Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@vavrenka ahoj ty si nebola nahodou u nas.. a nahodou si tiez dlho netrpela nevolnosztami-.. myslim v skupine junove zlaticka? som si ta pamatala, bo my bolo tiez dlho zle do 5m az a som rozmyslala nad zazvorovymi krksami v ikei...
no my mame 1.1 7m. a stale nesedime same, a na 4 sa postavi mala ale cuva...
@lumasa aj my sme 1.6:) no naposledy sme mali 7kg
@alzbetka71 hrozne má rada kombináciu mrkva+kur.prsia+vločky, najprv dám variť mäso z mrkvou a potom tam pridám vločky.nechám to variť, aby sa tie vločky dali roztlačiť vydličkou....
@michaelafiladelfiova my sme včera boli hromadne u lekára. ja som úplne stratila hlas, mám antibiotiká a dostala som kalciovku...Samko je nejaký zahlienený a Simonka mala predvčerom 38 teplotu a nejak mala soplík a pokašliavala, tak som s nimi skočila lekárovi. chvalabohu sú ok, a Simonka to má asi zo zubov a hneď mi spravili aj poradňu. Simonka zasa super sedí sama ale na štyri sa nedá ani keby čo bolo...chvíľu sa smeje, potom sa začne jedovať a hneď sa začne gúlať.. 😀 to jej ide.
@lumasa no moja sa vie pohybovat plazit otacat kolo svojej osi.. jej sa nechce prevratit na chrbat zas bo minule sa v rychlosti prevratila buchla si hlavu... my mame vsade plavajucu podlahu tak sa jej to smyka a tak vtedy chyti nervy🙂aale ma svoju deku puzzle ale co z toho ked nich zlezie na podlahu..tak s LIecte moj muz je chory my sme tuk tuk zdrave a nemame ziaden zub.. len na ceste
Ahojte baby,pripojim sa aj ja,nasa Karolina tiez skusala prikrmy od 5-teho mesiaca,aj spapala cosi ale potom jej zacali ist zubky a dost,sme teraz len na mlieku,stale kojim,Ma uz 3 zubky tak okusuje aspon rohlik,vypije sem tam jablkovu stavu zriedenu s cajom,ale nic moc.Preguluje sa zboka na bok,toci okolo svojej osi a dozadu sa posuva 😀 ,sedenie t 😀 iez nema este samostatne,tiez som sa bala ci bude sediet a prislo to zrazu ze uz obsedi chvilu sama,akoze ma drzanie ale potom sa zvali,ale uz to zacinaaa ,tak som rada.
Preto sa baby nebojte,kazde dieta je ine,tato nasa bambula je nejaka rychla,chlapci mali aj zuby neskor okolo 8 mesiaca a sedeli sami az v 10.mesiaci.Takze sa len cudujem.A aj rozpravat by chcela..ajdadajdaj....jajajajaaaa a podobne 🙂 ,tak sa tesime.
Naposledy na poradni mala 8,5kg a 68 cm a to bolo 29.11....takze teraz ma mozno o cosi viac.
Tie prikrmy aj mna trapili ze nedavame,ale tiez ako pisete to chce svoj cas.
@michaelafiladelfiova hej, vyzera to, ze som to ja, co mi bolo zle este v 16tt 😉 , moja zubrienka - vobec sa neplazi, nehrozi, ani nevydava slabiky, vsade kde chce sa dogula. ja s nou trosku cvicim pod dohladom rehabilitacnej, lebo je mierne hypotonicka, aj by osm bola rada, keby sa uz aspon snazila plazit, ale co uz. aj na to pride. sedenie jej ide lepsie, ale nenechavam ju sediet samostatne, az vtedy, ked sa bude vediet posadit sama. chcem, aby sa nucila zapajat spravne svaly, nech nema v buducnosti nejake problemy.
