra) spáva so mnou tiež v posteli. teda zo začiatku som ho dávala k sebe len okolo cca. 5 hod. ráno, aby ráno dlhšie spal, ale teraz, keď sa moc budí, tak ho dám k sebe aj skôr, lebo by som len vstávala k nemu a takto je to pohodlnejšie pre mňa. a náramne si to užívam.... keď cítim, ako tá malá ručička šmátra, aby sa ma dotkla a potom s obrovskou spokojnosťou zaspí.... to je krásny pocit! a ani sa nechystám ho odúčať od toho, kedy bude so mnou spať v posteli, keď bude mať 15?? síce ocina sme kvôli tomu vysťahovali do obývačky, ale aj tak chrápal, takže je to OK... 😉 😉 😉 večer tiež máme občas problém zaspať, keď ho dám do postieľky okolo 20 hod. niekedy zaspí aj o 21hod, aj 21.30... dovtedy sa ešte hrá s cumľom, alebo je aj na opačnej strane postieľky, toľko tam špekuluje, alebo si rozpráva... ja ho nechám, veď niekedy sa unaviť musí a nakoniec zaspí, hoci niekedy ho ešte aj 3-4 razy kojím, aby sa už ukľudnil. nečakaj, že ti zaspí hneď ako ju dáš do postieľky a čím bude väčšia, tým to bude ťažšie, lebo sa v nej už aj postaví, bude chcieť ísť von atď.... neskúšala si ju uspávať v kočíku, keď ťa bolia z nosenia ruky??

tamtamka26
30. nov 2011

@ucitelka70 jéj, aj my máme Alexa 🙂 a prečo už dávaš príkrmy, keď je dojčený?? ja počkám, kým bude mať tých 6. mes.

tamtamka26
30. nov 2011

@macaobuchova no a hneď ti poviem, kde si urobila chybu. začala si prikrmovať so sladkým jedlom. samozrejme, drobcovi zachutilo a zeleninu teraz bude odmietať 😒 okrem toho, pribináčik je z tvarohu, čo by absolútne ešte nemal ani ovoňať..... tebe tvoj pediater neradí, čo mu dávať jesť??

ucitelka70
30. nov 2011

@tamtamka26 Už v sobotu bude mať polroka...... pár dní hore-dole.... veľmi mu chutí zemiačik s tekviocou....

mimiss
30. nov 2011

@tamtamka26 joj veru ked spi vedla mna to je taky iny pocit citit jej teplo,vonu hned sa mi lepsie spi..a uz som si nato aj nejako zvykla..no ja by som ju nechala aj v postielke len co ked chvilu je ticho a potom spi taky plac a je mi zasa luto ju nechat vrieskat..no s kocikom som to neskusala lebo viem ze keby som to vyskusala uz sa toho nezbavime 😀 ale zacala som ju vecer viacej zabavat tak spi naposledy okolo 4a potom ide az o siedmej a niekedy je taka unavena ze ju chvilku ponosim a hned spi len to vzdy tak do 4-5 a potom sa pyta do postele..

tamtamka26
30. nov 2011

@mimiss a nie je to na ňu príliš dlho - byť od 16 hod. hore??? môj musí spať ešte okolo 17hod. aspoň 30 min. a potom až večer..... lebo som čítala, že keď je dieťa strašne, ale strááááášne unavené, tak oveľa horšie zaspáva a môže to trvať aj 2 hodky, kým zaspí. aj dospelý, mávajú také stavy (teda ja určite). my keď máme problém so zaspatím večer, že by aj spal, ale je strašne nervózny a mrnčí, tak ho dám do vajíčka a na posteli ho po tme ukolíšem a potom preložím... a čuduj sa svete - nezvykol si na to.... nevyžaduje také uspávanie každý večer. a cez deň ju ako uspávaš?? môj tiež je taký citlivý, nesmie ani mucha preleteť, inak je hneď hore 😒 a to mu zo začiatku aj rádio hralo, keď spal a nepomohlo....

