icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

alzbetka71
16. nov 2011

@macaobuchova no my sa stále kojíme, ale už mu tiež dávam ochutnávať všeličo, má rád, ked mu dám banánik s jablčkom a to zmixujem, zemiačik som tiež skúšala, ale to mi nechcel, pribináčik som skúšala (ale to by ešte nemali) moc nechcel, je taký hutný, skôr mu chutil Ostraváček. Ale čo som tu čítala majú radi deťúrence mrkvu s jablčkom, tekvicu, ale to som ešte neskúšala.

alzbetka71
16. nov 2011

baby kupujete tu na MK vecičky pre deťúrence a ste spokojné?

macaobuchova
17. nov 2011

@alzbetka71 dakujem za radu,vyskusame🙂

vavrenka
17. nov 2011

@alzbetka71 ja nedavam vobec ockovat.

ajjkas
17. nov 2011

ahojte,tak Ajka má už konečne chorobu za sebou,ale "úspešne" nakazila Lianku,takže mi to začína všetko odznova,zajtra ju vezmem k Dr. chúdatko,kašle soplí kýcha,očičká má zaslzené,to je hrozné s tými chorobami...to zas bude noc ☹ 😖

alzbetka71
17. nov 2011

@ajjkas babula malinká, ale deťúrence sú silné, oni to zvládnu, len my sa celú noc nevyspíme.

tomh
Odpoveď bola odstránená
tini30
20. nov 2011

@alzbetka71 ahoj ano sem tam nieco kupim malickemu ale najprv si precitam hodnotenie od inych mamiciek na danu predavajucu ale zatial som mala iba dobre skusenosti takze som spokojna.😉

ucitelka70
20. nov 2011

ahoj všetkým. Aj my máme doma júnového chlapčeka - Alex sa narodil 3.6.
už týžden papá na obed rozmixovanú mrkvičku so zemiakom - s vodou, v čom sa varilo.... spapá skoro 2 dcl....
na večeru môže papať ryžovú kašu? je dojčený

alzbetka71
21. nov 2011

@ucitelka70 áno, ryžová kaša je od skončeného 4. mesiaca. Mňa v piatok seklo v krížoch, kedže užívam lieky, pri ktorých sa nesmie kojiť, musím mlieko odstrekávať a vylievať. Malého dávam zatiaľ nutrilon. Je to na zlosť, ja sa s tým narobím, myslím tým odstriekavaním a potom to musím vyliať. Mohla som si zvoliť alternatívu bez liekov, ale to by som nevydržala aj ked sa musím o neho starať, prebalovať, no dúfam, že to prejde.

ucitelka70
21. nov 2011

@alzbetka71 na seknuté kríže ti viem poradiť 100 % recept bez liekov. Manžel máva často problém - má zlomené 4 stavce a už roky nie je na liekoch. U nás rehabilitačná doktorka lieči aj akupunktúrou - síce to poistovna neprepláca, ale za lieky nemusíš platiť a cítiš skoro okamžitú úľavu, alebo ak nie hned, tak po druhej liečbe isto, manžel zvykol ísť na akupunkt. každý druhý den asi 4x a je v pohode..... zisti si, ako je to u vás.... u nás celá rodina sa lieči takto - homeopatiou a akupunktúrou - od zápalu dutín, bolesť nôh, seknutie v krížoch až po boľavé päty.....

alzbetka71
21. nov 2011

@ucitelka70 to by bolo super, len nájsť niekoho ozaj dobrého, skúsim pozrieť na nete, ďakujem veľmi pekne.