@mariro jejda, krasne miery, gratulujem. 🙂 moja hanka ma horko tazko 7kg, ale makkucka je azaz 😀 a vobec nechce jest prikrmy, uplne ich odmieta. iba ked jej dam do ruky nieco tvrde na cmulanie. napr. susene jablcko, korku chleba, velky kus mrkvy a tak. to rada ozuzlava, ale aby som do nej neico dostala, to ani za svet. skusala som mrkvicku, dynu, brokolicu, ryzu a jablcko. vsetko vypluva a jeduje sa, ach jaaaaajjjjjjjjjj
@vavrenka moja pekne dobre vsetko zajtra mame poradnu som zvedava ze co bude.. Dnes mame presne 7m ...
ahojte, náš drobec si veľmi obľúbil zeleninové príkrmy..... uvarený zemiak, mrkvu, kaleráb, špenát + mäsko a tak sa zalizuje, skoro aj lyžičku zhltne 🙂 aj večerná kaša mu už zachutila. ale v noci stále často papá, aj keď dosť kaše spapá večer + ešte MM. no ale čo s ním.... pekne sa otáča na bruško, sem-tam sa mu podarí aj naspäť na chrbátik, a džavoce jedna radosť.... najnovšie ráno keď vstane, rozpráva stále "pa"! 😀 😀 😀
@tamtamka26 náš malý už začal teraz chodiť po štyroch, ale ked tu píšete, že džavoce, môj iba ked plače niekedy povie ako keby mama, a niekedy ham
nasa mala nie a nie pretocit sa na brusko sama od seba, dokonca aj nabok len ked tam ma hracku tak sa za nou po dlhej namahe pretoci, ale inak vobec nema zaujem... ☹ ale sediet by chcela cely den, lezanie ju uz nebavi
ahojte kočky, tiež k vám patrím. My sme mali byť 1.7., ale malý sa narodil 21.6. 🙂 my sa teda pretáčame hore dole, z chrbáta na brucho a naopak, aj "reční" o sto šesť ale zuby ešte nemáme. Slintá už asi mesiac aj viac a stále nič. ☹ Nervózny je z toho. My sa nekojíme, príkrmy papá, ale len tak pár lyžičiek. V pondelok máme poradňu tak som zvedavá 🙂
@ivulik20 jéj, tak to sme skoro rovnako.... my sme mali byť 1.7. a sme 24.6...... 🙂
@tamtamka26 sranda, my sme boli s doktorom dohodnutí tiež na 24.6., lebo som mala vysoký tlak, no ale nakoniec sa vypýtal skôr 🙂
my máme dnes 7 mesiacov, sedíme, lozíme, štvornožkujeme, ked sedí dokáže sa sám postaviť , samozrejme, ked sa drží stolíka, kojíme, papáme ovocie a zeleninku, máme 3 zuby. Budúci týždeň máme poradňu, boli ste teraz? Bude mať aj to tretie očkovanie do oboch nožičiek?
tak nasa mala byt 8.7. ale narodila sa uz 11.6., no prave vcera vecer sa konecne sama prevalila za hrackou a dnes sa uz pretaca jedna radost, len som si odbehla na wc a hned bola na bruchu, nasa ma uz vyse mesiaca 2 zuby, papame prikrmy uz mesiac, zeleninu, masko, zltko a aj lepok sme dnes zaviedli a uz spapa aj 160 ml a este sa dokoji 😉
@alzbetka71 no tak vy ste akí šikovní?? pekne, čoskoro bude behať.... 3. očkovanie spomínala dr. že až o 1/2 roka po tom druhom, takže tipujem okolo roka....
@ivulik20 to som nepočula, naša dr. mi nič také nepovie - o tom lepku ☹ asi si myslí, že to viem, keď mám 2hé dieťa.... takže už veselo papáte aj pečivo??? a čo ešte okrem ovocia a zeleniny?
@tamtamka26 pečivo ani nie, len na olovrant mu dávam ovocné presnídavky buď s piškótom alebo marína keksom, to má strašne rád. A teda tú zeleninku ale už neviem na aký spôsob mu to urobiť ☹ Teraz mu chcem kúpiť tie sušienky čo sú od 6. mesiaca, tak uvidím. Vy čo papáte?
@ivulik20 no my sa ešte väčšinou kojíme, na obed má zeleninu a na večeru kašu. poobede, keď sa nudí, mu pichnem tú kukuričnú chrumku nesolenú alebo kúsok kôrky z chlebu. tak sa s tým zahrá. ja som včera tiež kúpila tie sušienky - Sunarka, tak už aj tú mu dávam do rúčky. len škoda, že nie sú také dlhšie - ako napr. dlhé piškóty, furt mu to padá z ruky, tak mu to musím držať ja a on žužle....s tou zeleninou sa netráp. deti majú najradšej overené chute, žiadne novinky, nerob si vrásky, že stále papá to isté.....