mimiss
30. nov 2011

@tamtamka26 niekedy aj hej len to je kazdy den inak niekedy spava aj o piatej niekedy nie len ked mi spi po tej piatej potom mi do polnoci vyvadza 🙂 hej to som citala aj ze ked sa dieta dobre vyspi cez den lahsie sa mu v noci spava len co ked ta nasa spi tak po pol hodinkach niekedy vydrzi aj hodinu ale to je max.cez den ked sme vonku tak spi v kociku no veru a ked sme doma tak po chodbe sa vozime v kociku 🙂 mame poschodovy dom tak to uspavanie vecer v kociku radsej neskusame..no aj to mame tak blbo riesene obyvacku spojenu so spalnou a este sme nevyriesili prechod mali sme sa stahovat a to padlo a myslim ze aj malej vadi telka a blikanie svetla ale uz sa to riesi tak dufam ze to pomoze 🙂

alzbetka71
1. dec 2011

My sme si našli v utorok prvý zúbok vonku, minulý štvrtok ho očkovali a odvtedy je strašne zlý, nie, že by bol predtým nejaký anielik, ale teraz je to na porazenie. Cez deň spí síce aj 3 krát, ale ja tomu hovorím mikrospánky po 20-30 minút. V utorok, ked u nás svietilo slniečko spal vonku 2 hodiny a to som už chodila, že či žije. A čo je horšie od mesiaca spával pekne celú noc, teraz sa stále budí, mrnčí, všetko mu vadí, tiež som si ho dala k sebe. Neviem máte nejaké skúsenosti s gélmi na zúbky? Či to pomôže a ktoré sú najlepšie, a minule v telke ukazovali aj nejaký náprstok na masírovanie, s tým som sa ešte nestretla, kde to môžem kúpiť? A čo tu píšete, že nechcú spať, ale sa hrajú pekne v postielke, rozprávajú si, nehrozí, ked je hore chce sa len nosiť na rukách, ked ho niekde položím vydrží 1-2 minútky a zase naťahuje ruky, že chce ísť hore. Už nevládzeeeeeeeeeeeeeeeem.

tamtamka26
1. dec 2011

@alzbetka71 ja už mám tiež kúpený gel na zúbky, síce ešte žiadny nemáme, ale niekedy tak strašne chce hrýzť niečo, že mu potriem ďasná. ja mám overený (aj na sebe) Mundisal gél, stojí cez 4€, ale je dobrý. ten náprstok neviem, som to nepočula ešte.
čo k tvojmu drobcovi povedať??? môj sa cez deň vydrží hrať vo vajíčku, alebo na zemi, ale zase napr. sa ešte neprevracia na bruško a to ma dosť štve... ☹ môj ešte neprespal ani jednu noc celú, niekedy mám pocit, že som celú noc len kojila 😖 ... každé dieťa je iné.... daj si ho do vajíčka, al. kočíka a umiestni ho tak, aby ťa videl, čo robíš, možno bude spokojnejší...

alzbetka71
1. dec 2011

@tamtamka26 ďakujem za typ na gél, hneď zajtra zakúpim. My máme hraciu deku,tam vydrží chvíľočku, ale už posediačky, vo vajíčku vydrží iba v aute, v stoličke chvíľočku a máme už aj chodítko, nevie v tom chodiť - iba stojí tiež iba chvíľočku- max.5 min. Práveže ked ma vidí, hned začne plakať a naťahuje rúčky, chce ísť von. Tiež ho neberiem hneď, ked iba mrnká, ale ked už začne riadne zavýjať. Môj sa prevracia už hádam nejaké od septembra, už sa vie hrať aj na brušku, je celkom rád, ked pri ňom sedím, po kúpaní, vtedy je najspokojnejší, na brušku sa už aj obracia ako hodinky ked idú. Dnes som si všimla, že už aj ako keby sa dvíhal na kolienka. Je šikovný. Ale čo musíme vydržať, ved nato sme maminy. Ja si nesťažujem iba konštatujem. Tvoj malý je trocha mladší, naučí sa. Kúpila som si aj klokanku, že mi pomôže. Je to dobré, ale tak navonok, ked nič nemusíš robiť, ale po dome, ked musíš napr. vysávať, dávať riady do umývačky, alebo upratovať to nie je boh vie čo, lebo sa krčíš a môjmu Samuelovi to nevyhovovalo. Dobrú noc.