mimiss
21. nov 2011

Ahojte baby..chcem sa spýtať ako vám spávajú v noci detičky?mi už od 3 mesiaca máme stále problém so spinkaním malá nám nechce spávať v postielke okolo 20 zaspi samozrejme na rukách lebo keby som ju dala do postielky začne plakať alebo sa smeje tak stoho spánku by nič nebolo a vzdy okolo 23 sa začne mrviť a vzdy sa zobudi z hladu to určite neni lebo je napapkaná a potom ju nieje možné uspať jedine somnou v posteli chytne ma za ruku a tak spinká..len nechcem aby spinkala len takto len neviem ako ju naučit aby spala sama stále sa len mrví nikdy nespi tak tvrdo vzdy ked prejdem okolo postielky o chvilu je hore..aj to nosenie na rukach malá má 7kilo tak neviem dokedy ju budem vládať takto uspávať 🙂 ako uspávate vy detušky?dakujem za radu 🙂

alzbetka71
22. nov 2011

@mimiss ja mám 4 deti a zaručený recept nemám, moja prvá dcéra s nami spávala strašne dlho, druhá do troch rokov, kým sa nenarodil syn a ten potom tiež asi do troch rokov. Teraz malý spáva v košíku, ale ked sa nad ránom zobudí vždy si ho dám k sebe. Tu je asi rada, že byť neoblomná a nenaučiť si malú na spanie vo veľkej posteli.

mirina5
23. nov 2011

Ahojte maminky, čítam tu, že už dávate príkrmy,aj keď ešte kojíte. Ja som nad tým už tiež rozmýšľala, ale všade čítam, že u kojených deťoch treba počkať do konca 6.mesiaca. Tak neviem, či už aj ja nezačnem s nejakou zeleninkou. ..A o koľkej papáte príkrmy?

lubkasungirl
23. nov 2011

@mirina5 ahoj, my sme aj kojeny aj prikrmovany UM, ale davam stop prikrmovaniu mrkvickou - nasmu nebolo z toho dobre, vrackal a mal problem so stolicou 😒

mirina5
24. nov 2011

@lubkasungirl aj ja skusim zacat mrkvickou a uvidime...uz teraz ked ma vidi nieco jest, najradsej by vsetko chutnal, az mi je ho luto...🙂

alzbetka71
24. nov 2011

My sme boli včera na poradni, malého očkovali, do obidvoch nožičiek, dnes je ako čert, len stále plače, mal aj horúčku 38,5 dávam mu Nurofen, prvý krát nebol taký, aké mali reakcie vaše detičky na očkovanie a aby toho nebolo málo včera sme boli aj na nožičky - ortopédia, čakali sme tam asi 2 hodiny, plná čakáreň mamičiek s detičkami a ešte aj doprovodom, no des. Potom sme boli vnútri - u doktora ani nie minútu. Ale všetko je v poriadku a už tam nemusíme ísť. Takže včera sme mali doktorský deň.

lubkasungirl
24. nov 2011

@mirina5 to aj nas-ved uz ma cez 8 kg! :D

lubkasungirl
24. nov 2011

@alzbetka71 my sme mali teplotu 38, no nic som nedavala a preslo to, nas bol z toho spavy-prespal cely den... 😉

alzbetka71
24. nov 2011

@lubkasungirl ty sa máš

lubkasungirl
24. nov 2011

@alzbetka71 no popravde, bolo nam ho straaasne luto - chodili sme okolo neho a hladkali ho, nech bojuje 😀

alzbetka71
24. nov 2011

@lubkasungirl môj bol dneska výnimočne zlý, nie je to žiadny anielik , ale dnes to stálo za to, ale dúfam, že už bude dobre

lubkasungirl
24. nov 2011

@alzbetka71 a nejdu mu zubky? nas ma tiez niekedy nervozne dni, kedy sa mu musim vkuse len venovat... 😉

alzbetka71
25. nov 2011

nie to bolo z toho očkovania

alzbetka71
25. nov 2011

Ahojte, aké kvapky od kašľu môžem dávať už skoro 6 mesačnému bábu

lubkasungirl
25. nov 2011

@alzbetka71 Hedelix sirup

alzbetka71
25. nov 2011

Dakujem, a ty si mu už dávala, bol už malý chorý?

lubkasungirl
26. nov 2011

@alzbetka71 ahoj, zatial som nedavala - ale mam ho doma, bo maly kaslal - no vyzera, ze mu len treba castejsie hlieniky tahat a dost slinta - snazime sa zatial vyhybat liekom, zatial mal len nadchu - chvalabohu 😉

alzbetka71
27. nov 2011

začala som malému dávať Mucosolvan, lebo kašle - odkašliava. Dúfam, že to prejde.