@tamtamka26 no inak nad tou chlebovou kôrkou alebo tou chrumkou rozmýšlam aj ja. Ale vieš čo? ja sa strašne bojím, že sa s tým bude dusiť, že to mu to zabehne alebo tak. Ty si sa nebála, ke´d si mu to dala 1. krát?
@ivulik20 no veď to je jasné, že ho s tým nenechám samého, už len preto, že mu to padá z rúk, ale tú kôrku keď rozžužle, tak sa mu podarí odhryznúť aj taký väčší kus, tak dávam pozor, aby to neprehltol také veľké.
@tamtamka26 a máte už zúbky? Ja viem, že ho nenecháš samého, ale aj tak ja mám taký ejaký blok v sebe.... ☹ Ani neviem prečo. My nemáme ešte zub.
@ivulik20 nie, nemáme zub, ale šak majú tie ďasná také silné skoro ako zúbky... stačí, keď mi omylom hryzne do prsta, mám dosť.... 😉 aj teraz som mu dávala kúsočky striedky chleba, lebo videl mňa, tak mu až oči zasvietili.... a dobre, sem-tam sa mu to zalepí na podnebie, tak prstom vyšpáram, posuniem k ďasnám a tešíme sa obaja 🙂 papáte aj v noci ešte??
@tamtamka26 super, aj malý tak na mňa pozerá keď niečo jem, že mi je ho aj lúto 🙂 Ano, papáme, ale malý dobre spí, okolo 8 zaspí a budí sa tak okolo3.00 na papanie, niekedy aj skôr. Dnes sme mali poradňu a teda všetko v pohode, má 8130 gramov a 72 cm, a že už môžeme skúsiť biely jogurt napríklad s banánom alebo tak...
🙂
@ivulik20 no to je riadny bucko, my sme mali pred vianocami 6800 g a 64,5 cm 🙂, teraz ideme až začiatkokm februára, tak sa budem riadiť tým, čo ty napíšeš o strave.... tak skúsime aj jogurt, ale až za taký týždeň-dva.... to ti pekne spí v noci... môj papá každé 2-3 hodky, ale napodiv nie som z toho ráno ani unavená.... teraz má hrozné sople, ho to dusí, odsávame, ráno by si aj pospal, ale už nemôže dýchať ☹
@tamtamka26 aj my sme sa trápili so soplami, máš odsávačku na vysávač? Tá je super. Odsávala som každú chvílku a zabrali mu kvapky Otrivin. Aj ja ten jogurt skúsim až tak za týždeň. Uvidím, či vydržím 🙂 Malý sa tiež niekedy budí aj 2x za noc, ale len málokedy. teraz je nervózny z tých zubov aj málo papá.
dievcata, co vsetko ste vybavovali pri prechode z materskej na rodicovsku dovolenku? mne materska konci 19.1. neviem ci nieco uz vybavovat ☹
@ada222 no ja keď som vybavovala tie príspevky pri narodení na úrade sociálnych vecí a rodiny, tak som si pýtala rovno aj tlačivo na rodičák, nech tam nemusím teraz behať. tak mi ho dala a ten musím vypísať, odniesť potvrdiť do Sociálnej poisťovne a potom nazad na Úrad práce, soc. vecí a rodiny. Lebo rodičák ti oni budú vyplácať. aspoň tak si to predstavujem. MD ti končí 19.1., ale vo feb. ešte dostaneš za tých pár januárových dní. mne tiež už skončila, ale sa len chystám s papiermi....

@tamtamka26
@zuveru
mne moja mala odmieta uplne prikrmy. je diva za mliekom. takze kazdy den skusam,ale zatial bezvysledne, len dufam, ze nebude na iba na prsniku do 18tky 😀
inak, ja som od porodu neschudla ani deko, az teraz a to iba preto, ze musim drzat zdravotnu dietu - nic sladke, minimum ovocia a sladkej zeleniny, ziadne zemiaky a nic mlience. takze frcim na mase a zelenine, orechoch a kvalitnych olejoch.