tamtamka26
2. dec 2011

@alzbetka71 no mladší je, ale teda tvoj sa už prevracia 2 mes. a môj ešte ani raz..... síce sa tak vykrúca, ale nejako to nechápe, že keď nohu preloží cez nohu, tak sa prevráti.... aj ho navodzujem na to a nič 😒 dúfam, že nás dr. nepošle na nejaké cvičenia kvôli tomu, lebo oni dnes hneď niečo vymyslia! aj môj si dáva nôžky pod seba, keď je na brušku, akoby sa chcel plaziť. inak, ak chceš dobrú radu - nedávaj ho do chodítka. ani teraz, čo je ešte pomerne veľmi skoro, ani potom, keď bude väčší. neboj, on sa naučí chodiť aj bez neho. nie je to vôbec zdravé, ani na nožičky a už vôbec nie na chrbticu, keďže majú teraz ťažkú hlavu a tá im tlačí na chrbticu keď je v stoji. ale samozrejme je to na tebe.....

alzbetka71
2. dec 2011

@tamtamka26 to viem, veľa sa hovorí o chodítkach, radila som sa aj s lekárkou tá povedala, že ked sa to nepreháňa, že je dieťa v chodítku celý deň tak na chvíľu tam môže byť. Ja ho tam dávam fakt iba na 5 minút- denne. On tam aj tak viac nechce byť. A s tým prevracaním - na to je zas dobré nechávať dieťa úplne navoľno. Na zemi, na deke, aby sa hýbalo, načahovalo, alebo na posteli samozrejme s dozorom, aby sa nezgúľalo dole. Na to je dobrá hrazdička. Ja mám 4 deti a teraz ju mám prvý raz. Ale ak ju nemáte už teraz by som ju asi nekupovala.

tamtamka26
4. dec 2011

@alzbetka71 áno, snažím sa, aby čo najviac ležal a hral sa, ale on je taký, že kde ho položím, tam je... max. sa pootáča ako hodinky na zemi....hrazdu nemáme, muž ju chcel že na Vianoce, ale tiež som povedala, že to už nevyužijeme.... inak, min. noc bol 4 hodiny hore!! 😨 bol úplne vyspatý a kukal do tmy, mrvil sa. je nejaký sopľavý a dusí ho ten hlien v hrdle, či kde, takže kašle a napína ho.... zajtra asi behnem k dr., ale mám obavy, že tam chytí ešte niečo horšie... 😒

alzbetka71
4. dec 2011

@tamtamka26 tebe je, že kde ho položíš tam je, môj nevydrží ani chvíľu na mieste. Ale ak je taký, že leží možno tu na MK treba pozrieť hrazdičky dajú sa kúpiť lacnejšie. No to s tým dr. sa môže stať, že chytí niečo viac, ale zas, aby mu to nezbehlo na priedušky. Nám sa raz stalo, že sme mali zápal priedušiek, šli sme na kontrolu už vyliečený, starší syn tam chytil chrípku a potom sme skoro ležali v nemocke, že mu nezabrali atb. až potom povedali, že vlastne dostal hned na to chrípku. My sme tiež stále umrnčaný, no čo už ....

zuveru
21. dec 2011

Ahojky babule,
patrim k vam, sice sme mali byt v July, ale nasa bambulka sa poponahlala 🙂
Kazdopadne sme sa chceli pochvalit dvoma zubami, ktore nas potesili uz v 5.mes, mame 64cm a 6900g, stal ekojim a prikrmy nas neohurili, takze iba kojim 🙂 bambulka je leniva sa prevracat na brusko, vie to ale je proste leniva, lubime kupanie. trapi ma len ze nesedenime, vy uz vsetky sedite?

tamtamka26
21. dec 2011

@zuveru ahoj a vitaj!
aj my sme mali byť 1.7. ale drobec prišiel o týždeň skôr. zúbky ešte nemáme, tiež sa väčšinou kojíme, aj keď mám pocit, že je hladný stále viac! ale zelenina ani kaša mu "nejde", spapá hrozne málo a hneď ho napína... zajtra ideme na poradňu, tak neviem, koľko vážime. ale vyzerá, že celkom dobre tentoraz pribral. ani náš sa nechcel moc prevracať na bruško, ale posledný týždeň mu to už ide super, hoci má taký svojský štýl prevracania sa, ale ide mu to. 🙂 neboj, ona sa rozbehne, len ju veľa dávaj na bruško. s tým sedením je to OK, dieťa má sedieť bez opory vtedy, keď sa do sedu vie posadiť samé z ľahu. takže ju nenúť sedieť, zbytočne si ničí chrbticu. naučí sa to sama cca. v 8 mes.

zuveru
22. dec 2011

@tamtamka26 vdakaaaa za info, nenitim ju ale vidim aka je happy ked si ju nachvilku posadim na kolienka 🙂 s tym kojenim mam aj ja taky pocit ze jej nestaci, jlavne v noci, dva tyzdne do zadu mi spala aj 7 hodin v kuse a teraz je ako casove znamenie, kazde tri hodky by jedla.... uvidime ako to bude cez sviatky, ked sa aj ja viac najem ci bude aj mliecko lepsie 🙂

tamtamka26
23. dec 2011

@zuveru no ale to vieš, že mlieko máš stále rovnaké, tvoje jedenie ho neovplyvní, ak si teda myslíš, že ho máš slabé. lebo slabé mlieko neexistuje 😉 my sme za mesiac pribrali 1400 g a narástol 2 cm. 😀 ale v noci veru papáme každé 2 hodky.... 😒

zuveru
23. dec 2011

@tamtamka26 o slabom mlieku som pocula ze neexistuje ale zase mala mi je castejsie hladna, ked ani ja poriadne nejem - tak mi to vysvetli 🙂))

tamtamka26
23. dec 2011

keď aj ty málo ješ, tak do mlieka ide tuk z tvojho tela, preto sa hovorí, že kojením sa dobre chudne.... podľa mňa sú hladní preto, že sú už väčší. som to čítala aj na nete, že od toho 6. mes. im už nestačí len MM. ja som mu dnes aj mäsko už dala pomixované so zeleninou. ale asi ani nezbadal.... 😉

lubkasungirl
23. dec 2011

baby,no ja teda vôbec nechudnem a to mame 5 mesiacov a macka 8,8 kg :D

alzbetka71
27. dec 2011

@zuveru je hladná, lebo sa už viac hýbe, už len neleží ako bábätko po narodení, treba už začať s príkrmami, však už máte pol ročka, my papáme už jablčkovú predsnidávku, banánik, zeleninku, kaše nechceme, nechutia nám.

zuveru
27. dec 2011

@alzbetka71 to ano ale ona mi zpapa zo vsetkeho tak 5 lyziciek a hotovo... 😀 😝

alzbetka71
28. dec 2011

@zuveru ja malého stále kojím,ale ochutnávať som mu dávala zo všetkého asi od 5 mesiaca. Tiež zo začiatku zjedol iba 5 lyžičiek, niekedy iba 1-2, ale teraz ked mu niečo chutí zje viac. Postupne pomaličky sa deťúrence naučia papať lyžičkou a zachutí im aj iné ako mliečko. Treba veľa trpezlivosti.

lumasa
30. dec 2011

Ahojte baby, môžem sa k Vám pripojiť? Simonka je asi z júnových bábätiek najstaršia, narodila sa 1.6. 😀 My teda šrotujeme všetko ale strašne jej chutia ovsené vločky a cestovina, to sa ide zblázniť a pretáčať sa jej nechce, absolútne...Váži 8,52 kg...

alzbetka71
30. dec 2011

@lumasa a tie ovsené vločky mu ako dávaš? My sa pretáčame už asi od septembra, dokonca sa už vie sám posadiť z ľahu, je to riadny čirkáš.